10 yıllık evliliğimi bitirme çabalarım

Daha 28 yaşındasınız, 2 tane çocuk var. Böyle durumlarda en çok çocuklara üzülüyorum. Bir çocuğa dünyaya getirmek için önce her açıdan çok iyi hazırlanmak ve düşünmek lazım. Çok erken evlenmişsiniz, ilk çocuk bir şekilde oldu diyelim. İkinci çocuk için çok daha hazırlıklı çok daha iyi düşünerek karar vermeniz gerekliydi. Ama artık olan olmuş, Şahsen ben olsaydım, eğer eşimle iyi anlaşıyorsam maddi manevi sorunum yoksa, eşim de çaba gösteriyorsa çocuklarım için kocamı sevmeye çalışırdım. Çocuk olayı şaka değil. Mutsuz ailelerle veya anneden babadan biri olmadan büyüyen çocukların hep bir tarafı eksik kalıyor. Yaşınız daha küçük ama sonuçta siz bir annesiniz, önceliğiniz çocuklarınızın refahı olmalı. Size şiddete katlanın hakarete boyun eğin demiyorum böyle şeyler varsa mecburen ayrılın tabi ama eşiniz iyi biriyse sorumluluklarını yerine getiriyor babalığını yapıyorsa bu aileye şans verilmeli diye düşünüyorum. Ancak bu şekilde mutlu nesiller yetişebilir. Hayat " ben kocama ısınamadım çocuklarım da babasını arada sırada görüversin" şımarıklığını kaldıracak kadar basit değil.

Bir sure ayri kalsaniz belki özlersiniz birbirinizi

sanıyomusunuzki iki çocukla boşanınca beyazlı bir prens bulup mutlu olacam asla ya çocuklarınız sorun olacak yada evleneceğiniz kişinin çocukları tek başıma yaşamak istiyorum bundan sonra asla evlenmiyecem diyosanız mutlu olabilirsiniz ama eğer sırf aşk sevgi isteyerek ayrılıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz

Konuyu açalı 1 sene olmuş ve tekrar buraya gelmek aklıma düştü. Boşandım 1 sene olmak üzere :) bir takım zorluklar yaşadım elbette ama keşke daha önce boşansaymışım dedim hep. 1 senede hayatımı gayet yoluna koyabildiğimi düşünüyorum, görüyorum. İlk anları, evden eşyaları alış kısmını nasıl atlatabildiğimi düşününce bile hala strese girebiliyorum. Gözümde en çok büyüyen kısımları. Her şey geçiyor, herkes her şeye alışıyor. Kızım bu durumdan etkilenmedi gibi. Sanki hep böyle yaşıyorduk gibi davranıyor. Oğlum ilk başlarda çok mutsuz bir çocuktu, derslerine ve davranışlarına da yansıdı. Ama şimdi o da alıştı ve zaman zaman üzülse de artık kafasına takacak derece değildir diye düşünüyorum. Benim gibi olup nasıl yaparım nasıl ederim diye düşünenler için bilgilendirme olsun diye yazdım

Hakkinizda hayirlisi olsun insallah ❤ iyi oldugunuza sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…