- 8 Ocak 2024
- 564
- 1.696
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
sız hıc calıstınız mı?Tuzun kuru demeyin lütfen ama ben evine geldiğinde hala iş düşünen insanları, işi evine taşıyanları anlayamıyorum.
Tuzunuz kuru.Tuzun kuru demeyin lütfen ama ben evine geldiğinde hala iş düşünen insanları, işi evine taşıyanları anlayamıyorum.
13 yılı aşkın süre. Toplantılarla deadline larla, aklınıza gelecek her tür kurumsal hayat zorluğuyla…sız hıc calıstınız mı?
Ha ben de geçen şöyle bir söz okudum: 20 yıl sonra ne kadar uzun saatler çalıştığınızı hatırlayan kişi patronunuz değil, çocuğunuz olacak.Tuzunuz kuru.
Çocuk bu. Bi terapıste götüren. O yaşlarda duygular çok yoğun bılıosunuz. Oda kemdınce öle bı yol bulmuş. Konunun suç olduğunu bıle bılmıyodur. Canım yawrum. İçinde ne kadar büyük sorun olduğunu o aşkı unutamayacagını düşünüyodur. Bu ekonomıde iş bırakmak sızı daha da zorlar. Bırazcık daha fazla eforla hrpsını halledwrsınız.Belkıde daha az calısma saatı olan iş bulmalısınız.13 yaşında kızım var.Çalışan bir anneyim ve çok yoğun çalışıyorum.Vücud yorgunluğu dinlenince geçer belki ama beyin yorgunluğu geçmiyor ve işten eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum.saat 6 da evde oluyorum ve yemek yapıp dinlenme moduna geçmemiz saat 8 buçuğu buluyor.O arada kızımın dersleri ile ilgilenirken son zamanlarda kızımdan önce koltukta uyuya kalıyorum.
Bu aralar okulda sorunları oldu.Erkek arkadaşı varmış ve ayrılmış daha sonra çocuğun şuan görüştüğü kızın adına instagram hesabı açıp çocuğa ondan ayrıl gibi birşeyler yazmış inanın şok oldum
Okul müdürü eşimi ve kızımı çağırdı gittik,dediki bu yaşlarda sevgili olma beğenme gibi durumlar olabiliyor ancak başkasının adına hesap açması hoş değil ve önlenmezse lise döneminde çok sorun yaşarsınız,çocuğunuzla bol bol konuşun dedi.Ne diyeceğimizi bilemedik özür diledik kızımızla konuştuk ancak ben çok korkuyorum
Çok yorgun oluyorum acaba bir vitamin eksikliğimmi var diye düşünüyorum ancak sürekli tahlil yaprtıran biriyim.İş yerindeki yoğunluktan ve stresten olan sıkıntım evime yansıyor.Hiç birşey ailemden önemli değil,yakın zamanda çok düşünmeye başladım işi bırakıp kızımla vakit geçirmek istiyorum.Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Evet hayat çok zor herşey pahalı,kızım büyüdükçe dahada çok paraya ihtiyacımız olacak üstelik ev hanımlığını çokta seven bir yapım yok ancak böyle de stresli ve huzursuzum,ne yapmalıyım? Bilemediğim için sizlerden fikir almak istedim
Ben açıkçası çok tehlikeli bir durum olarak görmüyorum, hepimiz ergenlik döneminde belirli hatalar yaptık, sadece sizin kızınız yoğun çalışmanızdan dolayı sanırım biraz boş kalmış yani hesap açıp bunlarla uğraşacak zamanı bulabilmis ailece daha çok vakit gecirseniz muhtemelen aklına bile böyle bir şey gelmez. Bunlar biraz da başı boş olmaktan geliyor olabilir. Daha farklı bir işte calisabilseniz aslında çok daha iyi olabilir. Ailece daha çok vakit geçirmeniz için. Yoksa böyle boşta kalırsa çocuk elinde telefonla herturlu tehlikeye açık olur.13 yaşında kızım var.Çalışan bir anneyim ve çok yoğun çalışıyorum.Vücud yorgunluğu dinlenince geçer belki ama beyin yorgunluğu geçmiyor ve işten eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum.saat 6 da evde oluyorum ve yemek yapıp dinlenme moduna geçmemiz saat 8 buçuğu buluyor.O arada kızımın dersleri ile ilgilenirken son zamanlarda kızımdan önce koltukta uyuya kalıyorum.
