Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tamam deneyelimmm...
deee
diyet detayı nedir kaptancım.....nasıl olcak şimdi...
herbalcım teşekkürlerrrr canımmmmmhayat cim kaptan link vermistim. bak al copy paste yaptim canimcim. celik sen okuma bakiim asagidakileri..
Sevgili arkadaşlar.. Ve özellikle bu diyeti yeni deneyenler..
Benim aylardır oturttuğum bir standardım var. Paylaşayım, ilgilenen bilgilensin..
Her hafta Perşembe günleri, yani haftada bir gün bu diyeti uyguluyorum.
Uygulama Şeklim Şöyle:
Pişirme Metodu
1 çay bardağı pirinci, 3 çay bardağı suda haşlıyorum. Pirinçler dibe yapışmadan altını kapatıyorum. Azıcık su kalıyor yani..
Üzerine
- kırmızı pul biber
- nane
- sumak
- kara biber
koyuyorum bol bol.. Öyle ki pilavın rengi değişiyor iyice..
Üzerine 2 tepeleme dolu yoğurt (Danone)
Güzeeelce karıştırıp yiyorum. Yanında da cin biber/meksika biberi/sivri biber yiyorum. 3-4 adet
Toplam Ölçü:
Bir günde 3, eğer aç hissediyorsam maksimum 4 çay bardağı pirinç tüketiyorum.
Yan Gıdalar:
Mutlaka 2 öğün meyve yiyorum. Örneğin dün yaptığımda 2 kez bir kase dolusu üzüm yedim.
Bir ara öğünde de badem/ceviz türü şeyler yiyorum. Toplam ölçü avuç içindeki yuvarlak bölümü geçmeyecek şekilde. Toplam 6-7 adet maksimum
İçecekler:
Bir bardak sütlü nescafe (şekersiz)
Bir şişe Çamlıca light gazoz
Bir fincan doğadan portakallı form çayı (tatlandırıcı ile)
Bir fincan beyaz çay (içinde yeşil çay ve meyve kabukları olan bir karışım: Lipton)-tatlandırıcı ile
3-5 fincan siyah çay (şekersiz)
2-3 fincan türk kahvesi (yarım kesme şekerli)
eğer diyet yapacağım gün, iş günüme denk geliyorsa.. Sabahtan 2 fincan pişirip bahsi geçen karışımı yapıyorum. Yani baharat ve yoğurt ekliyorum. Yanımda götürüp soğuk soğuk yiyorum.
Sonuç:
Bu şekilde, en kötü 400 gr veriyorum bir günde. Dün yaptığım diyette ise 500 gr verdim.
tatlım ben vücutta bapırsaklarda filen tutulan suyun gittiğini düşünüyorumi kastan gideceğini annetmiyorum, sonuçta 1 günde vücuttan gitmez öyle hemena.s diye düşündüm tabi nacizane :))tamam nrymn ben de varim. kaydirigubbakcemile5
demek ki kastan gidiyo nrymn cim, bi de tuz olmayinca vucut su tutmuyo olabilir. evet bence de 1 gunden fazla yapmak hic hos olmaz.
ama bir gunden de bisi olmaz, takim icin yapcez artik kaydirigubbakcemile3
evet sporu da unutmayalım çok haklısın herbalcimmo zaman bu hafta en az ikinciyiz. ben ikinci olursak cok sevinicem. haftaya da birinci oluruz, boyle yukselen bi grafik. :lepi:
tamam pirinc lapasini yapalim bi de sporu da unutmayalim.
o zaman arkayı 4 ledik mi kızlarrcokacimcoookherbalcım teşekkürlerrrr canımmmmm
ben yarın bunu yapıyorum.....
nrymn orda misin kaptancim, benim bi sorum var.
ben gecen hafta kilomu 91,5 olarak verdim, ama tartinin hassas moduna gore 91.300 dum muhtemelen.
simdi ben bu hafta yine gecen hafta baz aldigim sekilde mi tartilayim yoksa gecen haftayi da (sonradan farkettigim) tartimin hassas moduna cevirip, artik hassas mod uzerinden mi gideyim?