• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

paylaşırım demişim ama unuttum. aklıma gelmişken paylaşıyorum ciciler.

HURMANIN FAYDALARI...
İftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu olduğu, boğaz ağrısını kestiği, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderdiği bildirildi. 18 Ekim 2004 Pazartesi 12:02SAMSUN- Uzmanlar, hurmanın lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengin bir besin maddesi olduğunu belirtti. Kalp dostu olarak bilinen elmada daha çok bakır ve çinko bulunurken, hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demirin 2 kat daha fazla olduğu, düzenli yenilmesi halinde, kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı ifade edildi.
Yaklaşık yüzde 20 nem ihtiva eden taze hurmada yüzde 60-65 seker ve yüzde 2 protein, kurumuşunda ise yüzde 75-85 civarında şeker olduğunu hatırlatan uzmanlar, hurmanın faydalarını şöyle sıraladı:

'Orucun hurma ile açılması halinde, oruçtan dolayı insanın üzerinde oluşan halsizliği hurma birden giderir. Hurma aslında her öğünde yenilebilecek bir meyvedir. Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini bulunmaktadır. Hurma bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı koruyucu olduğu bilinir. Boğaz ağrısına keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında faydalıdır.'

İsrail'de yapılan bir araştırmada elma ile hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadakinden iki kat daha fazla bulunduğu, hurmanın düzenli yenmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığı tespit edildi. Bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğu kaydedildi.

adcım hurma hakkındaki bilgi için saol...evde var bende başlayayım :))
şişliğime gelince bilmiyorum neden :(( saydığın nedenler olabilir yada şok diyetten sonra dönen su ve ödem olabilir :(( çok canım sıkıldı bende bunun üzerine bi kase kısır yedim turşu yedim :(( pişmanmıyım bilmiyorum bu arada stresliyimde :(( belki ondan da şiştim :(( offf neyse canım...reglim dün bitti yani onunda şişkinliği değil...

misafirlerim gitti umduğumdan ii geçti
eşim gelecek ve akşama da misafirim var
birbirlerinden haberleri yok aynı pastalarla günü çıkaracağım :))
ama ne yalan söyleyeyim yoruldum
akşam misafirlerime kestane ikram edeceğim (ereğli kestanesi :)) biliyorum kalorisi çok yüksek acaba kaç tane yiyebilirim ??

masalcım umarım görüşmen ii geçmiştir
hulkcım canım leblebi fazlaysa da takma kafana şimdi sen nasılda ter atuyosundur :))
nurcum çok tatlısın canım...temizlik bitti sanırım ??
nihancım orucu açmıştır acaba bize de dua ettimi?? (ben dosba = asiye ) umutma bizi de :))

kızlar anca bakabildimm ne yedim hiç söylemeyeyim topa tutarsınızz((KIYMALI MANTI SARIMAKLI YOĞURT VE SOSLU:)) 1tabakcıkk
:17:
nur cnm etekli olan sensin demii tam secemedimm
dosba misafirlerini atlatmışşsınn cnm akşamda güzel gecer inş

kızlaarr iyi akşamlar keyfim yerinde sayılır ama herşey aynı :)
kahvaltımı yazmıştım zaten ara: bir fincan kahve
öğle: misafirlar vardı ve en masum ıspanaklı büreğimdi ::D
ara: bir bardak meyva suyu
akşam: bir kase meyvayla tatlandırılmış puding ;)
gece birşey yemeyeceğim, misafirler gittikten sonra yürüyüşe çıktım ve 45 dk yüdürüm ;)
fena bir gün sayılmaz diyet yaptım gibi :)
sizler süpersiniz bende böyle tam diyet yaptığım günlerimi özledim :)

dünyalı biz iyiyiz canım sen nasıl oldun dr. bulabildin mi??
devam işte tatlım araştırmaya daha net bişey yok,
aslıcım,canım sorunlar kafana taktıkça büyüyor.sana sıkıntı olacaksa izne ayrıl istersen. herşey düzelecektir hayatım. biraz zaman lazım.ama bu zamandada psikolojini sağlam tutmak zorundasın. yediklerine dikkat etsen şimdilik yeterli olur yani kilo almamış olursun. kendini iyi hissedince diyete devam edersin. Allah yardımcın olsun canım.

