- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Hehehe tam ergenlik zamanları ,olur öyle şeyler ablacım .Ben de çok atarlı bir kızdım,annemle hep tartışırdık .Şuan ikiz gibiyiz annemle ,annem hep der "Benim en iyi sırdaşım ,arkadaşım " diye
Valla benim annem böyle durumlarda susardı bazen ,"tamam kızım " derdi böyle .Beni bir vicdan azabı tutuyordu ,sormayın gitsin
Yani ne yaparsanız yapın gene bu hareketlerine bir süre devam edecek,diyeyim
Bence takmayın ablacım ,bu durum 1-2 sene daha böyle gider.Sonra karakteri oturacak .O zaman da sizin peşinizden ayrılmaz :))Bende tamam kızım diyorum çoğu zaman ama bu seferde bana sinirlendin onun için tamam kızım diyorsun değil mi diyor ya da sizin de söylediğiniz gibi vicdan yapıyor. Tamam desen bir dert demesen ayrı dert.
Bence takmayın ablacım ,bu durum 1-2 sene daha böyle gider.Sonra karakteri oturacak .O zaman da sizin peşinizden ayrılmaz :))
ahh acanım ahhh büyümenin ,kabuk degiştirmek hiç ama hiç kolay degil ,Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde 13 yaşına giren bir kızım 7 yaşında da bir oğlum var. Kızım sanırım artık ergenlik dönemine girdi ve bu döneme girmesiyle asileşmesi bir oldu. Bazen kızımı tanıyamıyorum. Derslerinde ciddi bir düşüş oldu sınav notları epeyce vasat, bu duruma kendisi de çok üzülüyor farkındayım ama ders çalışmak istemiyor hiç. Derslerine yeterli vakit ayırmıyorsun bebeğim farkındasın değil mi diyorum, evet ama ders çalışmak istemiyorum diye cevap alıyorum. Bazen o kadar huysuz, kaprisli ve agresif halleri var ki tahammül sınırlarımı zorluyor ama ona rağmen sesimi yükseltmek istemiyorum. Bunun nedeni de birkaç kez sesimi yükselttim o an sustu fakat daha sonra baktım aynı şekilde onun da benimle sesini yükselterek konuşmaya başladığını fark ettim. Yani sanırım bu dönemde kızmak, azarlamak bir işe yaramıyor. Sadece bana karşı değil babaya ve kardeşine karşı da asi tavırları var. Örneğin odasına gidip kapı çarpmalar, sürekli sinirli bir şekilde konuşmalar, bir de kardeşine tahammül edememe gibi problemler yaşıyor. Okuldaki öğretmenleriyle görüştüm. Her dersin öğretmeniyle tek tek ve hepsi aynı şeyi söyledi. Çok saygılı, çok sakin aile terbiyesi almış bir çocuk çok seviyoruz onu, fakat derslerde aktif değil hiç soru sormuyor ya da parmak kaldırdığını görmüyoruz. Evet kızım dışarıda çok sakin, çekingen bir çocuk fakat evde bize zaman zaman resmen eziyet ediyor ve ben kızıma nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum açıkçası? Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Bu yaşları nasıl atlattığınız konusunda bana fikir verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden okuyup yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
bunlar zamanla düzelecek hiç üzülmeyinÇok teşekkür ederim yorumunuz için. Evet benim söylediklerimin tam tersini yapıyor ya da anlatmak istediğimi anladığı halde sırf karşı çıkmak adına anlamamış gibi yapıyor.
Aynen dışarı çıkınca eğlenmek varken dersmi çalışılır diye düşünürdüm bende. Bence kızınız çok sorunlu değil aksine yaşına göre çok iyi geldi bana.Geçen gün temiz hava alalım havada güzel diye çıktık, çıkarken yanıma kitap aldım orada okurum dedim. Kızıma istersen sende kitabını al birlikte okuruz bile demeden daha abartma anne istersen dolaşmaya giderken kitap mı alınır yanına dedi. Akşamları oğlum henüz 1. sınıf olduğundan okuma alışkanlığı kazansın diye okuma saati yapıyoruz, birkaç gün heveslendi o da okudu bizimle ama sonra sıkıldı. Kitap okumayı da sevmiyor. Bir de sınavlarda anne galiba ben okuduğumu anlamıyorum cevabını bildiğim soruları dahi soruyu anlamadığım için yanlış cevaplamışım dedi. Bunun için pedagoga da götürdüm, dikkat eksikliği ya da başka bir problem mi var acaba diye, ama hiçbir problem olmadığı söylendi.
Bazen kendimi tanıyamıyorum inanın. Çıldırtıyor resmen öyle durumlarda bile arkamı dönüp içimden Allah'ım sen bana sabır ver deyip tekrar önüme dönüyorum ve çıldırdığımı belli etmeden tane tane anlatıyorum ya da konuşuyorum. Bir de kendi bildiği doğruların yanlış olduğunu asla atlatamıyorum. Anlatmak istediğimiz şeyi inatla anlamak istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?