Cocugum yok ama ben olsam ben de doktorlarin "yaptir" dediğine, "hee tamam yaptirayim o zaman" diye kosmazdim. Aşi olsun,sünnet olsun...
Tip sektoru cok ilginc. bugun ak dedigine yarin bok diyebiliyor. Mesela ayse kulinin anılarını anlattigi bir otobiyografisi var (durbunumde 40 sene) orada ingilterede dogum yapiyor. Ve doktorlar "formul mamalar daha besleyici-isterseniz bir igne yapip sütünüzü keselim" demisler. Ilk cocugunu emziremememis. Kitabi okudugum donem azicik googlelamistim gercekten de formul mamalar yensin diye anne sütünün karalandigi bir donem bizim ulkemizde de olmus. Oysa bugun, ilk 6 ay kesinlikle anne sütü deniyor.
Ya da annem biz bebekken diyetisyene gitmis beslenmemiz için. Hep gururla anlatır. Ama 6 aylikken etle tanistirmis bizi (diyetimizin ayina gore normalmis). Oysa simdi mumkun mu birinin el kadar bebege et vermesi? Ablamin cocugu 6 aylikken yeni sut disinda buğusunda pismis sebze yemeye baslamisti. Cocuk iki yasina geldi hala hurmayi sayarak yiyor :))
Ayni sekilde pedagojik egitimde de. Bir zaman dediler cocuklrla arkadas gibi olun,bir zaman dediler cok arkadasi siz anne baba olarak daha saglam durun. Otoritenizi saglayin...
En basitinden ıspanaği demir deposu diye yedik yillarca,oyle ahım şahım demiri yokmus icinde. Ya da babamlarin zamaninda okulda sut tozu dagitirlarmis. Zamanla nasil sagliksiz oldugu anlaşılmış... bugün bütün uzmanlar aşı da aşı diyor ama acaba gercekten sağlikli oldugu icin mi yoksa bir endüstriye katki saglamak icin mi?
Aklinizda soru isaretleri olmasi cok normal.
Iyice düşünün taşının, farkli farkli uzmanlarla konusun oyle karar verin.
Mesela ben kedilerde kuduz asisinin hayvancagiza durduk yere mikrop verme disinda bir islevi oldugunu da düşünmüyorum. Veteriner arkadaslarimla da konustum bu konuyu defalarca,hepsi de diyor ki bir hayvanın kuduz olabilmesi (hele ki ev hayvaninin) öyle kolay sey degil. Bir kuduz şüphesi varsa koca köyü karantina altina aliyorlar. Gercekten büyük bir olay. Ama bunu musterilerine tabii ki söylemiyorlar çünkü hem bir asi -muayane 100 lira hem de allah korusun olmaz olmaz da milyonda bir boyle bir vaka yaşanabilirse neden baslari belaya girsin? O yuzden kedi tarafından disleneni bile dogru kuduz servisine gonderiyorlar.
Bu arada ben iyice araştırdım, kendimce gereksizligine emin oldum ama yine de yaptırıyorum :) çünkü nolur nolmaz:) ayrica ucaga falan binmesi gerekir acil, aşisi yok derler almazlar falan, dunyanin binbir turlu hali var.
siz de dusunun tasinin bir karar verin...