• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yas asisi ve korkularim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben bu kadar kucuk oldugunu bilmiyordum, diger arkadasa yazdim zaten 3 aydan kucukse tehlikeli diye. benim kizimda 2 aylikken virus kapti ve 1 hafta hastanede kaldik. hatta olumcul olabiliyormus. kizimin ictigi antibiyotiklerin haddi hesabi yoktur. kucuk bebek icin ne kadar tehlikeli oldugunu biliyorum haklisin. cok gecmis olsun..benim dedigim daha buyuk cocuklar icin
Teşekkür ederim. Yani büyük çocuk da bu yüzden hasta olmasin diyorum ben😊 evdekilere bulaşmadan geçip gitmiyor maalesef bu illet hastalıklar.

Anneyim ve hiç tereddüt etmedim ocakta 1 yaşina girecek kızim simdiye kadarki tüm aşılarinı yaptırdik yine yaptiricaz..
Birde şöyle düşünün eğer alerjik bir durumu yoksa ve bir yerden hastalik kapsa nolur
Evet ası bir virüs ama aşıri dozda olmayan bir virüsü enjekte ediliyor cocugunuza zamaninda bize de yapildı aşılar..tam tersi aşı yaptirmazsak aslında çocuklarimiz icin kötü diye düşünüyorum. Lütfen endise etmeyin kötü bişey olmıycak eğer olsa doktorlar ve biz yaptırır mıydık..içinizi ferah tutun o o bıcırığı benim için öpün

Merck firmasinda (aşıların birçoğunun üretildiği firma) asi departmanında çalışan eski yöneticinin kendi üç çocuğunu da asilatmadigini biliyor muydunuz?

Eksik bilgi, kendisi merck firmasinda satis bolumunde calismis olan eski bir ilac mumessili. Cocugu da 1991 dogumlu, yeni bir haber degil bu. Takdir edersiniz ki satis departmaninda calisan kisinin medikal bilgisi yoktur, dolayisiyla dediklerinin bir gecerliligi de yoktur. 21.yuzyil dunyasinda asi gecerliligini tartismak bile mantikli degil.

Otizmi aşı artırmıyor, tanı artırıyor. Otizm spektrumu oldukça genişledi. Önceden bilinmeyen, tanımlanamayan durumlar artık otizm içinde değerlendiriliyor. Aşı karşıtı bireyler hem kendi çocuklarını hem de toplumu tehlikeye atıyor. Bazı şeyler için ülkeler aşısız çocukları okula bile kaydetmemeye başladı.

Annemisiniz demissiniz bazi yorumlarda da bende anneyim belirteyim oncelikle. Bukadar asiri duygusal abartili tepkiler vermeyin bebekler on saniye oncesini unutuyolar yani bir asi icin bukadar hassas olmak cok sacma boyle abartili tepkiler verip cocugu daha cok strese sokarsiniz

Sadece grip aşısı için aşı reddinin söz konusu olabileceğini düşünüyorum .Onun haricindekilerin yaptırılması lazım .Kar -zarar hesabı yapmak lazım bu durumlarda.

Mesela radyasyon zararlı bir şey (tomografi ,röntgen ,pet ct,sintigrafi )ama teşhis koyabilmek için yapilmasi gerekli .

Annemisiniz demissiniz bazi yorumlarda da bende anneyim belirteyim oncelikle. Bukadar asiri duygusal abartili tepkiler vermeyin bebekler on saniye oncesini unutuyolar yani bir asi icin bukadar hassas olmak cok sacma boyle abartili tepkiler verip cocugu daha cok strese sokarsiniz
Ne için stres yaptığımı önce bir idrak edin sonra konuşun ayrıca hassas olma derecemi size göre ayarlayamam herkesin yaşadığı kötü tecrübelere göre hassaslık seviyesi artar sacma filan diyemezsiniz yazmak zorunda da değilsiniz

Her aşıdan sonra cocugumun huyu suyu degisti, bi daha cocuk sahibi olursam aşı yaptirmak konusunda tekrar ve tekrar dusunecegim, arastiracagim.
Sırf su aşı kararsızlığı yüzünden başka cocuk dusunmeyebilirim bile keske yetkililer bir el ateş kafa karisikligimiz gitse

Anneyim ve hiç tereddüt etmedim ocakta 1 yaşina girecek kızim simdiye kadarki tüm aşılarinı yaptırdik yine yaptiricaz..
Birde şöyle düşünün eğer alerjik bir durumu yoksa ve bir yerden hastalik kapsa nolur
Evet ası bir virüs ama aşıri dozda olmayan bir virüsü enjekte ediliyor cocugunuza zamaninda bize de yapildı aşılar..tam tersi aşı yaptirmazsak aslında çocuklarimiz icin kötü diye düşünüyorum. Lütfen endise etmeyin kötü bişey olmıycak eğer olsa doktorlar ve biz yaptırır mıydık..içinizi ferah tutun o o bıcırığı benim için öpün
Çok teşekkür ederim 💜💜

Son zamanlardaki aşı redleri kafami cok karistiyor bebeğime yaptirmamayi göze alamıyorum çünkü asiyi tamamen red etmek mantikli değil bana göre ama yaptırırken de cok büyük stres oluyorum 1 ay sonra 1 yaş aşımız var ve ben cok büyük stres altındayım:KK43:

Yahu gerçekten şu aşı karşıtlığı resmen bir saçmalık ! Bu da yeni moda oldu. Sanki devlet bir oldu nüfusumuzu nasıl yok ederiz diye insanları aşılıyor.

