• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

13 yaş ve 1 çocuk

Allah askina
Su cumleyi tum ikinci es adaylari soyluyor. Ama inandirici degil yani. Siz kiminle ne sekilde isterseniz o sekilde beraber olabilirsiniz,en dogal hakkinizdir
Ama annesi ilgilenmiyor annesi soyle annesi boyle demeyin ya. Gercekten.
Yani annesiyle alakalı bi
İnan’

ilgilenmiyor babası etüte yazdırdı o yüzden hafta içi çocuk evde tek başına vakit geçirmesin ödevini bari yapabilsin diye 6 da eve geliyor ilkokul 2 ye giden çocuk. Üniversite sınavına hazırlanıyormuş gibi. İlgi istiyor ilkokul çocukları ödev konusunda.
Bu durumun sizin ilişkinizle alakası ne ? Maddi yönü mü ? Adam çocuğuna 1000 değil 500 harcasa ne farkedecek ? Anneyle alakalı bir durum değil ki sizin ilişki sorununuz onu araya sıkıştırmanız yorum sahibine gereksiz gelmiş doğal olarak . Ki adam eski eşim şöyle iyi böyle iyi diye mi anlatacak . Belki yalan söylüyor.

Bakin,bu forumda onlarca bekar anne bulabilirsiniz,hic birisi de cocuguyla ilgilenmemezlik yapmiyor. Ama nedense benim bekar babalardan ve onlarin kiz arkadaslarindan duyduklarim hep sizin anlattiginiz minvalde. Ben ciddi ciddi erkeklerin yalanci oldugunu dusunuyorum artik bu konuda. Vardir mutlaka ama,elinizi vicdaniniza koyun,kac anne cocugunu atiyor? Erkekler resmen yeni kiz arkadaslarindan ilgi gormek icin bu yalana basvuruyor. İnanmayin.

Bu sevgiliniz icin veya bir baskasi icin ; cocugunun annesi hakkinda tirnak ucu kadar bile olumsuz yorum yapan bir erkekle assssla evlenmeyin arkadasim. Cunku cocugunun annesine dil uzatan adam yarin size neler neler yapar. Aklinizin bir kosesinde dursun bu lafim. Emin olun yasanmisliklarim var bu konuda ve bosa konusmuyorum.
Annesine dil uzatmıyor ki bunlar benim yorumlarım ilgilenmiyor demiyor ki çocuk eve gidiyor ananesi var evde ödevi var bu çocuğun hafta içi etüde yazdırdım diyor ilgili bir baba alakası Yok yazdıklarınızla.. benden bu yollu ilgi beklemesini söylemeniz gülünç

Çocuksuz yasitimiz insanlarla bile evlilik çok zor iken neden kendinize bunu yapıyorsunuz. Ayrılın o kendine göre birini bulsun siz kendinize göre. Sevgi evlilik için yeterli değil. Saygı anlayış gerek. Sizin ilişkinizde yok bitirin gitsin.

Herkes cok gencsin, gencligin verdiği cehaletle yanlış karar verme demeye getirmiş. Ben bambaşka bir sey söyleyeyim. 17 yaşında çocuk degilsin kocaman kadinsin. Nerden baksan en az 23 sün. İcine ne siniyorsa canin ne istiyorsa onu seç. (Ki az buçuk vereceğin karar belli, kararsizligindan değil onaylanmak icin yazmissin)

Fakat birkac yıl geçip de pisman olursan o istedigin YL'yi yapamadan, kucağında bir çocukla "gençtim, cahildim, dünyanın rengine kandim" deme hiç. Herkes senin yasindan geçiyor ama senin gibi kararlar vermiyorlar. Bu tamamen senin olgun yasinla bilincli olarak verdigin bir karar olacak. Bir gun acisini birinden çıkaracak olursan bu kendin olsun.

Bence yaş farkı cok. 13 yas nedir yuh yani.ayrıca yapamayacağınızı kendinizde yazmişsınız.Cogu kişi yapabilirim diye kendine güvenip evleniyor fakat sonu husranla bitmeyeni hic görmedim ben.gençsen ve hic evlenmemişsen daha siz sevgiliyken evladını hayatının merkezine koyup seni 2.plana atan adamla neyi idame ettirmeye çalışıyorsun.evladını tabiiki sevcek adam ama sen evlenince sürekli 2.planda kalacaksın.buna ne kadar süre tahammul edebilirsin ki.ayrica madem annesi cocuga bakmiyorsa sen evlenince adam kiymete biner kesin.sen o amcaya yol ver kendine kendin gibi birini bul canım

Burda çok tepkiler aldım ama bırakamadım işte.
Şimdi benden 13 yaş büyük bir beyle beraberim 1 oğlu var ilkokula gidiyor. Bende üniveristeye gidiyorum (lütfen çok çirkin misin baba sevgisi mi alamadın vb vb yorumlar yapmayın alakası yok)
Annesi çocukla çok ilgilenmiyor cuma cumartesi pazar babası ilgileniyor çocukla tam vakit geçirlcek zamanlar.

