- 31 Ocak 2014
- 1.318
- 1.604
- 133
- 34
Aynen ben geçen okudum msg sinir sistemini bozuyormuş biliyordum zararlı olduğunu ama takmıyodum hani de onu görünce şok oldum içindekilere bakıyorum yediğim şeylerin ki bu zaten iki sene önceden beri edindiğim güzel bir alışkanlık cipsten de kendimi uzak tutuyorum üç gün önce öğrendim msg nin o yönünü kapalı yiyeceklere bir kötü bakıyorum. Pastırma zararlı değil diye biliyordum ama migrostan almayı düşünüyorduk açık olarak güvenilir bir kasap varsa da ordan devam edecektim de onun için araştırmak vakit gerek pastırmanın da zararlarını yazar mısınFırsatın varken yazayım evet ahufizarin dediği gibi salam sosis hatta pastırma ve sucuk bunlar çok önemli kızlar
*salam (haşlanır-tutsulenir)*sosis nitrat ve nitrit tuzları var içinde bircok et urununun kurlenmesi icinde yillsrdir kullanilir.nitrat nedir urunun daha parlak daha pembe daha albenili olmasını sağlar e bu ürünler birde pakete girince ohhh yemede yanında yat
Peki bu tuzlarin zararı nedir varsa neden kullanılır demi
Bir çok ülkede tavsiye edilmediği yazar oysaki ama tüzükler bidi bidilar %olarak nitrit 1-20 nitrat 1-5 izin var . yanılmıyorsam iki yıl önce düzenlenen rakamlar buydu
Birçok kansere sebep olur kendileri
Gelelim şimdi bide tat vermek lazım kil tüy gerdan eti kemik aklınıza gelecek en berbat kanatlı et çoğunluklu bu ürünlere bide baharatlarla ki yetersiz oldugundan MSG eklenir piyasada cin tuzu olarak geçer (bazı lokantalar bile kullanır ) bağımlılık yapar hanı cips takıntısı bu yüzdendir misal lezzet vericidir yanı beyni uyusturur katarak en hafifi olmak üzere gözde bedende bir dünya zararı vardır
Şimdi bu kadar kansorejen maddenin değersiz etin birleşimini yer misiniz
Son yönetmeliğe gore dana etinden yapılan urune tavuk eti karışamaz
Tavuk etinden yapılan urune dana karışabilir bu yüzden sucuğun fiyatı asla kıymanın fiyatından ucuz olmamalıdır ucuzza vardır illeti