• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yas asisi ve korkularim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bebegim alerjik bir bebek sut ve sut ürünlerine bazı şeylere reaksiyon gösteriyor deneyerek bulutoez
Benim oğlumda da bir dönem süt alerjisi oldu . Birkac ay önce yine alerji oldu ama neden olduğunu bilmiyorum bile şurup içti geçti hemen . Sizin alerji sıkıntınız daha ileri boyuttadır belki bilemiyorum ama aşı sonrası bir sıkıntı yaşamadık. Ilk aşılarında ben bebegimden daha çok ağlıyordum diyebilirim :) insan kıyamıyor tabi ama yaşayacağı daha farklı problemlerden korumak için bir iki dakikalık acısını kabullenmemiz lazım. Alerji durumu için aşıdan sonra temkinli olursunuz stres yapmayın kendinize.

Ülkeye giren çıkan belli değil.
Hangi mikrop hangi virüs nezaman hortlıcak bilmiyoruz.
Grip aşısı falan neyse bende onlara karşıyım ama çocukların aşıları eksiksiz yapılmalı.
Zorunlu olmayan rota aşısını yaptırmayan bir arkadaşın çocugu 1 hafta hastanede yattı zayıfladı çıktı.

Bebegim alerjik bir bebek sut ve sut ürünlerine bazı şeylere reaksiyon gösteriyor deneyerek bulutoez
asinin yapılmadığı tek durum asinin kendisine karşı gelişmiş ölümcül allerjik reaksiyon varlığıdır.. onun dışındaki allerjik reaksiyonlarda sıkıntı yok, asi yapilabilir. Yine de iciniz rahat etsin istiyorsanız büyük hastanelerin asi yapımı ile ilgilenen sosyal pediatri bölümü var. sağlam çocuk polikliniği de deniyor. asinizi orda gözetim altında yaptırabilirsiniz.. şart değil ama içiniz rahat etsin diye diyorum

tek tesellim 6 aydan once ve hala yakalanmamis olmasi en azindan bir sureden sonra ilacli tedavi uygulayabiliyorlar diyorum ama yinede cikmiyor icimden yaptirmamis olmak
belki daha sonraki donemlerde de vurdurabilecegim bir rota asisi uretirler de ozaman yaptirabilirim insallah
asi karsitligini anlamiyorum abimin oglu yigenim yani 28 haftalik dogdu ve devlet erken dogan premature cocuklara 8.bin tl lik bir asiyi ucretsiz yapiyor ve bunlarin icinde bizim halkimizin aman o neymis ben yaptirmam dedigi asilarda dahil bu asi bukadar onemli ve bir cogu ucretsizken neden yaptirilmiyor bilmiyorum
sonra cocuklar perisan olup hastanelerde yatinca hayatlarini kaybedince dr dovuyolar kafalarinda kaldirim tasi kiriyorlar falan hem tedbirsiz davran hemde gunah kecisi ara yani
Rota salgınlarında en önemli şey hijyen kuralları.
Anneler biraz bilinçli olsa yayılmayacak hastalıklar, çok görüyorum çocuk hasta oyun alanına getirmiş, markette falan çocukla yani.
Hasta çocuğun ne işi var sokakta, daha da yayılsın mı amaç, inanın anlamıyorum.
Benim çocuklarım her hasta olduğunda doktoru uyarır ne olur en az 10 gün hiçbir yere çıkarma dalga dalga yayılıyor hastalık diye.

Ben çocukluğumda hepatit b geçirip, öğrenimine ara vermiş, 9 ay evde yatmış, üstün bakım ve tedaviyle sağlığına kavuşmuş bir kadınım.
Annem çok bilgilidir bu konularda, onun sayesinde iyileştim.
Ya iyileşemeseydim, keşke o dönemde de olsaydı aşısı da ben de hasta olmasaydım.
Akranlarımdan 1 sene geri kalıp, evde camdan anca dışarı bakıp, insan yüzü görmeden, uçan kuşa içlenip de çekmeseydim bunları.
8 yaşında bir çocuğa her şeyin yasaklı olması, gerçekten kuş uçma demek gibi bir şey.

