13 yaşında küçük gelin mi olur?

13 yaşındaki çocuk niye gelinlik giymeye heves eder ki? Gördüğüm kadarıyla aslında yeni nesil benim neslime göre daha zeki ve daha olgun. Ama ben 13 yaşımdayken biri bana gelinlik giydirmek istese ne saçmalıyosun derdim. Bu kızda kesin bi tuhaflık varz Ne biçim ergenlik bu be? 13 yaşındaki insana çocuk diyen de ağır ...dır(buraya zekaya hakaret anlamına gelen dilediğiniz kelimeyi ekleyebilirsiniz).

Dalga geçtiğim falan yok benim siz dalgaya alıyosanız o ayrı
Siz yetişkin insan gibi yetiştirin o yaştaki çocuklarınızı
Şimdiki 12/13 yaşındaki ÇOCUKLARA bakıyorum ergenliği geçtim resmen koca kadınlar gibi davranıyorlar her konuda. Neden çünkü sizinle aynı kafada olan insanların düşüncesizliği,kafa darlığı yüzünden. Biz demiyoruz bebek muamelesi görsün. Bebeklik dönemlerinde bile birey gibi davranmamız gereken zamanlar oluyor kendilerini anlamaları öğrenmeleri için yani bunu her yaşta öğretmeye anlatmaya çalışabiliriz bu ayrı bi konu. Bırakın özgürce ne yapmak isterlerse heveslerini alsınlar sınırını zaten anne baba belirliyor. Takmışlar çocuğun boyuna posuna ÇOCUKTUR ARKADAŞ ÇOCUK YÜZÜNDENDE TAVRINDAN DA BELLİDİR ZATEN ÇOCUK

Burada asıl garip olan 13 yaşındaki bi kızın gelinlikle düğüne gelmesi değil de, bu kızın bu yaşında gelinlik giymek istemesi ve ailesinin bu konuda kıza komik duruma düşeceğini anlatmayıp giymesine müsaade etmeleri.. Gerçekten çok garip, etrafında hiç mi akıllı insan yok kızcağızın, üzüldüm kıza. O belki düşünemeyebilir komik duruma düşeceğini ama birinin ona izah etmesi lazım bunu.

Çocuk diyenler ve hevesini alsın diyenler olmuş ama bu kızın gelinlik giymeye heves etmesi çok da normal bi durum değil. 5 yaşında çocuk mu buna heves ediyor? Düğünde ancak bu yaşta çocuk gelinlik giyerse sevimli olur 13 yaşında boylu poslu bir kız giydiğinde pek de sevimli gözükmez göze.

Evet 13 yaş çocuk diyeceğimiz bir yaş ama bıcırık tatliş minnoş bir yaş da değil. 165 boyu varsa yüksek ihtimalle kalça ve göğüsleri de belirginleşmeye başlamıştır,gelinlik giydiği zaman kim ne derse desin yetişkin gibi durma olasılığı çok yüksek, ne gerek var kızcağızı bu duruma düşürmeye.

Ayrıca bu düğün konu sahibinin ve konu sahibinin istekleri yerine kayınvalidesinin görümcesinin kızının isteklerinin ön planda tutulmasına hak verilmesine oldukça şaşırdım.

Evet çok büyütülecek bir mevzu değil, sonuçta gülünç duruma düşecek olan kişiler belli. Ben olsam hiç sesimi çıkarmam düğün salonunda rezil olmalarını gülerek izlerim ama işte herkesin olaylara verdiği tepkiler farklıdır kalkıp bi de 13 yaşında çocuğu kıskanıyor denilmiş pes!

