- 17 Aralık 2021
- 7
- 13
- 8
- 31
- Konu Sahibi yazkizim0993
-
Şimdi diyelim ki sırf sevgi bitti diye eşinizden ayrılacaksınız, sonra başkası çıkacak karşınıza onunla evlenip 10 yıl geçirdikten sonra da aynı duyguları hissetmeyecek misiniz? Yani evlilik yıllandıkça sevgide azalma olmasa dahi saygı merhamet güven tarzı duygular daha ağır basmaya başlıyor, her şey bir rutine oturuyor. Buradaki kadınlar her gün yatağına serpilmiş çiçeklerle, eş tarafından hazırlanmış kahvaltı, dumanı tüten hazır çay ile başlamıyor güne. Evliliği rutinden çıkarmak bizim elimizde, farklı planlar yapmak alışılmışın dışına çıkmak bizim çabamızla oluyor. Boşanmayı düşünmek yerine içinde bulunduğunuz ortamın havasını değiştirmek için bir şeyler yapın bence. Tabi ben yazdığınız kadarı üzerinden yorum yapıyorum daha mühim sebepler varsa bilemem ancak sadece sevgim bitti deyip boşanmak bana çok doğru gelmiyor
Evliliğinizin iceriğini elbette bilemem.Sevgi, serpilmiş çicek ile ne alaka?
Işte Türk kültürün getirdiği en büyük yanliş. Evlilik çekilcel bişeymiş gibi lanse edilmesi. Oysa sevgi, paylaşim, huzur, ait olma hisi çok önemli şeylerdir. Evliliği, evlilik yapan şeylerdir.
Ille şiddet aldatma olmasina gerek yokki boşanmak için. Kistas basit aslinda. Şurda 70-80 yillik ömrümüz var, niye mecbur olalim sevmediğimiz biri ile geçirmeye ite kaka?
Şimdi diyelim ki sırf sevgi bitti diye eşinizden ayrılacaksınız, sonra başkası çıkacak karşınıza onunla evlenip 10 yıl geçirdikten sonra da aynı duyguları hissetmeyecek misiniz? Yani evlilik yıllandıkça sevgide azalma olmasa dahi saygı merhamet güven tarzı duygular daha ağır basmaya başlıyor, her şey bir rutine oturuyor. Buradaki kadınlar her gün yatağına serpilmiş çiçeklerle, eş tarafından hazırlanmış kahvaltı, dumanı tüten hazır çay ile başlamıyor güne. Evliliği rutinden çıkarmak bizim elimizde, farklı planlar yapmak alışılmışın dışına çıkmak bizim çabamızla oluyor. Boşanmayı düşünmek yerine içinde bulunduğunuz ortamın havasını değiştirmek için bir şeyler yapın bence. Tabi ben yazdığınız kadarı üzerinden yorum yapıyorum daha mühim sebepler varsa bilemem ancak sadece sevgim bitti deyip boşanmak bana çok doğru gelmiyor, hele bir de iki tane masum çocuk varsa ortada
Evliliğinizin iceriğini elbette bilemem.
Ama anlattıklarınıza göre eşiniz kendisini düzelttiyse evlilik terapistine gidebilirsiniz boşanmadan önce.
Karşılıklı olarak birbirinizi değerlendirebilirsiniz.
Bir süre ayrı kalmak isteyebilirsiniz.
Baktınız ki gerçekten olmuyor o zaman yollarınızı ayırırsınız.
İki çocugunuz var ortada.
Evlilikte ciddi sorunlar olmadıgı müddetçe hele ki çocuk/çocuklar varsa boşanma konusunda ben biraz sevgim bitti hadi boşanayım kafasında olamıyorum.
Düzetlme; Pardon konu sahibi sandım ajlfjjdhjdhd
Tamam o zaman hayırlı bir şekilde yolunuza bakınKendi başıma çocuklarım ile mutlu mesut bir hayat
18 yasında gençliğinizini yasamadan evlendiğiniz için böyle düşünüyorsunuz, keşke evlilik için bu kadar erken yaşta olmasaydı... Şimdi bunu yeni farkına vardınız etrafında gezen eğlenen gençler olduğu için bu kadar karamsarsınız neden bende onlar gibi değilim neden evliyim diyemi düşünüyorsunuzHerkese iyi geceler. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken çok önceden birkaç şey yazmış olduğum, fikir danıştığım kadınlar kulübü aklıma geldi ve buradayım. 10 yıllık evliyim ve yaklaşık 2.5 yıldır evliliğimi bitirme kararı alıp uygulamaya geçemiyorum. 7.5 yaşında bir oğlum, 3.5 yaşında bir kızım var. Eşimle 18 yaşında severek evlendim ama 10 sene içinde sevginin kırıntısı dahi kalmadı. Son 1 senedir çok şiddetli kavgalarımız oldu. Çocuklarım da buna tanık oldu. Ben evden gittim ama en fazla 5 gün sonra geri döndüm çocuklarım için. Eşim çok kötü biri değil ve son zamanlarda rahatsız olduğum birçok şeyinden vazgeçmiş durumda ama bu beni hiç etkilemiyor. Bende çoktan bitti her şey. Hep kavga gürültünün sonunda boşanma mevzusu açılıyor. Ben açıyorum yani. Eşim kesinlikle boşanmak istemiyor ve beni seviyor. Ben daha fazla sürdürdükçe kendime üzülüyorum. 28 yaşındayım ve neden mutlu bir kadın değilim, neden ben de sevgi denen şeyi yaşayamıyorum diye. Ortada hiçbir sorun yokken ben boşanmak istiyorum demeyi düşünüyorum. Eminim saçmalamadığımı düşünecek. Ailem boşanmak istediğimi biliyor ve bir sorun çıkarmıyorlar. Ben de devlet memuruyum. Başımın çaresine bakabilir miyim? Çocuklarım babalarına çok düşkün. Bende sevgi bitti diye evliliği bitirmek şımarıklık mı olur sizce? Çocuklarım bana kızarlar mı? Onlara neyi nasıl açıklarım? Ben eşime boşanmayı nasıl kabul ettirebilirim? Çünkü böyle konularda sakin kalmayı beceremeyen birisi. Asarım keserim moduna girecek. Fikirleriniz benim için çok önemli, gerçekten bir çıkmazdayım.. şimdiden teşekkür ediyorum
Farklı kişileriz.Sevmiyorum' diye kavgasız gürültüsüz bir evlilikte boşanır mıydınız?
