• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bak bak tatlım gün olayına :)
Aklına gelen yapabileceğim(tecrübem pek yok) tarifleri yine paylaşırsan ben de yarın nasıl olduğunu paylaşacağımm :)

kahvaltı: 1 yumurta, 1 kk peynir, 4 zeytin, bol marul ve 1.5 dilim ekmek.
ara: çeyrek muz, 1 hurma ve 1 elma
öğle: 1 kase barbunya(evet hala:)) ) ve 1 kase tavuklu mantar sote
ara yok çünkü dışardaydım. 1 kupa şekersiz çay
akşam: salata
yeşil çay 2 kupa ve biraz önce az miktar nar yedim.

birazdan yatıcam inşallah. iyi geceler herkese

Neyneysecimm harikasın mükemmelsin bir tanesinn ..
Ayy çok saol valla ...
Yapabilirim değil mi canım bunları ?
Beğendin sanırım sen ..
Yarın denemesini yapacağım ufak bir grup
Cumartesi biraz daha uğraşarak :)

canım rica ederim ne demek:16: bu kadar teşekkür alacağımı bilseydim daha fazla tarif yazardım:))

ben öyle çok marifetli değilimdir, ben yapabiliyorsam sen haydi haydi yaparsın. poğaça yazılınca çok karışık gelmiş olabilir ama deneyince aa bu muymuş diyeceksin. sıvıyağ yerine katıyağ da kullanabilirsin ama hafif olduğu için ben sıvıyağ tercih ediyorum. içine yumurta eklemek de sana kalmış. yani özetle her türlü tutan bir tarif:)

verdiğim linklerdeki kekleri de birden fazla kez denediğime ve olumlu sonuç aldığıma emin olabilirsin canım.

hadi kolay gelsin sana ve yarınki denemelerinden güzel haberler bekliyorum:16:

iyi geceler canım.

Neyneysecim mayayı ne akdar kullanıyorum?

aktif kuru maya denen bir maya var, küçük paketlerde satılıyor. her markette var. dr. otkr.. vs veya bir sürü markanaın var:)) marka vermek sorun olur mu bilemedim. ben tam ölçü yaptığımda onun hepsini kullanıyorum. kabartma tozu paketi boyutunda. sen yarım ölçü yaparsan miktarı yarım paket yap. 1 çorba kşğ kadar eklesen yeter sanırım.

Çok teşekkürler Neyneysecim yarın deneyeceğim poğaçayı umarım mayayı kampüste bulabilirim yarın dışarı çıkmasam iyi olacak bir sürü hazırlanacak raporum var ..
Islak kek veya ağlayan kek denedin mi hiç?
Canım ikisinden birini istiyor ama hiç kendim denemedim ..

günaydııınnnn :71:
güzel bi gün olsun ama ben hala çok çıkıyorum :((
yarın sabaha kadar biraz insem bari :((
canım hiç bişi istemiyo...sadece ufak bi elma yedim... kahvaltı canım çekmio

nihancım 3 göbek senden 3 göbek benden.
canım yazını okuyunca üzüldüm. hakkında herşeyin hayırlısını dilerim hayatım. zor bir olay yaşamışsın. Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin dilerim canım.

amin adcım inşallah sağolasın

günaydın güzel bayanlar

akşam yemeğim
kızlar oruçlu olduğum için ve işten tam ezan okunurken çıktığım için yemek yapmam imkansızdı buyüzden dışarıda yedim
1 kıymalı pide ve ayran
birazda salata

ama daha sonrasında 2 saat yürüdüm hemen

bugün yine oruçluyum
sahurda
1 yumurta
1 gözleme yağsız yapıyorum
çok az peynir ve zeytin

günaydınlar kızlar,

Çok teşekkürler Neyneysecim yarın deneyeceğim poğaçayı umarım mayayı kampüste bulabilirim yarın dışarı çıkmasam iyi olacak bir sürü hazırlanacak raporum var ..
Islak kek veya ağlayan kek denedin mi hiç?
Canım ikisinden birini istiyor ama hiç kendim denemedim ..

mayasız da yapıldığı tarifler görmüştüm internette:
mayasız poğaça1
mayasız poağaça2

yalnız bu tarifleri ben denemedim ama bunlar takip ettiğim bloglar. takip altındalarsa iyidirler diye düşünüyorum. maya kullanmazsan mayalanma işini daha çok yoğurtla sağlıyorsun.

