Bu arada tekrar gecmis olsun Firuzecim, beslenmene cok dikkat etmen lazim cunku kandaki demir ve hemoglobin cok onemli oksijenin vucutta dolasimi saglio ondan cabuk halsiz dusyosun ve hafiza sorunun var. Kaslarin calismasi icinde calsiyum gerekli sadece kemikler icin dgl: Guzel bir besblenme plani cikaralim sana ne yiycen ne yemiycen kilo verceksende sagligina etki etmesin
C vitamini demir emilimi arttirdigi icin, gunluk c vitaminide almalisin. Ogunlerinde domates,portakal suyu yada salata kulanarak cvitamini ve demiri almis olursun.
Sebze seviosun ama demir yapici olanlara agirlik ver mesela Brokoli, Ispanak,kereviz( B12vitaminide var icinde),lahana.maydanoz,karnibahar,pirasa, havuc derdim ama kilo yapiyor onu bosver
Et yemelisin! hem demir acisindan zengindir hemde emilimi yuksekdir ama cok pisirmemeye dikkat ,tahilardada demir var ama onlarinda kilo yapmayanindan ye! mesela nohut fasulye mercimek gibi Ayrica et ve tahili ayni ogunde yeme ikisi birlesince kilo yapar
Yumurta ye sabahlari kesinlikle,
Meyvelere gelince, bn meyvenin sinirli yenmesinden yanayim diyet zamani cunku sanildigi kdr masum dgller,Muz, incir, hurma, kavun ve üzüm haric diger meyveleri miktarina dikkat ederekden gunluk tuketmelisin:dance:
Bunlari kitabimda buldum, demirin emilim yuzdeleri
Karaciğer gibi sakatatlardaki demirin %30’ u ,
Dana ve koyun etindeki demirin % 25’ i,
Tavuk ve balıktaki demirin % 20’ si,
Yumurtadaki demirin % 15’i,
Kurubaklagillerdeki demirin % 20’ si,
Yeşil sebzelerdeki demirin % 8’ i,
Tahıllardaki demirin % 4’ü emilir.
Ilaclarinida aksatma pls:1hug:
Umarim kisa zamanda duzelir kan degerlerin.Amma cok konusdum heeee