Canım gözümüzün dönmemesi için öğlen yemeği ve ara öğünleri atlamıyoruz ozaman. Şimdi nerede hata yapmışsın bakalım istersen. Ben ilk diyete başladığım zaman bi sayfanın diyetisyenine özelden yazmıştım ve bana yanlışlarımı sölemişti , örnek yemek şekillerini...
Mercimek çorbası: karbonhidrat
Makarna: karbonhidrat
Ekmek: karbonhidrat
Çorba, soslu piliç , yoğurt ve bol salata yeseydin menün çok ideal olurdu.
Zamanla alışırsın hem , ben eskiden hep bakardım ne neyle yenir , nasıl yağ yakar diye şimdi kendi kendimi frenlemeyi öğrendim. Bide makarna ve pilavı çok severdim. 5 aydır yemiyorum her defasında yiceksin 5 dakika sonra pişman olcaksın o yüzden yeme diyorum sende öle engelleyebilirsin kendini canım. Bide ben hep araştırıyordum sana araştırmanı tavsiye ederim canım. Hergün aynı sayfaları defalarca okurdum.
Canım yemeğini yavaş yavaş iyice çiğneyerek hatta zevk alarak ye. Arada su iç kısa molalar ver. O zaman bir noktada doydugunu anlıyor vücut. Ekmeği akşam hiç yememek en iyisi.
Az az ye. Şöyle susun doymazsam alırım tekrar. Ve bir süre sonra bu döngü seni az yemeye alistiracak. Bende yemeğimi çok hızlı yiyorum o sebeple Doydugumu anlamıyorum. Şimdi kendimi yavaslattikca daha az ile Doydugumu anladim
Çok güzel ortmenim:)Menum canlar..
Sabah
1 karisik peynirli kepek ekmgne sandvic yesil cay ceyrek mandalina ceyrek armut(ikram edlenlerden yani) 1 elmA
Ogle
Cigkofte+1 lavas
Aksam
Sebzeli et haslama+1 kase corba+1kase cacik
Aralar bitki cayi +çayırlar
3 lt ye yakn su
2 mile leslie sanirim
İyi iyi burda demek gibiHani okuyan kulln lari yaziyon ya ayferim simdi listede olmk iyimi kotumu acep yani buradayiz diyerektenmi
İyi akşamlar kızlar.
Bugünkü menüm;
Sabah: tb ekmeğine kaşarlı sandviç
Öğlen: ezogelin çorba, 1 yk patlıcan musakka, bulgur pilavı (küçük tabağa az aldım , kaşık olarak bilemiyorum), az salata, yoğurt, 1 sarma
Akşam; ince lavaşa adana dürüm , ayran (arkadaşımla dışarı çıkınca bide arkadaşımın tüm kızartma, burgrr tarzı şeylerine hayır diyince arkadaşım cırladı bende en iyi seçenek budur diye düşündüm , ama bilemedim tabi)
Cok güzel canımSabah sandvicimi de hazırladım, ayrıca 1 saatte yürüyüş yaptım x
ala ala ben biyerde 800diye gördüm o günden beri adana yemiyorum hep parça et ama nerde gördüm hiç hatırlamıyorum
İyi aksamlar kizlar.. Ya ben aksam yemegini yine fazla kacirdim
1 kase mercimek corba,
1 tabak yayla soslu pilic
Yarim tabak spagetti
1 kase de yogurt yedim
1 dilim de ekmek
Butun gun cok acikmisim, sofraya oturunca resmen gozum dondu yaa.
Yiyip doyduktan sonra pisman oluyorum ama ne fayda
Yok canım incelendi o buzdolabının ekmek arasına koymakBu arada, emziren anneler, sut olsun onu bunu yiyeyim diye dusunmeyin. Ben neler yemedim ki emzirirken.. Sadece sismanladim, baska da biseye faydasi olmadi..
Yarim ekmek mi yarım dilim miMenum
Sabah 2 dilim ekmek
Yarim domates 1 yumurta çok az yağ ile omlet
2 zeytin
Öğle
2 kaşık yulafli müsli 1 kaşık corbflakes ile çok az da süt
Ara 1 elma
Aksam 1,5 haşlanmış patates
Yarım ekmek
Yarim kibrit kutusu peynir
Misafirlikte tatlı ve tuzlu vardı. 1 küçük kurupasta ile 1 kaşık tatlı aldım sadece.