ıslak kek denedim, hem de şu kabartma tozlarının arkasındaki tarifler oluyor ya ordan:)) harika olmuştu. ağlayan keki sevmiyorum nedense. ıslak kekde önemli olan hani bir bardak harçtan ayırıyorsun ya ıslatmak için işte onun çiğ yumurta içermesinden hoşlanmıyorum ben. benim denediğim tarif yumurtayı karıştırmadan önce bir bardak ayırıyordu, ve gayet de hoştu. ama şimdi tarifi bulabilir miyim bilmiyorum.

ahan da buldum:
ıslak kek

dosbacım umutsuzluğa kapılma.. moralin bir düşerse işte o zaman diyet tepe taklak gidiyor. normal diyetine uymaya devam etsen canım? bak kahvaltı çok önemli, onu güzelce yapmalısın. 1 elma olmaz canım. biz bu yeme biçimini yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz. tartı çok da gösterse direnmeliyiz o yüzden.

günaydın güzel bayanlar

akşam yemeğim
kızlar oruçlu olduğum için ve işten tam ezan okunurken çıktığım için yemek yapmam imkansızdı buyüzden dışarıda yedim
1 kıymalı pide ve ayran
birazda salata

bugün yine oruçluyum
sahurda
1 yumurta
çok az peynir ve zeytin

günaydın nihancım. keşke evde hazır yemeğin olsaydı ama napalım geçti artık:)) afiyet olsun canım.

neysecim haklısın
düzene girmek için yapıoz aslında diyeti
eşimin k-fleks ve yulaf ezmesinden yedim az bi süt ile
en azından değişiklik oldu

günaydınlar kızlar,

mayasız da yapıldığı tarifler görmüştüm internette:
mayasız poğaça1
mayasız poağaça2

yalnız bu tarifleri ben denemedim ama bunlar takip ettiğim bloglar. takip altındalarsa iyidirler diye düşünüyorum. maya kullanmazsan mayalanma işini daha çok yoğurtla sağlıyorsun.

ıslak kek denedim, hem de şu kabartma tozlarının arkasındaki tarifler oluyor ya ordan:)) harika olmuştu. ağlayan keki sevmiyorum nedense. ıslak kekde önemli olan hani bir bardak harçtan ayırıyorsun ya ıslatmak için işte onun çiğ yumurta içermesinden hoşlanmıyorum ben. benim denediğim tarif yumurtayı karıştırmadan önce bir bardak ayırıyordu, ve gayet de hoştu. ama şimdi tarifi bulabilir miyim bilmiyorum.

ahan da buldum:
ıslak kek

dosbacım umutsuzluğa kapılma.. moralin bir düşerse işte o zaman diyet tepe taklak gidiyor. normal diyetine uymaya devam etsen canım? bak kahvaltı çok önemli, onu güzelce yapmalısın. 1 elma olmaz canım. biz bu yeme biçimini yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz. tartı çok da gösterse direnmeliyiz o yüzden.

günaydın nihancım. keşke evde hazır yemeğin olsaydı ama napalım geçti artık:)) afiyet olsun canım.

keşke olsaydı canım ama ne zaman yapıcam ki akşamları bi denk gelmedi akşamdan yapayım yemek
bugünde oruçluyum ve yine yemek yok akşama
kara kara düşünüyorum ne yapsam diye
herzaman dışarda yemeğe zaten olmaz hem çok kalori hemde maddiyat yönünden de
olmuyor:59:
ezandan bi yarım saat önce evde olsam oda yetçek ama tam ezan okunurken yolda oluyorum:25:

günaydıın

iyi olmanızı diliyorum canlar,inşallah bir sıkıntı gam keder yoktur hiçbirinide. bendede yok çok şükür.

dün akşam ütülerimi yapmaya karar vermiştim ama yine olmadı. hatta yıkanacaklar yıkandı ütülerime ütü eklendi. neyse yaparız inşallah.
sabah kahvaltımı p...r beyaz sürülmüş 1dilim ekmekle yaptım. ardından da kaçamak yaptım kızlar. ne olduğunu yazmayayım diyorum ama 1 tatlı kaşığı yardımıyla yaptım kaçamağımı :(((
bakalım bugünüm nasıl geçecek. buralarda olurum hepinizi öpüyorum.

