- Konu Sahibi Ssouthernssun
-
Konu sahibi tebrik ediyorum öncelikle sizi. :)
Şanslı bir anneymişsiniz özetle.
Bu bölüm ve açılan başlıklar bana çok yardımcı oluyor daha evli bile değilim ama bu bölüm sayede tuvalet eğitimi gibi hassas ve önemli bir konuda yavaş yavaş kendimce bir yol çiziyorum.
Bu başlıkta da dikkatimi çeken iki şey var.
Yazılarınızın birisinde şöyle demiştiniz galiba ''madem hazır niye erteleyeyim ?'' gibisinden.
Evet,çizdiğim bu yolda biraz daha evde alıştırmak var.Hemen bezi atmak değil.Nedenlerini açıklayayım:
1.Ben de bu kadar erken tuvaletini söylemiş,sonra halasının nazarına maruz kalmış akabinde tam üç buçuk yaşına kadar ihtiyacını söylememiş biriyim.İleride evladımın nazar alan bir çocuk olmasından korkarım.
2.Erken ihtiyacını söyleyen bir çocuğun zaman zaman yaşanan geri dönüşleri de muhtemelen çok olacaktır.
Velhasıl geç olsun,tam olsun görüşündeyim.Benm çizdiğim yol erken yaştan o eğitimi yavaş yavaş aşılamak.
Bu başlıkta sorunların bir çoğu çocuğun lazımlığına alışamaması.Benim isteğim çocuğumun gözü en azından alışsın.
Bu da benim gözüme takılan bir açıklama.
''Okula giderken öğrenmiş herhalde..''
İnsan böyle bir meseleyi alay konusu yapmamalı.
İnsan bunu yazarken korkmaz mı hiç ''ya Allah bunu çocuğumun başına verirse?'' diye.
Sülalemde tam 18 yaşına kadar bezle dolaşan biri var.
Ki onun kuşağı da değil ''2 yaşına kadar öğretmek doğru değil.'' kuşağı daha hazır bezlerin kullanılmadığı zaman.
Çocuklar erken yaşta tuvalete tutuluyorlar,öğreniyorlar vesaire.
Bu insan da bu şekilde eğitilmeye çalışılmış ama 18 yaşına kadar böyle bir sıkıntısı olmuş.Ahah ne kadar komik değil mi ?
Görüyoruz ki her çocuk bir değil.
Yapmayın etmeyin..
Çekememezliğe gelince,neden o insan çekememezlik yapsın ki?
Ha 10 aylıkken öğrenmiş ha 2 yaşındayken ha 3 yaşındayken...
Ne olacak ?
Başımız mı göğe erecek,bez parasından mı kurtulacağız,yoksa ona buna nispet mi yapacağız?
''Ay seninki öğrenemedi mi hala ay benimki söylüyor bikbikbik..''
Pes,anneler bebek dünyaya getiriyorlar yarış atı değil.
Ahah,her çocuğun farklı olduğu bu noktada yaşıtı olan diğer çocuklardan üstün olsun diye çırpınmak...
Bu şekilde düşünen insanlar çekemez başkalarını..
Çocuklarını da kendi egolarına,kendi fesatlıklarına,kendi kıskançlıklarına aracı ederler..
''Çekemiyor'' derken düşünmek lazım biraz..
maşallah kuzuya ...yürüyomu merak ettim...
benimde oğlum 15 aylık ufak ufak başlıcam artık bende
ayhh inanmayanlar olmus sanırım. tum sayfaları okumadım ama. hatt adalga gecenler
ben de 10.5 aylıkken bırakmısım bezi. o gunden sonra annem hic baglamamıs. 1 kac kez kacırmısım altıma hastalık vs donemlerinde. yani olasılık dısı deil 10 aylık bebegin cisini soylemesi. kızım neredeyse 2 yasına girecek baslamadım bile keske diorum 18 aylık olunca baslasaymısım
ama okuduğum bütün kitaplarda çocuğun beden ve ruh sağlığı için en uygun zamanın 18-24 ay olduğu yazıyor. benim kızım da gece boyu çiş yapmıyor, sabah bezini değiştirince temiz beze hemen yapıyor, çiş yaparken anlıyorum ama henüz 10 aylık olduğu için bezini çıkarma teşebbüsünde bulunmadım. bez çıkınca ister istemez bebeği yaptı mı yapmadı mı diye gözlemlemek gerekiyor ve bu sebeple (bebekler fizyolojik olarak kaslarını bilinçli olarak kullanamadıkları için) erken tuvalet eğitimi bebeğin ileride güven eksikliği yaşamasına yol açabiliyormuş. şahsen ben vaktinden önce denemeyi düşünmüyorum.
