Cuma Zayıflama Yarışması 12. Takım

Üzme be kendini Molihua'm. Allah başka dert vermesin. Yine iyi not almışsın ya. Naparsın hayatta çıkıyor böyle engeller karşımıza.
Bu arada kızlar resmen şiştim. Fiziksel olarak değil, psikolojik olarak.
Gece işim vardı, bu arada nerden açtıysam oft'yi açtım ve bir konu gözüme çarptı, girdim. Hay girmez olaydım. Tam 120 küsurluk, artık ne sıfat vereceğimi bilemediğim bir konuyu baştan sona okumuş bulundum. Ondan sonra kendimi tutamadım bir de uzun uzun cevap yazdım. Ya ben burası dışında milletin konusuna yazan biri değildim. Ne oldu da benim sigortalarım attı bilmiyorum valla.
Neyse, Molihua ve Fiyuce (takımımızın iki genç, bekar, öğrenci arkadaşı olduğunuzdan size hitaben bu yazdıklarım) size gerçekten saygı duyuyorum. Genç yaşınıza rağmen olgunluğunuz, saygınız, davranışlarınız ile yaşının üzerinde davranan gerçekten saygı duyulası insanlarsınız. İnşallah ileride de karşınıza sizin değerinizi bilen, anlayan ve ona göre davranan insanlar çıkar. Bunu gerçekten bir abla olarak içten söylüyorum. Benim de bir erkek kardeşim var ve vakti zamanı gelince inşallah sizin gibi bir hayat arkadaşı olur.
sondaki not: Bunu şimdi niye yazdın diye sormayın. Yaşlı başlı birinin duygusallığı deyin geçin :))).

Space'im gercekten cok sagol anlayisin ve destegin icin, bende taakmiyorum notu okdar sadece sinirliydimm ama simdii inaniyorumm emegimin karsiligi bi yerden cikar:eek:
Bu arada eve alisverise gittim artik yemek var evdeeee, oleeeeeykaydirigubbakcemile2 Kilo almam gerii insallah!!! optumm kizlar burdaaa daha sabah, kahvaltimi yapdimm Peynir Kepek Ekmegi.

Aksam arab arklarin gecesine gitccemm, geleneksel biseymisss kunefe gecesiymiss Allah dedimm, Gerciiii baklava tercihimdir ama bunada sukur! yanii kunefe yiycem bugunn hicccc kizmayinnn:eek:

iyi geceler kıslar
dün akşam 1porsiyon ızgara tavuk yedim
bugün gündüz mesaim vardı kepekli ekmekle kahvaltı ettim öğlen maalesef 3 tane arka arkaya doğum yaptırdık saat 4 e kadar aç kaldım çok yoğundum bunun neticesinde işten çıkınca pankreasım delirdi açlık tavan yaptı 1 porsiyon etli ekmek ve diet kola içtim
kendimi affetmiyorum bunları yediğim için....yinede akşam geldim tartıldım tok karnına 66.2 hayret ettim ve ben 4-5 gün sonra mens olacağım şişliğimde var herhalde adet bitimi 64 olurum....

Selam millet;
Cumartesinden beri bir iştah bir iştah doymak nedir bilmiyorum.Sanki kıtlıktan çıktım.Bu ne yaa ne bulsam yiyorum.Şuursuz yiyorum.Kendine gel diyip mutfaktan kaçıyorum.Ama içimde kötük edihüso bir yemek canavarı var herhalde daha ye daha ye diyip duruyor.:eek:klava:Meyve veya suylada kanmıyor.Ne kadar abur cubur varsa saldırasım var.Kendimi tutmaya çalışıyorum ama galiba kilo aldım.İnsan 1 günde 1 kilo alır mı?Cuma 75 idim.Bugün 76yım.Kilo verelim derken almayalım?!?lülülülülülü
Yediklerimi ben bile bilmiyorum.Çünkü ne bulursam yiyorum.Hemen kendini topla diyip kaçıyorum.kaydirigubbakcemileNasıl zapt edeceğim kendimi İmdaaat!......Yardım edin birşey yemeden ,yeme dürtüsünü nasıl azalta bilirim.

