Ya 7 otlu caya baktim ama icinde sinameki yok ki tatlım(
tatlım çirkinim. arkadaşım doğru söylüyor sinemaki cok iyi çalıştırıyor ama benim annem sinemaki yüzünden rahatsızlandı.
aylarca sinemaki içti ve sonra bağırsak probleminden doktora gittik. meğer alışkanlık yapan ve bağırsakları tembelleştiren bir bitkiymiş. bir daha sinemaki içmeden tuvalete çıkamıyorsun anlayacağın. şimdi annem bitki çayı içmeden çıkamıyor.
uzun vadede içmemek lazım.
sen aktarına git. 7 otlu bitki karısıımı varmış ondan istiyorum de. içinde funda, mate, kekik, biberiye, yeşil çay, ve 2 bitki dha var şimdi hatırlayamdım. aktar bilir. her sabah onları demliğe koy. üstüne sıcak su koy. 10 dk beklet. ama ocağın üstüne koymyorsun. sıcak su ile demliyorsun sadece. sonra süzüp bir sürahiye ya da şişeye al. sabah öğle aksam birer bardak iç. sıcak ya da soğuk önemi olmyor.
ben buna mucize iksir diyorum. hem bağırsak problemi çözüyor. hem zararsız. hem de yemeklerden yarım saat önce içersen iştah kapatıyor ve yediklerini hemen sindirmene yardımcı oluyor
tatlım bir gün içtiğinde birsey olmaz tabii ki. cok fena birsey yasadıgım için biliyorum cok zorr
aylarca alışkanlık haline getirince benim dediğim. sen biran önce sinemaki iç rahatla o zaman :)
günaydııınnnnnnnnnnn :)
vallahi geç kalktım kızlar, kahvaltı oldu öğle yemeği saati :)
şimdi masanın basına oturdum calısmaya baslamadn size bir yazayım dedim.
umarım güzel bir pazartesi olur.
bu arada size müjdem var :) hızla eriyorum. veee kalıbımı basarım ki bu işin sırrı spor!! kaldırın popoları kızlar şimdi zayıflama zamanı :)))
hosssgeldiiinnn :) ben de yeniyim :) ama ekibimiz harika, ,inan bir günde grubun içine çekiliveriyorsun :) herkes iyiniyetli, keyifli, amacından şaşmayan istikrarlı ve tatlı insanlar :) ben daha önce de bir gruptaydım ve 7 kgdan fazla vermiştim ama sonra gruptaki mutsuz insanların saçma sapan tartışmaları yüzünden soğuyrak bırakmak zorunda kalmıştım. ama suan senin ve benim bulunduğumuz grup şipşirin :) o yüzden hedefimize dek durmak yok :) elele :)
bu arada hedefin kaçtı canım? ve hangi sporları yapıyorsun ?
ben de bu sabah acıyan bacaklarımla uyandım ama o bile keyif veriyor değil mi :) hımmm birseyler yolunda duygusu :) birkaç ay içinde çıpçıtırızzzz inşallah :))
gelelim bugünün menüsüne :)
sabah -bitki çayım ve ılık sirkeli suyum
- 1 salatalık
-1 dilim ince kepek ekmek
-1 şekersiz çay
-3 zeytin
-1 porsiyon peynir
öğle - 1 kase çorba
- 1 salatalık
- 1 küçük kase yoğurt
ara - 2 nektari
- 1 bardak light süt
-bir tane 30gr. grissini küçük paketi (unonun tavsiye ediyorum kızlar ara atıştırmalık olarak ideal ve kalorisi düşük, sağlıklı)
aksam - 1 bardak ayran
- bir kase kaşık salata( bol limonlu:)
- mantar soslu antrikot ( 1 parça)
- yarım ince dilim kepek ekmek
şimdi de bitki çayımı içmek üzereyimmm....