Benim cocugum taşlı tarlatanli gelinlik giymeyecek cocuk gelinligi giyecek daha boyu 139 cm 32 kg ufak tefek birsey.Gelinde benim yegenim o istedi kimsenin dugununu sabote etmiyoruz erkek tarafi olsaydik onuda giydirmezdim.139 cm boyunda cocuk gelinligi giyen bir cocuk gelini nasil sabote edebilir minicik boyuyla ortada kosarken.Üstelik konu sahibini haklida bulmustum kiz boylu poslu ve buyuk gelinligi giydigi icin ama olayi bana nasil döndürüp bin tane hakaret edildi anlayabilmiş degilim.Ikinci msj dada belirtmistim ilk msj i yazdigimda konu sahibinin bahsettigi cocugun 165 boyunda oldugunu atladigimi buyuk gelinligi giydigini sonradan fark ettigimi.Ama neredeyse insanlar beni erkek tarafinin ailesi yerine koyup tüm kinlerini bana kustular.Ben cocuguma gelinlik giysin demedim ama çok heves etti ve hevesini kirmadim çunkü seneye olsa olmazdi artik.Gelin olanda benim yegenim o mutlu cocugum mutlu niye insanlar bana saldirdi anlayabilmis degilim.Ben sınırları aşmamak kaydıyla makul ölçülerde çocugumun hevesini kimseyi üzmeyeceksem kırmam.Çünkü onun o giydiğinin simgesi prenses gibi hissetmesi kendisini sadece süslü kabarık etekli kiyafetlere ilgi duymasi.10 yaşında bir çocuk ergenlige adim atmış çok olgunda olabilir ama benim çocugum ufak tefek çocuk ruhlu ve ergenlikle alakasi bile yok.Beni kinayanlar icinde kaldiysa sende giy diyenler olmuş.Ben 38 yaşımda evlendim buna ragmen hiç içimde kalmamişti vakti zamani geldiginde nasip oldu giydim ve bitti.10 yasindaki cocugumun heves etmesine koskoca insan garipseyip ben hiç heves etmedim demiş.Evet cocuklar farklidir kimi heves eder süslü seyleri çok sever kimi kizina etek bile giydiremez erkeksi giyinmek ister.Sizler saniyorsunuzki anneler empoze ediyor.Ben kendi adima konusuyorum.Belki bizide kinayan olur demiştim 10 yaşinda diye ama kinayan derken gelinden bahsetmemistim çünkü gelin benim kanım canım sizin gibi saldiran insanlardan bahsetmistim.Ben konu sahibini hiç düşüncesinden ötürü yermemistim çunkü düğün onun dugunu ama o kinini benden ve cocugumdan cikartti.Bu konu yapilan saldiri beni savunan bir arkadaßin ban yemesi beni çok üzdü.Ban yememin ardinda konu sahibinin sevinmeside ne diyeyim Allah herkesin gönlüne göre versin.Ban yiyince ne olurki ekmegimizdenmi oluyoruz camurdami yuvarlaniyoruz niye bu mutluluk hiç anlamadim.Hala ayni seyi savunuyorum pedofili kelimesini 10 yasimdaki kizim icin kullanan arkadas seni esefle kiniyorum.Sirf 10 yasinda bir parca cocuk kabarik etekli bir kiyafete ozendi diye 3 sene sonra evlenmeye kalkar diyende elbet annedir yada adayidir baskada birsey demiyorum.Allah herkesin kalbinin temizligine göre versin.Kimseye ne yorum yaparim nede cvp yazarim bu konuda artik.

Bu konuda sizi anlayanlar da var yalnız değilsiniz... Ve çok haklısınız. Size yapılan çok nahoş. Kaldı ki kimsenin haddine değil anneliğinizi eleştirmek... Zaten konunun genelinde çoğunlukla hemfikiriz. 1.65 boyunda biri gelinlik giymesin diyoruz bizde...

Sizede ayrica tesekkur ediyorum beni anladiginiz icin gercekten

İyi de kimse size ben de dahil çocuğuna gelinlik giydirme demedi. Aksine sizinki küçük niye kıyaslıyorsunuz benle dedim. 10 yaşındayken benim tarlatan, prenses hevesim yoktu o yüzden bana göre garip bu durum yazdım. Siz bu cümleye niye saldırdınız? Kimse size ve kızınıza yorum yapmasın istiyorsanız örnek vermeyin, mesaj yazmayın. Çünkü bu da anormal bir durum. Ben size hakaret etmedim, çocuğunuza hakaret etmedim. Sizin ciddi bir algı probleminiz var diye düşünüyorum. Söylediğimi ısrarla hala anlamıyorsunuz. Bu çocuklar gelinliğe heves değilse neden o kıyafet düğün günü giyiliyor? İstemsizce bir evliliğe yönlendirme sanki bu çocukları. Bundan bahsettim. Amaç prenses elbisesi ise düğüne gerek yok ki. Bir arkadaşım kızına doğum gününde alıp giydirmişti mesela. Siz de giydirebilirdiniz. Özne evlilik değil yaşı oldu orada bana göre. Neyse gerçekten gerek yok daha fazla uzatmaya. Herkes kendi dünyasında mutlu

Ben gelin olacağım diyor kız şu anda gerçekten de 13 yaşındaki kızın konuşacağı cümle mi şu ya.. Hala cahil cahil o çocuk diyorlar. Ülkedeki çocuk gelinlerden, ergenlik yaşından haberleri yok bazı insanların. Ki sırf başkası çocuk ya da yetişkin fark etmez heves ediyor diye kendi düğünümü neden sabote ettireyim ki. Özne benim, onlar sadece seyirci. Çocuklarının heveslerini başka yerde çıkartsınlar.

