100 metrekare ev

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
Benim evimde 100 metrekare 2+1 2 kişiyiz bebeğimiz doğacak nasipse onada oda verince biraz zorlandık eşyalar sığmıyor ama evimin şekli çok şükür yinede düzgün ama yatağımın yanına beşik koymak için makyaj masamı çıkarmak zorunda kaldım oluyor ama biraz ite kaka haaa şöylede bişey var senin olsunda varsın 100 metrekare olsun yarın öbür gün yine biriktirip bu evide satar taşınırsın bu evden, sana biraz zaman kazandırır bu şekilde ben öyle yapıyorum.

Arkadaşlar ev almak istiyoruz ama bütçemiz neti 100 metrekare olan evlere yetiyor ben hiç 100 metrekare evde oturan kimseye gitmedim kullanışlı olur mu hiç bi fikrim yok 4 kişi yeter mi yoksa aman aman mı
Planına baglı
2 +1 ise geniş odalı ise iki çocuk bir odaya sığaxaksa olabilir. Katlanan masa olan yataklar var mesela. Böyle dösenirse olur

4 kişi kim
2 ebeveyn 2 çocuk mu
Yasları cinsiyetleri nedir

Bütceniz buna yetiyorsa alın ileride büyüyün çocuklar küçükse
Cocuklar büyükse bilemiyorum. Daralabilirsiniz

Çocuklardan önce 60 metre kare ne güzel ya keşke küçük evde otursam diyen insandım, çocuklardan sonra 300 olsa anca sığarım.
Bilemedim.
Aynı şeyi düşünüyorum. Benim evim de geniş sayılacak bir ev, dört kişiyiz herkesin kendi odası var. Ama hep diyorum bir de kiler olsa fena mı olurdu, şu ortalıkta kalan ıvırı zıvırı doldurabilseydim içine.
Alınabiliyorsa ne kadar geniş o kadar iyi.
Ama tabiki bütçe daha önemli. Evin içini koca koca oymalı kakmalı avangard mobilyayla doldurmayacaksanız rahatlıkla sığarsınız.

Oturduğum evin iç kısmı 76.5 metrekare 3 çocukla yetmiyor ama bir oda daha aradığım olmadı şahsen

Evim 100 m2 2+1 3 kisiyiz gayet iyiyiz.evin plani cok guzel o yuzden gozume batan bisey yok.ikinci cocuk olsa sigamayiz yada surekli misafiriniz geliyorsa zor oluyor

Yaşam tarzıyla ilintili aslında.
Benim iki akran oğlum var, dolayısıyla eşya ve oyuncakları inanılmaz yer kaplıyor.
Akülü arabaları, bisikletler, scooterlar, zıpzıpdır büyük kamyondur, oyun çadırıdır vs, koca bir salonu dolduracak hacmi büyük eşya olunca, ev tıkış tıkış.
Ama böyle alışkanlıkları olmayan, iki kutu oyuncağı, iki raf kitabı olan çocuklarla gayet sığılabilir.
Daha iyi olur hatta, samimi, işi az ve en önemlisi gereksiz eşyası olmayan, evin sahibine hizmet ettiği bir yaşam alanı.

Konunuz garip geldi. Hanlarda saraylarda mi büyüdünüz. 100 metre kare ev ortalama ev buyuklugudur gayet yeterli aman amanlik birsey yok

Evimin net kullanim alani balkon dahil 115 metrekare. Balkonsuz 105 metrekare. 3+1 4 kisiyiz. Biraz kucuk olsada cok rahatsiz ededek kadar degil. Cocuklarimin biri kiz digeri erkek. Oglumun kendine ait odasi var kiz bizim odada uyuyor. Ona ilerde mecburen ayri bir oda verecegiz. Buda demek oluyorki oturma odasini iptal edecegiz. Salon kalacak geriye. Buyuk ev her zaman iyidir.

Yaşadığım yerde 100 M2 çok büyük lüks. Ya Anadolu'nun evleri 5+1 olan kasabalarından birinde yaşıyorsunuz ya da çok zenginsiniz başka açıklaması yok

İlkokuldayken 80m2 evde otururduk. Ablamla ranzada altı üstlü uyurduk. Ben aşağıda uyurdum. Annem hamsi yapardı. Pazara giderdik. Dönerken taşıyamaz hamal tutardık. Köşedeki bakkaldan 1 lt kola alır, ablamla paylaşırdık. Köyden dişini yaptırmaya Ankara’ya gelen bizde kalırdı. Babannem dedem zaten köy soğuk diye yılın 6 ayı bizde kalırdı. Salona yer yatağa açardık.
Sonra babam ticarete atıldı ve epey bir kazanç elde etti. 4 katlı 500 m2 ev aldık. Ama hiç bir zaman o küçük evimizdeki kadar mutlu, birlik içinde olmadık.
Babamın vefatıyla zaten ne ev kaldı, ne aile...

Mesela yaşadığım yerde 85 metre kare toki nin yaptığı evler den daha geniş ve ferah benim evim ...balkonları da öyle bir kaç kişi rahatlıkla oturabilir

Mesela o yapıların tek balkonu vardi ve karşılıklı iki kişi otursa ortaya sehpa zor sigar o derece

Banyoya Hole ayrılan alan ne kadar geniş olursa odalar o kadar küçük oluyor malesef

Kiyasladigim ev 85 metre kare iken benim evim 76 metrekare imiş gercekten projenin muteahhtite göre ferahlık değişiyor metrekare ne kadar küçük veya büyük olsun farketmiyor bazı evlerde ...

Zengin değiliz arkadaşlar öyle olsa senelerce kirada oturmazdım ewet 5+1 evde büyüdüm şimdide 175 mkare evde oturuyorum ama bizim burda evler genel böyledir birkaç senedir duyuyorum böyle 100 mkare evleri ve böyle bir ev alacak olunca aklıma burası geldi kullanışlı kullanışsız ne diyeceğiniz merak ettim

Bence mekanin nasil kullanıldığı esyaalr falan çok onemli. Kiradayim evim 140 metre kare ama esyam az, evin dolabi falan yok. Esyam cok olsaydi 140 metre karede kullanışsız olurdu.
Kendi evim olsa bu kadar büyük dusunmezdim. Mesela bir banyo var tamamen atil. Gomme dolaplar yapardim. Boylece her yer çok daha duzenli olurdu

Neden yadırganmış anlamadım.
İstanbul'da 100 metrekare ev büyük ama Konya'da arkadaşımın 200 metrekare evine, Allahım ne kadar büyük, dediğimde burada evler hep böyle yanıtını almıştım.
Soruya gelince evin metrekaresinden ziyade kulanışlı olup olmaması önemli.
Benim için antrede portmanto koyacak yer olması, tuvalet ve banyonun ayrı olması, odaların yamuk veya üçgenimsi olmaması önemli. Kısacası evin planı sizin için uygunsa büyüklüğü yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…