Fırsat ayağımıza gelmiş, keşke tüm aşılar ücretsiz olsa ama görülme sıklığı en fazla olanlar yine ücretsiz şükür ki, bunu bile güya bilinç adı altında tepiyor anneler.
Okumuş cahillikten başka bir şey değil, tüm üst jenerasyonumuzun kolunda çiçek aşısı izi vardır bizde yok, niye hastalık kalktı ortadan.
Ama MissCherryBlossom MissCherryBlossom un bahsettiği gibi hortlatıyorlar bile bile.

Rota salgınlarında en önemli şey hijyen kuralları.
Anneler biraz bilinçli olsa yayılmayacak hastalıklar, çok görüyorum çocuk hasta oyun alanına getirmiş, markette falan çocukla yani.
Hasta çocuğun ne işi var sokakta, daha da yayılsın mı amaç, inanın anlamıyorum.
Benim çocuklarım her hasta olduğunda doktoru uyarır ne olur en az 10 gün hiçbir yere çıkarma dalga dalga yayılıyor hastalık diye.

Ben çocukluğumda hepatit b geçirip, öğrenimine ara vermiş, 9 ay evde yatmış, üstün bakım ve tedaviyle sağlığına kavuşmuş bir kadınım.
Annem çok bilgilidir bu konularda, onun sayesinde iyileştim.
Ya iyileşemeseydim, keşke o dönemde de olsaydı aşısı da ben de hasta olmasaydım.
Akranlarımdan 1 sene geri kalıp, evde camdan anca dışarı bakıp, insan yüzü görmeden, uçan kuşa içlenip de çekmeseydim bunları.
8 yaşında bir çocuğa her şeyin yasaklı olması, gerçekten kuş uçma demek gibi bir şey.

Fırsat ayağımıza gelmiş, keşke tüm aşılar ücretsiz olsa ama görülme sıklığı en fazla olanlar yine ücretsiz şükür ki, bunu bile güya bilinç adı altında tepiyor anneler.
Okumuş cahillikten başka bir şey değil, tüm üst jenerasyonumuzun kolunda çiçek aşısı izi vardır bizde yok, niye hastalık kalktı ortadan.
Ama MissCherryBlossom MissCherryBlossom un bahsettiği gibi hortlatıyorlar bile bile.
bende bu konuya gicigim bakiyorum bazen coxuk aksiriyo tiksiriyo agiz burun akiyo cocuğun şafti kaymiş hala bahcede avm de ne bileyim her yerde cikiyo karsima
ben cocugumun burnu aksa gectim baskasina bulastirma korkusunu cocuk dinlensin daha beter hasta olmasin diye 3 5 gun disari cikmiyorum
hastaneye gittigimde en tenha koseyi secmeye calisiyorum ki baska cocuklarada bulasmasin diye ama bir cok insanda bir rahatlik var aman grip iste heryerden kapabilir mantigi getirip milletin cocugunun burnunun dibine dibine sokuyorlar inatla bunun birde aşısiz versiyonunu var kara kara düşünüyorum
artik herkese aşılimi cocugunuz asisizsa hadi size iyi gunler diyecegiz sanirim

Asıl aşı yaptırmazsanız endişe etmelisiniz. Çocuğunuzu onlarca ölümcül hastalıklara açık hale getirmemelisiniz, bilakis onlara karşı kalkan olmalısınız. Aşı çok önemli. Ama tabii ki çocuğunuzun annesi sizsiniz. Buna karar verecek olan sizlersiniz. Konu açtınız ve biz sadece fikrimizi söyleyebiliriz. Gerisi sizin bileceğiniz şey.

Son düzenleme:
bu konuda bende cok dusundum..ama cocuklarimin hepsine yaptirdim nihayetinde..valla ilerde kanser olma ihtimalini arttirdigini filan okuyorum her gecen gun. diger yandan asi olmayan cocuklarin olasi bi hastalikta nelerle karsilastiklarini...bu bir secim..ve her secis bir vazgecistir.