Bu aralar okulda sorunları oldu.Erkek arkadaşı varmış ve ayrılmış daha sonra çocuğun şuan görüştüğü kızın adına instagram hesabı açıp çocuğa ondan ayrıl gibi birşeyler yazmış inanın şok oldum
Okul müdürü eşimi ve kızımı çağırdı gittik,dediki bu yaşlarda sevgili olma beğenme gibi durumlar olabiliyor ancak başkasının adına hesap açması hoş değil ve önlenmezse lise döneminde çok sorun yaşarsınız,çocuğunuzla bol bol konuşun dedi.Ne diyeceğimizi bilemedik özür diledik kızımızla konuştuk ancak ben çok korkuyorum
Çok yorgun oluyorum acaba bir vitamin eksikliğimmi var diye düşünüyorum ancak sürekli tahlil yaprtıran biriyim.İş yerindeki yoğunluktan ve stresten olan sıkıntım evime yansıyor.Hiç birşey ailemden önemli değil,yakın zamanda çok düşünmeye başladım işi bırakıp kızımla vakit geçirmek istiyorum.Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Evet hayat çok zor herşey pahalı,kızım büyüdükçe dahada çok paraya ihtiyacımız olacak üstelik ev hanımlığını çokta seven bir yapım yok ancak böyle de stresli ve huzursuzum,ne yapmalıyım? Bilemediğim için sizlerden fikir almak istedim
Şundan dolayı diyorum, konu sahibinin işini, eve iş getirip getirmediğini bilmiyoruz.Ha ben de geçen şöyle bir söz okudum: 20 yıl sonra ne kadar uzun saatler çalıştığınızı hatırlayan kişi patronunuz değil, çocuğunuz olacak.
Konu sahibi mesajında demiş ki,Şundan dolayı diyorum, konu sahibinin işini, eve iş getirip getirmediğini bilmiyoruz.
Kendi şartlarımıza göre değerlendirip yorumlamak makul değil bana göre.
Söz doğru, o ayrı.
Eve iş getirmek sadece evde de bilgisayar açıp çalışmak değil ki. Bu en kötüsü bence, konu sahibinin aklında açık bi dosya var, o yemek yerken, tv izlerken, çocuğuyla ilgilenirken hala beyninin arka planında hala o dosya çalışıyor. İnsan böyleyken dinlenemez, kendine ve ailesine zaman ayırmanın hakkını veremez. Çünkü beden işten çıkmış ama beyin hala çalışıyor.Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Bende ilgilenmeye çalışıyorum, sorular soruyorum, birlikte vakit geçiriyoruz anne kız saati yapıyoruz ama birşeyler eksik kalıyor. Benden çok memnun değilmiş gibi geliyor enerjim yok hiçİşi bırakmanız çözüm değil, yapmayın. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama bu derece eve iş taşıyacak, aklınızdan çıkmayacak herhangi bir işin varlığını pek kabul etmiyorum. Bence siz de psikolojik destek alabilirsiniz.
Kızınıza gelince oldukça tehlikeli bir yaş grubunda. Benim kızım da aynı yaşta. Bol bol konuşuyorum, arkadaşlarını soruyorum tek tek ( hesap sormak değil, tanıdığım için x nasıl, y napıyor) Dolaylı yoldan ne yaptıklarını öğreniyorum. Bugün makyaj ve alışveriş üzerine konuştuk uzun uzun. Arkadaşlarının hep makyaj yaptığından bahsetti. Sen yapma asla demedim hatta merak ettiklerin varsa benimkilerden bakıp deneyebilirsin ama sizin yaşlarınız için henüz erken dedim. Neyse uzattım ama kızımla aynı frekansa geçmeye çalışıyorum, aramıza konuşulamayacak olayların girmesine izin vermiyorum. Her ne oluyorsa konuşulabilir mesajı veriyorum sık sık.
İstemiyorum böyle olmayı, farkındayım ama aklımda gitmiyor, canım işe gitmek istemiyor ruhum daralıyor sanki buda eve yansıyorCidden sizin de terapi almanız lazım işi eve bu kadar getirmek sizi ruhen ve bedenen cökertir
İnsan kaynakları ve insanlarla uğraşmaktan evde hiç birşeye halim kalmıyorNe iş yapıyorsunuz ?
İş yükünüzü biraz azaltma ihtimaliniz yok mu ?13 yaşında kızım var.Çalışan bir anneyim ve çok yoğun çalışıyorum.Vücud yorgunluğu dinlenince geçer belki ama beyin yorgunluğu geçmiyor ve işten eve geldiğim zaman çok yorgun oluyorum.saat 6 da evde oluyorum ve yemek yapıp dinlenme moduna geçmemiz saat 8 buçuğu buluyor.O arada kızımın dersleri ile ilgilenirken son zamanlarda kızımdan önce koltukta uyuya kalıyorum.
Eşim meslek lisesi okumuş üniversitede o şekilde meslek alanındaEşinizin eğitim durumu ne? Ortaokul dersinin neyini anlamıyor? Eğer gerçekten yardımcı olmak istese videolardan önce kendi öğrenip, sonra kızınıza öğretir.