Tuvalet Eğitimi 10 Aylık Kızım Bezden Kurtuldu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
tuvaletini erken söyleyen bebeklerde ilerki yaşlarda altına kaçırma problemi daha fazla oluyomuş.. benneyaptımki

nazar olduğu içindir..çok rastladım çünkü...akrabamızın 1 yaşındaki çocuğu tuvaletini gece bile altına yapmıyordu..ta ki biri bunu farkedene kadar..o yüzden 40 000 kere maşallah

beni de köy yerinde bezden erken ayırmışlar annem anlatır. ben altı yedi yaşıma geldiğimde hala altıma kaçırıyordum. gece yatarken çarşafın altına mavi naylon sererlerdi haşır huşur yatardım :)) benim fıstık on aylık oldu yürüyor ama tuvalet konusunda ne zaman bırakırsa

Maşallah Allah nazarlardan saklasın. Allah bağışlasın.

Massallah darisi bizim basimiza ...
10 aylik bir oglum var dun bizde lagzimlik aldik ona artik yavas yavas sizin gibi oyunla baslayalim diyoruz insallah kisa zamanda o bezden kurtulur oglum::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

maşallah kuzucuğa ne güzel çabuk öğrenmiş ama bayağı bi erken olmuş
başlamak isteyen arkadaşlarada önerim zorlama yapmayın
bu tuvalet eğitimi çok zor bi dönem hem anne hem bebek için heleki bide titizseniz :)
herşey vakti gelince olur onun ki yapmış benimki niye yapmıyo diye zorlamayın biz annelerde genelinde hep böyle bi düşünce var

benim oğlum 2 yaşını 3 ay geçtikten sonra öğrendi
öğrenme süresi 1 hafta sürdü tam anlamıyla ama ilk 3 günü kabus gibiydi her yer çiş olmuştu

valla ben de , eşim de 9 aylıkken alışmışız.kızım 1 yaşında bir iki kere denedim,klozete tuttum oturağı ile yaptı ama kış diye çok düşmedim üstüne , yaza öğreteceğim inşallah.

maşallah nazar değmesin benim oğlumda 14 aylık oldu darısı bizim başımıza yazında ben tuvalet eğitimine başlayayım diyorum ama benim istememle olmaz tabikide inş. oğluşumda ister bezi bırakmayı... bravo size

annemle ananem anlatır beni 6 aylıkken alıştırmışlar. sabah kaldırırlamış erkenden bezim kuru olduğunu görünce anlamışlar oturtmaya başlamışlar lazımlığa . bir eğitimci olarak ünide öğrendiğimiz 1,5-3 yaş kritik dönemlerdir ve önce öğrenilirse kişi hastalık derecesinde titiz geç öğrenirse hiçbi şeyi sallamaz oluyor kısaca böyle anlatayım YİNE DE kasların gelişmişliği bebekten bebeğe değişir zorlamadan yaptığınız her şey olumlu sonuç verir ki topici açan arkadaşın kızında olduğu gibidir. benim de bir kızım var daha yeni 9 aylık bol çene var ama emeklemeyi hiç sevmiyor herhalde geç yürüyeceğiz ve geç tuvalete gitcez sonradan atağa geçerse çok şaşırırım herkese kolay gelsin

kusura bakmayın ama doğru olmadığını düşünüyorum bu kadar erken..açın bakın drlar bile 18 ay öncesi başlatmayın sonradan çok ters tepebilir dio....en ideali 18-24 ay arası..daha önceki bebekler kaslarını tutamaz ve bu durumda da bütün drların görüşü aynı bi bebeğin tuvalet alışkanlığı için önce kaslarını kullanmayı bilmeli..merdivenleri inip çıkabilmeli ve çişiin geldiğini bi şekilde sözle yada hareketle belli etmeli..hele hele 10 aylık bi bebeğe tuvalet alışkanlığı kazandırmak çok yanlış..ya yürüyo ya yürümüyodur henüz yürüyosa da yeni başlamış olmalı muhakkak..benim kızım 19 aylık ve yaşında yürüdü tam ama daha 1 aydır rahat merdiven çıkıp iniyo..çişini genelde yapınca söylüyoo..bu yaza başlatmayı düşünüyorum ama açıkçası bu kadar kafama takmıyorum...

vallaha imrendim ama heryerde okudum 18 ayliktan once kas kontrolu gelismediginden egitime baslamayiniz falan yaziyor.hatta 2 yasinda baslayin diyen de var ama bu cok gec olur sanirim.yabanci kaynaklara da baktim onlarda ole diyor.hatta biri demiski zaten ugrasacak cok seyleri var bir de tuvalet egitimine erken baslayip ustlerine gitmemek lazim falan.ama masallah 10 aylikken de oluyor demekki

valla arkadaşlar eskiden hep küçük alıştırılıyomuş bebekler ve hiç bi sıkıntı da olmuyomuş..annem mesela 2 yaşında altı bezli bi çocuk gördü ve şaşırdı 2 yaşında da bezmi bağlanır dedi..bende ama 2 yaşında falan başlanıyo zaten dedim..annem siz 1,5 yaşında söylüyodunuz 2 geç dedi..doktorlar herşeyi çok biliyo bazen..mesela su vermeyin deyip duruyolar bebeklere ben vermedim ve o kadar pişman oldum ki suyu verdirene alıştırana kadar canım çıktı..inek sütü mesela 6.aydan beri hep içirmişler bize ve bi sorun olmamış..biraz büyüklerin tavsiyelerini dinlemek lazım bence sonuçta kaç tane çocuk büyütmüşler..

Bebegin tuvalet egitimini anliyabilmesi,ogrenebilmesi icin yurumesi,konusmasi yani derdini anlatmasi gerekiyor bunlari ben degil uzmanlar anlatiyor 10 ayda bunlari yapamazki ,ayrica her gelisimi zamaninda olmali erken olmasi avantaj degil
esime okudum bu yaziyi turkce bilmiyor ama tercume ettim ne sacmalik diye tepki verdi simdi bunu okuyan anneler 10 aylik bebege baslicak eziyete ,annesiniz biraz temizleyin ayrica aceleniz nedir ne sacmalik cidden 10 aylik bebek bezi biraktiysa 12 aylikken ucmasin dikkat edin kk da muciziler okuyoruz cevremizde 2 yaisna kadar bezle dolasan cocuklar uzaydan gelmis galiba , bu birazda kadinlarda benim bebegim ,anneligim egosunu tetikliyor sanirim benim bebegim 10 aylikken tuvaletini yapti,basari ben bir anneyim demek icin sacma sapan uydurma hikayeler gibi geliyor bana .okuyan bir kac safta inaniyor basliyor bebegine eziyete :)

Doktorlar 18.ayda egitime baslamasini istiyor sizin annenizuzman olmus ,doktorluk diplomasini okula gitmeden almis galiba :):)

Inek sutude ayri bir konu tamam eskiden Aptamil yokmus ,insanlar inek sutu veriyormus ama gelistirilmis ve Aptamil bulunmus niye bebegime yararli bir sey varken inatla ine sutu veriyim? Ayrica yeni nesil ve eski nesil nasil farkli bir bakarmisiniz kisa surede bu farklar var ileride ne kadar fark olusucak iyi o zaman eskiler ahirda dogururmus biz niye hastanede dogurduk siz alin bir gaz lambasi eskiler boyle daha mutluymus diyin mantiga bak,Aptamil inek sutunden tabiki daha gelismis ve yararli anneniz bence asmis uzmanligi koca kari lakirdilarina hic ama hic deger vermem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…