• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Fırsatın varken yazayım evet ahufizarin dediği gibi salam sosis hatta pastırma ve sucuk bunlar çok önemli kızlar

*salam (haşlanır-tutsulenir)*sosis nitrat ve nitrit tuzları var içinde bircok et urununun kurlenmesi icinde yillsrdir kullanilir.nitrat nedir urunun daha parlak daha pembe daha albenili olmasını sağlar e bu ürünler birde pakete girince ohhh yemede yanında yat
Peki bu tuzlarin zararı nedir varsa neden kullanılır demi
Bir çok ülkede tavsiye edilmediği yazar oysaki ama tüzükler bidi bidilar %olarak nitrit 1-20 nitrat 1-5 izin var . yanılmıyorsam iki yıl önce düzenlenen rakamlar buydu
Birçok kansere sebep olur kendileri
Gelelim şimdi bide tat vermek lazım kil tüy gerdan eti kemik aklınıza gelecek en berbat kanatlı et çoğunluklu bu ürünlere bide baharatlarla ki yetersiz oldugundan MSG eklenir piyasada cin tuzu olarak geçer (bazı lokantalar bile kullanır ) bağımlılık yapar hanı cips takıntısı bu yüzdendir misal lezzet vericidir yanı beyni uyusturur katarak en hafifi olmak üzere gözde bedende bir dünya zararı vardır
Şimdi bu kadar kansorejen maddenin değersiz etin birleşimini yer misiniz

Son yönetmeliğe gore dana etinden yapılan urune tavuk eti karışamaz
Tavuk etinden yapılan urune dana karışabilir bu yüzden sucuğun fiyatı asla kıymanın fiyatından ucuz olmamalıdır ucuzza vardır illeti
Aynen ben geçen okudum msg sinir sistemini bozuyormuş biliyordum zararlı olduğunu ama takmıyodum hani de onu görünce şok oldum içindekilere bakıyorum yediğim şeylerin ki bu zaten iki sene önceden beri edindiğim güzel bir alışkanlık cipsten de kendimi uzak tutuyorum üç gün önce öğrendim msg nin o yönünü kapalı yiyeceklere bir kötü bakıyorum. Pastırma zararlı değil diye biliyordum ama migrostan almayı düşünüyorduk açık olarak güvenilir bir kasap varsa da ordan devam edecektim de onun için araştırmak vakit gerek pastırmanın da zararlarını yazar mısın :(

Heyy kizlarrr gecmis olsun noldu canlarim mevsim degisimimi etkiledi bizi ya dun gece bende kotuydum battaniyenn altnda donuyodum karnm kulklrm agriyodu usutmusumm bugun daha iim cok sukur bigazm ve kulklrm biraz kotu sanki ama orali olmamaya calsyrm:KK1: @erigim olsun napcan yunede ailecek bi yolculuk oldu farkli bi yerde birliktesnz ole dusun cocuklu olnca daha farkli tabi

10.takım nerdesiniz bakiyim:KK59:
Uyuyakalmışım kaptan çok da dinç kalkmıştım oysa ki dersler yalan oldu :( neyse menümü yazıp spora kaçayım vakit değerli benim için artık
Sabah
2-3dilim beyaz peynir
1bardak mandalina suyu
5kaju
2dilim kızarmış kepekli ekmek

Öğle:
1.5bardak ayran
Domates salatası
5yk Patlıcan tava Fırında
5yk pirinç Pilavı

Ara: 1.5bardak ayran
yemekten 30dk sonra acıktım yine şaşırtıcı ve şuan yine açım yeşil çay veya ayran içicem tekrar yazmaya gerek yok sanırım

