• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 yaşındaki çocuklara iyi gelin olma eğitimi

yazacaktım uzuuun uzun ama "babamı, abimi seviyorum demek ki ben feminist değilim" mantığını savunan biriyle ne kadar sağlıklı olur diye düşündüm bir an.. He mervecik, Amerika da sünnetten çocuklar ölüyor annem he, saklıyorlar hep.. ama senden kaçmamış bak :27:

Saraylım,
mesela ben değil mi:9: 20 yıldır evliyim, adamı çok seviyorum, bak bugünde evlilik yıldönümüm:9:

Neyse ya, nerde kaldık, küçük çocuklara bilgi öğretilsin, ders kitaplarında ilim olsun.

şu yazıyı bir daha okuyun bakalım... tamamen erkek düşmanlıgı üzerine kurulu bir yazı. lütfen sakin kafayla güzelce okuyun...

ondan sonra gelelim rakamlara. rakamları da tek tek açıklayabilirdim esasen ama uzun sürer. o yüzden bir kaç tanesine bakalım. kadın cinayetleri çok dediniz ama 2013ün ilk 7 ayında 97 kadın öldürülmüş. arkadaşım ülkedeki iş kazalarında bile 10binlerce insan ölüyor her yıl senin haberin var mı acaba? soma oalyı olmasa çogu insaın aklına bile gelmeyecekti bu ölümler.

az önce sünnet konusunda yorum yazıyorum, yenidogan sünneti yüzünden ABD'de inanılmaz sayıda çocuk ölümü gerçekleşiyor, ülkemizde de oluyor tabi ki... sünnet dolayısıyla kapılan enfeksiyonalrdan ölen yüzlerce bebek var ama tabi ölüm nedenine ''enfeksyion kaptı'' yazıp sünnnetin eleştirilmemesini saglarlar. bunların hepsi kadın cinayetlerinin sayısından daha fazladır. ama sansürlüyor sünnet olayını aynen işçi ölümlerini sansürledikelri gibi. inan bana eger bu kadar daha büyük sorunlar varken kadın cinayetlerini gözümüze gözümüze sokyuorlarsa istedikleri başka bir şeyler vardır arkadaşım. sanki ortalıkta herkes kadın dogruyormuş gibi bir atmosfer yaratıldı, bunun gerçekle kesinlikle hiçbir ilgisi yok.

tecavüz vakalarına da gelelim... tecavüz iftiralarını hiç hesaba katmıyorsun nedense? ben tecavüz ettigi halde ceza almayanların olduguna zaten eminim. fakat madalyonun diger yüzü de var işte... iftira... bu iftira yüzünden ögretmen kendini öldürdü mesela. iftira yüzünden kim bilir kaç kişi ceza evinde yatıyor suçsuz yere. bunları da düşünün bir yandan dimi ama? karşılık bulamadıgı için ya da intikam almak için tecavüz iftiraları az rastlanır şeyler degil ne de olsa ya da bekaretini kaybettigi için bahane bulamayıp iftira edenler... bunları nedense hiç duymuyoruz? neden acaba? acaba neden???
arkadaşım kaç tane ifitra olacak mantıken bir düşünsene.. tamam vardır diyelim iftira da 100 taneden 1 tane hadi 2 tanesi.. savunduğun şeye bak.. diğer 98i görmek istemiyorsun. kaldı ki ben bu işin eğitimini almış biri olarak söyliyim eğer tecavüz varsa adli tıptan rapor alınıyor. ve o rapor teavüz mü değil mi alenen ortaya koyuyor.:ssz: yani bir insana iftira etmek o kadar kolay bir iş değil

Son düzenleme:
Evet doğru bir noktaya parmak bastın.Toplumlarda kim ezilirse o tarafın haklarının çığırtkanlığı yapılır.Söz gelimi hep 'Siyahi haklarını'duyuyoruz hiç 'Beyaz Hakları'diye bir hareket duyduk mu?Hayır.Çünkü senelerce ezilen,kötü muamele gören hep siyahiler olmuş.Beyazlara ten rengi nedeniyle hiç zulmedilmemiş.O nedenle haklarını savunmak için nedenleri yok,neyi savunacaklar ki?