Karbonhidratların sağlıklı beslenme planında nasıl kullanılacağı yıllar
boyu tartışma konusu olmuştur. 20 yıldır yapılan beslenme
araştırmalarına bakıldığında; yağdan fakir, kompleks karbonhidrattan
zengin beslenmenin kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve şişmanlığın
oluşumunu önlemede önemli bir yol olduğun yaygın bir şekilde
vurgulandığını gördüm. Ancak toplumlar diyetlerinde yağı azaltmalarına
rağmen kalp hastalıklarının artmasında sadece beslenme değil farklı
nedenlerin olabileceği düşüncesindeyim. Cinsiyet, yaş, fiziksel
aktivite durumu, genetik faktörlerin dışında toplumların basit
karbonhidrat alımlarında aşırı tüketimlerinin kalp hastalıkları,
diyabet ve şişmanlık için risk oluşturduğu da bir gerçek. Bu nedenle
karbonhidratların sağlıklı beslenmede yeri tartışılmaz önemli. Bu
araştırmalar ve bilim merakı farklı karbonhidrat kaynakları tüketiminin
farklı kan şekeri düzeylerinin kavranılması ile Glisemik ındeks kavramı
ön plana çıktı. ılk önce sadece şeker hastaları için düşünülen bu
indeks, daha sonraları kardiyovasküler hastalıklar ve şişmanlığın
önlenmesinde ve tedavisinde de etkin olduğu görülünce sağlıklı beslenme
stratejileri ile beraber anlatılmaya başlandı.

2002 yılında ilk defa Avusturalya besin etiketlerinde besinin Glisemik
ındeks değerlerini etiketleyerek bir ilke imza atmıştır. Amacı
insanları daha bilinçli besin seçimine yönlendirmektir.

Glisemik ındeks (Gı) yenilen herhangi bir besinin kan şekerini
yükseltme yeteneğine denir. Tükettiğiniz besin kan şekerini ne kadar
uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa besinin Gı düşük denir. Gı
düşük besinler bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlarlar.
Ancak besinin Gı değerini etkileyen birçok etken bulunmaktadır. Besinin
içerisindeki nişasta miktarı, posa türü, pişirme ve hazırlama şekli,
protein ve yağ miktarı gibi… Besinlerin pişirilme şekli, nişasta
içeriği, protein ve yağ içeriği, lif içeriği, hazırlama şekli glisemik
indeksi etkilemektedir.

Pişirme şekli: Örneğin karbonhidrat içeriği yüksek olan
patatesi haşlarken oluşan glisemik yanıt fırınlanmış patatese göre daha
yüksektir. Bu nedenle besinleri fırınlayarak tüketiniz!

Nişasta içeriği: Kurubaklagiller, tam taneli tahıllar
(pirinç, buğday, mısır vb&#8230:KK66: makarna, kuskus, muz, ekmek yüksek oranda
nişasta içerirler ve glisemik indeksleri düşüktür. Saflaştırılmış ve
basit şeker içeren besinlerden kaçının.

Protein-yağ içeriği: Besindeki protein ve yağ miktarı
besinin mideden boşalımını geciktirir ve glisemik yanıta cevabı da
düşük olur. Örneğin yağlı sütler light süte oranla daha düşük glisemik
yanıt verirler.

Lif içeriği: Besinin posa içeriği arttıkça sindirimi
geçikir ve glisemik yanıtı da düşük olur. Kepekli besinlerin
saflaştırılmış besinlere oranla glisemik indeksleri düşüktür. Örneğin,
kepekli ekmek, çavdar ekmeği, kepekli pirinç, kepekli spagetti, kuru
fasülye, mercimek, nohut, soya fasülyesi, iç bakla, elma, greyfurt,
portakal, şeftali. Besinin lifinden yararlanmak istiyorsanız
kabuklarını soymadan tüketiniz.

