13 yaşında küçük gelin mi olur?

Utanmasa sünnet çocuğu kıyafeti giyecekmiş benimki de gelinlik cidden çok haklısınız.

Kızı yönlendiriyorlar ciddi şekilde etkilediklerini düşünüyorum. Yaşıtları abiye elbise giymek, şık olmak isterken o böyle düşünüyor. Ben o rezilliği de görmek istemiyorum ama çok kötü geliyor.

Evet her istediğini yapmak hem maddi hem manevi açıdan yanlış. İnsan her yaşta heveskar oluyor. Bunu yönlendirmesi gereken belirli olgunluğa erişene dek annedir, babadır. Ben o insanların da başlarına böyle bir şey gelmediği için rahat konuştuklarını düşünüyorum. Bizzat birilerinin düğününü, doğum gününü sabote eden kesim olduğuna inanıyorum. Ki örnekler de bu yönde.

Keşke üstüne bir kola dökseydiniz vallahi hak etmiş.
Valla ben dökemezdim çünkü kendisi kontes gibi oturup,kendin tanimadiğım komşu eş dost akrabasiyla bile ben ilgilendim kolumdan tutup tutup,onun içeceği bitmiş,bunun meyvesi gelmemiş,şunun yemeği az geldi diye sürekli mutfak ve masalar arası mekik dokutarak ayrıca sinir olmuş ve düşünemez olmuştum.
Ama ben hakettim giyecektim ben beyaz bir elbise takip takıstirip oturacaktım sünnet tahtına dedim eşime.Oda cook haklisin keşke öyle yapsaydık diyor ama iş işten geçti.

+1000

Ben konu başlığını görünce kamu spotu sanmistim
Konuya gelince küçük gelin düğünlerin olmazsa olmazimiymis

Kız abiye almadı ve gelinlikte ısrarcı. Şimdi de babası rahatsız olmuş.

Ortada ergen değil de ufak bir çocuk olsa “dükkanda huysuzluk yapmış ama bir elbise alıp çıkmışlar” yazardınız. Ortada ufak bir çocuk olmadığı buradan da belli.

Aslında hem annesi, hem babası karşı çıksa, konu kapandı derlerdi diye tahmin ediyorum.

E ne olacak şimdi? Hala çözememeleri, bir sonuca bağlamamaları enteresan. Sizi strese sokuyorlar. En sonunda giymese bile siz kaç gün üzülmüş, huzursuz olmuş olacaksınız. Kafanıza takmamaya çalışın. Nişanlınıza paslayın, o halletsin.

Evlendiğimde 13 yaşında olan kuzenim gayet yaşına uygun, şık uzun bir abiye giymişti. Hatta düğünde ki en güzel davetlilerdendi. Evet çok arada bir yaş ama gelinlik giyecek kadar da küçük değil. Ayrıca o yaştaki kızı okumaya, meslek sahibi olmaya özendirmeleri gerekirken, gelinlik giydirip alttan alttan evlendirmeye özendirmek nedir Allah aşkına?! Zaten 14 yaş için çocuk gelinliği nerde bulacaklar? Çocuk gelin diye şikayet eder valla mağazalar.

Türk kadını zaten ortalama 1.60-1.65 boyunda. Sizin boynunuz da bu civarlarda ise gelin kim karışır valla. Bence çok saçma bir hareket yapmışlar. Ne güzel abiyeler var onlardan alıp giydirseler ya.

Hanımefendi algınıza,anlayışınıza hayran kaldım. Ben çocukların tabiki makyajla,gelinlikle vs. Haşır neşir olup erkenden heves etmelerine karşıyım fakat burda konu hevesten ibaret giyeceği gelinlikse ve bu heves ise kime ne sonuçta o düğünde gelin belli damat belli. Bencede sizde daha fazla uzatmayın önce alıntı yapan sizsiniz konunun uzayacağınıda tahmin etmeliydiniz. Banlamamak adına daha da cevap vermiyorum

Hadi bu konudaki küçük ergen kız
Sizin koca kaynananız sizle mi yarışmış
Ne saçma kadın
Ben sünnet annesinin bile beyaz giyip taç takıp gelin gibi süzülmesini komik buluyorum
Koskoca yaşlı kadını kafasında taç incik boncuk beyaz hayalet gibi süzülmesini görsem gülmelere doyamazdım

Bence siz eminim kayınvalidenizden çok daha şık ve güzel görünüyorsunuzdur

Konuya yorumları okudum da
insanlara akil bağı 18 yaşında tam oluşur çoğumuz ergenken yaptığımız saçmalıkları şimdi yapmayız
Evet kimi erken olgunlaşır kimi geç olgunlaşır ama tıbbın belirlediği bir yaştır
13 yaşındaki kıza onun çocuk olduğu mu kalmış göğsü büyümüş falan yazıyor herkes
Kızın boyu posu değişti diye bir anda çocukluk çağından çıkmış mı oldu

Boyu uzun diye bir anda çocukluğu kalmamış mı oldu 147 cm 13 yaşındaki kıza yine aynı yorumlar yapılacak mıydı

Yani ne diyorsunuz? 160 cm boyundaki gelin sade bir gelinlik giyerken, 165 boyundaki 13 yaşındaki kız şatafatlı, taşlı gelinlik giysin, ne olacak çünkü o çocuk mu?

Eğer öyle demiyorsanız, ortada sorun yok. Millet zaten “çocuk değil”i gelinlik giyebilecek kadar çocuk değil anlamında söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…