- Konu Sahibi Ssouthernssun
Konu sahibi tebrik ediyorum öncelikle sizi. :)
Şanslı bir anneymişsiniz özetle.
Bu bölüm ve açılan başlıklar bana çok yardımcı oluyor daha evli bile değilim ama bu bölüm sayede tuvalet eğitimi gibi hassas ve önemli bir konuda yavaş yavaş kendimce bir yol çiziyorum.
Bu başlıkta da dikkatimi çeken iki şey var.
Yazılarınızın birisinde şöyle demiştiniz galiba ''madem hazır niye erteleyeyim ?'' gibisinden.
Evet,çizdiğim bu yolda biraz daha evde alıştırmak var.Hemen bezi atmak değil.Nedenlerini açıklayayım:
1.Ben de bu kadar erken tuvaletini söylemiş,sonra halasının nazarına maruz kalmış akabinde tam üç buçuk yaşına kadar ihtiyacını söylememiş biriyim.İleride evladımın nazar alan bir çocuk olmasından korkarım.
2.Erken ihtiyacını söyleyen bir çocuğun zaman zaman yaşanan geri dönüşleri de muhtemelen çok olacaktır.
Velhasıl geç olsun,tam olsun görüşündeyim.Benm çizdiğim yol erken yaştan o eğitimi yavaş yavaş aşılamak.
Bu başlıkta sorunların bir çoğu çocuğun lazımlığına alışamaması.Benim isteğim çocuğumun gözü en azından alışsın.
Bu da benim gözüme takılan bir açıklama.
''Okula giderken öğrenmiş herhalde..''
İnsan böyle bir meseleyi alay konusu yapmamalı.
İnsan bunu yazarken korkmaz mı hiç ''ya Allah bunu çocuğumun başına verirse?'' diye.
Sülalemde tam 18 yaşına kadar bezle dolaşan biri var.
Ki onun kuşağı da değil ''2 yaşına kadar öğretmek doğru değil.'' kuşağı daha hazır bezlerin kullanılmadığı zaman.
Çocuklar erken yaşta tuvalete tutuluyorlar,öğreniyorlar vesaire.
Bu insan da bu şekilde eğitilmeye çalışılmış ama 18 yaşına kadar böyle bir sıkıntısı olmuş.Ahah ne kadar komik değil mi ?
Görüyoruz ki her çocuk bir değil.
Yapmayın etmeyin..
Çekememezliğe gelince,neden o insan çekememezlik yapsın ki?
Ha 10 aylıkken öğrenmiş ha 2 yaşındayken ha 3 yaşındayken...
Ne olacak ?
Başımız mı göğe erecek,bez parasından mı kurtulacağız,yoksa ona buna nispet mi yapacağız?
''Ay seninki öğrenemedi mi hala ay benimki söylüyor bikbikbik..''
Pes,anneler bebek dünyaya getiriyorlar yarış atı değil.
Ahah,her çocuğun farklı olduğu bu noktada yaşıtı olan diğer çocuklardan üstün olsun diye çırpınmak...
Bu şekilde düşünen insanlar çekemez başkalarını..
Çocuklarını da kendi egolarına,kendi fesatlıklarına,kendi kıskançlıklarına aracı ederler..
''Çekemiyor'' derken düşünmek lazım biraz..
işte anlatmaya calıştıgım tam olarak buydu
yasasın cok korkarken bu olaydan ya psikolojisini etkileyecek bişi yaparım diye
kendiliğinden oluverdi sansıma sevinişime ortak olun diye...
teşekkür ederim.
çizdiğiniz yola gelince umarım uygulamaya koyabilirsiniz ben ne yollar cizmiştim hamileyken ama herşey önceden taspitlerle olamıyor malesef
asla 2 yasından önce başlamam tuvalet eğitimine derken 10 aylık ögrendi bu asama cok güzel de
asla sallamam asla geze geze yemek yedirmem de demiştim hepsini de yaladım yuttum
24 saat uyumayan bebeği siz bayıla bayıla uyusun diye sallıosunuz
kilosu alt sınırında altında olunca aman yesin de nasıl yerse yesin gezerim ben peşine diyorsunuz
ama tabiki bunlar benim tecrübelerim her bebek farklıdır illa böyle olacak herkes sölediklerini yutacak diye bişi elbette ki yok
diğer mevzuya gelince kötülükten değil kızgınlıktan söylenmiş oldugunu düşünmüştüm ben
ve nitekim arkadas ta aynen buna benzer bir yorum yapmış
yoksa tanımadıgı birinin kim niye kötülüğünü istesin