Erkek haklarını savunan bir insan bulamazsınız. Gerek görmüyorlar çünkü. Çıkıp yok feministler hemen savunmaya geçti, kadın dırdırcı bilmem ne. Sen önce bir sorsana kendine bakalım biz bu kadınlara ne yaptık da savunma gereği duyuyorlar. İşte görmek istedikleri kadarını görüyorlar sadece.

Bakın ben üniversitede feminizm araştırmaları konuları üzerine çok ter döktüm.Size diyecek bir sözüm yok,o söylediğiniz şeylerin hiçbiri saygıdeğer feminizm kuramcılarının kuramlarında geçmez.Ben yalnızca sözlük anlamından bahsetmiyorum yani,her şey ortada diyerek argümanıma karşılık vermeniz de çok hoş oldu gerçekten ne kadar da bilimsel yaklaştınız olaya.Ha sizin bahsettikleriniz feminizmin anlamını bilmeden,erkek arkadaşına sinirlendiğinde 'Yaa ben feminist olucam,vurucam kırbacı vurucam kırbacı;bana pahalı hediyeler alsın.'diyenlerse onlar feminist değil ergen.Ben de kocamı seviyorum ona düşman da değilim,zaten feministlerin de birçoğu evli barklı,ya da sevgilisi olan kadınlardır.Yani kimse size sevgilinize kötü davranın demiyor.O sonuca nereden vardınız merak ediyorum?Kaldı ki biz sizlere istatistiklerden bahsediyoruz siz bize yaa onlar yalan diyorsunuz varsa elinizde istatistik verileriniz bekliyoruz.Size sevgilinizle bir ömür boyu mutluluklar:1:Sizin sorununuz bence konu hakkında bilgi sahibi olmamanız,hani katılmamayı anlarım da siz direkt tanımı dahi yanlış yapıyorsunuz.Ekşi Sözlük'te mi okudunuz bunları?:1:

Yorulma milena, bunlar hep tatile giren okulun sonuçları.. mesajını beğenmişim o yüzden yeni beğeni yapamıyorum bu arada..

Saraylım,
mesela ben değil mi:9: 20 yıldır evliyim, adamı çok seviyorum, bak bugünde evlilik yıldönümüm:9:

Neyse ya, nerde kaldık, küçük çocuklara bilgi öğretilsin, ders kitaplarında ilim olsun.

Birlikte daha nice uzun mutlu yillar diliyorum ikinize de... 20. yiliniz kutlu olsun :46:

Saraylım,

Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı yıllara müdürüm :16:

hangi feminizm kuramcısının saygı deger olduguna sen mi karar veriyorsun acaba? buna karar verirken neleri referans alıyorsun, söyle de bilelim. ''benim canım hangisini isterse'' mi diyorsun yoksa? feminizm eninde sonunda radikal feminizme evrilmek zorunda olan bir görüştür çünkü temel aldıgı kadın-erkek eşitligi en nihayetinde female superiority ile noktalanmak zorunda. çünkü bu, totailer bir ideolojidir. o yüzden de diyorum ki bana sözlük anlamlarıyla gelme... feminizmin sosyal hayata yansımasına az bakarsan, ne demek istedigimi anlarsın.

hem kadın-erkek eşitliginden anladıgın nedir senin acaba? mesela erkeklerin sahip oldugu ama kadınların sahip olamadıgı yasal haklar nelerdir? buyur seni dinliyorum. meraklar içerisindeyim şu anda.

Sizin bahsettiğiniz 'Erkekleri ezelim,kocalarımıza saygısızlık yapalım.'diyen hangi feministler?Bana isim verebilir misiniz?Ve ben bir kuramcı ismi istiyorum bana alt komşum Neriman Abla'nın kızı gibi isimlerle gelmeyin.Saygıdeğer kelimesi ise belki göreceli olabilir,o halde ünlü ve kitlelere yön vermiş diyeyim.Saygıdeğer ünvanını da o isimlere ben takmadım,o işin erbapları olan insanlar diyor.Elbette bu düşünce herkesi bağlamaz.Ama kastım bu insanların kitapları benim üniversitemde ve dünyada birçok diğer üniversite de insanların önüne konulup okutuluyor,üstlerine dolusuyla tez hazırlanıyor,makale yazılıyorsa o kişilere hiç olmazsa ünlü,birçok kesimce saygı duyulan,otorite kabul edilen gibi sıfatlar yakıştırabiliriz.

