13 yaşındaki kızım için yazıyorum

Çalışan anneler nasıl yapıyor çok merak ediyorum. Bende mi anormallik var diye düşünmeye başladım. Neden bu kadar kendimi yorgun hissediyorum
Pedagoga götürürüm ancak ben kaliteli vakit geçirmedikçe bu şekilde kendimi yorgun hissettikçe yine bir tarafı eksik kalmıcak mı

İnsan kaynakları ve insanlarla uğraşmaktan evde hiç birşeye halim kalmıyor
Bende mi sorun var anlamıyorum

Anlayamadım IK mı?? İnsanlarla uğraşan IK ne gördüm ne de duydum, anlaşmazlıkları yöneticiler çözümler , onu dışında İKlar genelde işe alımlarda CV topluyor adaylarla görüşüyor bu kadar. Ne için ve kimlerle uğraşıyorsunuz tam olarak?? İK işini fazla bulmayı asla anlayamam.

İnanın doğru düzgün ev işi yapmıyorum
Son zamanlarda robot süpürgeyi açıyorum, bir toz alıyorum banyoyu temizliyorum o kadar. Kızımla vakit geçirmeye çalışıyorum ama yinede yetersiz oluyor, kimseyle görüşmüyorsun diyor hafta sonları kimseyle görüşmek içimden gelmiyor

Hayır özel şirket değil benim çalıştığım kurum kamu kurumu ve kanunlar yönetmelikler herşey detaylı ve çalışmaların sorunları hiç bitmiyor sürekli birileri birşey istiyor ve tek çalışıyorum en çokta tek çalışmak beni zorluyor doğru düzgün izne bile çıkamıyorum

Evet temizlik için olan kısmı uygulayabiliriö ancak yemek konusu nasıl olur bilemedim
Aslında en zorlandığım kısım yemek kısmı

Sen defalarca kez kızınla ilgili konular açmıştın. Linkini eklediğim konu dışında yine kızınla ilgili konuların var.
Sizin evde bu kız çocuğunun böyle davranması çok normal. Senin ve kocanın, anne-baba olarak bu çocuğa davranışları kötü ve yetersiz. Annelik babalık çocuğa temel ihtiyacı olan barınma gıda giyinme ihtiyacını karşılamak değildir.

İşi bıraksan yine doğru şekilde çocukla ilgilenmeyeceksiniz siz karı koca olarak. Çocuğa karşı çok yanlış iletişim kuruyorsunuz.

Her şeyden önce kontrolsüz telefon, internet kullanımı çok yanlış. Daha lise öğrencisi bile değil.

Acaba işi bıraksam mı düşüncesinden önce kızıma nasıl yaklaşabilirim, ona nasıl ulaşabilirim, kızımın içindeki sevgi ve güven eksikliğini nasıl onarabilirim gibi şeyler sorman gerek.

Çocuk için neden hala destek almadığınızı anlamıyorum hala.

Mart ayında 13 yaşına girecek
Evet sorunlar oldu ancak okul müdürü geçen seneye göre çok çok iyi fark edilir biçimde kendini düzeltti dedi
Ancak bu yoğunluğumdan bu ara ilgilenemedim ve bu beni üzdü

Bu o konu sahibesi mi???? yazdiklarimi geri aliyorum ne konu sahibesi ne kocasi anne baba olacak insanlar degiller bence cocugu bakabilecek bir akrabaya biraksinlar ya da devlete versinler Ikisi de birbirindne acaip anca cocugu ziyan ediyorlar.

Zaten benim sorunumda bu, kızımla nasıl daha fazla vakit geçirebilirim,aramızdaki bağı güçlendirebilirim?
İş yerimde tek çalışıyorum ve yorgun olduğum zamanlar stresim eve yansıyor ve bu beni son zamanlarda çok rahatsız etmeye başladı.
Kızımın okulda değiştiğini hemde gözle görülür bir şekilde değişiklik olduğunu okul müdürü söyledi ve ayrıca bu hafta gittiğimiz okul toplantısında sınıf öğretmenide söyledi bizde fark ediyoruz ancak ben 2 aydır çok yoğun çalıştığım için ve çoğunlukta koltukta uyuyakaldığım için çocuk odasında vakit geçirdi başıboş kaldı ve hareketlerine yansıdı
Benim tek amacım kendimi enerjik hissedip kızımla doya doya vakit geçirmek. Nasıl anlatsam bilemedim bazı anneler vardır pozitif enerjisi olan mutlu öyle bir anne olmak istiyorum buda işi bıraktığım zaman olacakmış gibi geliyor çünkü hafta sonları evde daha mutlu olduğumu hissediyorum

