13 yaşındaki kızım için yazıyorum

sız hıc calıstınız mı?
13 yılı aşkın süre. Toplantılarla deadline larla, aklınıza gelecek her tür kurumsal hayat zorluğuyla…
Şunu hiç unutmadan: burda bana işimi belli saatlerde hakkıyla yapmam için para veriyorlar. 24 saatimi buna ayırmam, kendime veya aileme ayıracağım zamandan çalmam kendi kendimi köle yapmam demektir.

Benim de aynı yaşta kızım var,anlattıklarını bazen hayretle dinliyorum..bir kız aynı zamanda iki erkeği idare ediyormuş,bir erkek 2 kızı idare ediyormuş,bir kız, arkadaşının eskisiyle çıkıyormuş falan falan...hatta geçen iki kız bir erkek için birbirine girmiş..Bu yaşta ayrılmayı yenilgi olarak görüyorlar..hatta belki hatırlarsınız Hülya Avşarın kızı Zehra,bu yaşlardayken eski erkek arkadaşının kız arkadaşına kaynar su fırlatmıştı..Hülya Avşar ,kızın ailenden özür dilemeye gittik demişti..tek çözüm ergen genci yakından takip etmek,gerekirse bir danışmadan destek almak..zamanla onlar da olgunlaşır büyüyecekler..işinizi bırakmanız gerek yok bence

Çocuk bu. Bi terapıste götüren. O yaşlarda duygular çok yoğun bılıosunuz. Oda kemdınce öle bı yol bulmuş. Konunun suç olduğunu bıle bılmıyodur. Canım yawrum. İçinde ne kadar büyük sorun olduğunu o aşkı unutamayacagını düşünüyodur. Bu ekonomıde iş bırakmak sızı daha da zorlar. Bırazcık daha fazla eforla hrpsını halledwrsınız.Belkıde daha az calısma saatı olan iş bulmalısınız.

Ben açıkçası çok tehlikeli bir durum olarak görmüyorum, hepimiz ergenlik döneminde belirli hatalar yaptık, sadece sizin kızınız yoğun çalışmanızdan dolayı sanırım biraz boş kalmış yani hesap açıp bunlarla uğraşacak zamanı bulabilmis ailece daha çok vakit gecirseniz muhtemelen aklına bile böyle bir şey gelmez. Bunlar biraz da başı boş olmaktan geliyor olabilir. Daha farklı bir işte calisabilseniz aslında çok daha iyi olabilir. Ailece daha çok vakit geçirmeniz için. Yoksa böyle boşta kalırsa çocuk elinde telefonla herturlu tehlikeye açık olur.

Ha ben de geçen şöyle bir söz okudum: 20 yıl sonra ne kadar uzun saatler çalıştığınızı hatırlayan kişi patronunuz değil, çocuğunuz olacak.
Şundan dolayı diyorum, konu sahibinin işini, eve iş getirip getirmediğini bilmiyoruz.
Kendi şartlarımıza göre değerlendirip yorumlamak makul değil bana göre.
Söz doğru, o ayrı.

O kadar büyütecek bir şey yok altı üstü ergenlik ergenliğin tam en başında terapistik bile bir şey yok
Boşuna evham yapıyorsunuz aşk skandal arkadaş akran şu an tek derdi bu sizi çok sallamaz bir de o yaşlarda kendinize yüklenmeyin Yanlış olduğunu söyleyin geçin yüklenirseniz tekrarlarsanız yine dinlemez

İşten çıkmayı düşünmek yerine ev işleri, yemek için yardım alabilirsiniz. İşten geldikten sonrası için daha fazla vakit kalır bu şekilde.
Değerlerimiz iyiyse ekstra takviyeli alabilirsiniz. İş yerinde sıkıntınız olmadığı zamanlarda da farklı değilsiniz siz sanki. Uzun süredir bunu yazıyorsunuz ve mevcut sıkıntılara rağmen devam etmek zorundasınız iş sonrası hayatınıza, özellikle de bir çocuğunuz varken.

