- 27 Şubat 2017
- 2.655
- 6.832
- 39
-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
Valla size sonuna kadar tam veriyorum,düğünler,nişanlar,doğumlar,sünnetler ve sayamadığım bir çok özel anın geri dönüşü yok malesefİşte bu günün benim adıma geri dönüşü yok. Onlar kınanmış, ayıplanmış vs. benim alanımın dışında kalıyor bu saatten sonra. Zira düğünüm 2 gelinli diye anılacak. Ben istiyorum ki böyle şeyler yaşanmasın. Düğün sonrası ne yapabilir bilmiyorum çünkü bana ulaşabildiği anlar nişan, kına ve düğün. Onun dışında ciddi bir duvar var. İyi ki de var..
Ay ne gicik kaynanaymis. Pasta keserken isi neymis. Alip kafasini pastaya soksan yeridir. Neyi kiskaniyorlar bu kadar ya. Cok sinir oldum.Valla size sonuna kadar tam veriyorum,düğünler,nişanlar,doğumlar,sünnetler ve sayamadığım bir çok özel anın geri dönüşü yok malesef
Kendi dugunumun önce bir takım sıkıntılardan (es ailesi) sebep stres ve gerginlik için elim ayağım titreyerek geçirdim birşey olacak,bir tartışma çıkacak v.s diye düşünmekten.
Resmen oğlum olunca güzel bir sünnet düğünü yapacağız acısını çıkaracağız diye eşimle her detayıyla uğraştık.Bize tutulmayan davul zurnada dahil tuttuk.
Bir-kac ilde dahil kıyafet için dolaştık ve sünnet annesi beyaz giyer diye bütün mağazalar o şekilde yönlendirdi kıyafetlere.
Ama ben ısrarla beyaz veya krem giymem dedim.Sunnet annesi olabilirim ama ikinci kez gelin olmuyorum dedim soran arkadaş ve eşe dosta.
Gittim mürdüm rengi tülsuz balık model sık bir elbise aldım.
Ama kayın validem ne yaptı biliyormusunuz?
Ben SÜNNET BABANNESIYIM dedi ve kırık beyaz altin sarısı parlak işlemeleri olan bir elbise alıp üzerine birde inci gerdanlık,küpe,yüzük set takti,saçınada inci topları taktırdı.
Neden çünkü o SÜNNET BABANNESİ olmasından sebep.
Bütün arkadaşlarım dediki sen gerçekten sanki ağabey,ablanın düğüne gelmişsinde,babanne oğlunun annesi olmuş dediler.
Çünkü oğlumun sünnet kaftafnıda krom beyaz ve altın sarısı işlemeliydi,
Kendiside bizzat oğlumla kombin yaptım dedi.(benim oglum için)
Oda yetmedi organizasyoncu bizi pasta kesimi için çağırdığında koşarak geldi ve oglum banada pasta yedirecek dedi.
3 yıl geçti ama saniye saniye aklımda.
Kendi düğün video ve fotolarıma bakamıyordum,şimdide oğlumun düğün video ve fotolarına bakamiyorum
Olayı hafife alıp aman ne olacak diyenler gelsin bu sözlerim,
Sunnet Çocuğunun asıl annesi bendim herkes biliyordu ama herkesin gözü babannedeydi kötü eleştiren olmadi babaanneyi,Tam tersine bana sen çok sönük kalmışsın keşke sende beyaz Yada krem giyseydin dediler.
Babanne okadar hazırlanınca kendini ciddi ciddi anne sanıp,o moda girdi ve öylede davrandı.
