Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

kıslar günaydıınn şimcik yarım ltre elma sirkeli suyumu içiyorum sonrada domates peynir ve 2 tane zeytinden oluşan bi kahvaltı yapıcam ok ögleden sonra gezmem var çok dikkatli yemeye çalışıcam ama gerçekten çok dikkatli bugün 13 nisan kıslar söz veriyorum 13 mayısa kadar 3 kilo vermiş olucam gerçekten söz veriyorum bakın inşallah ver mezsem beni cezalandırın yaa bi ceza bulun bana
ya benim kardeşimin dügününe 3 ay kaldı bende hiç tık yok ama vallahi bugün hrkesin huzurunda diyorum şebnem 13 mayısta 67 kilo olacak
yavaş gel diyenleri duyar gibiyim ama görüşürüz:)):jeyyar:kaydirigubbakcemile5

Şebnem cim sıcağı sıcağına ben de sana helal olsun diyorum. Hiç de yavaş gel filan demiyorum. ıstersen yaparsın. Yapabiliriz.. hadi bakalım hepimiz takipteyiz. :))).. Yapacağız yaa. ben cidden çok ama çok inanıyorum.

Günaydııın herkese.....
Ne güzel bu sabah herkes gelmiş.Bende erken açıyorum kimseyi bulamıyorum diye nette geziniyordum.Ne güzel herkeste bir moral,bir azim! Bayıldım arkadaşlar.Hep böyle olalım.Camın arkasından mis gibi bir güneş ve kuş cıvıltıları geliyor.Ama sokak buuzzzzz gibi.Olsun bizim Keyfimiz yerinde olsun.Hep beraber başaracağızzzzz.
Ben dün akşam 2 tabak yoğurt çorbası içtim.bol bol acı biber döktüm.artık tabağın dibi kırmızı biber dolmuştu.
sabahta mısır gevreği kahvaltıma devam ettim.İçine 1 tatlı kaşığı tarçın,çekilmiş keten tohumu ,rende zencefil,4-5 adet kuru kayısı ,5-6 adet kuru üzüm,3 tane çilek,yarım bardakta süt koydum.
Öğlen köfte ve salata yemeyi düşünüyorum.
Akşama da salçalı derisi alınmış kendi yağında kavrulmuş tavuk yiyeceğim.Tabii ki tavuğunda görünen yağlarını alıyorum.Salatayı unutmayalım.
Şeklinde düşünüyoruum.Ama zaman ne gösterir bilemeyeceğim.Çünkü dün sabah, iki küçük bir ,kavga etilerrrrr.Benim kahvaltım ,mısır gevreği yerine ,beyaz peynir ve 1 bütün simit olu verdi.Gerçi son lokmamda ben ne etim gibi bir vicdan yaptım.Ama iş işten geçmişti.Bütün hırsımı yemekten çıkardım.Kızlar adına iyi oldu.kaydirigubbakcemile5Çok kötü hırpalayacaktım.kaydirigubbakcemileKendimi zor tuttum.Ama benim göbeeeğeeem adnı olan oldu.

Obur cum valla yazdıklarını okurken güldüm :). Gözümün önüne geldiniz de kahvaltı masası, çığlık çığlığa kavga eden iki tane cadıcık ve masa başında sinirleri zıplamış, çocukları yememek için hırsla önündekileri yiyen bir garip anne :)))). Üzme kendini ama çocuklar için de göbeciğinden vaz geçme.
Ben de kahvaltımı yaptım. Biraz peynir ve yoğurt+yulaf. Bir lokma da ekmek. Bu hafta proteine ağırlık vereyim diye düşünüyorum. Öğlende yine yoğurt+yulaf veya çorba içerim herhal. Akşama Allah kerim.

merhaba kıslar bende 24 saat nöbet tuttum dün sabah geldim allahtan nöbette yemek yemedim bu sefer tuttum kendimi bol bol sıcak su içtim günde 3 bardak mutlaka içiyorum
sabah 4 tane kayısı 2 bardak sıcak su
2 dilim yağsız börek 1 bardak süt domates....
şimdilik bu kadar...
oburcum acı biber iştahı açan yiyeceklerden dikkatini çekerim arkadaşım....
bu arada bende 13 mayısa 62 kilo olmak istiyorum bence hepimiz aylık bir hedef belirleyelim süper olur bence....

