- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
sosyal bilgiler kitabında olmaması gereken tek şey o degil ama hepsi bir şekilde varlar. küçük çocukların akıllarına ne ritüeller ne de ideolojiler sokulmamalı ama hepsi var kitaplarda maalesef.
ülkemizde kadına kıymet veriliyor, bazı durumlarda erkeklere bazı durumlarda kadınlara daha çok kıymet veriliyor. ama genel itibariyle kadınlar bu konuda daha şanslı erkeklere nazaran. çocuk gelinler daha çok dogu bölgesinin feodal kültürünün eser. 14-15 yaşlarında evlilik bu durumda tolere edilebilir bence çünkü ortada bir kültür farkı var. insanları tek tip yapmak mı istediginiz anlamadım?
kadın cinayetlerine de inanmıyorum ben asla. kesinlikle çok abartıldıgını düşünüyorum. tecavüz de artmadı aslında, tecavüz haberleri arttı ve tabi kadınlar artık daha da aktifler sosyal hayatta.
yargının verdigi kararlar iki taraflı olarak yanlış olabiliyor. gerçekten de tecavüzü işlemiş birisinin ceza almadıgı gibi, tecavüz etmedigi halde iftira yüzünden hayatları mahvolan, kendilerini anlatamadıkları için intihar edenler de var.
feministler erkek düşmanıdır ve bizden de bütün erkeklerden korkmamızı, onları potansiyel sapık olarak görmemizi, kocalarımıza/koca adaylarımzıa saygısızlık yapmayı ve bütün erkeklere düşmanlık duymamızı istiyorlar. kimse kusura bakmasın ama onların mantıksız, çelişkiler dolu felsefelerinin zerresini bile kabul edemem ben.
suudi arabistan bir şeriat ülkesi canım farkında mısın bilmiyorum. ve şeriate göre, gerektiginde kocasının karısını hafifçe dövmesine zaten izin var. bunun modern türk erkegi ile de bir ilgisi yok. oranın kuralları bizimkinden tamamen farklı, bambaşka bir kültüre sahipler.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda yüzde 30 artış meydana geldi.
Son 15 yılda tecavüzden yargılanan 409 polis, asker, özel timci, korucu ve gardiyandan hiçbiri cezalandırılmadı.
Jin Haber Ajansının haberine göre, TÜİK, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının erkek şiddeti verilerinden satırbaşları şöyle:
* Son 15 yılda 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılandı. Fakat hiçbiri ceza almadı.
* Tecavüze uğrayanların yüzde 50si 18 yaş altında. Bunların yüzde 90unu kız, yüzde 10unu oğlan çocukları oluşturuyor.
* Acil yardım hattını arayan kadınlardan yüzde 57'si fiziksel şiddete, yüzde 46,9'u cinsel şiddete, yüzde 14,6'sı enseste ve yüzde 8,6'sı tecavüze maruz kalıyor.
Çocukların yarısı ensest mağduru
* 510 yaş arası çocukların yüzde 55'i ensest mağduru.
* 1016 yaş arası çocukların yüzde 40ı ensest mağdurudu.
Saldırganlar tanıdık
* Cinsel saldırganların yüzde 75'i tanıdık.
* Ensest olaylarında faillerin yüzde 50'si öz baba, sırasıyla da amcalar enişteler, ağabeyler, dedeler ve dayılar.
* Kadınları istismar eden erkeklerin yüzde 83ünü de eşler oluşturuyor.
Erkek şiddeti her yıl artıyor
* 2002-2008 arası 62 bin kadın tecavüze uğradı. 2002 yılı kayıtlarına 66 olarak geçen kadın katliamı sayısı, 2007 yılında 1011 olarak saptandı.
* 2006da 528, 2007de 473, 2008de 577, 2009da 652 kadın tecavüze uğrarken, 2006 yılında 489, 2007 yılında 540, 2008 yılında 589, 2009 yılında 624 cinsel taciz olayı yaşandı.
* Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından basına verilen bilgiye göre 2010 yılının ilk 7 ayında, 226 kadın katledildi, 478 kadın tecavüze, 722 kadın tacize maruz kaldı; aile içi şiddet kapsamında 6423 kadın şiddete maruz kalarak hastanelik oldu.