Oğluna çok bağlı bana sen mi oğlum mu dersen oğlum diyor kime sorsan aynı şeyi der diyor. Hak veriyorum
bir yandan bir senedir inişli çıkışlı kavgalı kopamadık birimizden ben hiç evlenmedim yaşım genç beklentilerim var ilerde çocuk meselesi canımı çok sıkıcak gibime geliyor çünkü şimdiden bile hayatımı ona göre idame ettiriyorum buluşmamamız ilerde olacak çocuğuma tayinim olursa gidip gidemeyeceğime kadar vb. benle hiç bağlantısı yokken bile.
ben pek kabullenemedim çocuğu neden derseniz çocuk kaynaklı o kadar çok problem yaşadım ki bu beni soğuttu meseleden. İlk başlarda cidden ben böyle değildm ablalık yapabilirm diyordum adımlar attım.
bir kaç tane örnek vereceğim sabırla okursanız, ondan yola çıkarak bana yorum yaprsanız sevinirim.

Beni tatilin olduğu gün kendi oturduğum şehirden kendi şehrine çağırdı orası daha güzel gezilecek mekanlar çok bende ayarlayıp sabah gelip akşama dönecek şekilde kendimi ayarladım akşam dönmem 10 da lazımdı çünkü başkaları ile geldim başkaları ile gidecek şeklde ailemden izin aldım. Bana yoldayken mesaj attı oğlumu 6 da alıcam ona göre gel diye 1 haftalığına oğlu şehir dışına gidicekti evvellesi gün çocuk zaten ondaydı bende sordum buluşmadan önce alıcak mısın tatil bak diye hayır dedi bende ona göre ayarlayıp geldim tartıştık falan oğlunu çok özlermiş 1 hafta uzunmuş vb vb dedi bana ben şehir dışından geldiğim ile kaldım sadece buluşmadık o gün.

başka bir gün çok hasta oldum kaldığım ailem şehir dışında taksi tutup hastaneye gidicek nakit param yok yanımda bende o gün bunu aradım sesim çok kötüydü kapattı telefonu oğlunun doğum günü varmış defalrca kez mesaj atmama rağmen açmadı .

yeni daha bir ay önce kaldığım evin mutfağını su bastı oraya yakın bir muhitte oturuyor bende aradım aa ne olmuş falan dedi ee yardımcı olayım ben zaten o muhitte oturyorum şu usta var onu arayım hiç bir şey yok o gün oğlu ile avmde gezdi ve aramalarıma cevap vermedi. Sonra tartıştığımızda ben ne yapabilirim dedi insan en azından nezaketen bir ihtiyacın var mı cümlesi bekliyor.

Şimdi bu olaylar sonrası hep ne oluyor beni haklı buluyor özür diliyor bu aralar %65 oranında bir düzelme var ama benim korkularım var.

ağzından bir kere evlenir evlenmez çocuk olursa hem oğluma kardeş hemde ben onu daha iyi anlarmışım anne olcağım için.

çocuğuna evlendiğimiz zaman evimizde oda istiyor sonra diğer problem ben çalışmıyorum alınan maaşın 1 bin lira kadarı çocuğa gidiyor annesi boşandık yarı yaıya olsun bi mantığı yok baştan sona her şeyi babasının karşılamasını istiyor.

ben kendim ağzımla çocuk meselesine çok takıldığımı bunun beni yoracağını olmazsa bu yüzden olmayacağını dile getiridim açıklıkla hayatımı haftanın 3 günü başka biriyle aynı evde geçirebilir miyim bilmiyorum bakabilr miyim ben vicdansız bir insan değilim yaşım büyük değil anne olmadım kendimden ufak kardeşimde yok o sorumluluğu almadım şimdi buraya bizim oğlumuz demek çok mu zorcular yorum yapıcak genel okuduğum bunu herkes kabul edemez hele benim durumumda biri hiç kabul edemez zor.
olumsuzlukları biliyorum ama bırakıp bırakmamak işte o konuda iradem yetersiz kalıyor.
Senin yaşını çok merak ettim ama açılça söylüyorum benim bir evladım var bak varken anlıyorum seni adamıda senide anlıyorum senin yerinde olsam çocuklu biriyle hayat kurmazdım insan ikinci kendi çocuğunda bile okadar heycanlanmıyo yeri geliyo yani sen ilk hamileliğini geçirirken o ilgiyi göremeyeceğin için zehir olur zaten hormonlar tavan yapıyo çocuğun olana kadar o çocuk sana illa batıcak kendi çocuğun oldumu adamın ilgisini harcamalarını kıyaslayacaksın valla hiiiiiiçççç o topa girmezdim