Hazırlama şekli: Yine besinleri parçacıklar, püre, suları
çıkartılarak tüketmek glisemik yanıtı arttırır. Meyveleri suyu yerine
bütün olarak tüketmek, patatesi püre yerine fırınlayarak bütün
tüketmek, makarnaları küçük parça yerine (boru, kelebek, spiral)
spagetti olarak tüketmek glisemik indeksi düşürür ve daha kolay kilo
vermenize yardımcı olur.

Not: Besinleri tüketirken bütün halde tüketin, parçalara ayırmayın.
Besinleri pişirirken mümkün olduğunca besinin kendi suyu veya çok az su
ile düdüklü tencere veya buharda pişirin.

Gı etkileyen birçok etken olsa dahi, beyaz ekmek veya şekerin kan
şekerini yükseltme düzeyi temel alınarak hangi besin ne kadar değerli
olduğunu bilmek hiç de zor değil. Aşağıda bulunan tabloda besinlerin
glisemik indeks değerlerini göreceksiniz. Gı 60 ve altındaki besinleri
tercih ederseniz kan şekerinizi daha normal sınırlarda ve daha uzun
süre tutarak acıkmanızı engellemiş olursunuz.

EKMEK ADI GLıSEMıK ıNDEKS

Beyaz ekmek 100

Tam taneli buğday ekmeği 93

Yulaf ekmeği 93

Buğday ekmeği 73

Arpa ekmeği 58

Çavdar ekmeği 54

BESıN ADI GLıSEMıK ENDEKS

Glukoz, Beyaz ekmek 100

Tam buğday ekmeği, Kuru üzüm, Yulaf ekmeği 90

Pirinç, Yulaf lapası, Patates 80

Muz, Kepekli kahvaltılık tahıl gevreği, Krakerler 70

Portakal suyu, Kuru fasulye, Spagetti 60

Yoğurt, Elma, Çavdar ekmeği, Arpa ekmeği 50

Yağsız süt, Şeftali, Portakal 40

Kakaolu süt 35

Tam süt, greyfurt 25.

Merhaba kizlar:)))
Sabah kahvaltimda kahve ve kepek ekmek haa bideee peynir yedmm
Oglen; balik ve salata yedim
Aksam henuzz bisi yemedimm, cok sukur gene iyi gidiyorumm birde yarin spora basliycam insallah:)))

Ayrica kizlar ben Elma&Krom ilacini deniyorum demisdim zaten oncedende, gercekden istahimi super kesiyor 12 saat yemek yemedigim olyor. Istahli arklara tavsiye ederim ben begendimm acikcasi:nazar: Kilo verdiriyormu bilemiycem cunku ben midem agridigi icin verdim kilo, belkide ilacdan vermisimdir orasii muallakkaydirigubbakcemile3

Günaydın arkadaşlar;
Bu sabah klasik kahvaltımı yaptım.
Haftasonu o kadar çok şey yedim ki kilo aldığımı zannederek panik olmuştum.Ama almamışım.Halen 75 kiloyum.Ama aynı tempoyla yemeğe devam edersem verdiklerimi geri alacağım kesin.
Psikolojik herhalde kilo vermem lazım az yemem lazım dedikçe, kendimi yemeklerden alamıyorum.Daha çok yiyesim geliyor.Adımdan da belli oburum.
Bu arada tavsiyeler için teşekürler.Evde nane yağı var.Burnumun altına süreyim,bakalım işe yarayacak mı?
Bir de sitede dolaşırken La-carnitine kullanan arkadaşları okudum.Herekes çok memnun.Ama ben size bir adres vereyim birde oradan okuyun bir işe yarayıp yaramadığına siz kendiniz karar verin.
Ayrıca bu sitede işimize yararayacak başka şeylerde yazıyor.Umarım işinize yarar.Vücut geliştirme - Vucut gelistirme!Yazdım adresi ama çıkmıyor.Google'dan aratırsanız "vucut geliştirme "şeklinde sanırım siteyi bulursunuz.

