• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yas asisi ve korkularim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Sakın aşısız bırakmayın yavrunuzu.
Bu hastalıklar öyle bağışıklık kuvvetlenir aman canım nolcak denecek hastalıklar değil. Öldürücü hastalıklar. Şakası yok. evladı toprağa aşı yaptırmadığınız bir hastalıktan verirseniz kendinizi asla affetmezsiniz.
Ben menenjiti vurdurmamıştım. Doktor arkadaşım menenjit vakaları geliyor. Ölüm vakaları var sakın riske atma dedi.
Allahim korusun bizleri

İlk başta acaba aşı reddi akımına kapılanlardan mısın diye düşündüm ancak geçmiş konularına bakınca neden kaygılandığını çok daha iyi anladım. Olaya fayda/zarar olarak bakmanız lazım. Süt ürünleri alerjisi çocuklarda çok çok sık rastlanan bir şey.
Geçmişinden dolayı bi güvensizlik yaşıyorum maalesef doktorlara karşı işte keske cok cok güvendiğim bir doktorum olsaydi da kafamda soru işaretleri olmasaydi

Alının artı ve eksilerini araştırıp karar vermelisin. Aşıyı körü körüne savunup araştırmayanlar var bir de az araştırıp sadece zararlıymış diyen var. Neden resmî ediyorsun ? Neden yaptırmak istiyorsun? Önce bunları cevapla.. yaz çi kimler aşı karşıtı kimler değil bak bence ona göre karar ver. Ben şahsen seçmeli aşı düşünüyorum. Yani dönüşü olmayan hastalık ve aşı içeriğine göre yaptırmayı. vitamin aşklarını yaptırmayı düşünmüyorum mesela.. he bir de içeriği önemli aşının. Çevremde çocuğuna aşı yaptırmayıp çok sağlıklı çocukları olan arkadaşlarım var ve aşı yaptırıp yine sağlıklı olan çocuklar var.. terazinin kefeleri senşn ekinde artı eksilerini tart ona göre karar ver ..
Vitamin aşısı nedir önce bunu bir söyler misiniz?
Herhangi bir hastalık her zaman ölümcül olabilir.
Ayrıca aşı insanı sağlıklı yapmaz, o hastalıkla savaşma esnasında vücudu bağışıklık kazandığı için sistem çökmeden, derinden etkilenmeden hafif atlatmasını sağlar.
Dolayısıyla seçmeli aşı ne demek?
Su çiçeğinden ölen insan da var, kızamıktan ya da hepatitten de.
Hangisini seçeceksiniz mesela, neye göre?
Tamam sizin fikriniz, saygı duyayım diyorum ama sonra aklıma sizin çocuğunuzla benim çocuğumun aynı sınıflarda okuyacağı ve aşısız olduğu için hastalıkları ağır geçirip, çevresine bolca bulaştıracağı aklıma geliyor.
Her ne kadar aşılı da olsa çocuklar sonuçta virüsle karşılaştığı için 3 4 gün hasta olacak ve bu sırada herhangi bir komplikasyon yaşanmazsa atlatacak.
Ya yaşanırsa?
Sırf siz aşı yaptırmadınız diye ağır seyreden bir bir hastalıktan benim çocuğum niye etkilensin yahu!
Niye hortlasın bu virüsler yeniden!

Son düzenleme:
Alının artı ve eksilerini araştırıp karar vermelisin. Aşıyı körü körüne savunup araştırmayanlar var bir de az araştırıp sadece zararlıymış diyen var. Neden resmî ediyorsun ? Neden yaptırmak istiyorsun? Önce bunları cevapla.. yaz çi kimler aşı karşıtı kimler değil bak bence ona göre karar ver. Ben şahsen seçmeli aşı düşünüyorum. Yani dönüşü olmayan hastalık ve aşı içeriğine göre yaptırmayı. vitamin aşklarını yaptırmayı düşünmüyorum mesela.. he bir de içeriği önemli aşının. Çevremde çocuğuna aşı yaptırmayıp çok sağlıklı çocukları olan arkadaşlarım var ve aşı yaptırıp yine sağlıklı olan çocuklar var.. terazinin kefeleri senşn ekinde artı eksilerini tart ona göre karar ver ..
Vitamin aşıları hangileri oluyof