Ben de bir feministim ve feminizm hakkinda yazdiklarinizi hayretle okudum. Feminizmin erkek dusmanligi oldugu olsa olsa erkeklerin buldugu bir safsatadan ibarettir. Feminist kadinlar da seviyor ve evleniyor, ne kadar da sacma olmus bu.. :52:
Ben feministim, siz degilsiniz... Aramizdaki fark nedir biliyor musunuz? Siz 14-15 yasinda kizlarin evlendirilmesini "tolere edilir" bulursunuz, ben bulmam. Neden mi? Cunki 14-15 yasinda bir kiz henuz cocuktur, evlilik onun icin daha evcilik oyunudur, sokakta arkadaslariyla voleybol oynayacagi, okula gidecegi yasta elinden oyun oynama, okuma haklari alinmis, genc kizligini yasama, asik olma, severek, gonlunun ve aklinin istedigi ile evlenme hakki alinmis, kimbilir belki de bir baslik parasina kendinin iki kati yasta erkege satilmis bir cocuk kadindir. Ben feminist olarak buna karsi dururum, bu cocugun butun haklarinin erkek egemen bir zihniyette gene erkeklerin yararina ellerinden alinmasina, hayati boyunca ezik ve savunmasiz birakilmasina karsi dururum, siz ise "tolere edilebilir birsey" diyerek savunursunuz. Iste bir feministle sizin aranizdaki fark...:34: Zihniyet meselesi..

feminizme düşman olan kadınların sayısı çok fazla, bundan emin olabilirsin. bizim ülkemizde henüz çok yok. yakında bizde de çogalacak çünkü feminizm bize zaten digerlerine göre daha geç geldi. şu anda bile çıktı feminizmi yavaş yavaş kötüleyenler.

eger feministsen, sen bir erkek düşmanısıdnır. yoke ger erkek düşmanı degilsen, sen bir feminist degilsindir. feministlerin bazı düşüncelerini onaylıyorsundur en fazla, darılma ama buna da biraz özentilik deniyor. feminist degilsin çünkü...

14-15 yaşında çocuk henüz çocuktur ama şehirde... şehirde sen onu el bebek gül bebek büyütürsün, o yüzden kızlar 30 yaşına bile gelseler hala çocuk gibidirler. oysa göçebe yaşayan insanlar bile var halen bu dünyada. onların kızları 13-14 yaşına geldiginde şehirdekiler gibi yarış atı gibi sınavlar peşinde koşturulmuyor ya da makyaj peşinde ya da voleybol peşinde... onlar 13-14 yaşlarında iken senin 30 yaşındaki olgunluguna erişiyorlar çünkü yaşadıkalrı kültür bunu gerektiriyor. sen şimdi gidip de bu insanların çocuklarına ''gidin voleybol oynayın, yarış atı gibi sınavlara hazırlanın'' mı diyeceksin, onları bu şekilde özgürleştirebilecegini falan mı zannediyorsun yoksa?

arabistan gibi yerlerde cinsiyet rolleri daha belirgindir. erkek ailesine bakmak mecburiyetindedir, kadın ise ev işlerinde. erkek ailesini korumakla görevlidir, kadın ise kocasına itaat etmekle... bu insanların kültürü bu arkadaşım. kendi kültürünüze göre yargılamaya kalkarsanız çok yanlışa düşersiniz. yoksa bi avrupalı da sizi birçok şeyle itham edebilir kendi kültürlerine dayalı yargılamaya kalkacak olurlarsa, siz de onalrın gözünde gerici yobaz olabilrisiniz bir anda...

bunun tersi de var, mesela ahlak konusundaki ithmalar... oda tam tersi işliyor. arabistandaki kadın sizi ahlaksız bulur açıskınız diye kendi ahlak, penceresinden bakar çünkü, siz de bi avruplaıyı evlenmeden önce cinsellik yaşadı diye ahlaksız bulursunuz yine kendi ahlaki pencerenize göre...

kültürleri öyle kafanıza göre eleştirmeyin yani.

arkadaşım kaç tane ifitra olacak mantıken bir düşünsene.. tamam vardır diyelim iftira da 100 taneden 1 tane hadi 2 tanesi.. savunduğun şeye bak.. diğer 98i görmek istemiyorsun. kaldı ki ben bu işin eğitimini almış biri olarak söyliyim eğer tecavüz varsa adli tıptan rapor alınıyor. ve o rapor teavüz mü değil mi alenen ortaya koyuyor.:ssz: yani bir insana iftira etmek o kadar kolay bir iş değil

100 tane tecavüz iddiasından ancak 1-2 tanesi mi iftiradır? komik olmayın lütfen... yarısından fazlası iftiradır emin olun.

