Biliyorum ama ilaca da taktım kafayı okb var bende. Bilmiyorum doktorla konuşacam ama böyle iyi bir psikoterapi gerekiyor ancak bulamiyorumFarkli bir doktorla görüşüp ilaç değişikliğine gidebilirsiniz bence. Her ilaç herkese iyi gelmiyor maalesef. Bana hamileliğimde selectra verildi ve beni olduğumdan daha kötü hale getirdi . Sonra citolesle geçtim iyi geldi. Malesef deneme yanılma yoluyla doğru ilacı bulabilirsiniz. İlacı kafanıza göre bırakmanız çok yanlış
Selectra ne kadar süre kullandinizFarkli bir doktorla görüşüp ilaç değişikliğine gidebilirsiniz bence. Her ilaç herkese iyi gelmiyor maalesef. Bana hamileliğimde selectra verildi ve beni olduğumdan daha kötü hale getirdi . Sonra citolesle geçtim iyi geldi. Malesef deneme yanılma yoluyla doğru ilacı bulabilirsiniz. İlacı kafanıza göre bırakmanız çok yanlış
Meditasyon terapi çok şey denedim ama maalesef geçmedi . Sadece ilaçla iyi olabiliyorum . İlaç kullanmaktan başka çarem yok maalesef
Bak ben çok düşük doz ilaç kullanıyorum
İlaçların da bir yere kadar etkili olduğuna inanıyorum ben 25 mg lust. Kullanıyorum 4 yıldır hiç artırmadım çok yoğun kaygı da yaşasaö sadece kendimi telkin ediyorum o durumdaMeditasyon terapi çok şey denedim ama maalesef geçmedi . Sadece ilaçla iyi olabiliyorum . İlaç kullanmaktan başka çarem yok maalesef
Bir ay kullandımSelectra ne kadar süre kullandiniz
1 ay lustralin iyi gelip gelmemisini belli etmez ben senelerce kullandım ve başta iyi gelmişti bana sadece artık iyi gelmiyor yoksa hepsi birbirinin benzeri meselaBir ay kullandım
Merhabalar sitilizani ne kadar sure kullandinizSizde tedavi görüyor musunuz ? Malesef herşeyi insan bir anda hayatından çıkaramıyor. Benimde hamilelikte çok arttı . Şuan citoles 20 mg ve stilizan 2 mg kullaniyorum
3 ay kullandım bende çok uyku ve iştah yaptı . Birde fazla etkisini göremedim . Başka bir ilaca geçtimMerhabalar sitilizani ne kadar sure kullandiniz
Bana o kadar iyi geldi ki doktorum uzun kullanmayacagiz bunu demisti 2 ay kullandim ben de birakmistim sonra doktoru da biraktim simdi yillar sonra yine cok kotu oldum icmeye basladim ama kisa sureli dedi diye icmeye korktum o yuzden sordum cok tesekkurler3 ay kullandım bende çok uyku ve iştah yaptı . Birde fazla etkisini göremedim . Başka bir ilaca geçtim
Merhaba terapi aldınız mı acabaÖncelikle cevap verdiğiniz ve tecrübelerinizi paylastiginiz için çok teşekkür ederim. Çok çok haklısınız. Bu hastalık gerçekten insana bir kere uğradığı zaman bir daha gitmiyor. Bende bilişsel davranışci terapiye başlayacağım. Esim ve ailemin maddi desteğiyle gidebiliyorum bende malesef. Benim anlamadığım noktalardan biri de şu benim doktorum en kolay tedavi edilebilen hastalık anksiyete bozukluğu diyor fakat ben hiç iyileşen biriyle konuşmadım . Ben artık ölene kadar ilaç kullanacağımı kabullendim .çünkü kalitesiz bir hayat yaşamak istemiyorum artık . Evlenmeden önce de yaşadım ama hamilelikteki çok zordu gerçekten . Etkisinden hala çıkamadım.Ogluma iyi bir anne olmak istiyorum ve oğlum beni kriz geçirirken görsün istemiyorum . En büyük sıkıntım benim sevdiklerimi kaybetmekten ve bir gün yalnız kalmaktan çok korkuyorum. Bunu asamiyorum.psikiyatristim korkularımın 8 yaşındaki bir çocukla eş değer olduğunu söyledi . Ve olgunlaşmam gerektiğini söyledi .bununda terapiyle mümkün olacağını söyledi . Sizin ne gibi korkularınız var ?