günaydın herkese ne güzel bütün bayanlar uğramış herkeste bir hırs süpersiniz allah sağlık azim versin güzel güzel diyetlerimizi yapalım benim diyet 3 gündür gayet ii gidiyo sabah klasik kahvaltımı ettim şimdi biberiyeli yeşilçayımı içiyorum biberiyeyi hepinize tavsiye ediyorum hem regliyi söktürüyo hemde kan dolaşımını hızlandırıyomuş bugün inşallah spor salonuna gidicem artık aktif spora başlıcam hergün bacaklarımı fırçalayıp selülit kremimi sürüyorum dün sabah tartıldığımda 64 çıktım reglide yine almışım bende inşallah 13 mayısa kadar 61 olmayı istiyorum belki 60 da olabilir çünkü bu 1 kilo yeni alınmış çabuk gider ay heyecan yaptım kurtulalım şu fazlalıklardana.s.

merhaba canlarım a.s. bn buqün kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta yedim ve biras kahvaltılık....
öğlenede misafir var!! Rus saltasaı,börek,kremalı pasta,meyveli kurabiye yaptım sdece rus salatası yemeği düşünüyorum cokacimcoook öptüümmm :asigim:

selam kızlar...ne güzel ya bugün burası cıvıl cıvıl...dün çok yorgundum...sabah kahvaltıa misafirlerim vardı...dolaısıyla çok dikkat edemedim...sürekli kalkıp oturmaktan yediğimden de bişey anlamadım ama abartmamışımdır heralde:))) öğlen bişey yeedim...akşamda dışardaydık..çocuk menüsü hamburger yedim..:))) anlayacağınız dün accık yemişim..:)))bugünküleri de akşama yazarım:)

çok güzel geçti öglen yemegim gezmedeydim ama çok az yedigimi düşünüyorum 5tane mercimek köftesi bol salata ve 1dilim ince kek ama tabaktaki en küçügünü gözüme kestirdim ve onu yedim
akşam yemegi olarakta 1 kase hazır çorba yicem bu arada sabah kahvaltımda o 2 tane zeytini yemedim belirtmek lazım dimi arkadaşlar:))

sabah-- 2 dilim çavdar ekmeği,5 zeytin.
öğle-- yarım bardak çabık çorba ve 1 dilim ekmek.
biraz cips yedim bu biraz köü oldu ama dayanamadım. diye kola içtim.
akşam tam tahıllı gevrek sütlü yicem.
bundan dah fazla nasıl dikkat edebilirim.
bana bi diyet önerebilir misiniz? mesela 10 günlük bi dyet lazım.2 kilo falan verebileceğim.

oy kızlar geldim. önce bir rapor vereyim. Öğlende bir bardak çorba içtim, bir dilim kadar da ekmek. Akşam ise şimdik yine yoğurt+yulaf, 2 de galete yiyorum. Tekrar oldu ama napiim dolaba baktım baktım canım hiçbişi çekmedi. Gereksiz bişiler de yemek istemedim. Akşamüstü oğlumla yürüyüşe çıktık. Tabi onun ayağıyla benimki tam yürüyüş olmadı ama spor aletlerinde baya bir çalıştık, sonra yarış babında kısa koşular yaptık, dönüşte de baya bir merdiven çıktık. Böyle işte bugünlük rapor, akşam erken yatmayı başarabilirsem başka birşey yemem, yoksa meyve veya süt artık.
Ya çok komik bişi anlatacam şimdik. Öğleden sonra dayanamadım ve azıcık kestirdim. Çok da acıkmıştım. Rüyamda çocukluğumdaki bir fırına gidiyorum. ekmekler yeni çıkmış hatta böyle kocaman doğal ekmekler vardır ya sırf onun üst kabuğunu satıyorlar (bayılırım ekmeğin kabuğuna) fırından yeni çıkmış. Pastalar poğaçalar vs vs. Allahım mis gibi kokuyordu VEEEEE bana satmadılar yaaa. ınanabiliyor musunuz rüyamda bile yiyemedim. Nasıl etkilendiysem artık. Uyandım burnumda mis gibi fırın kokusu ve deli gibi açlık.. Güldüm valla kendime rüyamda bile yiyemedim yaa.