Size öneri de yazılsa hiçbir şey yapmadan devam etmeyi tercih ediyorsunuz genelde. Birde ara ara ortaya çıkan ikinci çocuk fikriniz var tabi, 13 yaşındaki kızınıza ayıracak vakit ve enerjiniz yokken.

Akşam 6'lara kadar çalışıp eve gelip yığılmadığınıza şükür. Yemeğe falan girişebiliyorsunuz en azından. İşi bıraksanız bi süre sonra iş hayatına dönme şansınız olur mu ? Çocuğunuzun da yaptığı çok abartılacak bi şey değil. Şimdi çoğu böyle. Hırs yapıyorlar. Dün bizim okulda bıçaklı falan kız kavgası olmuş erkek yüzünden.

Şundan dolayı diyorum, konu sahibinin işini, eve iş getirip getirmediğini bilmiyoruz.
Kendi şartlarımıza göre değerlendirip yorumlamak makul değil bana göre.
Söz doğru, o ayrı.
Konu sahibi mesajında demiş ki,
Kafama takmasam işi işte bırakıp eve gitsem belki daha rahat olacak ancak sürekli beynim konuşuyor aklımda sürekli iş var ve kafayı yemek üzereyim
Eve iş getirmek sadece evde de bilgisayar açıp çalışmak değil ki. Bu en kötüsü bence, konu sahibinin aklında açık bi dosya var, o yemek yerken, tv izlerken, çocuğuyla ilgilenirken hala beyninin arka planında hala o dosya çalışıyor. İnsan böyleyken dinlenemez, kendine ve ailesine zaman ayırmanın hakkını veremez. Çünkü beden işten çıkmış ama beyin hala çalışıyor.
Konu sahibi bunu çocuğunuzdan önce kendiniz için sonlandırmalısınız. Ama şunu da söylemek isterim kızınız duyguların en fırtınalı yaşandığı zamanlardan geçiyor. Sanmayın ki siz çalışmasanız böyle olmayacak. Aynı duyguları yine yaşayacak. O yüzden işten ayrılmak bir çözüm değil. Kaliteli zamanı arttırmak ikinize de iyi gelecektir

Bende ilgilenmeye çalışıyorum, sorular soruyorum, birlikte vakit geçiriyoruz anne kız saati yapıyoruz ama birşeyler eksik kalıyor. Benden çok memnun değilmiş gibi geliyor enerjim yok hiç

bazı işlerde, pozisyonlarda iş eve geliyor maalesef bunun konu sahibi ile ilgisi yok. restauranta pc ile gittiğimi bilirim. olmayan şeyler değil. departmanınız nedir ? iş bırakmayı düşünmek değil ama başka bir iş, yada şirket de bakabilirsiniz. şirketten şirkete cok değişiyor yoğunluk ve görev tanımı.

ben sizi hatırladım daha öncede kızınızla ilgili konu açmıştınız.
inanın şok olduk yazmışsınız da neye şok oldunuz ki? her gittiği okulda şikayet alıyordunuz siz yazdınız bunları. çocuğu zamanında bir terapiste falan götürseydiniz keşke.
13 yaşında demişsiniz 8. sınıf olması lazım benim oğlumda 13 yaşında 8.sınıf. bu sene lgs var siz niye ödevlerine falan yardım ediyorsunuz dershaneye yazdırmadınız mı?

İş yükünüzü biraz azaltma ihtimaliniz yok mu ?

Eşinizin eğitim durumu ne? Ortaokul dersinin neyini anlamıyor? Eğer gerçekten yardımcı olmak istese videolardan önce kendi öğrenip, sonra kızınıza öğretir.
Eşim meslek lisesi okumuş üniversitede o şekilde meslek alanında
Yani kızımın derslerinden anlamıyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…