kız 13 yaşında ama benden uzunmuş topukluda giyer al sana 170 ben küçük gelin gibi kalırdım yanında aboooooDüğünümde kaynanamın görümcesinin kızına gelinlik almışlar giysin diye. Kız 165 boyunda ve 13 yaşında. Duyunca kavga ettim asla giyemez gelmesin düğünüme dedim. Kaynanam inatla giyecek ailede küçük kız yok küçük gelin o olacak diyor. Böyle bir saçmalık duydunuz mu? Küçük gelin 3 yaşında olur 5 yaşında olur benim bildiğim. Nasıl bir saçmalık bu aklım almıyo. Kız da zaten dünden razıymış bana gelinlikle yengecim nasılım diye fotoğrafını atmış. Çıldırıcam az kaldı
Ben gelin olacağım diyor kız şu anda gerçekten de 13 yaşındaki kızın konuşacağı cümle mi şu ya.. Hala cahil cahil o çocuk diyorlar. Ülkedeki çocuk gelinlerden, ergenlik yaşından haberleri yok bazı insanların. Ki sırf başkası çocuk ya da yetişkin fark etmez heves ediyor diye kendi düğünümü neden sabote ettireyim ki. Özne benim, onlar sadece seyirci. Çocuklarının heveslerini başka yerde çıkartsınlar.
Yaa bakin siz dinleyci olarak bile nekadar irrite oldunuz.Birde bizzat yaşayan kişi neler hissediyor tanımın edersinizAy ne gicik kaynanaymis. Pasta keserken isi neymis. Alip kafasini pastaya soksan yeridir. Neyi kiskaniyorlar bu kadar ya. Cok sinir oldum.
Konu sahibinin kaynanasi almis kendi gorumcesinin kizina gelinligi. Kendisi giyse sorun olacak diye kizi one suruyor. Neymis ozenmismis. Az daha sabretsin kendi dugununde giysin ozenen kiz da.
ciddi misiniz? kizla konustunuz mu?Kız da fark etmiş olacak ki şu anda gerçekten gelin olmak istiyor.
kaynananizla gorusuyor musunuz?Yaa bakin siz dinleyci olarak bile nekadar irrite oldunuz.Birde bizzat yaşayan kişi neler hissediyor tanımın edersiniz
Konu sahibini eleştirip o daha çocuk düzenlerler inşallah anlayabilirler!
Cocuk hayali var ,hevesi var diye çocuklarımızın her istediğini yapmak zorunda değiliz!
Benim çocuğumda elektirikli motorsiklet istiyor durumumda almaya yapamaya müsait,tedaviyle uzun uğraşlar sonu sahip olduğumuz bakmalara sevmelere doyamadigimiz biricik evladimiz.
Şimdi hayali hevesi var diye almammiz mi gerekiyor makul olmayan birseyi ??sırf hevesini alsin diye ?
Tabiki hayalini veya hevesini bir şekilde makul ölçülerde yapmaya çalışıyoruz.
Biz motor kesinlikle olmaz aklından çıkart dedik ozaman howerbord alırmısınız dedi.Baktik incelik, hangi yaş gruplarına uygun diye iyece bir arastirip sonra almaya karar verdik.
Yani demem o ki gidip gelinlik almak yerine geçende burada paylaşmıştım arkası uzun tüllu onu kısa ama prenses gibi olabileceği bir elbiseye yönlendirilebilir.
Not:almamızın uygun olmadığını düşündüğümüz birseyi oğlum çok ısrarcı olursa eğer dükkan sahibine kas-göz işareti yapıyoruz,sağolsun dükkan sahibi bunun sana uygun olanı yok yada senin yaş grubuna satmıyoruz falan diyorlar,onlarda başka bişeye yönlendiriyorlar.Buna bildik zincir oyuncak mağazası da dahil.
Ben gelin olacağım diyor kız şu anda gerçekten de 13 yaşındaki kızın konuşacağı cümle mi şu ya.. Hala cahil cahil o çocuk diyorlar. Ülkedeki çocuk gelinlerden, ergenlik yaşından haberleri yok bazı insanların. Ki sırf başkası çocuk ya da yetişkin fark etmez heves ediyor diye kendi düğünümü neden sabote ettireyim ki. Özne benim, onlar sadece seyirci. Çocuklarının heveslerini başka yerde çıkartsınlar.
Yaa bakin siz dinleyci olarak bile nekadar irrite oldunuz.Birde bizzat yaşayan kişi neler hissediyor tanımın edersiniz
Konu sahibini eleştirip o daha çocuk düzenlerler inşallah anlayabilirler!
Cocuk hayali var ,hevesi var diye çocuklarımızın her istediğini yapmak zorunda değiliz!