oyy kızlar benim kurbağa uyudu. Bir aylık hedeflerinizi de dosyama kaydettim. Aşağıda açıklama yapanları listeleyeceğim. Bu arada ben hedef belirtmekten korkuyorum doğrusu. 63'ü kırarsam 59 filan bile olurum. Ama kırabilir miyim ondan emin değilim. Kendime güvenim baya azaldı :KK43:.
Daha önce bahsetmiştim. Kendimle ilgili kararlar almıştım diye. Onları ufaktan uygulamaya başladım bugün. Bunlar neler.
1. Tabi ki öncelikle yediklerime dikkat etmek. Ancak bu ağzıma giden her lokmanın kalorisini hesaplamak değil de, birşey yerken gerçekten bunu yemek istiyor muyum, karnım gerçekten aç mı diye kendime sormak.
2. Bir öğünde yememem gereken birşey yersem kesinlikle akşam veya en geç ertesi gün telafi edeceğim.
3. Haftada bir gün özgür gün. Genellikle bu hsonu olur diye düşünüyorum ama tabi hafta içi fırsatını da kaçırmayacağım. O yüzden belirli bir gün belirtmiyorum.
4.Herhangi bir biçimde mutlaka daha fazla hareket. Hiçbirşey yapamasam da oğlumu alıp dışarı çıkıp koşmaca filan oynarım artık. Ama düzenli yürüyüşe başlamak için şansımı da zorlayacağım. Bu da bir sonraki maddeye bağlı.
5. sabah erken kalkmaya alışmak. Bunun için akşam erken uyumayı becermek. Yürüyüşe gidebilmem için sabah 6.5-7 gibi kalkmam lazım. ışte bu maddeyi nasıl becereceğim bilmiyorum.
6. Günde 2,5-3 litre su içeceğim. Bitki çaylarına ağırlık vereceğim.
ışte böyle güzeller. Benimle birlikte bu maddeleri (kendinize uygun olanları en azından) uygulamak isteyen var mı?. Ya da yanlış/eksik vs gördüğünüz noktalar. Fikirlerinizi bekliyorum.
Birazdan takımla ilgili düşünceler geliyor :))

Son düzenleme:
Şimdi sıra takımla ilgili bazı uygulamalara geldi. Benim aklımdakileri yazayım. Bu hafta içinde tartışalım ve karara bağlayalım. Bu maddeler sadece şimdiki üyelerimiz için değil, yeni üyelerimiz için de geçerli olacak. Ona göre düşünüp taşınalım, olası sorunları görmeye çalışalım. Ondan sonra tüm kurallarımızı içeren bir mesaj oluşturur ve onu artık takımın ilk sayfasına sabitleriz.
1.Takıma mazeretsiz/bildirmeden 2 hafta mesaj yazmayan diskalifiye edilir.
2.Mazeretsiz/bildirmeden 3 cuma kilo bildiriminde bulunmayan diskalifiye edilir.
3.Daha önceden 2 cuma boyunca bildirim yapamayacağını düşünenler izin alır. Sadece bir haftalık bildirim kaçırılacaksa izin almaya gerek yoktur.
4.Günlük olarak olabildiğince yediklerimizi /aktivitelerimizi yazmaya çalışalım.

Evet kısa ve öz bir liste oluşturdum. Sizlerin önerileri/itirazları ile son halini oluştururuz artık diye düşünüyorum. Şimdi bir de kural olarak değil de fikir paylaşımı olarak aklımdakileri yazayım (biliyorum çok yazdım di mi ) Hepsini bir mesajda toplamak istemedim, sonuçta farklı konuları içeriyor. Aklımdakilere gelince.