Aynen ben geçen okudum msg sinir sistemini bozuyormuş biliyordum zarunu ama takmıyodum hani de onu görünce şok oldum içindekilere bakıyorum yediğim şeylerin ki bu zaten iki sene önceden beri edindiğim güzel bir alışkanlık cipsten de kendimi uzak tutuyorum üç gün önce öğrendim msg nin o yönünü kapalı yiyeceklere bir kötü bakıyorum. Pastırma zararlı değil diye biliyordum ama migrostan almayı düşünüyorduk açık olarak güvenilir bir kasap varsa da ordan devam edecektim de onun için araştırmak vakit gerek pastırmanın da zararlarını yazar mısın :KK43:
Sucuk ve pastırma ucuz olmamalı bilinen bir yerden alınmalı sonuçta pastırma bir çok markada açık alanda kurtuluyor cumhuriyetin ikbalin tesislerini gormustum ikinsibdede kurutma teras gibi açık alanlarda gerçekleşiyor
Herşeyi parcalayipyoguran makinanın adı kuter inanın devasa kuterler var yanı ineği butun olarak atsan parçalar ezer

Uyuyakalmışım kaptan çok da dinç kalkmıştım oysa ki dersler yalan oldu :KK43: neyse menümü yazıp spora kaçayım vakit değerli benim için artık
Sabah
2-3dilim beyaz peynir
1bardak mandalina suyu
5kaju

Öğle:
1.5bardak ayran
Domates salatası
5yk pirinç Pilavı

yemekten 30dk sonra acıktım yine şaşırtıcı ve şuan yine açım yeşil çay veya ayran içicem tekrar yazmaya gerek yok sanırım
pilav çok olmuş canım yemeklerinde mutlaka çorba bulunduran ki pilava kayma 5yk çok hem 2.5dlm ekmek demek hemde yağ demek malum acikmanda bu yüzden olabilir

Itiraf :cry:

Sabah kahvalti yerine abur cuburlar yenmistir gec kalkilmisti 13 gibi suan 17.32 14 den.beri birsey yemedim ise gidiyorum yatana kadar yemem...isden gelince yuruyuse cikxam dün cikmadim:KK17: ve yoklugunu hissediyorum sporun:KK71:iyi birsey olsa gerek. Neyse meydan dayagina tutulmadan itirafimi paylasir paylasilmaz kayboluyorum :KK70:

Selam Kizlar ben geldim ama yine kacicam. Bugün öğlene kadar işteydim. Sonra anlamla alisverise gittik 6 saat dolandik bacaklarim agriyor. Saat 15:30 da döner durum yedim yaninda soda içtim. Sabahta 8:00 de yarim porsiyon börek yedim o_O bugun fena abarttimm. Ama daha bisey yemem. Birazdan da kinaya gidicez. Gerci evde olacak ama ikramliklardan yemem soz :KK50:

pilav çok olmuş canım yemeklerinde mutlaka çorba bulunduran ki pilava kayma 5yk çok hem 2.5dlm ekmek demek hemde yağ demek malum acikmanda bu yüzden olabilir
öyle oldu galiba çorba vardı da yoğurt çorbası canım hiç istemedi ayran içtim onun yerine 2bardak ayran daha içtim az önce 2.5saat sonra geri dönerim şimdi eğlence vakti :KK73::KK54:

Selam Kizlar ben geldim ama yine kacicam. Bugün öğlene kadar işteydim. Sonra anlamla alisverise gittik 6 saat dolandik bacaklarim agriyor. Saat 15:30 da döner durum yedim yaninda soda içtim. Sabahta 8:00 de yarim porsiyon börek yedim o_O bugun fena abarttimm. Ama daha bisey yemem. Birazdan da kinaya gidicez. Gerci evde olacak ama ikramliklardan yemem soz :KK50:
o zamaan yarın spor bekliyoruz :)

Uyuyakalmışım kaptan çok da dinç kalkmıştım oysa ki dersler yalan oldu :KK43: neyse menümü yazıp spora kaçayım vakit değerli benim için artık
Sabah
2-3dilim beyaz peynir
1bardak mandalina suyu
5kaju

Öğle:
1.5bardak ayran
Domates salatası
5yk pirinç Pilavı

Laf çok faaliyet yok. Nedir o 5 kaşık pilav? Gücendim sana. Hani yarış yapcaktık?