Benim çocuğumda elektirikli motorsiklet istiyor durumumda almaya yapamaya müsait,tedaviyle uzun uğraşlar sonu sahip olduğumuz bakmalara sevmelere doyamadigimiz biricik evladimiz.
Şimdi hayali hevesi var diye almammiz mi gerekiyor makul olmayan birseyi ??sırf hevesini alsin diye ?
Tabiki hayalini veya hevesini bir şekilde makul ölçülerde yapmaya çalışıyoruz.
Biz motor kesinlikle olmaz aklından çıkart dedik ozaman howerbord alırmısınız dedi.Baktik incelik, hangi yaş gruplarına uygun diye iyece bir arastirip sonra almaya karar verdik.
Yani demem o ki gidip gelinlik almak yerine geçende burada paylaşmıştım arkası uzun tüllu onu kısa ama prenses gibi olabileceği bir elbiseye yönlendirilebilir.
Not:almamızın uygun olmadığını düşündüğümüz birseyi oğlum çok ısrarcı olursa eğer dükkan sahibine kas-göz işareti yapıyoruz,sağolsun dükkan sahibi bunun sana uygun olanı yok yada senin yaş grubuna satmıyoruz falan diyorlar,onlarda başka bişeye yönlendiriyorlar.Buna bildik zincir oyuncak mağazası da dahil.
Evet görüşüyorumkaynananizla gorusuyor musunuz?
Cook teşekkür ederim güzel bakışınız içinYaa ne kadar güzel bi ailesiniz bayıldım tavrınıza. Keşke keşke her anne, her aile sizin gibi olsa. Şimdikilerin çoğu buldumcuk gibi davranıyorlar çocuklara o çocuklar da sevimsiz ve çekilmez oluyorlar..
cok igrenc biriymis kayinvalideniz.Evet görüşüyorum"Yavrusunun yavrusuymuş " onun bunlari kendine hak goruyor.
Cook şükür farkındacok igrenc biriymis kayinvalideniz.
insallah kocaniz annesinin farkindadir.
ay tovbeler olsun ne okudum oyle
demın de yazdım cok gulunc seyler boyleymıs madem ben olsam gulerdım yanı kendılerını guldurecekler baya
Zaten şu anda gelin olacağım diyor. Ayrıca tabii ki istemem kocaman kızın boylu poslu benim önüme geçmesini. Kendi düğünüm sonuçta onun psikolojisi bile beni ilgilendirmez normalde. Annesi babası var doğurmayı bilen düşünmeyi de bilmeli. Bizim ülkenin en büyük eksiklerinden biri de bu sanırım.
Yav ablacım var git yoluna dünyanın düzenini sen mi değiştiricen bi de suçu bana atıyosun. Bu yaştakilerin koca kadın gibi davranmalarının sebebi benim gibi insanların onları ÇOCUK değil de düşünebilen ve karar verebilen birer birey olarak görmeleri değil, tamamen sosyal medya. Var git yoluna insanın aklıyla oynama öyle şeyler yazıyosun ki şakaysa komik gerçekse daha komikDalga geçtiğim falan yok benim siz dalgaya alıyosanız o ayrı
Siz yetişkin insan gibi yetiştirin o yaştaki çocuklarınızı
Şimdiki 12/13 yaşındaki ÇOCUKLARA bakıyorum ergenliği geçtim resmen koca kadınlar gibi davranıyorlar her konuda. Neden çünkü sizinle aynı kafada olan insanların düşüncesizliği,kafa darlığı yüzünden. Biz demiyoruz bebek muamelesi görsün. Bebeklik dönemlerinde bile birey gibi davranmamız gereken zamanlar oluyor kendilerini anlamaları öğrenmeleri için yani bunu her yaşta öğretmeye anlatmaya çalışabiliriz bu ayrı bi konu. Bırakın özgürce ne yapmak isterlerse heveslerini alsınlar sınırını zaten anne baba belirliyor. Takmışlar çocuğun boyuna posuna ÇOCUKTUR ARKADAŞ ÇOCUK YÜZÜNDENDE TAVRINDAN DA BELLİDİR ZATEN ÇOCUK
Gelinlik çok basite alınmış maalesef.
