15 ekim - 15 kasım 2015 bebekleri

bende aclığa hiç dayanamam özelliklede sabahları eşimle giderim ancak 1 hafta sonra 28 hafta bitmeye yakın bi şey olmaz heralde demi canım. yaparlar yıne

ÇALIŞMA SAATLERIN BAYA UZUN CANIM BEN 8:00-17:30 ARASI ÇALISIYORUM BAZEN BUNALIYORUM RABBIM KOLAYLIK VESIN SANA GITME O ZAMAN DINLEN BIR GUN FAZLA TATIL YAP

Meraba kızlar bende dün doktora gittim. oda seker yüklemesi için test istedi ama bugun izmire geçicem oraya taşınıyorum. oyüzden artık orda yaptırrım dedim. Yaptırmazsak bisey olurmu nebiliyim bazıları zararı var diyor korkuyorum

günaydın arkadaşlar..
VALLA CANIM evet zararlı olduğu söyleyenler var ama ben yinede daha sonra bi sıkıntı olmaması için yaptırcam sanırım :S

bende simdi çevremde bi kaç kişiye sordum. herkes yaptırmış sanırım bende yaptırcammm ama kararsızım genede

Glikoz yüklemesi sonrası bazı gebelerde bulantı, baş dönmesi uyku hali yapabilir dedi hemşire, öyle olursa söyle odada yatıralım biraz dedi. Ama çok şükür hiç etkilenmedim. Hatta şu an işyerimdeyim, doktora 09:30'da gitmiştim, 12:30'da şirkete geldim; çalışıyorum. Korkacak bir şey yok merak etmeyin. Ama ben yine de eşimle gitmiştim, tedbir amaçlı. Herkes bir olmayabilir. Bu arada şeker yüklemesini yaptırmamayı düşünenler vardı, ulusal gazete yazısını gördüm doktorda, Karatay için suç duyurusunda bulunulmuş ve şeker yüklemesinin anne ve bebek için kesinlikle yapılmasını öneriyor doktorlar. Bilginiz olsun.

vallahi bende nolur nolmaz diye yaptırdım 147 çıktı benim sınırın biraz üstünde doktorum 100 lük yükletmedi babannemin şeker cihazını aldım bi haftada kendim ölçtüm 98 100 çıktı tokluk şekerim doktora sonuçlarımı götürdüm şimdi geldim hastaneden sonuçların çok iyi dedi bebeğin kilosuda 1320 gram cıktı şişini inersek dedi 1100 gram çok iyi dedi

valla artık kesın karar verdım yaptıracagım canım bende

Ya benm duyduğum şeker yüklemesinde verilen şeker 2 baklava ya denkmiş
Ben hergün acayip tatlı yiyorum zaten o yüzden tedirginim yaptırmayı düşünüyorum zamanı gelince
yok canım ilgisi bile yok...2 baklavayla insan acillik olur mu? millet kusuyor acile bile gidiyormuş. Hem doktorlara özellikle soruyorlar 2 baklava denginde mi diye cevap bile veremiyorlar... İlginç olan yıllar önce uygulanmayan bi şey neden şimdi her gebeye dayatılıyor. Bir de sağlık bakanlığından genelge gelmiş. her gebeye uygulanacakmış.Allah aşkına her gebe şeker hastası olabilir mi? Risk grubundakilere uygulansın demiyorlar da her gebeye.Yazık günah Vallahi.

İdrar kesesine baskı yapıyordur bebek o yüzden olabilir

Testin gerekli olup olmadığını düşünüyor ve araştırıyorum ben de. İkilemdeyim. Kesin bir şey yok. Ha şu var biz gebelere 3 lü tarama testide yaptırdılar. Sonuç bir şey çıkmadı. Şeker testine giren çoğu hamilede de şeker çıkmıyo.. Genelleme yapıp herkese yaptırıyorlar. Varsa ne oluyor.Önce diyet şeker karbonhdrat yeme diyorlar. zaten dikkat eden bir anne ikisinden de uzak durur bence. Daha ilerisi için insülin veriyorlarmış.ben doktoruma yaptırmak istemediğimi söyledim. O halde sorumlulukları üzerine aldığına dair imza at dedi...Vaktim var benim doktor ilk gördüğünde şeker testi der herhalde :) 28. haftanın sonuna kadar da yapılıyor diye biliyorum.Her hastane de yapar. Çok korkarsan yaptır istersen daha 3 aylık bir yolumuz daha var. Aklında bir şey kalmasın

Öncelikle kolay gelsin diyeyim...Sonra kendini fazla yorma...Ne gereği var Allah aşkına. Bebeğin daha önemli. Ben serbest çalışıyordum.Hamile olduktan sonra ilk 3 ay düşük riskinden dolayı sonrasın da da yorulmamak adına çalışmalarımı minimuma indirdim. Geçen Ramazan'da misafir aldım eve. 12 kişiydi yaklaşık olarak.Yardım da ettiler ama nasıl bir bel ağrısı... Ayak tabanlarımı demiyorum bile...Ondan sonra hiç yorulmamaya çalıştım. En fazla 3 saat temizlik yapıp sonra dinleniyorum. Fazlası yok. Bebeklerimiz şimdi karnımızda bazen uyurmuş.Uyanık olduğu zamanları da tekmelerinden anlayabilirsiniz diyorlar. Ben tüm dikkatimi ona verdiğimde çok küçükken bile hareketlerini hissediyordum. Şimdilerde tekmelerinin sayısı yok. İşin özü önce sen sonra bebeğin diğer herşey sonra

iyi canım sevındım senın adına inşallah sonuçlarda iyi olur haber ettiğin için teşekkür ederimsagol bünyeden bünyeye değişiyor zorluğu demekkı
Sonuçlarımı telefonla öğrendim, şeker yükleme sonucumda bir problem yok, iyi çıktı çok şükür. Umarım herkesin olumlu çıkar sonuçları...

Sonuçlarımı telefonla öğrendim, şeker yükleme sonucumda bir problem yok, iyi çıktı çok şükür. Umarım herkesin olumlu çıkar sonuçları...
çok şükür canım bende haftaya gitmeyı düşünüyorum inşallha iyi çıkar benımkıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…