11 yaşındaki çocuklara iyi gelin olma eğitimi

Suudi Arabistan şeriat ülkesi falan değil.Şeriatın ne olduğunu biliyorsanız yaptıklarının dinle uzaktan yakından alakası yok.

bu olay ne anlattı şimdi anlamadım?
Tecavüz vakalarının yarısı iftiradır dediniz, bu ülkenin adli kurumu var, saç telinden, vücut sıvısından tespit yapabilecek teknolojide.
İftira kurbanları tespit edilebiliyor, tecavüzde gerçek zanlılar yakalanıyor, süreç belki yavaş işliyor ama hakikat çıkıyor, TÜİK'te kanıtlanmış olaylar üzerinden istatistik yapıyor.

feminizmin ulaşacagı niahi noktada aile kavramı farklıdır. baba diye bir şey yoktur, dayılar ve diger bekar annelerin işbirligi vardır onun yerine. feminizmi ne zannediyorsunuz cidden? feminist teorileri merak ediyorsan açar okursun arkadaşım. dalga geçmek işin kolay kısmı. hoş dalga da geçemiyorsunuz ya neyse... geçtiginizi zannediyorsunuz.

amerikada yenidogan sünneti uygulaması yüzünden ölen bir sürü çocuk var ve bunu dini ritüel ve sözde saglık sebebiyle yapıyorlar. kadınalrkulübü hariç başka bir şey okumuyorsanız suç benim mi canım? aileler sonunda seslerini duyurmak için birleşmişler site bile kurmuşlar ;

http://www.circumstitions.com/death.html

bu da yenidogan sünneti uygulanmış bir bebegin haberi... kanaması durdurulamamış ve ölmüş. bir şekilde aile sesini çıkarabilmiş ;

http://www.savingsons.org/2013/06/healthy-newborn-dies-post-circumcision.html

arkadaslar , 14 -15 yasinda ki kiz cocuklarinin evlendirilmesini normal goren birine , laf anlatmaya calisip bos yere yorulmayin lutfen , degmez.

valla mune bir saattir aynısını anlatma derdindeyim bende denedim ama olmadı

belli bazı delillere bakılabiliyor tabi ki ama bunlar ''kesin kanıt'' niteligi taşıyabilecek şeyler olmuyor çogu zaman. öyle bir teknoloji yok ortada.

aylarca hapis yatıp daha sonra müfterinin pişmanlıgı üzerine attıgı iftirayı itiraf etmesi sebebiyle anca hapisten çıkanlar da var... bu iftira yüzünden adamı karısı terk etmiştir, çocugu gitmiştir, bütün işi mahvolmuştur... kimin umrunda degil mi?

yani tecavüz yüzünden ceza almayanlar oldugu gibi madalyonun diger yüzü de var... tek taraflı bakmayın hiçbir olaya.

yarın birgün sevgilisi kendisini terk etti diye tecavüz iftirası atıp bir çocugun hayatını mahvedebilir bir kız... ve bu senin oglun da olabilir ya da bir yakının. bunları da aklınızda bulundurun.

Son düzenleme:

Feminist dusmanlarinin cogalmasi hic sasirtici degil, hele ki bu zamanda ve Turkiye'de.. Artik Turkiye'de kadinlari nerelere kapatacaklarini tartisir olmuslar, ustelik bunu destekleyen kadinlarin sayisi da azimsanmayacak kadar yuksek. Haremlik selamlik davasi yakinda sokaklara, is yerlerine kadar tasar, sonunda bir kanunla okula ve ise gitmeniz de yasaklanir, cunki en kestirme cozum bu, herkes rahat eder.
Arabistanda cinsiyet rolleri daha belirgindir demissiniz, erkek ise gider, kadin ev islerini yapip erkege itaat eder. O zaman okumasina gerek yok, o zaman oradaki gibi 10-12 yaslarinda iken 30-40 yaslarinda adamlara es diye verilmeleri, koyunlarina sokulmalari, hepsi mubah, he mi? Sizin hemcinslerinize layik gordugunuz hayat bu mu? O kadinlar Arabistan'da kulturleri yuzunden degil, caresizlikleri yuzunden bunu yasiyorlar. Sorun bakalim kaci mutlu bu durumdan?
Sehirlerdekiler cocuk, kirsaldakiler olgun? Yas ayni: 13-14. Olgun diye addettiginiz 13-14 yasindaki kizlarin kacinin kendi eslerini kendi secme ozgurlugu var peki, hic dusundunuz mu? Is oraya gelince nedense bir anda akillari ermez olur, babasi kime verirse onla evlenmek zorundadir nedense...
Bana yanlisi ne kultur, ne de baska bir ad altinda savunmayin. Bir kadinin okuma, buyume, olgunlasma, asik olma, esini kendi hur iradesi ve akli ile, hatta kalbi ile secme hakkinin olmadigi hic bir durumda dediklerinizi normal kabul etme durumum yok. Mumkun degil... Cunki ben de bir kadinim, iki kiz anasiyim, kendi basima, kizlarimin basina gelmesini istemedigim hic bir sey bana normal degildir. Hic kimsenin de basina gelmesin, asla tolere etmem. Kadinlarin kendi kararlarini, once belli bir olgunluga erismelerine ana-babalari tarafindan izin verildikten sonra kendilerinin verebilmeleri icin, hele evlilik gibi onemli bir konuda kendi hur akil ve gonulleri ile eslerini secebilme ozgurlugune kavusmalari icin de elimden ne gelirse yaparim. Sizi aksini savunurken gorunce gozlerimin kocaman acilmasina engel olamiyorum bile...