Bol su . Hareket be yazık ki yok bugün çok ağrım vardı affedin yatmadan inşallah en azından 50 -100 mekik cekecegim.
Kizlar özellikle kizartma dan uzak durmanizi öneririm. Çünkü sırf yağ. Şöyle düşünün biz zaten yağları eritmeye çalışıyoruz vücuda yağ almanın hiç bir anlamı yok. Birde bence adana falan yanında bol salata ile yiyebilirsiniz. Proteini çok almak vücuda hem faydali hemde proteinin hazmı zor olduğundan kalori yakıyor bir taraftan.
Ben bu sıralar salatayı boşladim ama hemen ekleyecegim menülerim e . Midem rahatsız diye yiyemiyorum çok fazla salata. Ancak çok faydalı aslında.
Birde arada mutlaka meyve tüketin. Birde süt ürünleri yağ yakimini uyarıyor haberiniz olsun.
canım kızına da bizede hiç faydası yok o hamur işlerininYorumun icin cok sagol csnim. Evet sonuna kadar haklisin. Kizim ara ogunlerde yesin diye evde hamurisi de cok sik yapiyorum. İster istemez yiyorum ben de. Benim esim de cok istahlidir. Ama o zayif. 2 gun kek kurabiye olmasa, haftalardir bisey yemiyoruz deryani bizim evde aksam caylar hiiic bos icilmez.
Hayırlı akşamlar kızlarr. Menümü yazayım deraler çok sıkıştı ders çalışmam lazım:
Kahvaltı:
1 yumurta
1 kk peynir
5 zeytin
Domates, salatalık, yeşillik
Öğlen:
1 kepçe ıspanak yemeği
1 kase yoğurt
Akşam
1 kepçe çorba
2 kaşık türlü
1 kase yoğurt
Salata
Öğle yemeğideki şerbetli tatlıları, akşam yemeğindeki çikolatalı pudingi yemeyince akşam yemeğinden sonra kendime 1 adet şeftali ve bir avuç üzüm ödül verdim.
Spor
Jillian 1
Su:2 litre
Çok haklisin canım cuma ctesi pazar bozuk ptesi salı crs prrsmb çok kısmaya çalışıyoruz sonraGünaydım kızlarr
Sizlere önemli birkaç şey söylemek istiyorum. Bunlar kulağımıza küpe olmalı. Şimdi bildiğiniz gibi yarın cuma. Hepimiz az çok kilo vermiş olucaz inşAllah. Takımımızın 1. Olmasını umut ediyorum. Söylemek istediğim asıl şeye gelicek olursak yarın tartıdan sonra kendinize ödül verin tabiki amaaaa YEMEĞİN BİR ÖDÜL OLMADIĞINI bilmemiz gerekiyor. Kendinize yeni bir kıyafet alın, gezmeye gidin, ne biliyim kitap falan alın amaa kesinilikle cıs yemeyin. Bakın bu çok önemli. Takımda en iyi kilo veren derya abla ve bunum sebebine bakıcak olursak neredeyse hiç kaçamak yapmamasıdır. vücudun direncini kırdıktan sonra tam kilo vereceğimizde birşeylerden atıştırmak bile vücudu tekrar dirence sokuyor. Özellikle beyninize yemeğin bir ödül olmadığını söylemeniz gerekiyor. Sizin hayatınız, yaptıklarınız, başarılarınız çok daha önemli. Yemek gibi anlık bir zevk nasıl ödül olabilir? Yarın ödül olarak annenize onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyebilirsiniz mesela. Ama yemeği ödül olarak gördüğümüz sürece mahrum kalma piskolojisine girer ve kilo versekte kolayca geri alırız(Allah korusun)
Hepiniz birtanesiniz çıtır ruhlu hanımlar. Yarın hepinize çook çok güzel rakamlar diliyorum tartıda. Öptüm yanaklarınızdan
günaydın hadi koş koşAhufizar yine verdin gaziiii harikasin ve yazdklrn cook cok dogru bncede bu gazla okula kosarak gidecem tutmayinnn beniiiii
Aa bu arada hepinize gunaydinlar guzel hanmlarr
canım kızına da yedirme . hatta şimdiden sebze yedirmeye alış ki bünyesi öle devam etsin ve sonradan zorluk yaşamasın.Yorumun icin cok sagol csnim. Evet sonuna kadar haklisin. Kizim ara ogunlerde yesin diye evde hamurisi de cok sik yapiyorum. İster istemez yiyorum ben de. Benim esim de cok istahlidir. Ama o zayif. 2 gun kek kurabiye olmasa, haftalardir bisey yemiyoruz deryani bizim evde aksam caylar hiiic bos icilmez.