Hepimiz günde 10-15 dakikamızı buraya ayıralım. Biliyorum nöbetler, sınavlar, çocuk, iş derken bazen 10 dakika bile zamanımız kalmıyor. Ama şöyle düşünün çocuklar yattıktan sonra kafanızı dinlemek için, en sevdiğiniz dizinin reklam arasında veya güne başlamadan önce güç toplamak amacıyla ayırdğımız birkaç dakika burası için yeterli olacaktır. Bu neden önemli derseniz, öncelikle kendimiz için; buraya yediklerimizi yazdıkça bir programı takip edeceğiz. Sonra diğer arkadaşlarımız için, bakın bugün hep beraber yazınca nasıl bir cıvıldadı ortalık. Kendimize moral verdiğimiz gibi diğer arkadaşları da motive ediyoruz ve bence bu çok önemli.

Diğer takımlarda telefon numarası bildirme gibi bir durum var. Ben şimdiye kadar bunun gerekli olmadığını düşündüm ama belki de siz cuma günü pc'ye giremeyip telden mesaj atsak daha kolay olurdu diye düşünmüş olabilirsiniz. ısteyenlere özelden cep teli verebilirim. Siz de gerektiğinde mesaj ile ulaşabilirsiniz. Bunu size bırakıyorum.

Buraya sadece günlük yediklerimizi yazmayalım. ıçimizi de dökelim. Hayatımız zor. Keşke çocuklarımız melek olsa da rahatça spor yapabilsek, keşke kocalarımız otçul olsa da her akşam sofrada sebze pişse, keşke metabolizmamız hızlı olsa da ne yersek yiyelim kilo almasak vs vs vs (örnekleri siz çoğaltın). Ama güzeller zaten böyle olsa demezler mi ey be hatun ne demeye kilo aldın diye :).. Bu sorunlarla boğuştuğumuz için acımızı yemekten çıkarıyoruz. Kocanıza mı kızdınız, patron mu yamuk yaptı, mağazadaki satıcı bıyık altından mı güldü. Buzdolabının önünde kamp kurmadan önce gelin buraya boşaltın içinizi. Bazen sadece yazmak bile o ilk dalgayı atlatmaya yardımcı olur. hani özelimizi kimse okumasın derseniz de yazarsınız mesajınızın altına alıntı yapmayın diye, siniriniz geçince moderatörleri beklemeden güzelce kendiniz silersiniz.

Ayrıca ve bence en önemli şeylerden biri de sadece kaçamakları yazmayalım be kızlar. Başarılarımızı da yazalım. Hem de abartarak, övüne övüne yazalım. Bakın bugün şebnem ne güzel 2 zeytini yemedim diye yazmış. Hiç bir başarıyı küçümsemek yok. Benim için önemli olmayan bir şey sizin için çok önemlidir ya da tersi. O yüzden aman bu da başarı mı, bu da yazılır mı diye düşünmeyin. Yemek üzere masaya koyduğunuz iki dilim ekmekten bir dilimini yemediğinizde, sabah 7'de kalktığınızda (bu benim için :)), misafirliğe gidip sadece salata ile kalktığınızda veya ikinci dilimi geri çevirdiğinizde gelin ve övüne övüne yazın.
Sonuncu olarak, bu konulardaki mesajlarımı editlemeyeceğim. Okuyan/okumayan olur diye o konuyla ilgili yeni bir şey ortaya çıkarsa ayrı mesaj olarak yazmayı planlıyorum. Bu biraz mesaj kirliliği yaratabilir ama okunduğundan emin olamayınca bu yöntem aklıma geldi.

Eveeettt bu hafta düşünme taşınma haftamız. Kızlar önümüzde 1,5-2 ay var. Sonra tatil sezonu başlayacak ve takımda doğal olarak paylaşım düşecek. hemen ardından da ramazan başlayacak, sonuç olarak biz bu 2 ayı değerlendiremezsek neredeyse eylül-ekime kadar yerimizde sayma tehlikemiz çok yüksek. Ama şu 2 ayda sıkı bir ivme yakalarsak, zayıflamanın/beslenmenin doğal olarak devam edeceğine inanıyorum. Alışkanlıkları yerleştirmek için oldukça iyi bir zaman 2 ay. Ama cidden asılmak gerekiyor.
Bundan sonraki mesajım da 13 mayıs hedeflerimizle ilgili....