13 yaş çocuk değildir. Ergenliğe giriş aşamasındadır ki bu kız da girmiş. Siz 13 yaşındaki bireye "sen çocuksun" derseniz o sizin seçiminiz.

İkincisi ben kimsenin çocuğunun hevesini, şımarıklığını, isteklerini kendi özel günümde çekmek zorunda değilim. Çocuk da olsa ergen de olsa başka insanların sınırlarına, haklarına saygı duymayı öğrenmeli. Bu "aman çocuk ne isterse yapsın yavvv" tavrı yüzünden bencil yetişiyorlar. Beni zerre kadar da ilgilendirmiyor onun istemiş olması. Bu benim düğünüm ve benim dediğim olmak zorunda. Adap bilseler zaten sorun kalmayacak.

Ki rahatsız değilseniz evlenin ve kendi düğününüze 10 tane sizden abartılı yedek gelin çağırın. Geriden konuşmak ne kadar basit.

Demek ki beni seven, beğenen olmuş evleniyorum. Darısı sizin bile başınıza ne diyelim.

Mümkün olmayacak gibi duruyor o sebeple evlenirken sizden abartılı gelinliği ile ortalarda gezen biri de olmayacak. Bu ihtimal üzerine düşünmemenizi anlayış ile karşılıyorum.

Bir de kardeşi olması ya... Ön plana geçince ne oldu acaba

Bayramda ikimizi karıştırdılar demek ki belli olmuyormuş. Kaldı ki bu mesele ile uğraşan ben değilim aksine benim meselemle uğraşan onlar.

Ben şu küçük gelin meselesine komple karşıyım. Zavallı küçük kızları kadın gibi makyajlayıp süsleyip insan içine çıkarmayı çok ağır olacak ama bir nevi istismar olarak değerlendiriyorum. Çocuğun psikolojil gelişimi açısından da gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Çocuk çocuk gibi davranmalı, giyinmeli, yaşamalı. Kaldı ki zaten ülkemizdeki en büyük problemlerden biri çoğu kadının toplum tarafından kendini geliştirmeye teşvik yerine ‘evlilik’ teşviğiyle büyütülmesi. Demem o ki “küçük gelin” olayı Türk adeti değil bile. Bizim örfümüzde yok. Ama illa yapılmak isteniyorsa da abartmadan yapılmalı. Sizin meseleniz de çok absürt ama buna tepkinizi 13 yaşındaki kızı gelinliğe özendirmek olarak görmek isterdim. Yaşı büyük giyemez şeklinde değil.

Zaten şu anda gelin olacağım diyor. Ayrıca tabii ki istemem kocaman kızın boylu poslu benim önüme geçmesini. Kendi düğünüm sonuçta onun psikolojisi bile beni ilgilendirmez normalde. Annesi babası var doğurmayı bilen düşünmeyi de bilmeli. Bizim ülkenin en büyük eksiklerinden biri de bu sanırım.

Gelinlik çok basite alınmış maalesef.
Günümüzde normalleşmeye başlayan bu erken evliliklerden dolayı o kızın gelinlik giyeceğim, gelin olacağım demesi de ilerisi için masum olmayan bir istek.
Kız çocukları evet özeniyor olabilir. Ama gelinlik alıp giydirmek, teşvik etme de ayrı bir hastalık.
O anne kızına açıklayabilirdi durumu. Henüz yaşının buna uygun olmadığını, ileri de sevdiği kişi ile evlenirken giymesinin daha doğru olduğunu, vb... gibi cümlelerle açıklayabilirdi.
Ha bu tarz kabarık elbise seviyor madem, her doğum gününde bir tane alıp giydirseydi.

Ayrıca siz de haklısınız. İkinci bir gelinlikli insan beni de rahatsız ederdi. Yaşı kaç olursa olsun. Yaşı alnında yazmıyor o çocuğun. Muhtemelen makyaj filan da yapacaklar. O 13 yaşında ki çocuk olacak 20 yaşında. Bu da hem gelin için hem de misafirler için hiç hoş olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…