spor : 20 dk eliptik bisiklet (hızlı tempo)
15 dk koşu bandı
su : 2 lt civarı
bitki çayı : 2 bardak
bugün böyleydi kızlar. ilaç kullandığım için orucun güzelliğinden uzağım. o yüzden menüler böyle uzun. allah bana da gelecek sene kısmet eder insallah
kızlar bu arada diyetisyenimden aldığım tavsiyelerimle beslenme düzenimde yaşam boyu değiştirdiklerim:
- sofraya 1 bardak su ile oturuyorum ve yemek yerken yudum yudum içiyorum ( iştah konusunda inanılmaz fark yaratıyor ve doyduğunuzu daha cabuk hissetmenizi sağlıyor)
- gece yatarken 1 bardak su içiyorum
-sabah kalktığımda bitki çayımı demliyorum
-aksam 18-18.30dan sonra bir daha hiçbirsey yemiyorum. yalnızca bitki çayı ya da sekersiz cay olabilir
- kahveyi azalttım.
-sporu alışkanlık haline getirdim.
-asitli içecek kesinlikle içmiyorum.
- EN ÖNEMLİSİ kendime hiçbir yiyeceği yasaklamıyorum! onun yerine yer değiştirme taktiğim var. örneğin, öğle yemeğinde birkaç dilim pizza yedim ya da yemek zorunda kaldım. kendimi mahrum etmiyorum onun yerine aksam öğünümden ve ertesi günden tahıl grubunu yani ekmek, makarna, pilavu kesiyorum. sporumu biraz daha fazla yapıyorum.
böylelikle başkaları birseyler yerken ben ağzımın suyu akarak bakmyorum. kimseye diyetteyim açıklaması yapmak zorunda kalmıyorum :)
umarım size faydası dokunur bunların kızlar :)
Yarini da bekleyim yine olmazsa laksatif icicem artik..Çünkü cok rahatsizlik verdi. .uzun zamandir ilkk kez boyle oldum...
Selam kızlar ben geldimmm :))
Çoook yorgunum, bütün gün çarşı pazar gezdim durdum, ama naptım eve girer girmez hemen menümü yazmaya geldim.
Sabah:
Yumurta
Domates
Salatalık
Peynir(hepsi kıvamında, abartmadan yani :))
Öğle:
Barbekü kanat (dışarda olduğum için daha iyisini bulamadım)
Akşam:
Pirzola et (ızgara, az yağlı)
Bir de itiraf etmeliyimki; yorgunluk kahvesi içeyim dedim, kahvenin yanında gelen küçük çikolatayı hüplettim :))
Cezam neyse razıyım :))
yarin alayim aktardan.. nasil demlicem onu peki :))
Ben burdayimmmmmm :))
merhaba aranıza yeni geldim
iftar
1 kase çorba
15dk ara
4 kaşık patlıcan yemeği
küçük kase salata yağsız
2 köfte
4 kaşık yoğurt
1 dilim karpuz
2 ince dilim kepek ekmeği
2 bardak su
ara öğün
yarım armut
1 çay bardağı beyaz leblebi
yarım şeftali
1 bardak kayısı çayı
1 bardak su
1 bardak süt
alttakileri daha yemedim ama böyle listem,
şuan bunlar sahurdada
1 küçük dilim peynir
5 zeytin
1 haşlama yumurta
domates, salatalık, havuç, maydonoz
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak süt
domates
aaaaa ortalık karışacakk :):):) çirkinde neymiş
canım hoş geldin ama üzülerek söylüyorum..dakika 1 gol 1 olucakçok yemişsin balım yaa, bu menü diyet yapmaya uygun değil bence, kilonu verip korumak için bu uygulanabilir okee ama diyet menüsü değil bana göre
tatlım çirkinim. arkadaşım doğru söylüyor sinemaki cok iyi çalıştırıyor ama benim annem sinemaki yüzünden rahatsızlandı.
aylarca sinemaki içti ve sonra bağırsak probleminden doktora gittik. meğer alışkanlık yapan ve bağırsakları tembelleştiren bir bitkiymiş. bir daha sinemaki içmeden tuvalete çıkamıyorsun anlayacağın. şimdi annem bitki çayı içmeden çıkamıyor.