hukukta kanıt başka birşeydir, suçluuyu %100 dogru teşhis edecek diye bir şey yok. kendini nasıl savundugun önemlidir hukukta.

bir tecavüz magduru kendisini eger savunamazsa, ispatlayamazsa (ki bu zordur) öyle kalakalır.

mobbing denen şeyi ispatla bakalım nasıl ispatlıyorsun hukukta. ya da adamın seni yolda taciz ettigini... ya da birinin senden rüşvet istedigini... her şey %100 ispatlanabilir degildir. hukuk bilen tek siz degilsiniz herhalde..

tersi de var... cebinize bir paket koyarlar uyuşturucu... öyle bir delillendirirler ki ardını, durduk yere suçlu olursunuz. bunu da yazayım dedim.

Son düzenleme:

cinsiyet ne sizin. sanki bir erkek yazıyor bunları sandım.

Artniyetlemi yapılmış yada bu etkinliğin arkasında birşey varmı bilemem ...:44:ama bence gereksiz bir etkinlik olmuş ...küçücük çocukların aklına erkenden bunları sokmanın alemi ne anlamadım ,
Zaten kızlar belli yaşam geldiklerinde ,toplum tarafından evlilik akıllarına kazınıyor ,ama bu kadar erken olmadı saçma ,

konunun haremlik selamlıkla, kadını bir yerlere kapatmakla, din ile falan bir ilgisi yok.

birisine sormuştum daha hala cevap alamadım ;

''bu ülkede erkeklerin sahip oldugu ama kadınların sahip olamadıgı haklar nelerdir.''

bu soruma siz cevap verin lütfen. yazın madde madde, hukukta hangi konuda eksikler var erkeklere nazaran. hani eşit olmamız gerekiyormuş ya sözde...

erken yaşta evlilikler konusunda ise kültürel farklılıklardna bahsettim. göçebe bir ailenin ya da dagbaşında yaşayan bir ailenin kültürü ölçüsünde erken yaşta evlilik gayet de tolere edilebilir. eger siz onları tolere etmezseniz siz onların kültürünü yok edersiniz ve kültürlerini yok ederseniz onlar artık dagda yaşamazlar, şehre gelirler... böyle böyle şehirlerde bir srü insan doluşur ve köylerde ne tarım ne hayvancılıkla ugraşan kimseyi bulamazsınız, bu da işin ekonomik boyutudur.

sen o insanların kültürüne darbe vurursan onları özgürleştirmiş falan da olmazsın. dedigim gibi kültürlerini yasaklamış olursun sadece.. kendi yaşadıgın hayata bakarak başkalarını hor görmek işin kolay kısmı, halbuki hor görülecek bir mevzu degil asla. olgunlaşma kısmında da haklıyım hiç kusura bakmayn. burada 25 yaşındaki bir kız ''yumurta bile kıramıyorum şekerim yhaa'' diye marifet gibi anlatıyorken, o kültürde yetişen 13 yaşındaki kız tek başına evi çekip çevirebilecek beceriye ve sabra sahip olmuştur bile. anlatabildim mi?

oldukça uçmuşsunuz siz.

Aha,ben de aynısını dediydimBir de arkadaş sünnet konusunda da çok duygusal.Neler çektin be Türk erkeği!Geçen de kızların okutulması konusunda da vardı hatırladın mı?

tamam işte aynı şeyi sende demişsin mobingi ispatla diye.. bunu ispatlaması istenen kişi zaten mobingi yapan değildir...mobingi yapan kişiye nasıl yaptın ispatla denmez. "sana mobing yapıldığını" ispatla denir. tecavüzde öyle. bana tecavüz etti demek yetmez, "sana tecavüz edildiğini ispatla" derler kısacası burda tecavüz edilen ispatlamak zorunda.. zaten tersini durup düşünürsen çok saçma! ortada suç olmadan ispat olmaz. bize ilk öğretilen şey bu..
şöyle sana basitleştirip anlatayım;
suç varsa ortada mağdur olan suça uğrayan kanıtlar. suçu yapan değil. tek hukuk bilen ben değilim tabiki ama bu konuda eğitim almış kaç kişiye sorarsan sor aynı cevabı alırsın

Son düzenleme:

neden? kadın olunca otomatik olarak feminist olmam mı gerekiyordu? feminizm düşmanı kadın düşmanı demek degildir çünkü feminizm kadınları temsil etmiyor, kadınları bir piyon olarak kullanıyor sadece.

13 yaşında evlendirelim köylerdekilerini savunan bir kadın. sübyancılığı metheden bir kafa yapısı..
cinsiyet kadınmıydı sizin gerçekten

neden? kadın olunca otomatik olarak feminist olmam mı gerekiyordu? feminizm düşmanı kadın düşmanı demek degildir çünkü feminizm kadınları temsil etmiyor, kadınları bir piyon olarak kullanıyor sadece.
olay o değil. bakış açınız, düşünceleriniz
yani,feminizmle alakalı olan değil sadece gözlemim.
neyse

Son düzenleme:

TamamBu arada sorunun cevabı nedir?Cinsiyet ne?Biz zaten size neden feministsiniz demedik?Siz tutup tecavüzlerin çoğu iftira,kadın cinayetlerine inanmıyorum dediniz biz bunlara tepki koyduk.Neyse cevap vermiyeceğim size kıyamam sünnette uff oluyo demek ki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…