Bu o konu sahibesi mi???? yazdiklarimi geri aliyorum ne konu sahibesi ne kocasi anne baba olacak insanlar degiller bence cocugu bakabilecek bir akrabaya biraksinlar ya da devlete versinler Ikisi de birbirindne acaip anca cocugu ziyan ediyorlar.
Gerçekten sizin iğneleyici laflarınızı çekicek durumda değilim, bu yazdıklarınız iyi gelmiyor

Gerçekten sizin iğneleyici laflarınızı çekicek durumda değilim, bu yazdıklarınız iyi gelmiyor

Size burdan 50 kez akillar verildi, sayfalarca yazildi. Cocuk icin bir uzaman danisin ama ondan once kendiniz gorunun. Surekli kavga dovus drama olan bir evde o cocuk nasil normal bir insan olsun???

Hala iş diyorsun.

Sana kız için destek al, diye tavsiye yazmışım. Açtığın konuda kızıma nasıl yaklaşabilirim, nasıl rahat iletişim kurabilirim yazmıyor. Kızınla doya doya zaman geçirsen bile sen ve kocan bu kıza düzgün iletişim kurmazsınız öyle bir iletişim kapasite ve anlayışınız yok.

Ergen lise çağına gelmiş çocukla ne doya doya zamanı. 3-4 yaşındaki küçük çocuk mu bu?

Konudaki bazı mesajların yersizliği dikkatimi çekti. Konu sahibi burada bir problemini paylaşmış, çözüm arıyor. Laf sokmak yerine destekleyici nitelikte mesajlar atılmalı ya da destek verilmiyorsa bile onu kötü hissettirecek şeyler yazılmamalı diye düşünüyorum.

Maddi durumunuzu bilmiyorum ancak okuduklarıma göre karı - koca çalışıyorsunuz.
Maddi durumunuza göre haftada 1 gün eve temizlik için yardımcı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Haricinde sanırım yemek vb. kısımlarda da zorlanabiliyorsunuz ki bu da doğal. Çalışmasanız bile sürekli yemek - temizlik döngüsünde yaşamak zaten zorlayıcı olurdu.
Naçizane tavsiyem şu olabilirdi belki. Hafta sonları müsait olduğunuz bir zaman diliminde mutfak alışverişinizi yaptıktan sonra bir hazırlık sürecine girin ve haftalık mutfak hazırlığı yapabilirsiniz.
Kimi 1 haftalık yemek yapıp dolaba koyuyor bu da olabilir ancak mesela ben bu versiyonu sevmiyorum. Alternatif olarak şunu önerebilirim. Sıklıkla kullandığınız tüm ürünleri izin zamanınızda hazırlayıp dolaba kaldırın. Örneğin normalde soğan soymak zor bir işlem değil, doğramakta öyle ama işten yorgun argın gelince bunların hepsi yük gibi gelebiliyor insana. Ben örnek olarak şunu yapıyorum, havuç vb. daha sert sebzeleri doğrayıp / rendeleyip hava geçirmez bir saklama kabında dolaba kaldırıyorum. Salatayı yine sert sebzelerini ( örneğin marul / atom ve mor lahana vb. tüm sebzelerini) tek seferde yapıp üstüne tuz vb. hiçbir şey dökmeden dolaba kaldırıyorum. Salata yemek istedikçe hemen ayrı bir kaseye alıp üzerine bir domates doğrayıp sosunu ekleyip tüketiyorum. Dolaba kaldırdığım etleri ve tavukları hem porsiyonluk hem de dilinlenmiş şekilde kaldırıyorum. Tavuk göğüs için örneğin hem küp küp doğrayıp porsiyon yapıyorum hem de jülyen kesim şeklinde. Böylelikçe et çözdürme vb. kısımlarda çözmesini bekleyip sonra dilimlemekle vb. uğraşmıyorum. Börek vb. sarıp kaldırıyorum, canım istedikçe buzluktan çıkarıp hemen fırına atıyorum problem olmuyor. İlk başlarda belki biraz zahmetli gözüküyor ama yaptıkça hızlanıyorsunuz ve evde mutlaka yiyecek bir şeylerin olmasını bilmek bana iyi geliyor ve kafam rahat ediyor. Temizlik kısmını tek günde yapmaktan yoruluyorsanız parçalara bölün. 1 gün renklileri yıkayın, 1 gün beyazları örneğin. Ama ben yine de maddi durumunuz uygunsa eğer 1 gün bile olsa yardımcı almanızı tavsiye ederim.