Günaydım kızlarr
Sizlere önemli birkaç şey söylemek istiyorum. Bunlar kulağımıza küpe olmalı. Şimdi bildiğiniz gibi yarın cuma. Hepimiz az çok kilo vermiş olucaz inşAllah. Takımımızın 1. Olmasını umut ediyorum. Söylemek istediğim asıl şeye gelicek olursak yarın tartıdan sonra kendinize ödül verin tabiki amaaaa YEMEĞİN BİR ÖDÜL OLMADIĞINI bilmemiz gerekiyor. Kendinize yeni bir kıyafet alın, gezmeye gidin, ne biliyim kitap falan alın amaa kesinilikle cıs yemeyin. Bakın bu çok önemli. Takımda en iyi kilo veren derya abla ve bunum sebebine bakıcak olursak neredeyse hiç kaçamak yapmamasıdır. vücudun direncini kırdıktan sonra tam kilo vereceğimizde birşeylerden atıştırmak bile vücudu tekrar dirence sokuyor. Özellikle beyninize yemeğin bir ödül olmadığını söylemeniz gerekiyor. Sizin hayatınız, yaptıklarınız, başarılarınız çok daha önemli. Yemek gibi anlık bir zevk nasıl ödül olabilir? Yarın ödül olarak annenize onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyebilirsiniz mesela. Ama yemeği ödül olarak gördüğümüz sürece mahrum kalma piskolojisine girer ve kilo versekte kolayca geri alırız(Allah korusun)
Hepiniz birtanesiniz çıtır ruhlu hanımlar. Yarın hepinize çook çok güzel rakamlar diliyorum tartıda. Öptüm yanaklarınızdan
Ahufizar yine verdin gaziiii harikasin ve yazdklrn cook cok dogru bncede bu gazla okula kosarak gidecem tutmayinnn beniiiii
Aa bu arada hepinize gunaydinlar guzel hanmlarr
Günaydinlar 10 Takimin çítírlariAhufizar aslinda cok dogru söyliyor hakkaten kimyager1508 bir ara izibw gittiginde dahi sanirim kacamak yapmamisti..deryam hakkaten sen fazla kacamak yapmiyordun değilmi ?
Ya kacamak soyle olabilir Hedefe artik varilmistir ve kilo verme isi bitmistir haftada 1-2 ögün diyetteyken asla yemigcegimiz seyker konulabilir bende misal bu (patates,pismis havuc, bezelye vesaire) ya su karatay üsülü sucuk yapmayi öğrenmeliyim ne zamandir yakinindan dahi gecmiyorumburda almanyada hesapli oluyor bakkallarda
günaydın kızlar..
ilk kilo bildirimi benden olsun o zaman... sonunda 62,5 :) bide reglim yaklaşıyor göğüslerim ödem topladığı halde eksilerde olmak mutlu etti beni..
Cansu hiçbirşey yenmissin neredeyse eskiden olsa yersin o abur cuburu acayip bi gelişme valla bu sendekiben 06.10.15 paylastimmi ? bir gecmis sayfalarda aramaliyim emin degilim
07.10.15 menüsü:
sabah 12:00 gibi:4 erik, 1 incir, 1 kayisi az seviz
Aksam: 20:00 is yerinde bir protein shake ictim giderken yolda bir spor salonuna yaptirdim is yerindede tenefüsümde ictim...