günaydıın

iyi olmanızı diliyorum canlar,inşallah bir sıkıntı gam keder yoktur hiçbirinide. bendede yok çok şükür.

dün akşam ütülerimi yapmaya karar vermiştim ama yine olmadı. hatta yıkanacaklar yıkandı ütülerime ütü eklendi. neyse yaparız inşallah.
sabah kahvaltımı p...r beyaz sürülmüş 1dilim ekmekle yaptım. ardından da kaçamak yaptım kızlar. ne olduğunu yazmayayım diyorum ama 1 tatlı kaşığı yardımıyla yaptım kaçamağımı :(((

afiyet olsun adcım olsun arada olur:1:
1 tanecik tatlı kaşığı ise zararı yoktur:70:

neysecim haklısın

afiyet olsun canım. şimdi oldu bak. seni neşelendirecek bir şeyler yapmaya çalış. kaçamak olmasın ama:))

keşke olsaydı canım ama ne zaman yapıcam ki akşamları bi denk gelmedi akşamdan yapayım yemek
ezandan bi yarım saat önce evde olsam oda yetçek ama tam ezan okunurken yolda oluyorum:25:

canım, şu çabuk çorbalar oluyor ya onlardan birkaç tane al. eve gittiğinde ondan iç, açlığını bastırsın. o arada kendine bir yemek hazırlayabilirsin. salata yapabilirsin. ya da yemeğini yapamasan da bakliyatlarını geceden ıslat. nohut, fasulye hepsi olur. eve geldiğinde onları salata gibi de yiyebilirsin veya yemeğini yapması da haşlandıktan sonra hiç zor değil. haşlanmış bakliyatlarını buzluğa da koyabilirsin. sabah işe çıkmadan çözünmeleri için dışarı çıkarman yeterli olur. lahmacundan daha az kilo yapar hem:38:

günaydıın

günaydınlar asumancım. benim de ütü bekliyor maalesef. yarın da bir düğüne gideceğiz, ütülerimi halletmem lazım bugün. spora gidip geldikten sonra bakıcam inşallah.

bence 1 tatlı kaşığı ile kalırsan affedebiliriz. gün içerisinde ekmeği de kesersen problem olmaz:)

afiyet olsun canım. şimdi oldu bak. seni neşelendirecek bir şeyler yapmaya çalış. kaçamak olmasın ama:))

canım, şu çabuk çorbalar oluyor ya onlardan birkaç tane al. eve gittiğinde ondan iç, açlığını bastırsın. o arada kendine bir yemek hazırlayabilirsin. salata yapabilirsin. ya da yemeğini yapamasan da bakliyatlarını geceden ıslat. nohut, fasulye hepsi olur. eve geldiğinde onları salata gibi de yiyebilirsin veya yemeğini yapması da haşlandıktan sonra hiç zor değil. haşlanmış bakliyatlarını buzluğa da koyabilirsin. sabah işe çıkmadan çözünmeleri için dışarı çıkarman yeterli olur. lahmacundan daha az kilo yapar hem:38:

günaydınlar asumancım. benim de ütü bekliyor maalesef. yarın da bir düğüne gideceğiz, ütülerimi halletmem lazım bugün. spora gidip geldikten sonra bakıcam inşallah.

bence 1 tatlı kaşığı ile kalırsan affedebiliriz. gün içerisinde ekmeği de kesersen problem olmaz:)

tavsiyelerini dikkata alıcam canım sağol:29:

adcım hurma hakkındaki bilgi için saol...evde var bende başlayayım :))
şişliğime gelince bilmiyorum neden :(( saydığın nedenler olabilir yada şok diyetten sonra dönen su ve ödem olabilir :(( çok canım sıkıldı bende bunun üzerine bi kase kısır yedim turşu yedim :(( pişmanmıyım bilmiyorum bu arada stresliyimde :(( belki ondan da şiştim :(( offf neyse canım...reglim dün bitti yani onunda şişkinliği değil...
ricaederiim.
kadın anatomisi o kadar farklı ki bu sebeplerin hepsi hayatımızda olması gereken şeyler herhalde. ne bileyim hani doğurganız ya belkide o yüzden bu kadar çok şey yaşıyoruzdur.
en ufak şeye üzülüp,en ufak şeye sevinen varlıklarız. çok duygusalız malesef. ama ne olursa olsun midemize hükmedemiyoruz.:)))
misafirlerim gitti umduğumdan ii geçti
eşim gelecek ve akşama da misafirim var
birbirlerinden haberleri yok aynı pastalarla günü çıkaracağım :))
ama ne yalan söyleyeyim yoruldum
akşam misafirlerime kestane ikram edeceğim (ereğli kestanesi :)) biliyorum kalorisi çok yüksek acaba kaç tane yiyebilirim ??
misafirlerin hepsini atlattın gözün aydın hayatım. oooo kestaneyide almış hatun getirmiş teee Angara lara kaçtane yedin :))) afiyet olsun canımmm
kızlar anca bakabildimm ne yedim hiç söylemeyeyim topa tutarsınızz((KIYMALI MANTI SARIMAKLI YOĞURT VE SOSLU:)) 1tabakcıkk
:17:
nur cnm etekli olan sensin demii tam secemedimm
dosba misafirlerini atlatmışşsınn cnm akşamda güzel gecer inş
:67: :67: :67: domatese tuttum seni.
kızlaarr iyi akşamlar keyfim yerinde sayılır ama herşey aynı :)
kahvaltımı yazmıştım zaten ara: bir fincan kahve
öğle: misafirlar vardı ve en masum ıspanaklı büreğimdi ::D
ara: bir bardak meyva suyu
akşam: bir kase meyvayla tatlandırılmış puding ;)
gece birşey yemeyeceğim, misafirler gittikten sonra yürüyüşe çıktım ve 45 dk yüdürüm ;)
fena bir gün sayılmaz diyet yaptım gibi :)
sizler süpersiniz bende böyle tam diyet yaptığım günlerimi özledim :)
devam işte tatlım araştırmaya daha net bişey yok,
asumancım haklısın canım ne buraya yazabiliyorum doğru düzgün nede diyet yapabiliyorum... gidişat öyle görünüyor ama izin izin izin hep bunu yapmak istemiyorum o yüzden böyle fırsat bulunca yazarım ama yinede kilo verirmiyim bilmem :( senin içibi sakıncası yoksa izine ayrılmam daha iyi olabilir çünkü yakında yine şehir dışına felan çıkıcam bunlar hep foruma yazmamı engelliyor :17:
patronda tam karşına geçmiş yaw :9: umarım en kısa zamanda yerine döner :9:
günü kurtarmış sayılırsın akşama bişey yemessen takma kafana yarın güzel olur eminim :21:hepinizi öpüyorum kızlar yarın görüşürüzz :71:
canım keyfinin birazda olsun yerine gelmesine sevindim inşallahdaböyle devam eder.
öğle yemeğinde sanırım bol kh vardı afiyet olsun ama akşamada sakıncalı birşey yememişsin aslında hiç birşey yememişsin desek yeridir. canım izne ayrılman konusunda benim için sakınca yok,bunu sıkıntı etme hayatım. ama şu varki süresiz izinmi istiyorsun yoksa 1-2 hafta izinmi. süresiz olursa yerine yeni üye alırım ki şişgo arkadaşımızın yeriine alıcam çünkü izne ayrıldı ve ne zaman döneceği konusunda bir kere olsun paylaşım yapmadı. gelirsede boş yer kalmasını beklicek. ama süre bildirirsen almıcam hayatım. :))
patron yerine döndü ama heran gelebilir.