kızlar sabahtan beri topikteyim ve sabahtan beri bu yazıyı tamamlayamadım. patronun pc bozulunca karşımdaki pc başına oturdu kalkmak bilmez. sonra gelen giden bir dünya. çok sıkıldım. duman arası vermek istiyorum. saat 6 gibi çıkacağım neyseki.
bugün böyle geçti malesef canlar yarına hayırlısı.
bugün sabah kahvaltında 2 ad kurabiye yedim.
öğle yemeğim1 tabak kabuska 2 dilim ekmek
1 fincan yeşilçay
birazdan işten çıkmadan önce 1 posrsiyon salata ve 1dilim ekmeğimi yicem. eve gidince birşey yemeyeyim diyorum ama bakalım ne yapıcam.
.
asumancım haklısın canım ne buraya yazabiliyorum doğru düzgün nede diyet yapabiliyorum... gidişat öyle görünüyor ama izin izin izin hep bunu yapmak istemiyorum o yüzden böyle fırsat bulunca yazarım ama yinede kilo verirmiyim bilmem :( senin içibi sakıncası yoksa izine ayrılmam daha iyi olabilir çünkü yakında yine şehir dışına felan çıkıcam bunlar hep foruma yazmamı engelliyor :17:

patronda tam karşına geçmiş yaw :9: umarım en kısa zamanda yerine döner :9:
günü kurtarmış sayılırsın akşama bişey yemessen takma kafana yarın güzel olur eminim :21:

hepinizi öpüyorum kızlar yarın görüşürüzz :71:

rabia canım valla ben hamsiyi yemeden önce tartıldım sonra hamsiyi yedikten sonra yani yaterken tekrar tartıldım aynı kilodaydım bende çok şaşırdım sabaha baktım yine değişiklik yoktu. yani bir önceki sabahla aynıydı. ye hayatım ye yağıkendinden ya belkide o yüzden durmayıp eriyip gidiyordur. hurmayı unuttum çünkü dünakşam erken uyudum. bu akşama göz önüne koyayım gidip gelip yerim,benimoğlumda yemeyecektir ama yinede şansımı denerim. elinden geldiği kadarıyla sabrını koru hayatım. Allah kolaylıklar versin. dışarıda iyi frenlemişsin kendini yediklerin abartılı değil.

kızlar sabahtan beri topikteyim ve sabahtan beri bu yazıyı tamamlayamadım. patronun pc bozulunca karşımdaki pc başına oturdu kalkmak bilmez. sonra gelen giden bir dünya. çok sıkıldım. duman arası vermek istiyorum. saat 6 gibi çıkacağım neyseki.
bugün böyle geçti malesef canlar yarına hayırlısı.
bugün sabah kahvaltında 2 ad kurabiye yedim.
öğle yemeğim1 tabak kabuska 2 dilim ekmek
1 fincan yeşilçay
birazdan işten çıkmadan önce 1 posrsiyon salata ve 1dilim ekmeğimi yicem. eve gidince birşey yemeyeyim diyorum ama bakalım ne yapıcam.

dombili bugün gelemedi sanırım,dünün yorgunluğunu atamadı.

canım, o yediklerim bana nasıl vicdan azabı oldu sorma:)) şimdi fazla abartılı bulmadığına sevindim. hatta 1 köfteyi tabakta bıraktım, buraya yazmaya yüzüm olmaz diye:))

hamsi konusu açıklığa kavuştuğuna göre gelsin gitsin hamsi artık:))

hurma içib verdiğin bilgiler de iyi oldu canım. ben bizzat kendimde gördüğüm bir iyi yönünü yazayım. kesinlikle wc sorununuzu çözüyor tabi Allahın izniyle. wc sorunu olan arkadaşlara bundan sonra günde 1 hurma önereceğim:)

canım 2 dilim kurabiyeyi eritmişsindir, kahvaltıda yemişsin. gayet hafif bir gün olmuş, akşamına bakacağız artık.

bu arada nur sen hangisisin o resimde? ayrıca hangisi olursan ol orda 2 tane çıtır var:)) ya siz de kiloyu sorun ediyorsunuz ya biz ne yapalım:)

masalcım,

seni tecrübeli gördüm bu cilt bakımı konusunda. gerçi dosbam da tecrübeli geldi. artık hanginiz cevaplarsa. ben biraz önce kil maskesi yaptım hayatımda ilk defa:)) bu yaştan sonra bakımlı olmaya da karar verdim ya hayırlısı. neyse şimdi tabi çok kil koymuşum:)) bir sürü sulandırılmış kil arttı. bunu artık çöpe mi atıcaz? yoksa streç filmle kapatıp sonra kullanabilir miyim? bir de siz ne sıklıkla kil kullanıyorsunuz?