Son düzenleme:
glisemik indeks olayına bende katılıyorum örneğin havucun glisemik indeksi yüksek o yüzden günde 1 taneden fazla yemem glisemik indeksi düşük gıdalar yemek kan şekerini genelde aynı seviyede tutuyor ve açlık hissini gerçekten bastırıyor ben aç olduğumda 1-2 parça çikolata yediğimde yarım saat sonra açlıktan deliriyorum resmen kan şekerini çok hızlı yükseltip düşürüyor
bugün yine nöbetten çıktım öğlen 1 tabak çorba akşam 1 tabak haşlanmış yağsız makarnayla ton balığı yedim yatmadan 1 bardak süt içtim kızlar gece süt içmeyi tavsiye ederim kan şekerini dengede tutuyor biz klinikte diyabetli hastalarada gece ara öğün süt veriyoruz burdan pay biçin....

selam güzeller. en nihayet pazar günü evime döndüm. şimdi pek uzun yazamayacağım detaylar sonra. Ama tahmin ettiğimden çok çok daha az kilo almışım. Ayrıca yaklaşık 15 gün geciken reglde en nihayet dün başladı. Onun da acaip şişliği var. O yüzden net kilom değil tartıdaki (65 gördüm de bu sabah) cuma'ya kadar umarım şişkinliğim gider de çok fark etmem bu haftaki bildirimde. sabah ekmek ve peynirle kahvaltı ettim. ayrıca kalkınca iki bardak ılık limonlu su içtim ve sandaloz sakızı çiğnedim. fena gaza gelmiş durumdayım.. şu regl bitsin görün siz beni :).. şimdilik benden bu kadar hadi bakalım sizler ne yaptınız ettiniz yazın. boş bırakmayın takımımızı...

günaydın herkese ben mücadele halindeyim yılmak yok ama çok zorlanıyorum iştahım çok açık habire cnm 1 şey istiyor cimcime mate çayı tavsiye etmişsin onu denicem heralde sıcak suyu üstüne koyup demlenmesi bekleniyo dimi ocakta demlenmiyo inanmıyoum herkesin iştahını kesen elma krom bende işe yaramadı nasıl iş anlamadım ama yılmıcam yaz geliyo ben kendimi bıraksam kesin obez olurum ne tuhaf bir durum normal insanlar gibi azıcık yiyip çekilemiyorum bunu düzeltmek için mücadelem dvm edecek

bu sabah 2 dilim ekmek peynir domates ve haşlanmış yumurta yedim
hiç iştahım yok bu anlamda şanslıyım akşamada bamya yapacağım ekmeksiz yiyeceğim

herkese selam....1 haftadır bişey farkettim ve bu beni inanılmaz mutlu etti...artık istesemde çok yemek yiyemiyorum...1 lokma yesem bile hemen doyuyorum...vücüdum inceliyı fakat kilom farketmiyo deli olucam...bide 1 haftadır reglim gecikti..test yaptım bişi çıkmadı ama çok şişim var farkediyorum...buna rağman kilom aynı..bi hastalansam farkedicek Allahın izniyle...

bu arada sabah kahvaltıya misafirim vardı..1 dilim ekmek yedim ve doydum yiyemedim daha:)))))))))))))

arkadaşlar arda ben yağ yakıcı destek haplarına bakıyordum.ACABaA alsam mı diye düşünüyordum.Dünde zaten o yüzden size la-carnitine ile ilgili bir sayfada yazılanları okuyun demiştim.
Bugünbuldum. Fazla yağları yakmak için sadece C vitamini Sabah gazetesinde çıkmış.

PROF. DR. MEHMET ÖZ 23.01.2009

Sağlık kaynağı C vitamini, aynı zamanda yağları yakma görevi de yapıyor. Egzersiz öncesi yeterli C vitamini alanlar almayandan daha çok yakıyor..