canım, o yediklerim bana nasıl vicdan azabı oldu sorma:)) şimdi fazla abartılı bulmadığına sevindim. hatta 1 köfteyi tabakta bıraktım, buraya yazmaya yüzüm olmaz diye:))
hamsi konusu açıklığa kavuştuğuna göre gelsin gitsin hamsi artık:))
hurma içib verdiğin bilgiler de iyi oldu canım. ben bizzat kendimde gördüğüm bir iyi yönünü yazayım. kesinlikle wc sorununuzu çözüyor tabi Allahın izniyle. wc sorunu olan arkadaşlara bundan sonra günde 1 hurma önereceğim:)
canım 2 dilim kurabiyeyi eritmişsindir, kahvaltıda yemişsin. gayet hafif bir gün olmuş, akşamına bakacağız artık.
ölçülü yemekle rahat bir vicdana sahip oluyoruz. seni biraz olsun engelleyebildiysek ne mutlu bize. inşallah hamsi sendede sıkıntı yaratmaz hayatım. hurmayı hala denemedim. telefonuma kaydedicem akşm hatırlatma yapsın diye. akşam malesef fazla yaptığım için bitiremediğimiz tavuk ve pilavdan yedik. yine 3 parça kk büyüklüğünde tavuk,2 tatlıkaşığı pilav yedim domates ve salatalık.
Bana gelince kızlar uzun zamandır geçirmediğim kadar güzel bir gün geçirdim ..
İş görüşmesi istediğim gibi gitti gayet güzel..
Peki sektör ne dersiniz zayıflama kilo kontrolü ve cilt bakımı doğal yollardan :)
Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz diyelim yani :)
Ondan sonra da çok güzel zaman geçirdim
Bugün her şey yolunda mükemmel gitti mutluyumm ..
Yediklerimse ..
Sabah tost yapmıştım.. ( Kepekli ekmek light peynir)
Sonrası biraz koşuşturma olunca 1 bardak normal çay 1 bardakta form çay içtim ..
Bu saatten sonrada bir şey yiyemeyeceğim için yeşil çayımı içiyorum ...
ne mutlu sana. mutlu günlerinin tekrarları nasip olsun inşallah. sektör süper tamsenlik gerçekten.bu kadarmı denk düşer. eee başlıcakmısın peki. canım koşturmaca sırasında birşey yemedinmi sadece çaymı içtin. :26:
sorma adcım valla hiçte masum değildim ilk aylarda çok bulantım oluyordu yaa tam psikopat olmuştum renklerden bile midem bulanırdı pembe renk giye birini görünce midem kalkardı o kadar kötüydüm sürekli serum felan vücuda takviye yapılıyordu aammmaaaaa 6. aydan sonra gözüm döndü resmen nasıl olsa hamileyim dedim kilo aldın diyen yok ye yiyebildiğin kadar 6 ay boyunca sadece 1 kilo almıştım san 3 ayda 24 kilo aldım. Yok canım yaa kutlama felan işin gırgırındayız biz tabiki yine buralarda olurum ama bu şekilde Allah düşürmesin bidaha :60::60:
canıııım ilk ayların kötüymüş gerçekten, aldığın 24 kiloyu görmedim ben. aman görsem
ne olacak vermişsin zaten hepsini çoğu bitmiş azı kalmış hayatım. :46:
bana gelince ben çokta mutlu değilim akşam kaçamağım oldu hemde öylesine...zevkte almadım :((
zaten bu aralar moralim gidip geliyo...
:70:
kahvaltı: 1 yumurta, 1 kk peynir, 4 zeytin, bol marul ve 1.5 dilim ekmek.
ara: çeyrek muz, 1 hurma ve 1 elma
öğle: 1 kase barbunya(evet hala:)) ) ve 1 kase tavuklu mantar sote
ara yok çünkü dışardaydım. 1 kupa şekersiz çay
akşam: salata
yeşil çay 2 kupa ve biraz önce az miktar nar yedim.
birazdan yatıcam inşallah. iyi geceler herkese
bence günçok güzel geçmiş. tebrik ederimhayatım. :46:
günaydın. düzelir hayatım bozma moralinii.

günaydın güzel bayanlar
akşam yemeğim
1 kıymalı pide ve ayran
birazda salata
bugün yine oruçluyum
sahurda
1 yumurta
çok az peynir ve zeytin
günaydın nihancım. afiyet olsun kh bol olmuş ama yakmışsındır diye düşünüyorum inşallah.
neysecim haklısın
değişiklik iyidir afiyet olsun.

canım aslında erkende çıkıyorsun akşamdan yapabilirsin yemeklerini. günlük yemeği severim dersende malzemelerini hazırla gelince sadece pişirmesi kalsın.bu arada sende iftarını hafif birşeyle açıp ana yemek pişesiye kadarda mideni dinlendirebilirsin.