Gelelim kızınıza, ergenlik döneminde hem kendi duygularını yeni anlamaya çalıştıkları için hem de normalden daha fazla hissettikleri için bazı olumsuz olaylar yaşanabilir. Bence kesinlikle terapi almalısınız. Evet kızınız terapiye gitmeli ama siz de gitmelisiniz çünkü bunalmış ruh haliniz, siz ona doğrudan kötü davranmasınız bile yansıyor. Hem kendi mental sağlığınızı önemsemelisiniz hem de kızınız için destek almalısınız. İkiniz de iyileşmek için gerekli çabayı göstermediğiniz sürece sıkı bağları olan anne - kız olamazsınız, bir şeyler hep havada kalır. Buna çok üzülmek yerine harekete geçip düzenli olarak terapistinizle seanslara katılım sağlarsanız eğer zamanla hem siz daha rahat hissedeceksiniz hem de kızınızla bağlarınız düzelecektir diye düşünüyorum.

elimde değil,birimim değişti ve ne olduğu zanlayamadan yoğun bir sürece girdim.bende istiyorum işi işte bırakmayı kilo verdim stresten
Bölüm değişikliği bir projenin deadline ı gibi geçici durumlarda yoğunluğu ve stresi anlarım ama bunu sürekli düşünürseniz inanın kendi ömrünüzden yersiniz genç yaşta metabolik hastalık sahibi olursunuz. Kendinize bunu yapmayın

Kamuda çalışıyorum demişsiniz. Kadroluysaniz ve 5 yılınız dolduysa hiçbir gerekçe göstermeden 1 yıl ücretsiz izin hakkiniz var onu kullanın. İşe gitmek istemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Benim de böyle çok boguldugum Bi dönem oldu bu izin hakkından faydalandım, 2 parça halinde kullanılabiliyor ben 6 ayını kullandım onemli bi durumum daha olursa tek hakkim bitmesin diye. IK birimindesinjz bilirsiniz gerçi bunları ama iş kolay bulunmuyor hele de kamuda. Siz de bunu kullanın bence Bi 6 ay mesela, bu süreçte kendiniz ve aileniz için yapacaklarinizi yapın tekrar işe dönünce nasıl Bi düzen oluşturmak istiyorsanız dönmenize yakın onu planlayin. Acaba çalışmasam nasıl olurdu bunu maddi manevi deneyimlemis olursunuz bir süre. Ayrıca kızınızın ve sizin psikolojik destek almanız faydalı olur. İzne ayrılmadan bunları karşılamak için bir iki ay çalışıp maaşı kenara koymak faydalı olabilir ayrıca. Ben de 6 ay gecimimi hesap ederek bu şekilde yapmıştım

Bence ilgi eksikliğini işe bağlamayın.
Çalışıp gayet verimli ilgilenen ebeveynler var.
Evde oturup hiç bağ kuramayanda.
Önemli olan sürekli vakit geçirmek değil kaliteli ve verimli iletişim kurmak.
Bu konuda uzmandan destek alın.

Öyle bir yazmışsınız ki boşanmış gibi ortada hiç eş yok. Eşiniz biraz daha paylaşımcı olsaydı böyle olmazdı.

Ben daha az yorulacaginiz bir iş bulabilirmisiniz o yönde bir araştırmanız diyorum.Bende işi bırakmayı hiç tavsiye etmem

13 yaşında ergenliğin zirvesini yaşıyor bana normal geldi yaptıkları ergenlikte saçmalık çok oluyor o yaşta aşık olup bi daha kimseyi sevemeyiz gibi geliyor,en azından ben de öyleydi.
İşinize evden devam edemez misiniz masabaşı bir işiniz varsa ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…