En basitinden düşünürsek aşı denen şeyle bebeğinizin vücuduna zararsız virüsler veriliyor ve bu virüsler sayesinde vücudunuz o hastalığa karşı bağışıklık kazanarak ileride o hastalığı geçirmesinin önüne geçiyorsunuz.

Aklıma nedense geçmiş zamandan sivri zekalı iki arkadaş geldi.

1 yaşına kadar bebeklerine her genel özel aşıyı yaptırdılar. 1 yaşında facebook gibi saçma gruplarda okuduklarının etkisiyle aşıyı reddetmeye başladılar.
Hatta bahsi arttırıp bir tık üstüne çıkarıp, el kadar bebeklere aşının kötü etkilerinden! kurtulmak için hacamat yaptırmayı planlıyorlardı. :olamaz:
Eski arkadaş oldukları için bilmiyorum yaptırıp yaptırmadıklarını..

Çünkü koskoca sağlık bakanlığı ve dünyadaki tıp biliminden daha zekisiniz.
Hehe bilim insanlarının tek derdi sizin bebeğinizi otizmli hale getirmek değil mi? Ne kafalar var ya :işsiz:

Son düzenleme:
Sırf su aşı kararsızlığı yüzünden başka cocuk dusunmeyebilirim bile keske yetkililer bir el ateş kafa karisikligimiz gitse
Yetkililer bas bas bağırıyor çocuklarınızın aşılarını yapın diye.tv de gormediniz mi kamu spotu gibi bi ara cok gosterdiler...bu aşı karşıtlarının yüzünden yeni neslimiz tehlike altına giriyor aşısız çocuklar olucak ilerde ve bu yıllarca uğraşılıp bazı hastalıklarin önunu kesmisken yeniden ortaya cikmasi demek allah korusun..hatta ve hatta sırf bu aşı yaptırmayan gruplar yüzünden kesinlikle yapılması gerek
Anne olarak her aşı yaptırdığımda bende korkudan ölüyorum sabaha kadar başında bekliyordum ateşi olur mu alerjik bisey olur mu diye hic bisey olmadi hic ateşlenmesi bile olmadi cok sukur.. rahat olun

Aşıyı ne sebepten reddediyorsunuz ki, kimi içerik kimi dini acıdan reddediyor çünkü, ülkemizin aşırı göç aldığı bu dönemde aşısız olmak daha büyük risk diye düşünüyorum. Küçücük çocuklarda yeni türeyen ne hastalıklar var bir duysanız, suriyelilerden geçen :KK43:

En son 60-70 sene önce görülen hastalıklar hortlamış.
Ülkemizde yaşayan mültecileri geçin, ciddi bir göç koridoruna sahibiz. Avrupa'nın koridoruyuz daha ne olsun.
Sadece Suriyeli değil, tüm Ortadoğu..

Asiyi red ettiğimi hangi kelimemden anladiniz yaptirmamayi göze alamıyorum diye yazdim ordan burdan yaptırmayacağım gibi birşey mi çıkıyor anlamadim ki herkes aynı tepkiyi vermiş yaptırıyorum yaptıracağım ama her aşı dönemi cok büyük stres ve kaygı yaşıyorum

Ama böyle böyle başlar. O yüzden sizi itibar etmeyin diye uyarıyoruz.

Kimbilir belki 2,5 yaşına kadar olanları yaptırmayacaksınız. Belki 2. 3. çocukta yaptırmayacaksınız. Okumayın o grupları..

burnu akmasi kotu birsey degil :) evet garip gelsede kulaga anliyorum seni. atesi olmadigi surece cocuklar okula gitmeli :) evet kapiyorlar birbirlerinden ama gucleniyorlar inan.
Yapma Allah aşkına cancağzım.
Ateşli olmadan da geçirilen hastalıklar var.
Benim bebelerimin en büyüğü 3 yaşında, canları sağolsun onlarla öğreniyorum.
Örneğin bronşiolit, larenjit.
Ateş çok hafif ya da yok derecede oluyor ama çok tehlikeli ve bulaşıcı hastalıklar.
Özellikle larenjitte oğlum adrenalin iğneleriyle sınırdan döndü, nefes alamayıp boğuluyordu gözümün önünde.
Hastalıkta tek kıstas ateş olamaz, bulaşıcılık 1 hafta devam ediyor.

Back
X