Konu benziyor mu
Yada aynı kişi mi
Bilemiyorum ama
Aynı kişiyse boşan bacım adam kurtulsun değilse çocukların menfaati ikinizden önce gelir diyorum
Tabi ki illa aldatma şiddet olmasına gerek yok ite kaka devam ettirmesi değildi söylemek istediğim, monotonluk tekdüze hayat ise sevgisizlikten kastı değiştirebiliriz idi. Eşinin sevgisini yansıtmaması olur, dile getirmemesi olur bunlar sebep olmuş gibi hissedip cevap verdim. Yoksa illa nolur evli kal boşanma değil yani anlatmak istediğimSevgi, serpilmiş çicek ile ne alaka?
Işte Türk kültürün getirdiği en büyük yanliş. Evlilik çekilcek bişeymiş gibi lanse edilmesi. Oysa sevgi, paylaşim, huzur, ait olma hisi çok önemli şeylerdir. Evliliği, evlilik yapan şeylerdir.
Ille şiddet aldatma olmasina gerek yokki boşanmak için. Kistas basit aslinda. Şurda 70-80 yillik ömrümüz var, niye mecbur olalim sevmediğimiz biri ile geçirmeye ite kaka?
Herkese iyi geceler. Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken çok önceden birkaç şey yazmış olduğum, fikir danıştığım kadınlar kulübü aklıma geldi ve buradayım. 10 yıllık evliyim ve yaklaşık 2.5 yıldır evliliğimi bitirme kararı alıp uygulamaya geçemiyorum. 7.5 yaşında bir oğlum, 3.5 yaşında bir kızım var. Eşimle 18 yaşında severek evlendim ama 10 sene içinde sevginin kırıntısı dahi kalmadı. Son 1 senedir çok şiddetli kavgalarımız oldu. Çocuklarım da buna tanık oldu. Ben evden gittim ama en fazla 5 gün sonra geri döndüm çocuklarım için. Eşim çok kötü biri değil ve son zamanlarda rahatsız olduğum birçok şeyinden vazgeçmiş durumda ama bu beni hiç etkilemiyor. Bende çoktan bitti her şey. Hep kavga gürültünün sonunda boşanma mevzusu açılıyor. Ben açıyorum yani. Eşim kesinlikle boşanmak istemiyor ve beni seviyor. Ben daha fazla sürdürdükçe kendime üzülüyorum. 28 yaşındayım ve neden mutlu bir kadın değilim, neden ben de sevgi denen şeyi yaşayamıyorum diye. Ortada hiçbir sorun yokken ben boşanmak istiyorum demeyi düşünüyorum. Eminim saçmalamadığımı düşünecek. Ailem boşanmak istediğimi biliyor ve bir sorun çıkarmıyorlar. Ben de devlet memuruyum. Başımın çaresine bakabilir miyim? Çocuklarım babalarına çok düşkün. Bende sevgi bitti diye evliliği bitirmek şımarıklık mı olur sizce? Çocuklarım bana kızarlar mı? Onlara neyi nasıl açıklarım? Ben eşime boşanmayı nasıl kabul ettirebilirim? Çünkü böyle konularda sakin kalmayı beceremeyen birisi. Asarım keserim moduna girecek. Fikirleriniz benim için çok önemli, gerçekten bir çıkmazdayım.. şimdiden teşekkür ediyorum
Aynı şekilde düşünüyorum.Tamamen hissi yazıyorum mantık aramayın bence bitirmemelisiniz bu iş düzelir. Ben sizin yerinizde olsam bir süre ayrı kalırdım misal aileme giderdim, kafamı temizlerdim. Biraz ayrı kalın, özleyin elindekinizin kıymetini anlayın. Kavga etmişsiniz ama adam kendini düzeltti diyorsunuz. Kavgadan tükenmeniz normal ama bence bir şans daha verin. Tekrar aşık olmak için kaçamak tatile gidin mesela, ya da romantik pikniğe çıkın.
Düşüncelerinizin değişmeyeceğine nasıl bu kadar eminsiniz denemeden?Evlilik terapisti önerileri için yazıyorum; bazen içinde hiçbir umut ya da istek kalmaz ya. Ben o durumdayım. Benim düzelmem mümkün değil. Evlilik olarak görüntü itibariyle güzel görünebiliriz belki terapi sayesinde ama benim düşüncelerim değişmeyecek biliyorum. Şuan evde kavga çıkmamasının en büyük sebebi benim. Huzursuzluk çıkmasın diye hiçbir şeye karışmayan, ağzı dili olmayan biriyim. Klasik Türk kadını misali. Aman huzurumuz kaçmasın hesapları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?