Oha bu haber gercekmi ya yuhh. Ben cocuklarima bunlarin ogretilmesini istemiorm aman allahim nasil bi aptallik bu!!!!!

___dega___

Yalnız olayı kişiselleştirip polemiğe çevirmeyelim, düşüncelerimizi yazıyoruz, herkes her fikre katılacak diye birşey yok, ayrıca saygıyı hak eden adama da saygısızlık yapın diyen yok, lakin kalkıpta bir tecavüzcüye, bir pedofiliye saygı duyulmasını da beklemesin kimse.

Burda yazanları çoğu evli çocuklu kadınlar, gayet saygı duyuyor ve saygı duyuluyorlar ki evlilikleri devam ediyor, evlilikte saygı karşılıklıdır, yorgunum dediği için dayak yiyen kadın ağzını burnunu kıran adama saygı duymaz.

100 tane tecavüz iddiasından ancak 1-2 tanesi mi iftiradır? komik olmayın lütfen... yarısından fazlası iftiradır emin olun.

arkadaşım bir hakim kanıtlanmamış suça ceza kesemez.. azcık hukuk bilin yasa bilin dicem ama boş olacak..o kadar kolay değil o işler ama neyse he güzelim he biz hala 500 yıl öncesindeyiz bilim falan yalan zaten. bu tip şeylerde kanıtlanmıyor. zaten burda da şeriat mahkemeleri var. tecavüz etti bana diyince hakim araştırmıyor hiç. adli tıp diye bir kurum yok..zaten suçlunun bi tarafı kesiliyor.. ohhoo.. neyse konu dağıldı iyice..

yazacaktım uzuuun uzun ama "babamı, abimi seviyorum demek ki ben feminist değilim" mantığını savunan biriyle ne kadar sağlıklı olur diye düşündüm bir an.. He mervecik, Amerika da sünnetten çocuklar ölüyor annem he, saklıyorlar hep.. ama senden kaçmamış bak :27:

:60::60: öldürüyon beni,bu yorum şu ortama çok iyi geldi.:60:
abooov bunun üstüne bir komplo teorisi bilem kurarız hatta buldum bile çok şahane.Türkiye'de erkek sünnetlerin arkasında kim var?Tabi ki Amerika,çünküm orada da erkekler sünnetten ölüyor.Peki onun arkasında kim var?İsrail.Çünküm Yahudi ülkesi,Yahudiler de sünnet oluyor.:52:

Son düzenleme:

Sizin bahsettiğiniz 'Erkekleri ezelim,kocalarımıza saygısızlık yapalım.'diyen hangi feministler?Bana isim verebilir misiniz?Ve ben bir kuramcı ismi istiyorum bana alt komşum Neriman Abla'nın kızı gibi isimlerle gelmeyin.Saygıdeğer kelimesi ise belki göreceli olabilir,o halde ünlü ve kitlelere yön vermiş diyeyim.Saygıdeğer ünvanını da o isimlere ben takmadım,o işin erbapları olan insanlar diyor.Elbette bu düşünce herkesi bağlamaz.Ama kastım bu insanların kitapları benim üniversitemde ve dünyada birçok diğer üniversite de insanların önüne konulup okutuluyor,üstlerine dolusuyla tez hazırlanıyor,makale yazılıyorsa o kişilere hiç olmazsa ünlü,birçok kesimce saygı duyulan,otorite kabul edilen gibi sıfatlar yakıştırabiliriz.

şuradan kendin bakabilirsin ;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_feminists

radikal feministler... esasen marksist feministleri de işin içine katabilirsin.

hmm ne demiştim.... feminizm totaliter bir ideolojidir, bu yüzden de önce liberaller çıkar ardından sosyalist biçime dönüşür oradan da marxist derken nihai nokta radikal feminizmdir. bunun etkilerini de zaten görmekteyiz. ve ayrıca, diger feminizm çeşitleri de temelini aynı şeyden alır. aynı temeldir. o temelin de ucu ''erkeklerden nefret edin''dir.