Yağ yakan ilaçlarla ilgili sorun; cüzdan yakan maddeler olmaları! Bu ekonomik sarsıntıyı atlatmak istiyorsanız, kendinizi geç saatte yayınlanan tele-pazarlama programlarından kurtarın ve gerçek üretime geçin! Araştırmalar, vücudunuzun yağ yakması için yeterli miktarda C vitaminine ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Ve bir araştırma; vücudunda yeteri kadar C vitamini olmayan insanların, koşu bandındaki bir saatlik egzersizde, yeteri kadar C vitamini alanlardan yüzde 25 daha az yağ yaktığını ortaya koyuyor.

İDRARLA ATILIYOR
* Bir doz C vitamini, yağ yakma değerlerini normal seviyeye çekiyor. Peki neden böyle oluyor? Çünkü C vitamini, yağları yakıta çeviren 'carnitin' üretimi için hayati bir önem taşıyor.

* Yağ yakma kapasitenizi olimpiyat seviyesine yakın tutmak için günde 1200 miligram C vitamini almanızı tavsiye ediyoruz. (Burada kişisel üst sınırınızdan bahsediyoruz. 8 altın madalyalı yüzücü Michael Phelps gibi günde 12 bin kalori alıp zayıf kalmaktan değil!)

ÇİLEKTE ÇOK VAR
* Bu vitamini yeterince almak hastalıklardan korunmanızı sağlamanın yanısıra yaşlanmanızı da önler. C vitaminini büyük oranda portakal, mandalina gibi yiyeceklerden alabilir, geri kalanını da günde iki kez besin takviyesi haplarla tamamlarsınız.

* C vitamini idrarla atılır. Bu nedenle günlük ihtiyacınızın yarısını sabah, yarısını da gece almalısınız.

* Güne birkaç çilek yiyerek (bir kasesi 100 miligram C vitamini içerir) başlamayı deneyin. Öğlenleri de bir portakal (70 miligram C vitamini içerir) yiyin

Ben daha önce buna benzer bir yazı daha okumuştum.Ve daha öncede carnitine diye bir emme tableti kullanmıştım.3 sene önceydi.Ewet vucut sporla beraber daha çabuk ve çok güzel yoparlanıyor.Ama sporu ve ilacı bırakınca oluyorsunuz "denizanası"
Şimdi bildiğiniz gibi geçen haftadan beri ben kendimce bahar temizliği yapıyorum.Ve bu CVitamini olayını geçen hafta başladım.İşime başlamadan 1 saat önce 1000mg'lık alıyorum.Gerçekten insan dinçleşiyor.Sanki günlük işlerini yapıyor gibi yoruluyorsunuz.Haftasonu evi temizleyemeyeceğim için c vitamini almadım.Yerlerde süründüm.
Dün bugün tekrar başladım.Ki bugün 1 saat Aerobik te yaptım.Birazdan temizliğe devam edeceğim.Gayet iyiyim.Sanki 11 saat deliksiz uyumuşum gibi dinç ve enerjiğim.
Haa bu arada kilo verdim mi?Geçen hafta kaçamaklarım olduğu için 1 kilo verebildim.Ayrıca kalçadan 1cm gitmiş.Göbek TAŞ gibi yerinde, umudum onunda eritmek.
:dance:

öğlen maalesef 2 tane milföy börek yedim
akşam 1 porsiyon bamya,2 kaşık pilav ve yoğurt yedim
unutmadan 2 parçada bitter çikolata yedim