Evet bexero, menenjit b tip 2 denilen ülkemizde en sık görülen ve tüm avrupa birliği ülkelerinde zorunlu aşı listesinde bulunan bir aşıymış, bizim ülkeye 2 senedir geldi o da tercihen tabi...
Tip 1 için menectra oldular yine 2 doz, bir sorun olmamıştı ama bu aşı biraz beni korkuttu.
Uygulama hatası mı acaba diye de düşündüm, 3 kişi zor zapt ettik çünkü.
Pamuğu çok bastırma durumumuz olmadı, malum büyüdüler çığlık çığlığa itme tepişme şeklinde geçiyor aşıları.
itme tepismeden kaynakli kendilerini kastiklari icinde olabilir surdan biliyorum 7 8 yasimda kizamigi cok agir atlatmistim igneyi oldu bitti sevmem dr bana igne vuracakti 4 kisi tuttular kendimi ne kadar kastiysam 3 gun o ignenin yeri agrimisti simdi igne vurduklarinda hic agrimiyor mesela cocugunuzda kasdigindan olmustur
simdi benimde kafam karisti benim vurdurdugum asi yakalandiginda ölumle sonuclanan yada uvuz kaybina sebep olan menenjit tipinin asisi degilmiydi anlamadim ben 🙄

Geçmişinden dolayı bi güvensizlik yaşıyorum maalesef doktorlara karşı işte keske cok cok güvendiğim bir doktorum olsaydi da kafamda soru işaretleri olmasaydi
O yüzden tek doktorla kalma en az 3 doktora danış öyle yaptır. Aşı kötü bir şey değil aksine olmalı. Ama hangisi ne zaman bu konuda sana pediatristler yardımcı olabilir. Bebeğini sağlıkla büyüt:))

itme tepismeden kaynakli kendilerini kastiklari icinde olabilir surdan biliyorum 7 8 yasimda kizamigi cok agir atlatmistim igneyi oldu bitti sevmem dr bana igne vuracakti 4 kisi tuttular kendimi ne kadar kastiysam 3 gun o ignenin yeri agrimisti simdi igne vurduklarinda hic agrimiyor mesela cocugunuzda kasdigindan olmustur
simdi benimde kafam karisti benim vurdurdugum asi yakalandiginda ölumle sonuclanan yada uvuz kaybina sebep olan menenjit tipinin asisi degilmiydi anlamadim ben 🙄
Sizin olduğunuz a tipi, evet sonuç öyle.
Ama ülkemizde en sık görülen menenjit tipi b olan, bu benim yeni yaptırdığım aşı.
A nın doktorlar tip 1 diye açıklıyor, ülkemizde görülme sıklığı çok nadir ama ölümcül, b ise oldukça yaygın ama süründüren nadiren ölümle sonuçlanan tipi 2.

İkisini de vurdurmak en mantıklısı bana göre.