masalcım,

seni tecrübeli gördüm bu cilt bakımı konusunda. gerçi dosbam da tecrübeli geldi. artık hanginiz cevaplarsa. ben biraz önce kil maskesi yaptım hayatımda ilk defa:)) bu yaştan sonra bakımlı olmaya da karar verdim ya hayırlısı. neyse şimdi tabi çok kil koymuşum:)) bir sürü sulandırılmış kil arttı. bunu artık çöpe mi atıcaz? yoksa streç filmle kapatıp sonra kullanabilir miyim? bir de siz ne sıklıkla kil kullanıyorsunuz?

Neyneysecim ben genenlde mineral günlerinde yapmaya çalışıyorum etkisinin fazla olması için tam bir zamanı yok o yüzden benim için ama ayda 4-5 kere falan yapıyorum genelde ...

Canım ben arttırmamak için genelde kıvamı tutturmaya çalışıyorum ama sanki kalırsa iyi olmazmış gibi geldi bana .Kalanı da saçına sürsen saçına bakım olur gözenekleri falan temizlenip bakım yapar ben denemiştim :)

Bana gelince kızlar uzun zamandır geçirmediğim kadar güzel bir gün geçirdim ..
İş görüşmesi istediğim gibi gitti gayet güzel..
Peki sektör ne dersiniz zayıflama kilo kontrolü ve cilt bakımı doğal yollardan :)
Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz diyelim yani :)
Ondan sonra da çok güzel zaman geçirdim
Bugün her şey yolunda mükemmel gitti mutluyumm ..
Yediklerimse ..
Sabah tost yapmıştım.. ( Kepekli ekmek light peynir)
Sonrası biraz koşuşturma olunca 1 bardak normal çay 1 bardakta form çay içtim ..
Bu saatten sonrada bir şey yiyemeyeceğim için yeşil çayımı içiyorum ...

beni de kutlamaya alır mısınız Takyoncum :)
Hepimizinkini kutlayalım beraber :D
masalcım ne demek tabiki soframızda her zman bir kişiye daha yer var ne kadar çok olursak kişi başına o kadar az düşer gözümüz doysun yeter :9::70:

aminn inşallah takyoncum sağol:16:
evet önce beyinde bitirmek gerekiyor
bu arada sen nasılsın iyimisn
teşekkür ederim nihancım iyiyim çok şükür hayat yolunda sürüklenip gidiyoruz oraya buraya çarpa çarpa önceleri acırdı ama nasır tuttuk artık gayet güzel yuvarlanıyoruz:9::70: çok şükür bu günümüze :71:
takyon muhabbete muhabbet katmışsın hayatım ellerine yüreğine sağlık. bakıyorumda hamilelikte hiç masum değilmişsin hayatım,homini tatlı homini tatlı sonra hooop 25 kg. neyse ki çoğu bitti azı kaldı canım. sen onuda halledersin. ama yazdıklarına bakılırsa kısa sürede tekrar aramızda olacaksın hayatım
sorma adcım valla hiçte masum değildim ilk aylarda çok bulantım oluyordu yaa tam psikopat olmuştum renklerden bile midem bulanırdı pembe renk giye birini görünce midem kalkardı o kadar kötüydüm sürekli serum felan vücuda takviye yapılıyordu aammmaaaaa 6. aydan sonra gözüm döndü resmen nasıl olsa hamileyim dedim kilo aldın diyen yok ye yiyebildiğin kadar 6 ay boyunca sadece 1 kilo almıştım san 3 ayda 24 kilo aldım. Yok canım yaa kutlama felan işin gırgırındayız biz tabiki yine buralarda olurum ama bu şekilde Allah düşürmesin bidaha :60::60:

Peki sektör ne dersiniz zayıflama kilo kontrolü ve cilt bakımı doğal yollardan :)
Yediklerimse ..
Sonrası biraz koşuşturma olunca 1 bardak normal çay 1 bardakta form çay içtim ..

masalcım inşallah her günün birbirinden daha güzel olur mutlu olmak çok güzel Rabbim huzurunu mutluluğunu daim etsin inşallah canım :70::70:

neysecim canım ben haftada 1 defa kil yapıyordum ama şimdi bu 4 maskeyi haftada 1 kere uygulayınca kil ayda bir olmuş oluyor...
hem yaşın kaç ki...kadın her yaşta bakımlıdır :))

bana gelince ben çokta mutlu değilim akşam kaçamağım oldu hemde öylesine...zevkte almadım :((
zaten bu aralar moralim gidip geliyo...