* 20052010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya maruz kaldı ancak kadınların yüzde 40ı şikayetçi olmadı. Kadınların korktukları için şikayetçi olamadıkları da istatistiklere geçen bilgiler arasında.
bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği çeteleye göre 2013ün ilk yedi ayında, erkekler 97 kadın öldürdü, 97 kadına tecavüz etti, 127 kadını yaraladı, 110 kadına cinsel tacizde bulundu. (ÇT)
http://www.bianet.org/bianet/kadin/149388-tecavuz-magdurlarinin-yarisi-cocuk
[/FONT][/SIZE][/COLOR]
Hiç kusuruma bakmayın da siz neden bahsettiğinizi bilmiyorsunuz.Birleşmiş Milletler Raporunu okudunuz mu?Ya Who'nun raporlarını?Ne demek abartılıyor?O kadınlar ölmeyi hak etti mi?Ayrıca bilmediğiniz mevzularda lütfen yorum yapmayın,feminizm erkek düşmanlığını savunmaz,kadınların erkeklerle aynı hakları elde etmesini savunur.Ben bir feministim,ve etrafımdaki erkek delisi kadınların çoğundan daha iyi aram kocamla.Çünkü onlar gibi kocamı bir kurtuluş bileti olarak görmedim,kendimi ezdirmedim bu nedenle de ondan başka yollarla intikam almaya çalışmıyorum o kadınların yaptığı gibi.O kırmızıyla belirttiğim yer resmen tam kopmalık.Bence böyle cümleler kurmadan önce bir zahmet edip feminizmin ne olduğunu,tarihçesini araştırın.Kadın cinayetlerine inanmıyorum ne demek?O kadınlar yüzlerini salçayla boyayıp ölü taklidi mi yapıyor?Bunca Adli Tıp uzmanı,Psikiyatr,Sosyolog yalan mı söylüyor?İstatistikler yalan mı söylüyor?
Yoo,şeriatte olmayıp Suudi Arabistan'da olan kurallar da var dolusuyla,kadınları kıstırma amaçlı.Bu arada tatlı su moderni Türk erkeği metaforumda ısrarlıyım.Neyse Allah sizi kocişinizle bir ömür mutlu etsin.Feminizm kocişlere saygısızlığı şart koşuyomuş,ay ne güldüm akşam akşamAyyy feminizm gelmesin,mazallah erkekler sularını kalkıp kendi kendilerine almak zorunda kalırlar
Sizi seviyorum MuneBu arada şunu da belirtmem lazım ki Türkiye'deki birçok tecavüz ve çocuk istismarı kayıtlara geçilmiyor.Söz gelimi o çocuk gelinlerin kocalarıyla evlendiklerinde cinsel münasebette bulunmaları tüm gelişmiş ülkelerce suç kabul edilir ve çocuk rızam var dese de erkek reşit olmayan biriyle cinsel münasebette bulunduğu için yargılanır.Oysaki Türkiye'de rızası var denilerek,kılıf uydurularak,devletin de desteğiyle bunların hiçbiri cinsel istismar olarak geçmiyor kayıtlara.Yani tablo düşündüğümüzden de vahim aslında.
office o ayrı bir konu zaten, özeniyorlar gelinlik giydiriyorlar çokta birşey diyemem ona ama makyaj yapıp birde topuklu ayakkabı giydirmiyorlar mıel kadar çocukların saçları boyalı, ilkokul çocukları süper ince kadın çorabı giyiyor ve anneler hiçbirşey demiyor.
Küçük kızların flört edip 18'inde ben evleneceğim, sözlüyüm, nişanlıyım demeleri de ayrı bir şaşkınlık yaratıyor bende:44: çocuğum oku, meslek sahibi ol, çalışma hayatına atıl, erkek dediğin nasılsa bulunur değil mi
Etkiye tepki el kadar çocukların sosyal bilgiler kitabına kına ritüeli eklemek olmamalı.
Feministler boşuna feminist olmuyor, ülkemizde kadına kıymet veriliyor mu? Çocuk gelinler, kadın cinayetleri, töre cinayetleri, küçük kızlara taciz, tecavüz arttı.
Adam diyemeyeceğim canlılar 8 yaşındaki kıza tecavüz ediyor, serbestçe dolaşıyorlar, hapse atılmıyorlar, yargı tecavüzcülere kızın psikolojisi bozulmadığı için ceza indirimi uyguluyor, bekaret bozulmamışsa da bu çocuk sapıkları ceza indirimi alıyor, feministler erkeklerden hoşlanmamakta hiçte haksız değil.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda yüzde 30 artış meydana geldi.