Vitamin aşısı nedir önce bunu bir söyler misiniz?
Herhangi bir hastalık her zaman ölümcül olabilir.
Ayrıda aşı insanı sağlıklı yapmaz, o hastalıkla savaşma esnasında vücudu bağışıklık kazandığı için sistem çökmeden, derinden etkilenmeden hafif atlatmasını sağlar.
Dolayısıyla seçmeli aşı ne demek?
Su çiçeğinden ölen insan da var, kızamıktan ya da hepatitten de.
Hangisini seçeceksiniz mesela, neye göre?
Tamam sizin fikriniz, saygı duyayım diyorum ama sonra aklıma sizin çocuğunuzla benim çocuğumun aynı sınıflarda okuyacağı ve aşısız olduğu için hastalıkları ağır geçirip, çevresine bolca bulaştıracağı aklıma geliyor.
Her ne kadar aşılı da olsa çocuklar sonuçta virüsle karşılaştığı için 3 4 gün hasta olacak ve bu sırada herhangi bir komplikasyon yaşanmazsa atlatacak.
Ya yaşanırsa?
Sırf siz aşı yaptırmadınız diye ağır seyreden bir bir hastalıktan benim çocuğum niye etkilensin yahu!
Niye hortlasın bu virüsler yeniden!
ben asili olmama ragmen felaket bir kizamik atlattim eger asisiz olsaydim sanirim kurtaramazlardi kizamik icin ekstra ekstra igneler vurdular zor atlatiyorum diye annemin 2 kardesi kizamiktan ölmus asisiz olduklari icin o donemde koyde allah cocuklarimizi korusun benimde en cok korktugum sey ilerde sinifta asisiz bir cocuktan kapmasi bu hastaligi

O yüzden tek doktorla kalma en az 3 doktora danış öyle yaptır. Aşı kötü bir şey değil aksine olmalı. Ama hangisi ne zaman bu konuda sana pediatristler yardımcı olabilir. Bebeğini sağlıkla büyüt:))
Çok teşekkür ederim 💜 3 tane pediatrist ile görüştüm 2si aşının zararları var mi diye sordugumda hemen hiddetlendiler 3.su aşıların da her ilac gibi zararları var ama kâr zarar oranında yapılması lazım dedi ins zararsız atlatırız oglum da başka evlâlarda

Sizin olduğunuz a tipi, evet sonuç öyle.
Ama ülkemizde en sık görülen menenjit tipi b olan, bu benim yeni yaptırdığım aşı.
A nın doktorlar tip 1 diye açıklıyor, ülkemizde görülme sıklığı çok nadir ama ölümcül, b ise oldukça yaygın ama süründüren nadiren ölümle sonuçlanan tipi 2.

İkisini de vurdurmak en mantıklısı bana göre.
sanirim ben gec kaldigim icin b tipi yapilmadi ama en azindan kotu sonuclar doguran tipinin asisini yaptirmisim
maddi sebeplerden rotayi yaptiramadim hala cigerim sizliyor ona

Hamileyken aşı yaptırmasam mı diye düşünürken aşı karşıtlarını okurken. Haberlere doktor çıkmıştı aşıları anlattı ikna oldum. 5 ay önce 1 yaş aşımızı olduk. Bence internetten aşı karşıtlarını değil doktorları izleyin dinleyin. Ben en çok aşı otizm yapıyora takılmıştım alakası yokmuş. Kızamıktan ölenlerin sayısı arttı. Aşısı olan şeyler için ileride pişmanlık yaşamayın. Dediğim gibi aşı karşıtlarını değil doktorları dinleyin.

Aşı otizm yapıyor şu bu yapıyor gibi iddiaların hiçbir dayanağı yok şehir efsanesi. İddia edenler de zaten doktor değil, ibiş. Aktivist anneler, vegan anneler, dini hassaisyeti olan anneler bilmem neler ... hiçbiri doktor değil asla. Hiçbir gerçek doktor bu şekilde halk sağlığıyla oynamaz.
Cahilliğin bu kadar yaygın olması komedi yani, adam tıp doktoru yıllarca emek veriyor ama insanlar tıpla hiçbir ilgisi olmayan tiplere inanıyor...kafalar milyon.
Hazır konu var kamu spotu yapayım. Çiçek hastalığı Almanyada tekrar hortladı aşı karşıtlarına sebep, geçen yıl da 3 çocuk annesi 1 kadın çiçeğe yakalanıp öldü. Aşı yaptırın. Çiçekten, kızamıktan çocuğunuz ölebilir. Evet yaptiriken can aciyor, ates cikiyor, kolun bacagin agriyor ama yaptirmazsan da diger tarafa gidiyorsun kardesim.