Özelden bana doktoru yazabilirmisiniz acabaSırf bu başlığa yorum yapabilmek için üye oldum. Ben 2021 yılında hamileydim ve anksiyete ile tanıştım. Üç aylık hamileydim. Başta başka bir hastalığım var sandık ama göğüs doktoru belirtilerime göre anksiyete teşhisi koydu. Evime asla giremiyordum, bu yüzden hamileliğim süresince annemlerde kaldık. Gündüz bir şekilde geçiyordu ama geceleri hiç geçmiyordu. Gözümü kapadığım an öleceğim sanıyordum. Hiç nefes alamıyordum sanki. Sürekli cam kenarında oturuyordum. Eşim de benimle birlikte uyumadan sabahı ediyordu. Bazen intihar etmeyi bile istiyordum, bu şekilde yaşayacağıma bir kez ölürüm diyordum ama bebeğime kıyamıyordum. Derken tavsiye üzerine bir psikolog buldum. İnternet üzerinden sadece dört defa konuştum. Sorunun aslına indi ve ilaçsız beni iyileştirdi. Doğumdan sonra ise bir daha atak yaşamadım. Kesinlikle tamamen bitebilen bir hastalık ki çevremde iki kişi daha ilaçsız bitirdi. Asla pes etmeyin. Bir de doktorum İyi Hissetmek kitabını önermişti. Mutlaka okuyun. İlaçsız tedaviyi savunan bir kitap. İnşallah Allahım kimseye bu hastalığı yaşatmasın
Özelden önetirimisniz bana doktorunuzuBende başlayacağım psikoterapiye. İnsallah ikimize de şifa olur psikoterapi. Benim doktorumda nasıl dayandin diyor.ben ilaç kullanmayı problem yapmıyorum beni üzen şey bu hastalığın ne zaman nuksedeceginin belli olmaması. Hayatımın bir ilaca bağlı olması beni çok korkutuyor. Zaten güçlü durmaya çalıştıkça bu hale geldik . Keşke gerçekten tedavi olması gereken insanlar tedavi olsa da bizo de hasta etmeselerdi .
Aradığım yorum bende 17 yıldır bu illetle uğraşıyorum,ataklar gelince depresyonla birlikte geliyor umutsuz huzursuz mutlu olmayan sürekli endişe korku sürekli düşünce,delirme korkusu falan insanı mahvediyor. Normalde yapım mı kokak yoksa anksiyete mi korkaklaştırıyor bilmiyorum ama bende korku da var. Gerçekten gluten çikolata beslenmeme dikkat etmediğim zaman ortaya çıkıyor anksiyete bende Aidin Salih’in gerçek tıp kitabındaki organ temizliği yapıp üstüne hacamat ve üstüne mizacına göre beslenme yapacağım alabilirsem terapi,araştırmalarla kanıtlanmış zaten glutenin içindeki bir madde depresyon ve anksiyeteye sebep oluyorSayfalarin tamamini okuyamadim, umarim yazdiklarim birilerinin yoluna isik tutar, farkindalik olur.
20 yil anksiyete yaşadim, panik atak ve obsesif kompulsif bozuklukta eklendi. Kararlarimi ve yasam kalitemi cok ciddi etkiledi. O zamanlar ilac yazilir dönerdik tanimizi bile soylemezlerdi. Hasta haklari cikinca aciklama yapilmaya baslandi. Ki hastaneler cok kalabalik aciklamaya zaten vakit yok benimde o zaman ozele gucum yok 17 yasimdaydim. Neyse..
Hamileyken nuksetmedi ki zor bir gebelik gecirdim. Neden diye cok sorguladim arastirdim, cunku ikiz gebelik oldugu icin vitaminleri doguma kadar kullandim. Gebelik oncesi kuru incir cok tuketmistim. Dusuk ve erkrn dogum olmasin diye progesteron kullandim, bu hormonun psikoloji ile baglantisi cok fazla imiş. Gebelikte sekerim cikti diet yaptim gluten ve mayali azaldi yani saglikli ve dengeli beslendim. INSULIN kaygi konusunda cook onemli duserse kaygilarimiz cogaliyor yukselirse korkularimiz..