Peki ben size gerçek bir hikaye anlatayım, sene 1997, 11 yaşında bir kız çocuğu, 42 yaşında evli, erkek çocuk babası bir adam, adam 11 yaşındaki kızı okul çıkışı mezarlık yolunda sıkıştırıyor, ağzını tutup kuytuya çekiyor, maksat tecavüz etmek, kız bir ara bağırabilecek bir boşluk yakalıyor ve çığlık atıyor, adam korkuyor, tecavüz edemeden kaçıyor, kan ter içinde evine geliyor ve bıyıklarını kesiyor, kız ağlayarak eve koşuyor, aile hemen şikayet ediyor, kızın tarifiyle adam yakalanıyor, adamın 60 küsür yaşındaki annesi 11 yaşındaki kız için dişi .... kuyruk sallamasa erkek peşinden gitmez diyor, kız 11 yaşında adam 42 yaşında, adam yaptığını itiraf ediyor hapis yatıyor, bu olayda geçen her iki aile de komşumdu, adamın annesi 11 yaşındaki kız için söylediği lafı yüzümüze karşı söyledi, bizde böyle kaldık:53:

Peki ben size gerçek bir hikaye anlatayım, sene 1997, 11 yaşında bir kız çocuğu, 42 yaşında evli, erkek çocuk babası bir adam, adam 11 yaşındaki kızı okul çıkışı mezarlık yolunda sıkıştırıyor, ağzını tutup kuytuya çekiyor, maksat tecavüz etmek, kız bir ara bağırabilecek bir boşluk yakalıyor ve çığlık atıyor, adam korkuyor, tecavüz edemeden kaçıyor, kan ter içinde evine geliyor ve bıyıklarını kesiyor, kız ağlayarak eve koşuyor, aile hemen şikayet ediyor, kızın tarifiyle adam yakalanıyor, adamın 60 küsür yaşındaki annesi 11 yaşındaki kız için dişi .... kuyruk sallamasa erkek peşinden gitmez diyor, kız 11 yaşında adam 42 yaşında, adam yaptığını itiraf ediyor hapis yatıyor, bu olayda geçen her iki aile de komşumdu, adamın annesi 11 yaşındaki kız için söylediği lafı yüzümüze karşı söyledi, bizde böyle kaldık:53:

bu olay ne anlattı şimdi anlamadım?

:60::60: öldürüyon beni,bu yorum şu ortama çok iyi geldi.:60:
abooov bunun üstüne bir komplo teorisi bilem kurarız hatta buldum bile çok şahane.Türkiye'de erkek sünnetlerin arkasında kim var?Tabi ki Amerika,çünküm orada da erkekler sünnetten ölüyor.Peki onun arkasında kim var?İsrail.Çünküm Yahudi ülkesi,Yahudiler de sünnet oluyor.:52:

işte bunlar hep bizim erkeklerimizi çekemediklerinden :27:

arkadaş sabahtan beri tespit yapıyor, arkasına da almış dağ gibi wikipedia'yı.. bu kadar büyük bir dayanağın karşısında duramam ben kaçtım :60:

şuradan kendin bakabilirsin ;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_feminists

radikal feministler... esasen marksist feministleri de işin içine katabilirsin.

hmm ne demiştim.... feminizm totaliter bir ideolojidir, bu yüzden de önce liberaller çıkar ardından sosyalist biçime dönüşür oradan da marxist derken nihai nokta radikal feminizmdir. bunun etkilerini de zaten görmekteyiz. ve ayrıca, diger feminizm çeşitleri de temelini aynı şeyden alır. aynı temeldir. o temelin de ucu ''erkeklerden nefret edin''dir.

Feminizm kendi içinde ekollere ayrılır.Temel noktaları vardır ancak o temel nokta'erkeklerden nefret edin'değildir.Neyse yav siz feminist olmayıverin ne yapak,o kadın cinayetlerine de inanmayın,tecavüzlerin de çoğu iftira deyin ne yapalım yani.Pedofiliyi de mazur görün,çocuk gelinleri de.Neyse selametle.:51:

Back