Havalardan mıdır nedir bana da sürekli bu sıralarda geliyorlar
Birden duygusallık mutsuzluk falan ..
Bugün gibi olsa keşke hep neyse aman anzar değmesin bir de bugün ve yarın derslerim iptal oldu onun rahatlığı var ..
Bu hafta kilo veremeyeceğim nasıl olsa regl dönemim diye heralde ben de pek dikkat etmiyorum ..
Hoş bugün bir şey yememişim de ..
Taiki de kadın her yaşta bakımlı güzel olmaktan mutluluk duyar ...
Moral veriyor resmen insana ..
Bu arada neyin var senin kilon normal diyorlar ya bayılıyorum :D
Biliyorum çok bir şey yok belki ama zayıf olmak istiyorum yine de insanlar söyleyince hoşuma gidiyorr :)
Neyse 1 ayda veririm diyordum ben ama hedefi 2-3 aya çıkardım acelem yok sonuçta ..
Off çenem düştü yine kızlar benim

Kızlar bana yardım eder misin?
Güzel bir börek veya poğaça tarifiyle ( Milföyün basit olduğu çok mu belli olur?)
Kek tarifi istiyorumm

masalcım misafir var herhalde:)

milföy çok basit olmaz canım. zorlaştırmak istersen milföyleri buğday nişastası ile açabilirsin. oklava şart değil bir şişe de işini görür. o şekilde yaparsan daha çok ev böreğine benziyor. ama bence milföy de gayet hoş.

poğaça için ise benim tarifim şöyle:

1 bardak süt, 1 bardak su ve 1 bardak sıvıyağ ile 1 veya 2 yk yoğurt kullanıyorum. ayrıca mahlep atıyorum baharat olarak çok hoş oluyor. öncelikle mayan kuru ise bunu unla karıştırıyorsun. 1 yk şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu da karıştır, bunlar kuru karışımın olsun. sonra sıvılarla kuruları güzelce yoğur. mayalandır ve sonuçta hoş poğaçaların oluyor. biraz zahmetli ama değiyor. tabi bu ölçüler bence fazla gelebilir küçük bir arkadaş grubuysa eğer. yarım ölçü yapabilirsin canım.

kek için ise şurdaki keki birkaç kez uyguladım, sonuç mükemmel:

havuçlu zencefilli kek

ya da:

hindistan cevizli kek

umarım faydalı olur:)

Son düzenleme:
Neyneysecimm harikasın mükemmelsin bir tanesinn ..
Ayy çok saol valla ...
Yapabilirim değil mi canım bunları ?
Beğendin sanırım sen ..
Yarın denemesini yapacağım ufak bir grup
Cumartesi biraz daha uğraşarak :)

Yediklerimse ..

maşallah canım günün güzel geçmiş. işe kabul edilirsen senden çok fazla paylaşım bekliyoruz:)) içerde bir arkadaşımız olacak desene:)

neysecim canım ben haftada 1 defa kil yapıyordum ama şimdi bu 4 maskeyi haftada 1 kere uygulayınca kil ayda bir olmuş oluyor...
hem yaşın kaç ki...kadın her yaşta bakımlıdır :))

kil çok hoşmuş dosbacım ya, ben niye bunu bu kadar geç keşfettim ki.. yaş 27 de mesele şu niye ben daha önce dönüp bir kendime bakmadım:)) yaw illa yaşlanmayı mı bekliyordum, ona kızıyorum ben. böyle bakımlar falan mutlu ediyor bir de beni. yatmadan önce de ayaklarıma bakım yapıcam tarlada çalışıyormuşum gibi sert altları.. sonra ellerime:))) uzar bu liste. masalın şu gün olayına ayrıntılı bakmam lazım:))

Back