Sabah kahvalti yerine abur cuburlar yenmistir gec kalkilmisti 13 gibi suan 17.32 14 den.beri birsey yemedim ise gidiyorum yatana kadar yemem...isden gelince yuruyuse cikxam dün cikmadim:KK17: ve yoklugunu hissediyorum sporun:KK71:iyi birsey olsa gerek. Neyse meydan dayagina tutulmadan itirafimi paylasir paylasilmaz kayboluyorum :KK70:
Sende bunu yaparsan biz napalım be güzelim?

Böreği erken yemişsin Allahtan. Sporla telafi edilebilir bence. Nazar mı oldu noldu, maşAllah subhAllah, barekAllah

Kızlar bu gün bizim takımın açlık günü müdür nedir bende dışardayım , heryerde yemek yiyemiyorum, iyi bir yer olması lazım. Gitceğim lokantaya varana kadar ölüyordum açlıktan. Sabahı baya geç yedim, öğünlerim biraz aksadı bu gün. Ayrıca canım 3 gündür çikolata çekiyordu, bu gün zirve yaptı. Açlıktan ölürken bakıyorum kafelerdeki insanlar sağlıksız şeyler yiyor. Az kalsın yiycektim ama sizi mahçup etmek istemedim bu hafta birinci olcaz dimi? Menüme geleyim:
Sabah
1 yumurta
5 zeytin
1 kk kaşar peyniri(yurtta o vardı ne yazık ki)
Domates, salatalık

Öğle:
Kakolu mandalina

Akşama doğru:
Karışık ızgara 1 porsiyon
Ayran, mevsim salatası
(bu ızgara olayını abarttım itiraf ediyorum. Açlıktan ölüyordun birde Tabak bitsin boşa gitmesin diye uğraştım. Ama porsiyon çok büyüktü. 5 e doğru yedim yemeği ama hala tıka basa tokum yani. Yapcak birşey yok böyle olacağını bilemedim hepsini yesem normal gelir sandım, bir daha yapmam söz.

Spor: bu gün ekstradan birsürü işim çıktı şimdi anlatsam uzun sürer. Üzgünüm spor yok. Sadece bol yürüyüş ve koli taşıma.

Az sonra ders çalışırken tarçınlı türk kahvesiyle hurma yiycem.

Laf çok faaliyet yok. Nedir o 5 kaşık pilav? Gücendim sana. Hani yarış yapcaktık?

Sende bunu yaparsan biz napalım be güzelim?

Böreği erken yemişsin Allahtan. Sporla telafi edilebilir bence. Nazar mı oldu noldu, maşAllah subhAllah, barekAllah

sen burda yazarken ben spor yapıyorum hayırdır :) 6dilim ekmek var listemde geçmedim onu zaten sıkıntı yok

Kızlar sanırım bugün hepimizin kaçırdığı bi gün.

Öğlen arkadaşımla bebişi gezdirmeye çıktık . 1 tane kruvasan yedik. Yanında ıcetea koymuştu arkadaşım onu içmedim limonlu su içtim. Kruvasanı istmeyerek yedim ama kalorisi 240 kalori.

Akşamı henüz hazırlamadık afacanın uyumasını bekliyoruz. Tavuk ve patlıcan yapacağız. Akşam yazarım. Kruvasanın telafisini yapcam akşam.

Menum
Sabah
2 dilim ekmek
1 kb peynir
2 zeytin
1 tatlı kaşığı kadar reçel
Ara
1 bardak süt
Öğle diyelim :KK45:
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
1 soda
Aksam
Kuzu sis ( valla yağsız du :KK45:)
2 kaşık salata
2 kaşık bulgur pilavı
1 bardak ayran
1 dilim sen az çok ekmek

Aksam ekmek fazla oldu :KK45: zaten et çoktu ama en azından hiç çıslik birsey yok. Bunada şükür . Karnım tika basa dolu yarın öğlen kadar a acıkmam sanırım :KK70:
Şimdi bir soda daha içeceğim göbek dev gibi oldu kaç gündür açsam ilk kez doydum gunlerdur:KK70:

Ay unuttum yazmayı. Akşam yemeğinde 3-4 minik parça cevizle.birazda tulum peyniri yedim:oops:
Tamam vurmayı n valla bir haftadır actim:KK11::KK11:

:KK47::KK62:vansu bunu hep yapıyorsun yeter artık nereye kadar kendine bunu yapacaksin bu hafta kilo verdin diyemi yedin şimdi yarın tartıda eksi çıktım filan anlamam camim ben cuma günü + çıkarsan sen dusun başına gelecekleri :(
:KK67:Gezdiğini topladı mi sanada mi nazar ettik :KK72:
öyle oldu galiba çorba vardı da yoğurt çorbası canım hiç istemedi ayran içtim onun yerine 2bardak ayran daha içtim az önce 2.5saat sonra geri dönerim şimdi eğlence vakti :KK73::KK54:
Hadi koş koş :KK5:
Kızlar bu gün bizim takımın açlık günü müdür nedir bende dışardayım , heryerde yemek yiyemiyorum, iyi bir yer olması lazım. Gitceğim lokantaya varana kadar ölüyordum açlıktan. Sabahı baya geç yedim, öğünlerim biraz aksadı bu gün. Ayrıca canım 3 gündür çikolata çekiyordu, bu gün zirve yaptı. Açlıktan ölürken bakıyorum kafelerdeki insanlar sağlıksız şeyler yiyor. Az kalsın yiycektim ama sizi mahçup etmek istemedim bu hafta birinci olcaz dimi? Menüme geleyim:
Sabah
1 yumurta
5 zeytin
1 kk kaşar peyniri(yurtta o vardı ne yazık ki)
Domates, salatalık

Öğle:
Kakolu mandalina

Akşama doğru:
Karışık ızgara 1 porsiyon
Ayran, mevsim salatası
(bu ızgara olayını abarttım itiraf ediyorum. Açlıktan ölüyordun birde Tabak bitsin boşa gitmesin diye uğraştım. Ama porsiyon çok büyüktü. 5 e doğru yedim yemeği ama hala tıka basa tokum yani. Yapcak birşey yok böyle olacağını bilemedim hepsini yesem normal gelir sandım, bir daha yapmam söz.

Spor: bu gün ekstradan birsürü işim çıktı şimdi anlatsam uzun sürer. Üzgünüm spor yok. Sadece bol yürüyüş ve koli taşıma.

Az sonra ders çalışırken tarçınlı türk kahvesiyle hurma yiycem.
Ekmeksiz ızgarada birşey olmaz :KK75:
Kızlar sanırım bugün hepimizin kaçırdığı bi gün.

Öğlen arkadaşımla bebişi gezdirmeye çıktık . 1 tane kruvasan yedik. Yanında ıcetea koymuştu arkadaşım onu içmedim limonlu su içtim. Kruvasanı istmeyerek yedim ama kalorisi 240 kalori.

Akşamı henüz hazırlamadık afacanın uyumasını bekliyoruz. Tavuk ve patlıcan yapacağız. Akşam yazarım. Kruvasanın telafisini yapcam akşam.
telafi et canım yarisioruz gormediniz mi
spor:

1mile
50mekik
dumbell video/12dk
kalça seviye 3/afedersiniz ama beyaz ışığı gördüm yani
400ip

su 2lt geçti
:KK9::KK9:
Menum
Sabah
2 dilim ekmek
1 kb peynir
2 zeytin
1 tatlı kaşığı kadar reçel
Ara
1 bardak süt
Öğle diyelim :KK45:
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
1 soda
Aksam
Kuzu sis ( valla yağsız du :KK45:)
2 kaşık salata
2 kaşık bulgur pilavı
1 bardak ayran
1 dilim sen az çok ekmek

Aksam ekmek fazla oldu :KK45: zaten et çoktu ama en azından hiç çıslik birsey yok. Bunada şükür . Karnım tika basa dolu yarın öğlen kadar a acıkmam sanırım :KK70:
Şimdi bir soda daha içeceğim göbek dev gibi oldu kaç gündür açsam ilk kez doydum gunlerdur:KK70:

Ay unuttum yazmayı. Akşam yemeğinde 3-4 minik parça cevizle.birazda tulum peyniri yedim:oops:
Tamam vurmayı n valla bir haftadır actim:KK11::KK11:
hiçte kizmadim gayet sağlıklı bi menü :KK9:

Back