hemencecik unutmadan raporumu vereyim. öğlende yoğurtla yulaf ezmesini karıştırdım onu yedim. akşam üstü birkaç kuru kayısı, erik ve vişne kurusu, iki kepekli galete yedim. Sonracıma akşam yemeğinde de yarım dilim ekmek bir kase çorba ve az birşey patates yemeği. Günlük yemeğim budur. sabah 6.5tan beri ayaktayım :). bugün bir sürü de iş yaptım. daha yeni oturdum denebilir.
şiiimdiik işin güzel tarafına geleyim. bugün beni bir süredir görmeyen herkes ne kadar zayıflamışsın dedi.. ınanılmaz ya. 2 aydır popomu kaldırmadan yemek yiyorum. Bu sürede aldığım karbonhidratı 1 yıldan fazla süredir almamışımdır. Ama kilom farketmemiş ya. Gerçi tartıda 65 çıktım ama reglim 2 hafta gecikti ve normal reglden resmen iki kat daha şişim. Bu halimle sadece 2 kilo fark ediyorsam demek ki kilom fark etmemiş. Şimdi açıklayın bana arkadaşlar (önce maşallah deyin, hayatımda bu ilk defa oluyor) ben ki su içse şişen cinsinden bir bünyeye sahibimdir, bu iki ayda yediklerimi hiç hareketsiz nasıl tolore ettim. Mucize kesinlikle bu. Bu gaz ve hırsla inşallah kilo vermeye devam ederim. Kendime hedef koydum. Bu seneki lise günümüze kadar 10 kilo vereceğim. Haziranın ilk haftası yani. Mezuniyetten 19 sene sonra inşallah okula incecik ve bakımlı gideceğim.. Nasıl hırs yaptım bilemezsiniz. ınşallah ve inşallah bir terslik bir sorun çıkmaz da hedefime ulaşabilirim. Ben de mezun olmak istiyorum artık. Takımımız maalesef hiç mezun veremiyor :KK43:.. Bunu artık kıralım ha güzeller. Azıcık daha hırslanın bakalım. Yaza hiçbirşey kalmadı. Ancak gider bu kilolar. Bu yaz bu takımdan bir sürü mezun verelim istiyorum. Yaparız di mi :))))

günaydın
sabah 1 tabak nesfit yedim adet olucam bugün biraz şişim ona rağmen 65.5 görünüyorum herhalde adet sonrası 1 kilo gider diye düşünüyorum bu akşam yine nöbetçiyim inşallah birşeyler yemem

Günaydın
bu hafta daha tık yok olduğum yerde sayıklıyorum halen gram verememişim.İnceldim mi?İşte onu ölçmedim.
C vitaminini sabahları kahvaltıdan sonra 1000mg lık alıyorum.Akşam 24 kadar çivi gibi zinde iş yapıyorum.İştahımı açmadı.İş yaparken yemek yemeyi unutuyorum.İnanın sabah 7 de ayaktayım,Akşam 22 kadar sürekli evin içinde dönüp duruyorum.(geçen haftadan beri evi deli gibi temizliyorum)Arada salı cuma günleri ,1 saat spor yapıyorum..3 adet birbirinden cins kızlarımla uğraşıyorum.Yemeğimi hazırlıyorum.Alış-veriş pazarımı yapıyorum.(yürüyerek)Yetmiyor birde üstüne büyük kızımla her akşam 18-19 arası yarım saat yada 45 dak tempolu yürüyorum.
ııııh yok şimdi ölçtüm incelmede yok.Yerimde sayıklıyorum.Ama iki gündür wc problemim var.Form çayı almam lazım.bakalım onu içtikten sonra düzelecek miyim?

Kızlar 2. sayfaya düsmüsüz ya :KK43:(

Bende ilerleme var ins. yarında olur
bugün sabah 68,9 gördüm ins. yarın da öyle olur size müjdeyle gelirim.

nerdesiniz kızlar ya..
ben bile gece tutmama rağmen sizden çok yazıyorum......
nihayet adet oldum biraz rahatladım feci bir nöbet geçirdim hiç oturmadan 12 saat çalıştım 4 saati ara ara dinlendim sabah 3 saat baygın uyumuşum buda benim biyolojik saatimi bozuyor hayret ediyorum bu tempoda nasıl diyet yapıyorum ne yalan söyleyeyim ara ara kaçırıyom
dün şansıma yemekte balık vardı ekmeksiz yedim
bu sabah omlet,domates ve kepek ekmeği...
öglen 2 tane elmelı kurabiye 1 tanede poğaça dayanamadım yedim...
yarın kilomu evdeyim geçerim

X