Velhasil cocuklarim 2 yasina gelene kadar uykusuzluk,yorgunluk, dengesiz beslenme gibi kosullar olunca kiloda vermistim hoop nerde saklaniyorsa siddetli bi sekilde geldi. Ilac kullandim tekrar 2 yil kadar, hani uzun kullanirsam gelmeyecek dedilerya yine geliyor hatta duygu durum degisikligi yapiyordu. Neyse toparlandim ama baktim ilac tam tedavi etmiyor sakinlestiriyor (yogun donemde kullanim sart , fakat ilk baslangicta kaygilar ilac yan etkileriyle birlestigi icin dahada artiyor) ilaci biraktim. Neden bu denli degisimler oluyor cok arastirdim.
Bagirsaklarimiz 2.beynimiz mevzusunu ogrenince karaciger, bagirsak temizligi vs ardindan ilikli kemik suyu , kefir evde 1,5 yil mayaladim kullandim florayi duzeltiyor.
Karaciger ve bagirsak temizligi ile cok ciddi toksin attim, sinuzit attim. Bunlar neden birikiyor cunku alerjen besleniyoruz farkinda degiliz. Mesela benim gluten ve mayali gidalara hassasiyetim var yersem toksin biriktiriyorum (arastirmanizi tavsiye ediyorum hepsini google da rahatlikla okuyabilirsiniz)
Ozetle, alt yapimizda genetik yatkinlikla olan bu kabus
Sekere, alerjen ve paketli gidalara, vitaminlerimize, uykumuza dikkat edersek hortlamiyor. 7 yildir ilac kullanmiyorum.
Dikkat etmezsem ben burdayim diyor, birde anneligin vermis oldugu evham var tabi o hep benimle :)
Umarim herkes bir an once kalici sifaya kavusur.. sevgiler..
Triflo ilk duydum bakicam nettenBir de iyi hissetmek diye bi kitap varmış çok tavsiye ediyorlar faydasını gören çok var ben daha almadım daha doğrusu bu aralar iyi hissettiğim için üşendim diyeliminstagramda da rüya acar diye bir doktor var nefesin önemini anlatıyor sürekli. Triflo kullanarak anksiyeteden kurtulduğunu yazanlar var sayfasında. Ben de hemen denemek için aldım. Cidden yaparken çok çok çok iyi hissettim ama biraz tembel olduğum için devam edemedim maalesef. Triflo ile çalışmayı da tavsiye ederim yani
Benm de cok oldu yillar..cikolata tetikliyor tabi. Tıbben kanıtlı. O yuzden dikkat ediyorum mumkun mertebe. Nescafe de tetikler, Allahtan aram yok. Anksiyete zor. Allah yardimcimiz olsunAradığım yorum bende 17 yıldır bu illetle uğraşıyorum,ataklar gelince depresyonla birlikte geliyor umutsuz huzursuz mutlu olmayan sürekli endişe korku sürekli düşünce,delirme korkusu falan insanı mahvediyor. Normalde yapım mı kokak yoksa anksiyete mi korkaklaştırıyor bilmiyorum ama bende korku da var. Gerçekten gluten çikolata beslenmeme dikkat etmediğim zaman ortaya çıkıyor anksiyete bende Aidin Salih’in gerçek tıp kitabındaki organ temizliği yapıp üstüne hacamat ve üstüne mizacına göre beslenme yapacağım alabilirsem terapi,araştırmalarla kanıtlanmış zaten glutenin içindeki bir madde depresyon ve anksiyeteye sebep oluyor
Bende benzer durumdayım. Artık çocuk istiyorum hatta denedikte bu nedenle olmadığını düşünüyorum. İstiyorum da nasıl yaparım bilemiyorum da.29 yaşımdayım 16 yaşımdan beri bir fiil ilaç kullandım kullanıyorum da. 4 yıllık evliyim çocuğa cesaret edemiyorum
Evet bende aynısını düşünüyorum bizde çocuk istiyoruz 1 senedir ol adı yaşadığım kötü olaylar sonrası anksiyete nüksetti ilaca başladım şimdi nabıvam diye kara kara düşünüyorum. Çok üzülüyorumBende benzer durumdayım. Artık çocuk istiyorum hatta denedikte bu nedenle olmadığını düşünüyorum. İstiyorum da nasıl yaparım bilemiyorum da.
Folik asit almak ansiyete yi arttırıyor muSayfalarin tamamini okuyamadim, umarim yazdiklarim birilerinin yoluna isik tutar, farkindalik olur.