Adim sayarim: 18000 gecti
Spor: yaklasik 1 saat disarda sadece yürüdüm bu sefer
Su 2 litreyi gecmistir artik daha dikkatli saymaya caliscam
Isden 1,5 saat önce geldim ama nasil acim anlatamamkac gündür ne aburum var cuburum var sizlerde kizartmalar filan ucusuyor ne is yarin son gün 1 cis görmigcem....@erigim ne yapsak 1 inde cis görsek tüm takim mi ceza yese eskiden okulda öyle olurdu 1 i afacanlik yapar tüm sinifa ceza...o utancla birdaha o kisi afacanlik yapmaz yarin vaktim olursa pazartesinden itibarin tüm menüleri inceliycem korkun korkun--cümleten iyi geceler Allah rahatlik versin citirlarim
Bildigin güvendiği bir yerde oradan da olur sucukGünaydinlar 10 Takimin çítírlariAhufizar aslinda cok dogru söyliyor hakkaten kimyager1508 bir ara izibw gittiginde dahi sanirim kacamak yapmamisti..deryam hakkaten sen fazla kacamak yapmiyordun değilmi ?
Ya kacamak soyle olabilir Hedefe artik varilmistir ve kilo verme isi bitmistir haftada 1-2 ögün diyetteyken asla yemigcegimiz seyker konulabilir bende misal bu (patates,pismis havuc, bezelye vesaire) ya su karatay üsülü sucuk yapmayi öğrenmeliyim ne zamandir yakinindan dahi gecmiyorumburda almanyada hesapli oluyor bakkallarda
Günaydın canım ohh direnç kırılıyor regle rağmen eksi supersingünaydın kızlar..
ilk kilo bildirimi benden olsun o zaman... sonunda 62,5 :) bide reglim yaklaşıyor göğüslerim ödem topladığı halde eksilerde olmak mutlu etti beni..
Kızlar öğünlerimi tek tek paylaşayım akşamda toplu yaazarım.
Kahvaltımı tb ekmeğine peynirli sandviç ve çayla yaptım. Şimdi de bol bol su içme vakti
pasta yedin mi pastagünaydın şekerlerrrrdün akşam hiç giremedim buraya. tam eve geldik 18:45 gibi kv ler evde yoktu mecbur evde ben biseyler hazırladım. tam yemek yedik daha masadayken hoooppp eşimin amcaları geldi. eee tam yemek vakti bende de bişey yok bi panik oldum sonra buzluktan et çıkardım düdüklüye attım, yine buzlujkta börek vardı onları çıkarttım ısıttım, o ara yanına bişey hazırladım falan derken kv ler geldi onlarda yemek yememiş sonra çayı demledim sofrayı kurdum yemek yediler. sonra sofrayı topla, amcanın kızının doğum günü diye pasta almışlar hoooppp bir de çay pasta faslı oldu. inanın 18:30 dan gece 24:00'e kadar totomun üstüne hiiiççç oturmadım hep ayakta mutfaktaydım. birde dün işte sırf spor olsun diye asansörü hiç kullanmayıp sürekli merdivenleri kullandım birde topuklular ile siz düşünün. oyyyy bugün bacaklarım ağrıyor.
yemedim tabi ki kaptanımmmmpasta yedin mi pasta
günaydın şekerimsöylediklerin çok doğru, evet ben neredeyse hiç kaçamak yapmadım. kilo verdiğimde bile 8 haftada en fazla 2-3 kez ödül vermişimdir kendime o ödül de öyle yağlı kalorili şeyler olmamıştır.
günaydınnnkoşşş kooşşşşş
günaydınnnnevet canım yapmadım. biliyorsunuz ki benim kv hamur işi çok yapar mantılar, pideler, pişiler..., pazar kahvaltıları masa full simitler, poğaçalar, sucuklar, patates kızartmaları havada uçuşur, eşimde abur cuburu çok sever akşam çayları boş geçmez ama ben neredeyse hiç yemem onlardan. misal en son kv yine pide yapmıştı pazar günü ve başka yemekte yoktu bende peynir ekmek domates yemiştim evet canım ben buraya katıldım 4 gün sonra 1 haftalığına tatile gittik ve inanır mısın 6 günde 2500 km yol yaptık nerelere nerelere gittik nasıl güzel yemek yerlerinde durduk ama ben kahvaltı hariç diğer öğünlerime yine çok dikkat ettim ve tatilde olmama rağmen 200 gr vermiştim.
günaydın seçilcimtebrik ederim tatlımm
Cansu hiçbirşey yenmissin neredeyse eskiden olsa yersin o abur cuburu acayip bi gelişme valla bu sendeki
Bildigin güvendiği bir yerde oradan da olur sucuk
Günaydın canım ohh direnç kırılıyor regle rağmen eksi supersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?