15 yıldır anksiyete bozukluğu yaşıyorum

Saydiginiz korkulari yakinen taniyorum tecrube ettim. Araba kullanmaya basladigimda herkes şoktaydi seen nasil olur vs vs yorumlari. Yukarida yazdiklari o zaman yeni uygulamistim sukur psikolojim celik gibiydi. Beslenme sekli, seker, vitaminler salarsam hoop geri geliyor, evden uzaklasmaya bile korkuyorum. Korkularimi baska faktorlerde tetikledi ancak celik gibi olsam cok etkilemeyebilirdi. Şu bir gercek uygulamalarimdan sonra ilac kullandigim donemden cok daha iyi oldum. Ilaci kotulemiyorum yogun donemde kullanilmali ama tek basina oda yetemiyor, takviyelerle desteklemek daha yararimiza.

İyi gunler.bende lise hayatimdan beri anksiyete panik atakla ugrasiyorum.cok uzun suredir ilac kullaniyorum.2 cocugum var hamileliklerim zor gecti.3 aydan sonra ikisinde de ilac kullandim.cocuklar olunca insan daha guclu oluyor onu gordum.onlar icin hastalikla daha cok savasiyor insan.malesef tamamen gecmiyor ama onla yasamayi ogrenir ve kabullenirsen hersey daha kolay oluyor.hepinize cok cok ic huzur sabir ve güc diliyorum

Siz bebeğinizi doğurdunuz mu ilk 3 ay vitamin olarak folik asit kullanılıyor ilk 3 ay ilaç almadınız sanırım değil mi sonra mı aldınız ilaç

Siz yanlış hatırlamıyorsam panik atak yaşayan hamileler başlığında da yazmıştıniz . O kadar çok okudum ki o başlığı.Tekrat tekrar defalarca okudum . Burda bir sürü insanin geçmiş benimde geçer dedim hep .Bende şuan kullanıyorum oğlum iki buçuk aylık oldu emziremiyorum ama en azından ona annelik yapabiliyorum .peki siz hiç terapi aldınız mı ?

Kuzum ben hamilelikten once aldim. baya iyi geldi ama ilac birakacak kadar hic iyi olmadim.kisa sureli birak tekrar basla donemlerim oldu.saglikli ol ki bebisine bakabilesin hic vicdan yapma.saglikli anne mutlu bebek

Kuzum ben hamilelikten once aldim. baya iyi geldi ama ilac birakacak kadar hic iyi olmadim.kisa sureli birak tekrar basla donemlerim oldu.saglikli ol ki bebisine bakabilesin hic vicdan yapma.saglikli anne mutlu bebek
Bazen çok üzülüyorum ama elimde değil malesef. Doktorum bana da tavsiye etti terapi bende alacagim umarım bana da iyi gelir . İlaç kullanırken anksiyete yaşıyor musunuz peki ?

Bazen çok üzülüyorum ama elimde değil malesef. Doktorum bana da tavsiye etti terapi bende alacagim umarım bana da iyi gelir . İlaç kullanırken anksiyete yaşıyor musunuz peki ?
Cok stres aninda yasiyorum ama bas etmeyi ogrendim buyuk oranda.beni strese sokan her neyse mumkun oldugunca uzak duruyorum.ben ilacsiz yapamam bunu da kabullendim valla iyi olayimda neyle oldugu cokta onemli degil artik.suan yasadigin duygular zamanla azaliyor merak etme.hic bir sey keyfi degil sonucta.doktorunu dinle eminim cok iyi gelecektir

Tüm yorumları okuyamadım bir kısmını okuyabildim. Kızlar hamileliğin başından beri ilaç kullanan oldu mu ? Hamilelik çok zorluyor kullanmadan edemedim çok da korkuyorum ya bir şey olursa diye :/ çok yazı okudum ama hamileliğin başından beri ilaç kullanana denk gelmedim ...

Ben başka sitelerde de okudum burda da okudum. Hatta 50 mg selectra kullanmış başından beri bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım yazmıştı. Bir de 20 mg citoles veya cipralex kullanan birini okumuştum o da başından beri kullanıp sağlıklı bebek doğurmuştu. İnanın ilaç kullanmayan haliniz bebeğinize daha fazla zarar veriyor. İyi hissetmeye bakın siz ne kadar iyiyseniz bebeğiniz de o kadar iyi olacak unutmayın

Merhabalar şuan nasılsınız. Umarım iyisinizdir. Atak gelince neler yapmalıyız acaba çok zor bir durumdayım..

