Tuvalet Eğitimi 10 Aylık Kızım Bezden Kurtuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

işte anlatmaya calıştıgım tam olarak buydu
yasasın cok korkarken bu olaydan ya psikolojisini etkileyecek bişi yaparım diye
kendiliğinden oluverdi sansıma sevinişime ortak olun diye...
teşekkür ederim.

çizdiğiniz yola gelince umarım uygulamaya koyabilirsiniz ben ne yollar cizmiştim hamileyken ama herşey önceden taspitlerle olamıyor malesef
asla 2 yasından önce başlamam tuvalet eğitimine derken 10 aylık ögrendi bu asama cok güzel de
asla sallamam asla geze geze yemek yedirmem de demiştim hepsini de yaladım yuttum
24 saat uyumayan bebeği siz bayıla bayıla uyusun diye sallıosunuz
kilosu alt sınırında altında olunca aman yesin de nasıl yerse yesin gezerim ben peşine diyorsunuz
ama tabiki bunlar benim tecrübelerim her bebek farklıdır illa böyle olacak herkes sölediklerini yutacak diye bişi elbette ki yok

diğer mevzuya gelince kötülükten değil kızgınlıktan söylenmiş oldugunu düşünmüştüm ben
ve nitekim arkadas ta aynen buna benzer bir yorum yapmış
yoksa tanımadıgı birinin kim niye kötülüğünü istesin

mahşallah kızına Allah sağlıklı sıhatlı uzun mutlu bir ömür nasip etsin hepinizin evlatlarına...Tabi olmayanlarada nasip etsin

mahşallah kızına Allah sağlıklı sıhatlı uzun mutlu bir ömür nasip etsin hepinizin evlatlarına...Tabi olmayanlarada nasip etsin

Nessy kullanıcısına;
Daha evlenmeden ve çocuk sahibi olmadan bu konularda bu kadar iyi araştırma yapıp doğru analizlerde bulunduğunuz için tebrik ediyorum sizi.Sizin çocuklarınız da çok şanslı olacak

ayhh inanmayanlar olmus sanırım. tum sayfaları okumadım ama. hatt adalga gecenler
ben de 10.5 aylıkken bırakmısım bezi. o gunden sonra annem hic baglamamıs. 1 kac kez kacırmısım altıma hastalık vs donemlerinde. yani olasılık dısı deil 10 aylık bebegin cisini soylemesi. kızım neredeyse 2 yasına girecek baslamadım bile keske diorum 18 aylık olunca baslasaymısım

maşallah kuzuya ...yürüyomu merak ettim...
benimde oğlum 15 aylık ufak ufak başlıcam artık bende

saol canım kızım su an 23 aylık 1 seneden fazla oluyor ben konuyu acalı... allah bagışlasın canım kolay gelsin..

sen de ekim annesiydin dimi canım kolay gelsin...olasılık dısı olmadıgını dr da söyledi dedim ama anlatamadım bi türlü

benim oğlumda 1 yaşında öğrendi.allahaşükür hastalık dışında hiç kaçırmadı gece gündüz.psikolojisinde de hiç sorun olmadı.şu anda 22 yaşında.minik kızımıza da bin kere maaşallah

slm 2 yasında oglum var tuvalet alışkanlıgına baslamak iştiyorum ama nerden baslayacagmı bılmıyorum. ilk çocuk olunca acemılık oluyor cvplarınız beklıyorum :)

maşallah minik kıza annesini zorlamamış.çok şanslısın canım ne güzel atlatmışsınız bu süreci annenin katkısı da var.ben de bugün başladım wc eğitimine çok zormuş.kızım 10 kereden fazla altına yaptı.kaka da 2 kere klozete yapacam tamam diyor.çişi geldiğinde koyveriyor.ben de keşke biraz daha erken başlasaydım sürekli şehir dışına çıktığımız için erteledim bu çiş olayını mekan değişikliği kızımı çok etkiliyor.Allah yardım etsin hepimize.yarın nasıl olacak bakalım.