Son düzenleme:
13 mayıs hedeflerimiz

• space*
  • baby 62kg
  • sebnem 67kg
  • cimcime 97 kg
  • demet
  • obur
  • sunbul 61kg
  • gokcen 57 kg
*(bu haftaki bildirimden sonra söyleyeyim mi kızlar. bu haftaki uygulamalarımın sonucuna bağlı)

Evet kızlar hedef belirlemek ve bunun için çaba harcamak isteyenler bu hafta içinde bildirsin. Bildirmeyenleri listeden çıkaracağım. Ama hepimiz iyi düşünelim. Bunlar sadece rakamlar değil, bizim hedeflerimiz, çaba harcamamız gereken bir şey. Ona göre öncelikle kendimize sonra birbirimize söz verelim. Tamam mı :))

Son düzenleme:
space nne güzel şeyler yazmışsın bu yazılanları okuyupta motive olmayan kalır mı aramızda

akşam dedigim gibi hazır çorba yapıp içtim bide çorbamdan önce oglumaa çilek yıkarken 5 6 tanede ben yedim işte böyle

yarn sadece salata yemeyi düşünüyorum salata ve peynir /salata ve lıght ton balık/ salata ve yogurt aralarada meyve elma kivi gibi

benim hedefmdogru 67 kilo olmak istiyorum 13 mayıs ta 15mayıs cuma günü umarım herkes hedefledigi kiloyu bildirir

benim 13 mayıs hedefim 55 kilo.
biraz az gelebilir size ama ben çok zor kilo veren bi insanım. biliyorsunuz ki doğum kilolarımdan kalan 3-4 kilomu vermek istiyorum ve 27 mayısa kadar hamile olmadan önceki kiloma yani 53 e dşmek istiyorum ama biraz zorlaştı bu hedefim ben de en azından 55 olayım istiyorum bu yüzden de 13 mayıs hedefimi 55 olarak belirledim. bana şu 10 gün için 1-2 kilo verebileceğim ve evde pişen yemeklerle yapabileceğim,öğlenleri de çabık çorba veya k-flakes ile idare edeceğim bi diyet yazabilecek var mı? arkadaşlar yardımcı olun lütfen... ben bu kilolardan bıktım artık...

gkcn cim 3 4 kilo fazlalıgı olan biri için 2 kilo az deil bence en azıından bi hedef belirledin spacenin yazısını okuyunca baştan sona bişeyler çıkarabiliriz herkes kendi adına yani 27 mayısta 53 kilo olmak istedigini sölemişsin olabilirsinde ama önemli olan o kilonda kalabilmen çünkü önümüz yaz seni bilemem ama ben yazın tatil felan derken kendime dur diyemiyorum allahtan dahada hareketli oluyorum hani space demiş ya 2 ay var önümüzde diye bence sende 27 mayıstan sonraki o 1 ayını kilonu korumak için dikkat etmelisin

evet vermek de sorun değil önmeli olan kiloyu da koruyabilmek. ben koruyacağıma inanıyorum çünkü bu görüntümden hiç hoşlanmıyorum..bu arada çok fazla paylaşımda bulunamazsam kızmayın. okulda nete giremiyorum. akşamda bilgisayarı eşim alıyor. ama elimden geleni yaparım söz. yarın 10 günlük bi diyete başlıyorum.

sabah: 1-2 dilim kepek/çavdar ekmği, 5 zeytin,1 dilim peynir,domates salatalık,şekersiz çay. VEYA
sütlü k-flakes 1 kase

ara: 1 meyve

öğle: 1 kase çorba,1 dilim kepek ekmek VEYA
1 kase sütlü k-flakes

ara: 1 meyve VEYA diyet bisküvi

akşam: 1 kase çorba,yaptığım yemekten (sebze,ızgra veya haşlama) 1 tabak,salata veya yoğurt.(çok aç olursam 1dilim kepek ekmek)

ara: 1 meyve veya 1 bardak süt

spor olarak günde yarım saat kondüsyon bisikleti.
işte diyet programım kendimce hazırladım.bakalım ne olacak bu programla!!

herkese iyi geceler

X