sanirim ben gec kaldigim icin b tipi yapilmadi ama en azindan kotu sonuclar doguran tipinin asisini yaptirmisim
maddi sebeplerden rotayi yaptiramadim hala cigerim sizliyor ona
Yok b tipi yeni yeni uyarıyor doktorlar, 2 senedir var ülkemizde.
Bir zamanı da yok zaten, 2 doz olunacak o kadar.
10 yaşında da olabilir.
Rota çok tehlikeli gerçekten.
Böyle önemli aşıların ücretli olması o kadar canımı sıkıyor ki, bir yandan aşı karşıtları var bir yandan aşı fahiş ücretli olduğu için yaptıramayan ve bu sebepten günlerce hastalıktan sürünen çocuklar.
Offf off..

Son düzenleme:
Yok b tipi yeni yeni uyarıyor doktorlar, 2 senedir var ülkemizde.
Bir zamanı da yok zaten, 2 doz olunacak o kadar.
10 yaşında da olabilir.
Rota çok tehlikeli gerçekten.
Böyle önemli aşıların ücretli olması o kadar canımı sıkıyor ki, bir yandan aşı karşıtları var bir yandan aşı fahiş ücretli olduğu için yaptıramayan ve bu sebepten günlerce hastalıktan sürünen çocuklar.
Offf off..
tek tesellim 6 aydan once ve hala yakalanmamis olmasi en azindan bir sureden sonra ilacli tedavi uygulayabiliyorlar diyorum ama yinede cikmiyor icimden yaptirmamis olmak
belki daha sonraki donemlerde de vurdurabilecegim bir rota asisi uretirler de ozaman yaptirabilirim insallah
asi karsitligini anlamiyorum abimin oglu yigenim yani 28 haftalik dogdu ve devlet erken dogan premature cocuklara 8.bin tl lik bir asiyi ucretsiz yapiyor ve bunlarin icinde bizim halkimizin aman o neymis ben yaptirmam dedigi asilarda dahil bu asi bukadar onemli ve bir cogu ucretsizken neden yaptirilmiyor bilmiyorum
sonra cocuklar perisan olup hastanelerde yatinca hayatlarini kaybedince dr dovuyolar kafalarinda kaldirim tasi kiriyorlar falan hem tedbirsiz davran hemde gunah kecisi ara yani

Son düzenleme:
1 yaş aşısında bulunan en önemli asi etkeni kizamiktir. normalde kizamik nerdeyse turkiyeden eradike edilmişken asi reddi ve göçlerle birlikte tekrar arttı. hatta o kadar arttı ki şu an 30 yaşında olan sağlık çalışanları bile kendilerine asi yapılması icin listeler halinde asi yapımına çağırılıyor. muhtemelen sağlık çalışanı dışındakiler de yakın dönemde çağırılır diye dusunuyorum. size sadece bir örnek vereyim konu sahibi; birkaç ay önce 15 16 yaşlarında bir kız çocuğunu kızamık aşısı olmadığı için kaybettik. 1 sene öncesine kadar sapasaglam olan bu cocuk kizamik nedeniyle giderek kotulesti ve son döneminde makinaya bağlandı, sonra da vefat etti. ondan önce de çok sayı da hasta asisiz olduğu için menenjit, rotavirus enfeksiyonu nedeniyle yogunbakimda yatti.. bi kismi kurtulamadi..her şeyi reddebilirsiniz ama asiyi asla reddetmeyin ne olur. Ayrica yaptirilmayan asi sadece kendi cocugumuzu degil diger cocuklari da etkiliyor, onlarda asilarin etkinlik orani azaliyor ve bu bir nevi hakka girmedir. Kimsenin aklınıza girmesine izin vermeyin..umarim ateşsiz yan etkisiz hızlıca atlatır bebisiniz:)

Back