ama okuduğum bütün kitaplarda çocuğun beden ve ruh sağlığı için en uygun zamanın 18-24 ay olduğu yazıyor. benim kızım da gece boyu çiş yapmıyor, sabah bezini değiştirince temiz beze hemen yapıyor, çiş yaparken anlıyorum ama henüz 10 aylık olduğu için bezini çıkarma teşebbüsünde bulunmadım. bez çıkınca ister istemez bebeği yaptı mı yapmadı mı diye gözlemlemek gerekiyor ve bu sebeple (bebekler fizyolojik olarak kaslarını bilinçli olarak kullanamadıkları için) erken tuvalet eğitimi bebeğin ileride güven eksikliği yaşamasına yol açabiliyormuş. şahsen ben vaktinden önce denemeyi düşünmüyorum.

cok sanslisin canim...
kizim 16 aylik olucak insallah.
ben daha baslamadim,biraz da zaman gecsin istiyorum,aslinda kendi tembelligim..ama baslarsam da bezden kurtulacakmiyiz,cisini filan soyleyecegini sanmiyorum nedense ))) ııııııı ıııııııı diyerekten yapiverecek altina kizimi taniyorum ben ))))))))

Kesinlikle katılıyorum. Bana da doktor "2 yaşını bekleyin hem güven sorunu yaşar hem de başardık sanırsınız ama bir bakarsınız 5-6 yaşında yine yapmaya başlar. Bana gelip de hala altını ıslatıyor denen 5-8 yaş arası çocukların çoğu tuvalet eğitimine olması gerekenden önce başlamış, 18-24 aydan önce zaten çişi tutması gereken kasları yeterince gelişmez, hazır olmadığı bir şeyi beklemek onda baskı yaratır" demişti. Ben de korktum Ekimde 2 yaşımızı doldurunca başladım, yazı da ziyan ettik tabi. Ama olsun nasıl olsa öğrenecek.

slm 2 yasında oglum var tuvalet alışkanlıgına baslamak iştiyorum ama nerden baslayacagmı bılmıyorum. ilk çocuk olunca acemılık oluyor cvplarınız beklıyorum :)

valla bizimki asıl tamamen acemilik sans siyebilirim cok korktugum için bu tuvalet mevzuundan ama cok küçük oldugundan bizim bir beklentimiz olmadı ve yanlız kalmadıgı agladıgı için cocuk kucagımda ben işimi göremeyeceğim için lazımlıga beziyle oturtuyordum aglamasın diye ve doğal olarak beni de görüyordu. hmm bu iş böyle yapılıyormuş demiş olabilir ve oyunla. su an onlar için oyundan daha mühim birşey yok malum...
ama kim ne dersin desin ilk cocukta herkes deneme yanılmayla ögreniyor ilk cocuk olmanın zorluğu da bu olsa gerek:)
allah kolaylıklar versin...

tebrik eden özellikle de maşallah diyen herkese cok tesekkür ederim...

defalarca psikolojisi bozulur seklindeki yorumlara doktor onayladı dememe ragman hala aynı yorumlar gelince artık sinirlenmeye basladıgım için cevap verme gereği duymuyorum..

Siz cevap verin diye size yönelik yazmamıştım zaten. Okuyanlara ben de doktorumdan duyduğum ve hemen hemen her yerde okuduğum bir şeyi paylaştım. Bir kişiye bile faydam dokunursa ne mutlu bana. Herkes çocuğunu istediği gibi büyütür elbet.

maşallah cnm bende aynı yöntemi uygulıcam..benim oğlum 16 aylık..sanıyorum oda adapte olur..çünkü bende evde bebeğim yüzünden hep klozete gidiyorum ve "anne çiş yapıyor - anne eee kaka yapıyor"" diyorum..yani klozetin o işe yaradığını anladığını zannediyorum :)))

şaka gibi:) on aylık bebek bezi nasıl bırakır? peki bu sağlıklı mı? tabiki eninde sonunda öğrenecek ama bu kdr çabuk öğrenmesi beni düşündürdü doğrusu gene de bir doktora danış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…