Günümüzde normalleşmeye başlayan bu erken evliliklerden dolayı o kızın gelinlik giyeceğim, gelin olacağım demesi de ilerisi için masum olmayan bir istek.
Kız çocukları evet özeniyor olabilir. Ama gelinlik alıp giydirmek, teşvik etme de ayrı bir hastalık.
O anne kızına açıklayabilirdi durumu. Henüz yaşının buna uygun olmadığını, ileri de sevdiği kişi ile evlenirken giymesinin daha doğru olduğunu, vb... gibi cümlelerle açıklayabilirdi.
Ha bu tarz kabarık elbise seviyor madem, her doğum gününde bir tane alıp giydirseydi.
Ayrıca siz de haklısınız. İkinci bir gelinlikli insan beni de rahatsız ederdi. Yaşı kaç olursa olsun. Yaşı alnında yazmıyor o çocuğun. Muhtemelen makyaj filan da yapacaklar. O 13 yaşında ki çocuk olacak 20 yaşında. Bu da hem gelin için hem de misafirler için hiç hoş olmayacak.
Son durum nedir? giymekten vazgeçti mi kızOlayın sonunda kendileri pişman oldular. Ne diyebilirim ki. Burada "aman giysin o çocuk" diyenler görsün. Amaçları bana zarar vermekti ama kendileri zararlı çıktı. İlahi adalet.
Valla size sonuna kadar tam veriyorum,düğünler,nişanlar,doğumlar,sünnetler ve sayamadığım bir çok özel anın geri dönüşü yok malesef
Kendi dugunumun önce bir takım sıkıntılardan (es ailesi) sebep stres ve gerginlik için elim ayağım titreyerek geçirdim birşey olacak,bir tartışma çıkacak v.s diye düşünmekten.
Resmen oğlum olunca güzel bir sünnet düğünü yapacağız acısını çıkaracağız diye eşimle her detayıyla uğraştık.Bize tutulmayan davul zurnada dahil tuttuk.
Bir-kac ilde dahil kıyafet için dolaştık ve sünnet annesi beyaz giyer diye bütün mağazalar o şekilde yönlendirdi kıyafetlere.
Ama ben ısrarla beyaz veya krem giymem dedim.Sunnet annesi olabilirim ama ikinci kez gelin olmuyorum dedim soran arkadaş ve eşe dosta.
Gittim mürdüm rengi tülsuz balık model sık bir elbise aldım.
Ama kayın validem ne yaptı biliyormusunuz?
Ben SÜNNET BABANNESIYIM dedi ve kırık beyaz altin sarısı parlak işlemeleri olan bir elbise alıp üzerine birde inci gerdanlık,küpe,yüzük set takti,saçınada inci topları taktırdı.
Neden çünkü o SÜNNET BABANNESİ olmasından sebep.
Bütün arkadaşlarım dediki sen gerçekten sanki ağabey,ablanın düğüne gelmişsinde,babanne oğlunun annesi olmuş dediler.
Çünkü oğlumun sünnet kaftafnıda krom beyaz ve altın sarısı işlemeliydi,
Kendiside bizzat oğlumla kombin yaptım dedi.(benim oglum için)
Oda yetmedi organizasyoncu bizi pasta kesimi için çağırdığında koşarak geldi ve oglum banada pasta yedirecek dedi.
3 yıl geçti ama saniye saniye aklımda.
Kendi düğün video ve fotolarıma bakamıyordum,şimdide oğlumun düğün video ve fotolarına bakamiyorum
Olayı hafife alıp aman ne olacak diyenler gelsin bu sözlerim,
Sunnet Çocuğunun asıl annesi bendim herkes biliyordu ama herkesin gözü babannedeydi kötü eleştiren olmadi babaanneyi,Tam tersine bana sen çok sönük kalmışsın keşke sende beyaz Yada krem giyseydin dediler.
Babanne okadar hazırlanınca kendini ciddi ciddi anne sanıp,o moda girdi ve öylede davrandı.