afiyet olsun adcım olsun arada olur:1:
1 tanecik tatlı kaşığı ise zararı yoktur:70:
sağol nihancım dolu 1 tatlı kaşığıydı canım. inşallah zararı olmaz aama olacaktır kesin.

günaydın canım. bende ütüyü buakşam yaparım diyorum ama akşam görümceme gidebilriz duruma göre hareket edicem artık. dolu bir tatlı kaşığı hayatım.daha kaçamak olmaz söz. ekmek 1 dilimdaha yesem olurmu. yanımda getirmiştimde :)))

artık öyle yapıcam adcım bugün akşama önce çorbabmı içerim
öğlen eve giidip hazırlıcam sonrada yemek yaparım hemen
inş yakmışımdır valla
bu arada şirin smiller eklenmiş:92:

Kızlarrrr ayy 3. yazışım ya net kopuyo araya iş giriyo bir türlü bitiremedim deli oldum.
Nasılsınız iyisinizdir umarım ben de iyi diyim iyi oluyum :)) Dün akşam ki spordan sonra daha mı kötü oldum bilmiyorum :) Dün işten çıkıp direkt spora gittim spor hocam değişmiş ama 2 saat canıma okudu diyebilirim çok tempolu bir programım var diğer hocam böyle değildi hiç terlemiyo gibiydim nerdeyse neyse işte çok yorulamama rağmen programımı tamamladım.
Eve geldim duş filan aldım geç oldu bişi yemiycektim ama acıktım 1 çay bardağı leblebi bir mandalina yarım bardak süt içtim.
Sabahta kalktım tost yapıyordum yaktım yarım yamalak yedim tostumu da geldim şimdi yeşilçayımı içtim suyumu içiyorum.
Bu arada bu sabah geçen sene ki pantolonlarımdan birini giydim bir bol oluyor kii düğmesini zor kapatırdım ben o pantolonun çok mutlu oldum daha da veririz inşallah hep birlikte öpüyorum herkesi telefonum susmuyor yine gelirim işimden fırsat buldukça...

artık öyle yapıcam adcım bugün akşama önce çorbabmı içerim
öğlen eve giidip hazırlıcam sonrada yemek yaparım hemen
inş yakmışımdır valla
bu arada şirin smiller eklenmiş:92:
canım benim ben kendi adıma hani gecede gözleme falan yiyince sabaha kilolu kalkıyorum yani benim öyle inşallah senin öyle değildir canım. :13:
Kızlarrrr ayy 3. yazışım ya net kopuyo araya iş giriyo bir türlü bitiremedim deli oldum.
Nasılsınız iyisinizdir umarım ben de iyi diyim iyi oluyum :)) Dün akşam ki spordan sonra daha mı kötü oldum bilmiyorum :) Dün işten çıkıp direkt spora gittim spor hocam değişmiş ama 2 saat canıma okudu diyebilirim çok tempolu bir programım var diğer hocam böyle değildi hiç terlemiyo gibiydim nerdeyse neyse işte çok yorulamama rağmen programımı tamamladım.
Eve geldim duş filan aldım geç oldu bişi yemiycektim ama acıktım 1 çay bardağı leblebi bir mandalina yarım bardak süt içtim.
Sabahta kalktım tost yapıyordum yaktım yarım yamalak yedim tostumu da geldim şimdi yeşilçayımı içtim suyumu içiyorum.
Bu arada bu sabah geçen sene ki pantolonlarımdan birini giydim bir bol oluyor kii düğmesini zor kapatırdım ben o pantolonun çok mutlu oldum daha da veririz inşallah hep birlikte öpüyorum herkesi telefonum susmuyor yine gelirim işimden fırsat buldukça...

arada oluyor öyle aksaklıklar canım,sürekli yazmak zorunda kalıyoruz. yeni hocan hayırlı olsun ama ilki daha bilgiliydi sanırım. ne bileyim hani vücudu yavaş yavaş alıştıracaktı sanırım. yediklerinde abartılı birşey yok canım.
pantolon olayına sevindim,inşallah diğerlerininde olduğu günleri görürsün ve bize yazarsın canım.işlerinde kolay gelsin. :79:

Back