Son 15 yılda tecavüzden yargılanan 409 polis, asker, özel timci, korucu ve gardiyandan hiçbiri cezalandırılmadı.
Jin Haber Ajansının haberine göre, TÜİK, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının erkek şiddeti verilerinden satırbaşları şöyle:
* Son 15 yılda 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılandı. Fakat hiçbiri ceza almadı.
* Tecavüze uğrayanların yüzde 50si 18 yaş altında. Bunların yüzde 90unu kız, yüzde 10unu oğlan çocukları oluşturuyor.
* Acil yardım hattını arayan kadınlardan yüzde 57'si fiziksel şiddete, yüzde 46,9'u cinsel şiddete, yüzde 14,6'sı enseste ve yüzde 8,6'sı tecavüze maruz kalıyor.
Çocukların yarısı ensest mağduru
* 510 yaş arası çocukların yüzde 55'i ensest mağduru.
* 1016 yaş arası çocukların yüzde 40ı ensest mağdurudu.
Saldırganlar tanıdık
* Cinsel saldırganların yüzde 75'i tanıdık.
* Ensest olaylarında faillerin yüzde 50'si öz baba, sırasıyla da amcalar enişteler, ağabeyler, dedeler ve dayılar.
* Kadınları istismar eden erkeklerin yüzde 83ünü de eşler oluşturuyor.
Erkek şiddeti her yıl artıyor
* 2002-2008 arası 62 bin kadın tecavüze uğradı. 2002 yılı kayıtlarına 66 olarak geçen kadın katliamı sayısı, 2007 yılında 1011 olarak saptandı.
* 2006da 528, 2007de 473, 2008de 577, 2009da 652 kadın tecavüze uğrarken, 2006 yılında 489, 2007 yılında 540, 2008 yılında 589, 2009 yılında 624 cinsel taciz olayı yaşandı.
* Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığından basına verilen bilgiye göre 2010 yılının ilk 7 ayında, 226 kadın katledildi, 478 kadın tecavüze, 722 kadın tacize maruz kaldı; aile içi şiddet kapsamında 6423 kadın şiddete maruz kalarak hastanelik oldu.
* 20052010 yılları arasında, 100 binin üzerinde kadın cinsel saldırıya maruz kaldı ancak kadınların yüzde 40ı şikayetçi olmadı. Kadınların korktukları için şikayetçi olamadıkları da istatistiklere geçen bilgiler arasında.
bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği çeteleye göre 2013ün ilk yedi ayında, erkekler 97 kadın öldürdü, 97 kadına tecavüz etti, 127 kadını yaraladı, 110 kadına cinsel tacizde bulundu. (ÇT)
http://www.bianet.org/bianet/kadin/149388-tecavuz-magdurlarinin-yarisi-cocuk
feminizm erkek düşmanlıgıdır canım. sözlük anlamının ne oldugu beni ilgilendirmiyor. feminizmin ögretilerini yazdım zaten ve bir daha yazayım ;
''erkekler sapıktır bunu iyice bilin, kocanıza saygı duymayın, çocuk yapın ve sonra da bir an önce boşanın size devlet bakar ayrıca nafaka da alırsınız, hiçbir erkege asla güvenmeyin, her erkek katil ruhludur, erkege hizmet etmek zorunda degilsin ama onlar senin kölen olmak zorunda çünkü bu onların görevi, bütün erkeklere düşman olun...'' falan filan. bu liste uzar gider.
yani öyle sözlük anlamına bakıp da yoru myapmayın lütfen, beni de cehaletle itham etmeyin durduk yere. sözlük anlamı dedigim gibi beni ilgilendirmiyor, her şey ortada.
kadın cinayetlerini de sık sık önümüze getirmelerinin sebebi erkekleri düşman olarak görmemizi istemeleridir. ama kimse kusura bakmasına benim bi abim var babam var çok sevdigim bi sevgilim var, feministlerin saçmalıklarına kanıp erkeklere düşman olacak degilim.
Recm var mesela, bak o ne şeriatla ne islamiyetle bağdaşmıyor, vurmak yüz kızartıcı durumlarda vardır, örneğin aldatma gibi, o da şahitlik edecek varsa ama yemeği tuzlu yaptı diye kadına yumruğu koyun demiyor Allah.