Merhabalar, 32 yasinda, 24 haftalik hamileyim. Yaklaşık 10 15 gundur inanilmaz anksiyete ve panik ataklar yaşıyorum. Ne iştahım kaldı ne bir şey. Yaklaşık 17 yaşımdan beri yaşıyorum bu illetti. Her atak beni benden alıyor. Onceleri Cipralex 20mg ile yaşıyordum ve durumu kabullenmistim gayet de iyiydim. Ancak hamile kalmadan 1 ay önce bıraktım. Bu zamana kadar ilaçsız geldim ancak 14. Haftamda ufak bir kanama geçirdim çok şükür atlattık ancak sonrasında ufak ufak ataklar gelmeye başladı ve atak kuvveti buyudu. Sürekli kafamı takacak bir şey buluyorum. Istahsizlik başladı, resmen zorla birseyler yiyebiliyorum her yemek zamanı bir işkenceye döndü benim için. Psikiyatriste gittim ama ilaç vermedi, passiflora verdi o da uyku vermesi dışında pek bir etki etmedi. Kalan 15 hafta nasi geçecek gerçekten bilmiyorum, iştahım kesildiği için ya bebegin gelişimine zarar verirsem diye çok korkuyorum. Kilo almak bi yana aldığım 5 kilo vardı onları da vericem diye korkuyorum. Huzurlu hissetmek nasildi gercekten unuttum. Bu sıkıntılardan hamileligimi yaşayamamak beni çok yoruyor. Çarpıntı kaygı hali mide bulantısı ile günlerim geçiyor sanırım dayanamayıp cipralex için doktoruma baskı yapicam bu şekilde idare edemiyorum çünkü

Ben de aynı şekil yaklaşık 7-8 senedir lustral kullanıyordum öncesi de var 4-5 gündür birakmaya çalışıyorum çünkü takintilarim aşırı arttı ve ilaç da değiştirmiyor dedim. İlaç bıraktım daha kötüyüm. Ne yapacağımı bilmiyorum kaç gündür burada yazıyorum ama kimse cevap da vermiyor bı kaç kişi dışında aşırı takinti ve anksiyete var doktorlar da sadece ilaç yazıp gönderiyor ne yapacağımı bilmiyorum

İlaç kullanıp, psikoterapi almaktan başka çözümü olmayan yok maalesef ki. İlacı kendi isteğinize göre mi bıraktınız

Merhaba belki biraz destek olabilirim diye yazıyorum , bende aynı senin gibiyim yıllardır anksiyete bozukluğu yaşıyorum ve hep ilaç kullandım kullanmaya devam ediyorum evlendim 1 yıl oldu evlilikte yaşadığım sıkıntılar oluyor o zamanlar anksiyetem tavan yapıyor , bu rahatsızlığın tek çözümü düşüncelere odaklanmamak ve kafanızı sürekli meşgul etmek başka türlü çözümü yok yada ben bulamadım , çalıştığım zamanlar düşünecek vaktim olmuyordu ve bu çok iyi geliyordu bana ama hem evlilik hem iş çok yorucu olmaya başlamıştı işi bıraktım şimdi yine düşünceler beynimi yiyor bazen. Meditasyon çok iyi geliyor tavsiye ederim. Bu illetle dikleşmemek gerekiyor kabullendiğin zaman çoğu şeyi atlatmış oluyorsun.

Bende hamilelikgim 7. Ayında citoles kullandım ve oğlum çok sağlıklı Allah'a şükür . Citoles cipralexin muadili bir ilaç. Doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim çünkü lohusalikda çok zor bir süreç malesef .umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Farkli bir doktorla görüşüp ilaç değişikliğine gidebilirsiniz bence. Her ilaç herkese iyi gelmiyor maalesef. Bana hamileliğimde selectra verildi ve beni olduğumdan daha kötü hale getirdi . Sonra citolesle geçtim iyi geldi. Malesef deneme yanılma yoluyla doğru ilacı bulabilirsiniz. İlacı kafanıza göre bırakmanız çok yanlış

Meditasyon terapi çok şey denedim ama maalesef geçmedi . Sadece ilaçla iyi olabiliyorum . İlaç kullanmaktan başka çarem yok maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…