slm 2 yasında oglum var tuvalet alışkanlıgına baslamak iştiyorum ama nerden baslayacagmı bılmıyorum. ilk çocuk olunca acemılık oluyor cvplarınız beklıyorum :)
valla bizimki asıl tamamen acemilik sans siyebilirim cok korktugum için bu tuvalet mevzuundan ama cok küçük oldugundan bizim bir beklentimiz olmadı ve yanlız kalmadıgı agladıgı için cocuk kucagımda ben işimi göremeyeceğim için lazımlıga beziyle oturtuyordum aglamasın diye ve doğal olarak beni de görüyordu. hmm bu iş böyle yapılıyormuş demiş olabilir ve oyunla. su an onlar için oyundan daha mühim birşey yok malum...
ama kim ne dersin desin ilk cocukta herkes deneme yanılmayla ögreniyor ilk cocuk olmanın zorluğu da bu olsa gerek:)
allah kolaylıklar versin...
tebrik eden özellikle de maşallah diyen herkese cok tesekkür ederim...
defalarca psikolojisi bozulur seklindeki yorumlara doktor onayladı dememe ragman hala aynı yorumlar gelince artık sinirlenmeye basladıgım için cevap verme gereği duymuyorum..
kızıma halası daha cok küçük ama cok begendim diyerek oturak almıştı. bende yanından wc için bile ayrılamadıgımdan her wc ye gittiğimde onuda yanıma alıp 7 aylıktan itibaren beziyle üstüne oturtuyordum. her seferinde de 'anne çiş yapıyor ihya da çiş yapıyooor' diyordum. 9 aylıkken annem geldi cok sever ihyayı yıkamayı suyu ayarlayana kadar oturaga oturtmuş oda cişini yapmış. alkış kıyamet kopuyor banyodan bir gittim annem alkışlıyor ihya alkışlıyor kendisini çok hoşuna gitti. her banyoda yaptık daha sonra havalarda cok sıcak oldugu için günde 2 defa banyo yaptırıyorduk.her seferinde alkışlıyorduk öpüyorduk. 10 aylık oldu bi sabah uyandık bezi kupkuru hemen oturaga oturttuk yaptı. 2. gün 3.gün derken gece sadece alışkanlıktan baglar oldum bezini. annem de bu arada denesene 2 3 gün bak ögrenicek diye beni sıkıştırıyor sonunda dayanamayıp ısrarlara kabul ettim ne olur ki çok çok beze geri döneriz dedim basladık.
her 10dk da bir oturaga oturttum ve benim kızım çiş yapıcakmış dedim ilk gün sadece benim işim olupta arası yartım saate uzadıgında 2 defa kacırdı altında bu arada o kadar sık tutunca kakasını da yaptı oturaga. her gidişimizde yaptı ve her kalkışımızda aklışlayıp öptüm. 2.gün 3.gün derken 1 haftada alıştı. gündüz şimdi poposuna kocaman gelen kilotlarla geziyor evin içinde ve saatte bir ''şşşşşşşşş...'' diye geziyor evin içinde çiş diyemiyor henüz. kaydirigubbakcemile3 kızım bu arada kısa mesafelerde esyalara tutanarak yürümeyi öğrendi vitrinden dengesini saglamayı bekleyip masanın bacagına kadar tutunmadan gidiyor böyle böyle wc ye kadar gidip oturagı gösterdiği de oluyor çişi de geldiğinde.
henüz gece bırakmadık bezi daha cok küçük diyorum zaten azıcık uyuyor ve cok cabuk dagılıyor uykusu kaldırıp oturaga oturtsam 1 saat uyumaz daha o yuzden yasından sonra uyku bi parca düzene girince gece bezini de atıcaz gerci hala her sabah kuru bezle kalkıyor oturaga koşuyoruz hemen.ama yine de daha var cook küçük henüz kuzucum.. sanırım oyunla basladıgı kimsenin henüz ondan bi beklentisi olmadından da çok kolay anlamadan alıştık oturaga maşallah kızıma benimumarım herkes böyle kolay alıştırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?