Yoo,şeriatte olmayıp Suudi Arabistan'da olan kurallar da var dolusuyla,kadınları kıstırma amaçlı.Bu arada tatlı su moderni Türk erkeği metaforumda ısrarlıyım.Neyse Allah sizi kocişinizle bir ömür mutlu etsin.Feminizm kocişlere saygısızlığı şart koşuyomuş,ay ne güldüm akşam akşamAyyy feminizm gelmesin,mazallah erkekler sularını kalkıp kendi kendilerine almak zorunda kalırlar
Katılıyorum. Feminizm diye bir kavram neden ortaya çıkmış oturup düşünmek lazım. Neden kadınlar kendilerini savunmak zorunda hissediyor acaba? Neden hep feminizm ön planda da maskülizm konuşulmuyor mesela? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
feminizm erkek düşmanlıgıdır canım. sözlük anlamının ne oldugu beni ilgilendirmiyor. feminizmin ögretilerini yazdım zaten ve bir daha yazayım ;
''erkekler sapıktır bunu iyice bilin, kocanıza saygı duymayın, çocuk yapın ve sonra da bir an önce boşanın size devlet bakar ayrıca nafaka da alırsınız, hiçbir erkege asla güvenmeyin, her erkek katil ruhludur, erkege hizmet etmek zorunda degilsin ama onlar senin kölen olmak zorunda çünkü bu onların görevi, bütün erkeklere düşman olun...'' falan filan. bu liste uzar gider.
yani öyle sözlük anlamına bakıp da yoru myapmayın lütfen, beni de cehaletle itham etmeyin durduk yere. sözlük anlamı dedigim gibi beni ilgilendirmiyor, her şey ortada.
kadın cinayetlerini de sık sık önümüze getirmelerinin sebebi erkekleri düşman olarak görmemizi istemeleridir. ama kimse kusura bakmasına benim bi abim var babam var çok sevdigim bi sevgilim var, feministlerin saçmalıklarına kanıp erkeklere düşman olacak degilim.
Bakın ben üniversitede feminizm araştırmaları konuları üzerine çok ter döktüm.Size diyecek bir sözüm yok,o söylediğiniz şeylerin hiçbiri saygıdeğer feminizm kuramcılarının kuramlarında geçmez.Ben yalnızca sözlük anlamından bahsetmiyorum yani,her şey ortada diyerek argümanıma karşılık vermeniz de çok hoş oldu gerçekten ne kadar da bilimsel yaklaştınız olaya.Ha sizin bahsettikleriniz feminizmin anlamını bilmeden,erkek arkadaşına sinirlendiğinde 'Yaa ben feminist olucam,vurucam kırbacı vurucam kırbacı;bana pahalı hediyeler alsın.'diyenlerse onlar feminist değil ergen.Ben de kocamı seviyorum ona düşman da değilim,zaten feministlerin de birçoğu evli barklı,ya da sevgilisi olan kadınlardır.Yani kimse size sevgilinize kötü davranın demiyor.O sonuca nereden vardınız merak ediyorum?Kaldı ki biz sizlere istatistiklerden bahsediyoruz siz bize yaa onlar yalan diyorsunuz varsa elinizde istatistik verileriniz bekliyoruz.Size sevgilinizle bir ömür boyu mutluluklarSizin sorununuz bence konu hakkında bilgi sahibi olmamanız,hani katılmamayı anlarım da siz direkt tanımı dahi yanlış yapıyorsunuz.Ekşi Sözlük'te mi okudunuz bunları?
Katılıyorum. Feminizm diye bir kavram neden ortaya çıkmış oturup düşünmek lazım. Neden kadınlar kendilerini savunmak zorunda hissediyor acaba? Neden hep feminizm ön planda da maskülizm konuşulmuyor mesela? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
andro,
ben bile bu yaştan sonra erkek deyince 10 dakika düşünür oldum
Baba öz evladına tecavüz eder, yok kızlık kontrolü yapmak içindi deyip 5 yaşındaki kızına tövbe tövbe
Abi, amca, dayı desen ona keza, sokaktaki 2 karış boyundaki ergen yetmeleri ağızlarında küfür annesi yaşındakilere sulanır, 86 yaşındaki kadına tecavüz ettiler, damacana, hertürlü hayvan, mahlukata tecavüz, dayak bunlarda, cinayet bunlarda, gözleri yuvalarında misket gibi oynar kadın görünce, biraz bakımlı kadın görünce iltifatın bini bin para ama evdeki kadına göz açtırmazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?