Merhaba,
Iciniz rahatlatir mi bilmiyorum ama asi reddini ortaya atan doktor o makalesini geri cekmek zorunda kaldi tekrarlanabilir olmadigi icin (bilenler bilir bu akademide buyuk bir utanctir), ayrica kendi ulkesinde (Ingiltere) de sonradan yerlestigi ABD`de de calisamiyor su an cunku iki ulke de lisansini tanimiyor artik. Tek sebebi calismalarinin gercegi yansitmadigi, tekrarlanabilir olmamasi ve toplum sagligini tehlikeye atan bir duruma sokmasi.

Otizm ve asinin birebir korelasyonda oldugunu gosteren herhangi bir calisma yok, insanlari yanilgiya dusuren otizm belirtilerinin 1 yas asisi (sanirim ilk ortaya atilan asi measles yani kizamikti) civarinda belirginlesmeye baslamasi.

bende bu konuya gicigim bakiyorum bazen coxuk aksiriyo tiksiriyo agiz burun akiyo cocuğun şafti kaymiş hala bahcede avm de ne bileyim her yerde cikiyo karsima
ben cocugumun burnu aksa gectim baskasina bulastirma korkusunu cocuk dinlensin daha beter hasta olmasin diye 3 5 gun disari cikmiyorum
hastaneye gittigimde en tenha koseyi secmeye calisiyorum ki baska cocuklarada bulasmasin diye ama bir cok insanda bir rahatlik var aman grip iste heryerden kapabilir mantigi getirip milletin cocugunun burnunun dibine dibine sokuyorlar inatla bunun birde aşısiz versiyonunu var kara kara düşünüyorum
artik herkese aşılimi cocugunuz asisizsa hadi size iyi gunler diyecegiz sanirim
yaptigin dogru degil. cocugu disari cikaracaksinki virusler kirilsin. icerde durmak daha kotu.

buarada cocuklarin birbirlerinden hastalik kapmasi o kadarda kotu birsey degil. soyleki okula baslayan cocuklar daha cok hasta olur misal, ama zamanla direncleri daha guclenir ve daha az hasta olmaya baslarlar. bebegin cok kucuk olmamasi onemli tabii. 3 aydan kucuk bebek hastalik kapmamali, cunku olum olasiligi olabiliyor.

Benim kızım kreşe başladı. Her daim hasta. Ben çocuğumu iyileştirip okula gönderdikçe hastalanıp geri geldi. Napiyim simdi ben? Küçük bebeğime, babasina hatta köpeğimize bile bulaşıyor. Hayir yani bize de kizima da yazik yani. Bencil anneler çocuğuna birkac gün evde iyice baksa bunlar olmayacak hiç. Okuldan kizimi alirken görüyorum burunlari cesme gibi akmış yüzüne falan bulaşmış çocukların, deli dana gibi oradan oraya koşturuyor. Ne yavrum kendisi iyilesebiliyor ne de başkası. Zincirleme devam ediyor bu. Baktim herkesin keyfi yerinde. Mecbur ben de öyle gönderiyorum artik. Okula alışamayacak yoksa. Of dertlendim. Bunaldim şu hastalıklardan. Tekrar söylüyorum aşı çok önemli!

yaptigin dogru degil. cocugu disari cikaracaksinki virusler kirilsin. icerde durmak daha kotu.

buarada cocuklarin birbirlerinden hastalik kapmasi o kadarda kotu birsey degil. soyleki okula baslayan cocuklar daha cok hasta olur misal, ama zamanla direncleri daha guclenir ve daha az hasta olmaya baslarlar. bebegin cok kucuk olmamasi onemli tabii. 3 aydan kucuk bebek hastalik kapmamali, cunku olum olasiligi olabiliyor.
3 5 gun disari cikmiyorum derken uzun sureli gezi avm ye gitmek tarzi seyler yapmiyorum
diger cocuklarin yanina goturmeden mahallede mesela bir iki tur yuruyus yaptirip eve giriyorum geri birinin cocugu yaklasacak olsa uyariyorum fazla yaklasma hasta biraz diyorum bile bile lades yapmak hasta cocugunu goturup baska bir cocugun burnunun dibine sokmak bana vijdansizlik gibi geliyor