uzun vadede içmemek lazım.
sen aktarına git. 7 otlu bitki karısıımı varmış ondan istiyorum de. içinde funda, mate, kekik, biberiye, yeşil çay, ve 2 bitki dha var şimdi hatırlayamdım. aktar bilir. her sabah onları demliğe koy. üstüne sıcak su koy. 10 dk beklet. ama ocağın üstüne koymyorsun. sıcak su ile demliyorsun sadece. sonra süzüp bir sürahiye ya da şişeye al. sabah öğle aksam birer bardak iç. sıcak ya da soğuk önemi olmyor.
ben buna mucize iksir diyorum. hem bağırsak problemi çözüyor. hem zararsız. hem de yemeklerden yarım saat önce içersen iştah kapatıyor ve yediklerini hemen sindirmene yardımcı oluyor
çok sevindim böyle bir gruba dahil olmaktan :)
şuan 79 kiloyum hedefim 55-60 olmak:)
ben fazla spor yapma imkanı bulamıyorum. fakat yaz günleri evde durmak yerine çalışıyorum. çalıştığım için zaten sürekli hareket içerisindeyim. arada plates yapıyorum :)
Merhaba kızlar bahane bulmayı hiç sevmem ama gerçekten oglum göz enfeksiyonu oldu çok huzursuzdu canımı okudu.Dün menümüde yazamadım cezaya razıyım.Bugün kaçamak yaptım hemde ne kaçamak 5 tane kaymaklı bisküvi yedim oyüzden akşama kadar sadece yogurt vs. yiyecegim .Daha dün yazılanlara tam gözgezdiremedim ama aramıza yeni bir arkadaş katılmış onada hoşgeldin diyorum. Ayrıca dalincimi kızdırmışsınız heralde kaptana laf yok sonra rotamızı şaşırtır ona göre :)
kesinlikle düşüncelerine katılıyorum. benim diyetisyenimde besin grublarından olan diyeti uyguluyor bana. besin grublarına göre diyet yaptı ve 1700 kalorilik bir diyetmiş. tavsiyelerini uygulayacağım çok teşekkür ederim. azıcık kalkıp bir iki hareket yapayım :)canım benim de hedefim 55 civarı inşallah görürüz o günlerimizi de :)
spor yapmak illa bisiklet kosu bandı değil sakın unutma.
mesela yatmadan önce yatağın kenarına ayaklarını sıkıştır 10 mekik cek. al sana spor :) her gece yapsan bir ayda inanılmaz degisim. ayrıca eline 1,5 litrelik 2 su şişesi alıp tempolu bir şekilde evdeki bütün odaların halılarının etrafını 3 kez, oda sayısına gre 5-10 kez gez :)
benim spor odam var evimde ama, bazen işten geldiğimde o kadar yorgun oluyorum ki, alıp iki şişeyle hiçbirsey yapmamış olmak için bütün evin halılarında 2 tur atıyorum yetiyor inan :))
yeterki isteyelim değil mi :)
bu arada diyetisyeninin verdiği listeyse onun dediklerinden daha azını yeme sakın, ben daha önce diyetisyene gittim ve verdikleri o kadar cok geliyordu ki. ama bir ayda 9 kg verdirmişti bana o kadar yiyerek :) daha az yemen daha yavaş kilo vermene sebep olur , sen onun listesinden şaşma. bir de genel olarak sağlıklı beslenme hakkında tüyoların olduğu ayca kayanın sayarak zayıfla kitabı var tavsiye ederim. ben onu uyguluyorum. daha önce diyetisyenimin verdiği yöntemin aynısı. liste yok besin grubu sayıyorsun. öğrneğin bana günde 4 tahıl 2 meyve sınırsız sebze 3 süt 2 et uygun yani 42323 programı :) içinde kg göre örnek programlar yöntemler var öneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?