Bir kadin, kocasinin kendinden daha fazla onemsedigi insanlarin sadece cocuklari olmasini ister, kendisinden ve kocasindan olan. Kocasinin baska bir kadinla yaptigi cocuk/cocuklar bu tanima dahil olmuyor.

Sizi, oglumu almayacagim gel dedigi gun, siz oraya gittikten sonra oglumu aldim diye resmen ekmesi cocuguyla ilgili degil. Evinize usta birini yollamamasi, size gecmis olsun yazmamasi, arayip iyi olup olmadiginizi sormamasi falan, oglu engel degil bunlara. Karakter bu. Yok efendim bosanmis insanlarin guven sorunu, somurulme endisesi vs. Niye bu kadar analiz ediyorsunuz? Her insanin davranislarinin altinda yatan sebepler var, o sebepleri anlamak davranislari makul gormek anlamina gelmez.

Eski es, bir cocuk, ilgisiz bir adam, olasi maddi sikintilar, yas farki. Hic acici bir tablo gorunmuyor. Kimya olayina cok takilmayin, o buyu cok cabuk bozulabilir:)

Pul kadar degeriniz yok adamin gozunde.sevgiliyken iyi olmayan evlenince hic olmaz.baska da bise yazmiym zaten yazilmasigereken herseyi bastan belirtip yazmayin demissiniz

Senin dediğin gibi çocuğun olmadığı ve yaşın küçük olduğu için bazı şeyleri farklı yorumluyorsun.Valayet davalarında hafta içi annedeyse çocuk hafta sonu babada oluyor bu annenin ilgisiz olduğu anlamına gelmez.Ve aranızda ciddi hiç bir şey yokken adamın çocuğuna verdiği para seni ilgilendirmez.Ki annesi çalışıyorsa 1000 tl yüksek bir rakam değil özel okullar en az 2000 den başlıyor daha bu çocuğun giyim masrafı vs var.Yani bir çocuk masraflı.insanlar ayrılabilir ama çocukları için maddi manevi ellerinden geleni yaparlar.Devam edeceksen bunları göz önünde tut ve bunlara takılma.

İnan’

ilgilenmiyor babası etüte yazdırdı o yüzden hafta içi çocuk evde tek başına vakit geçirmesin ödevini bari yapabilsin diye 6 da eve geliyor ilkokul 2 ye giden çocuk. Üniversite sınavına hazırlanıyormuş gibi. İlgi istiyor ilkokul çocukları ödev konusunda.
Gerçekten çocuklardan da hayattan da uzaksınız.Birçok çalışan kadın ya özel okula ya etüte veriyor akşama kadar evde yalnız kalmasın diye o zman bu insanlar ilgisiz mi?Birde kadının size bir zararı yoksa oğluyla olan ilişkisi sizi irdelemez.Sizin için önemli olan sevgiliniz.

Sadece başını okudum konunun , ama kabullenemedim cocugu diyorsan sakın günahına girme . Ayrıl .
Çunkü kabullenmek zorundasın . O bir cocuk babasi tabiki hafta sonu ilgilenecek bir zahmet .

Bir süredir burayı takip ediyorum ama üye olmak içimden gelmemişti. Az önce bu yazdığınızı okuyunca üye olmaya karar verdim. Lütfen ilk önce ne yazdığınızı kendiniz okuyabilir misiniz? Okurken bazı kısımları anlamakta güçlük çektim. Birkaç kez okumak zorunda kaldım. Elbette arada sırada ufak tefek hatalar olabilir ama bazıları sizin derdinizi iyi bir şekilde anlatmanıza engel oluyor. Her neyse konuya geçeyim. Neden hemen üye olup buraya yazmak istedim? Ben de senin gibi üniversite öğrencisiyim ve benim de sevgilimle aramda yaş farkı var, seninkinden biraz fazla hatta. İki de çocuğu var. Hiçbir zaman çocukları ile alakalı bir konu olduğunda sesimi çıkarmadım, hatta o beni bırakıp gitmek zorunda olduğu için benden özür diledi. Bir keresinde de küçük çocuğunun yanına gidip gelmesi gerekti, ona ulaşamadığı için ama o bir müddet daha bekleyip öyle gidecekti, bense ona hemen gitmesi gerektiğini söyledim. Bence bir insanın çocukları ile ilgilenmesi gerektiğini anlaması için ebeveyn olmasına gerek yok. Kendimize bakalım, biz birilerinin çocuğuyuz. Ebeveynlerimizden beklentilerimiz neler? Bu bile anlamamız için yeterli diye düşünüyorum.