3 5 gun disari cikmiyorum derken uzun sureli gezi avm ye gitmek tarzi seyler yapmiyorum
diger cocuklarin yanina goturmeden mahallede mesela bir iki tur yuruyus yaptirip eve giriyorum geri birinin cocugu yaklasacak olsa uyariyorum fazla yaklasma hasta biraz diyorum bile bile lades yapmak hasta cocugunu goturup baska bir cocugun burnunun dibine sokmak bana vijdansizlik gibi geliyor
ha tamam, ben hic cikarmiyorsun diye anladim :)

Benim kızım kreşe başladı. Her daim hasta. Ben çocuğumu iyileştirip okula gönderdikçe hastalanıp geri geldi. Napiyim simdi ben? Küçük bebeğime, babasina hatta köpeğimize bile bulaşıyor. Hayir yani bize de kizima da yazik yani. Bencil anneler çocuğuna birkac gün evde iyice baksa bunlar olmayacak hiç. Okuldan kizimi alirken görüyorum burunlari cesme gibi akmış yüzüne falan bulaşmış çocukların, deli dana gibi oradan oraya koşturuyor. Ne yavrum kendisi iyilesebiliyor ne de başkası. Zincirleme devam ediyor bu. Baktim herkesin keyfi yerinde. Mecbur ben de öyle gönderiyorum artik. Okula alışamayacak yoksa. Of dertlendim. Bunaldim şu hastalıklardan. Tekrar söylüyorum aşı çok önemli!
burnu akmasi kotu birsey degil :) evet garip gelsede kulaga anliyorum seni. atesi olmadigi surece cocuklar okula gitmeli :) evet kapiyorlar birbirlerinden ama gucleniyorlar inan.

burnu akmasi kotu birsey degil :) evet garip gelsede kulaga anliyorum seni. atesi olmadigi surece cocuklar okula gitmeli :) evet kapiyorlar birbirlerinden ama gucleniyorlar inan.
Biliyorum bunu ama bebeğim 3 aylık 3tür hasta oluyor çocuk. Kızımı ondan uzak tutmak işkence. Hepimize hem de. Ha bir de mikrop kaptı anal apse oldu. El kadar bebeği daha 1 buçuk aylıkken ameliyat için hemşirenin eline vermek ne acı biliyor musunuz siz? Biraz dikkat etmeliyiz. Başkasını da düşünmeliyiz. Bu acılara gerek yok. Mikrop için de maalesef kızımdan bulaştı. Ikisi de okuldan sonraki ilk hastalıklarını geçirirken.

Biliyorum bunu ama bebeğim 3 aylık 3tür hasta oluyor çocuk. Kızımı ondan uzak tutmak işkence. Hepimize hem de. Ha bir de mikrop kaptı anal apse oldu. El kadar bebeği daha 1 buçuk aylıkken ameliyat için hemşirenin eline vermek ne acı biliyor musunuz siz? Biraz dikkat etmeliyiz. Başkasını da düşünmeliyiz. Bu acılara gerek yok. Mikrop için de maalesef kızımdan bulaştı. Ikisi de okuldan sonraki ilk hastalıklarını geçirirken.
ben bu kadar kucuk oldugunu bilmiyordum, diger arkadasa yazdim zaten 3 aydan kucukse tehlikeli diye. benim kizimda 2 aylikken virus kapti ve 1 hafta hastanede kaldik. hatta olumcul olabiliyormus. kizimin ictigi antibiyotiklerin haddi hesabi yoktur. kucuk bebek icin ne kadar tehlikeli oldugunu biliyorum haklisin. cok gecmis olsun..benim dedigim daha buyuk cocuklar icin

Asiyi red ettiğimi hangi kelimemden anladiniz yaptirmamayi göze alamıyorum diye yazdim ordan burdan yaptırmayacağım gibi birşey mi çıkıyor anlamadim ki herkes aynı tepkiyi vermiş yaptırıyorum yaptıracağım ama her aşı dönemi cok büyük stres ve kaygı yaşıyorum
O zaman içinizi rahatlatır belki: gerek yok büyük kaygı strese.hepimizin bebesi aşı oldu olmaya da devam ediyor.zorunlu & özel ne aşı varsa yaptirdim.karman corman bir ülke olduk.asıl şimdi yaptırma zamanı.ben olsam asi gününü gecirirsem stres olurum.siz de kendinize eziyet etmeyin.

Back