20 yil anksiyete yaşadim, panik atak ve obsesif kompulsif bozuklukta eklendi. Kararlarimi ve yasam kalitemi cok ciddi etkiledi. O zamanlar ilac yazilir dönerdik tanimizi bile soylemezlerdi. Hasta haklari cikinca aciklama yapilmaya baslandi. Ki hastaneler cok kalabalik aciklamaya zaten vakit yok benimde o zaman ozele gucum yok 17 yasimdaydim. Neyse..
Hamileyken nuksetmedi ki zor bir gebelik gecirdim. Neden diye cok sorguladim arastirdim, cunku ikiz gebelik oldugu icin vitaminleri doguma kadar kullandim. Gebelik oncesi kuru incir cok tuketmistim. Dusuk ve erkrn dogum olmasin diye progesteron kullandim, bu hormonun psikoloji ile baglantisi cok fazla imiş. Gebelikte sekerim cikti diet yaptim gluten ve mayali azaldi yani saglikli ve dengeli beslendim. INSULIN kaygi konusunda cook onemli duserse kaygilarimiz cogaliyor yukselirse korkularimiz..
Velhasil cocuklarim 2 yasina gelene kadar uykusuzluk,yorgunluk, dengesiz beslenme gibi kosullar olunca kiloda vermistim hoop nerde saklaniyorsa siddetli bi sekilde geldi. Ilac kullandim tekrar 2 yil kadar, hani uzun kullanirsam gelmeyecek dedilerya yine geliyor hatta duygu durum degisikligi yapiyordu. Neyse toparlandim ama baktim ilac tam tedavi etmiyor sakinlestiriyor (yogun donemde kullanim sart , fakat ilk baslangicta kaygilar ilac yan etkileriyle birlestigi icin dahada artiyor) ilaci biraktim. Neden bu denli degisimler oluyor cok arastirdim.
Bagirsaklarimiz 2.beynimiz mevzusunu ogrenince karaciger, bagirsak temizligi vs ardindan ilikli kemik suyu , kefir evde 1,5 yil mayaladim kullandim florayi duzeltiyor.
Karaciger ve bagirsak temizligi ile cok ciddi toksin attim, sinuzit attim. Bunlar neden birikiyor cunku alerjen besleniyoruz farkinda degiliz. Mesela benim gluten ve mayali gidalara hassasiyetim var yersem toksin biriktiriyorum (arastirmanizi tavsiye ediyorum hepsini google da rahatlikla okuyabilirsiniz)
Ozetle, alt yapimizda genetik yatkinlikla olan bu kabus
Sekere, alerjen ve paketli gidalara, vitaminlerimize, uykumuza dikkat edersek hortlamiyor. 7 yildir ilac kullanmiyorum.
Dikkat etmezsem ben burdayim diyor, birde anneligin vermis oldugu evham var tabi o hep benimle :)
Umarim herkes bir an once kalici sifaya kavusur.. sevgiler..
gebelikte ilaç kullandıgınız için mi bebekte gerilik başladıMerhaba arkadaşlar,
Ben yaklaşık olarak 15 yıldır anksiyete bozukluğu yaşıyorum. Şuan 27 yaşındayım lise yıllarımda başladı maalesef. İlaç kullanınca iyi oluyorum . İlacı bırakınca herşey başa sarıyor . Ne zaman bir yenilik yaşayacak olsam hep anksiyete yaşadim . İki yıllık evliyim ve bir oğlum var . En ağır anksiyeteyi hamileliğimde yaşadım malesef. Hamileliğimin 7. Ayında tekrar ilaç kullandım. Anksiyete yüzünden oğlumda gelişim geriliği oluştu. Şuan oğlum iki aylık. Hamilelikte yaşadığım anksiyete beni çok kötü etkiledi ve ben artık geleceğinden endişe etmeye başladım.farkli problemlerimde var . Kayinvalidemle beraber yaşıyorum. Onlarla da problem yaşıyorum. Hem onlarla yaşadığım problemler hem de bu hastalık beni çok yiprattı.Benim merak ettiğim benim gibi yıllardır anksiyete bozukluğu yaşayan arkadaşlar var mı ? Hayatınızı nasıl devam ettiriyorsunuz? Sizce bu hastalık hayatta bazı şeyler için engel mi ?
merhaba bende ızın gibiyim gebelikte ilacı kullandınız mıBen evlendiğimden beri 7.5 mg redepra kullanıyorum. Bu kadar az mg kullanmama rağmen bırakınca kötü oluyorum. Gebelik de düşünüyorum ama nasıl olcak hiç bi fkrim yok