Tabii bu sorununuz biraz da erkek arkadaşınızın davranışlarından kaynaklı. Her insanın huyu farklıdır elbette ama eğer erkek arkadaşımla buluşmak için onun olduğu şehre gitseydim ve onunla buluşamasaydım onun beni sevmediğini düşünürdüm. Erkek arkadaşınız da bana biraz ilgisiz geldi ama dediğim gibi, her insanın huyu farklıdır. Çocuğuna ne kadar düşkün olursa olsun eğer hayatına sizi de aldıysa size karşı da bir sorumluluğu var demektir. Hem sizinle bir ilişki içerisinde olup hem de ilgisiz bırakma gibi bir hakkı yok. Ayrıca çocuğunun doğum günü olduğu gün önceliği elbette çocuğu olacak. Nakit paranız yokmuş, hastaneye gidemiyorsunuz, farklı şehirlerde değil misiniz? Ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Bu kısmı gerçekten anlayamadım.

Bir de çocuğuna istediği kadar para harcar, siz neden çalışmayacaksınız? Özel bir sebebi var mı? Çalışıp kendinize baksanız daha iyi olmaz mı?
Bu yorumu alkişliyorum .
Cocuklu adamla evlenecekse eger bir kadın senin gibi düşünmeli .
Gercekten tebrik ediyorum sizi ve yorumunuza aynen katılıyorum .

13 yaş ve çocuğa hiç takılmadım, olabilir. ama adamın davranışlarına takıldım ben. sizi olduğu şehre çağırıp sonra buluşmamalar, o kadar mesaja dönmemeler vs, en hafif tabiriyle ayıp yani. çocukla olan ilişkisinden önce, adamın sizle olan ilişkisini bir gözden geçirseniz? yaşınız da çok genç daha, kendinize yazık etmeyin.

Konu sahibi, sizin daha once actiginiz bir iki konuya goz attim. Lisede tek tarafli birini sevmissiniz, o kisi baskasini seviyormus siz mezun olduktan sonra dahi unutamamissiniz.
Sonra sadece telefon araciligi ile askerde olan biriyle gorusmussunuz, kendisi askerden donunce sizinle ilgilenmemis. Bayagi takmissiniz bunu.
Simdi boyle bir adamla berabersiniz.
Iliskilerinizde hep gereginden fazla verici oldugunuzu dusundugunuz oluyor mu? Bu 3 ornekten ben boyle bir izlenim edindim.
Yani hayatinizdaki erkegi cok fazla merkeze aliyorsunuz sanki.
Ve karsiliginda bu alakanizi besleyecek seylerde yasamiyorsunuz.
Iyi bir universite okuyan, dis gorunumu iyi, ozguvenli biri oldugunuzu belirtmissiniz.
Ama bana kendinize guvenmek konusunda sorunlariniz var gibi geldi.
Size yapilan yorumlara verdiginiz cevaplarda durumu kabullenmekten cok, dallandirip budaklandirmak.
Evet her seyin farkindasiniz ama kabullenmekte istemiyorsunuz.
Takinti mi yapiyorsunuz acaba?

Annesine dil uzatmıyor ki bunlar benim yorumlarım ilgilenmiyor demiyor ki çocuk eve gidiyor ananesi var evde ödevi var bu çocuğun hafta içi etüde yazdırdım diyor ilgili bir baba alakası Yok yazdıklarınızla.. benden bu yollu ilgi beklemesini söylemeniz gülünç
Siz bunlarin hepsini evlenince anlayacaksiniz ;) butun bekar babalarin taktigidir bu.

Evlenin cocuklu adamlarla evlenin yakın başınizi .Millet kv görumceyle başedemiyor birde eski es cocuk vs uğrasın durun .Zaten on yüzbin tane hayatıniz var.Bozuk para gibi harcayin yıllarınızi . .Adam yok mu dunyada .
Bu adamin bir tane artısı yok .Seni tokatlayacak annen baban ablan yokmu kızim.

Back