• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

selam kızlar...bi selam veriyim çıkayım diyordum fitsemacım senin bu listeler gözüme çarptı..ben çok uzun süredir kalori sayıyorum.bu menülerle kilo veremezsin canım benim..1600 -1800 kalori arası yemen lazım.şu andaki kilon için bu rakamlar iyi..zamanla kilon azaldıkça kalori miktarını da azaltırsın..bi de düzen önemli..yani 1800 kalori yiyorsan bir ay kadar böyle olmalı..zaten aldığın kalori fazla gelirse kilo vermen takılır..miktarı azaltırsın o zaman..bide kızartma,reçel,çubuk kraker,kayma..bunlara elveda de artık:))protein ağırlıklı menüler kilo vermemi hep kolaylaştırmıştır.sana da tavsiye ederim..tabi yine sen bilirsin canım..

tskr ederım canım uyarın için ben 1400 kl. ustunde beslenemıyorum kılo veremıyorum ,ayrıca hipotroid hastasıyım düzenli kilo vermeyı beklemıyorum , listeme gelince et ve yumurta yiyemiyorum yiyebildiklerimi yiyorum hı arada bir kaç kaçamak var farkındayım bu ara tatlı ıhtıyacı duyyorum ,ve ben diyetten çok yaşam tarzım olsun istiyorum çok sıkı diyet yapıp kurtulabılırım , ama ben az yiyerek vücudumu terbıye ederek kilo vermek istiyorum .ilgin için tşkür ederim :16:

menüm ::56:

2012-10-08 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori

[1] Süt 0.20 LİTRE 136
[2] tavuk çorbası 1 tabak 170
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[4] fındık (1 adet) 10 adet 90
[5] Turşu 100 GRAM 10
[6] Pirinç Pilavı 0.50 PORSİYON 163
[7] Kızarmış Tavuk Baget 1 ADET 67
[8] Yeşil Üzüm 1 100 gr 57
[9] Elma 1 ADET 60
[10] Ekmek (çok tahıllı) 2 DİLİM 130
[11] Cherry Domates 100 GRAM 19
[12] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[13] Beyaz Peynir 20 GRAM 50

bol su.20 dak yürüyüş

Toplam : 1086 kal.

:nazar: nazarmı deydı ne oldu bıze bılmıyorum bu hafta:19:kımsenın keyfı yok gıbı açıkcası motıvasyonum düştü bu akşam leslı yapmayı düşünüyordum onu bıle canım istemiyor kızlar ,toparlanmamız gerek dıye düşünüyorum :13:

iyi geceler kızlar....geçmiş bu aralar pek ilerlemiyo,hadi bakalım toparlanalım,paylaşımı artıralım:32::32:

ben bugün dediğim gibi yoğundum ama aklımda sizdeydi,yazdıklarınızı bi çırpıda okudum:1::1:

saphireecim afiyet olsun,salatayı bol tutarsan bişeycik olmaz,bu arada çiğköfteye bende bayılıyorum,ama diyete başladığımdan beri yemedim,aslında diyetisyen her gittiğimde canının istediği bişi varmı diye soruyo,ben de hep yok diyorum:1:bu hafta söleyim bari çiğköfte diye:56:

nurkelebek
canım kuzucuğa tekrar geçmiş olsun,Allahta sana sabır,güç kuvvet versin,kendini çok sıkma,senin şu anda iyi olman lazım bebeğin için:16:

edacım helvaya kısa zamanda dur demen iyi olmuş,tatlı krizleri için ılık süte tarçın katıp içebilirsin,yada kuru kayısıyı kakaoya batırıp ye,çikolata etkisi yapacaktır:34:

semacım haftasonunda sonra hemen toparlanmışsın,nazar konusundada galiba kendi kendimize ettik,ama hiç merak etme yine eskisi gibi olucaz...hee bu arada yarışı unuttum sanmaa:23::23:

gülnihal
ablammm:16:tekrar diyet moduna girmişsin,valla azmine hayranım:46::46:sen o kalan kiloyu havada karada verirsin ben eminim:34:

mumucum senide anlıyorum canım,kendini nasıl iyi hissediyosan öyle yap ,belliki karar aşamasındasın,kafan karışık,adapte olamıyosun...biraz ara iyi gelecektir:16::16:

bugünki menümüde vereyim

sabah
2 dilim ç.ekmeği
köy peyniri
salatalık,maydonoz

ara
1 y.k kan üzümü

öğle
büyük kase ton balıklı salata
ayran,2 dilim ç.ekmeği

ara
200 ml lıght süt
3 ad form bisküvi

ara
1 elma

akşam

1 tabak ıspanak yemeği
bol salata,yoğurt

ara
1 greyfurt
1 y.k.kan üzümü

4 litre su,2 bardak yeşil çay
1 saatten fazla yürüyüş

bu arada kızlar artık yemekleri sıfır yağla pişiriyorum,soğanı yağla değil suyla kavuruyorum,sonra yine salçası domatesi ne gerekiyosa katıyorum,inanın lezzeti hiçte fark etmiyo

bide suyumuda artık karbonatlı içmeye başladım,tadı biraz değişik oldu:27:bakalım fayda faydadır:34:

minnoşlarr ben kilo aldım o kadar çokk yemişimkiii

moralim çok bozuldu artık zaten kalorisepetine giremiyorum korkuyorum :((

ne güzel düzenim vardı ama ama ama yaa arkadaşlarımın gelmesiyle off:(

acil olarak yapılan işe yarayan bişeyler var mı bildiğiniz

gunayduın kısceler
1.öğün
2 dılım ekmek 2 dılım salam 2 dılım kasar
1 çay

arkadaslar gunaydınn ..yaa delırıcem ben nıye rejım moduna gıremıyorummmm ..korkuyorum eskı kıloma donucem dıye ..psıkolog eslıgınde olan bı dıyetısyene gıtmeye karar verdımm ..

günaydın kızlar umarım guzel bır gun olur ... yarın aurobık kursuna baslıyorum haftada 3 gun sabahtan ögleye kadar ınşlh iyi gelir en azından haftada 3 gunum hareketlı gececek :8::21:

haklısın rakibem :15:yarış devam ediyor güzel bir cuma olur inşlh baskulde çok vermesemde vücudumun daraldıgını hıssedıyorum bu cuma resım cekıp koyucam bakalım, her ay resım atıp ilerde bakarım hem motıve edıcı olur.:13:

şekersiz çayımı içiyorum:ssz: 2 sohbet ederız dedım ama yıne kımse yok:19:

kahvaltım:

2012-10-09 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori

2 bardak su (kahvaltıdan önce mutlaka içerim )

[1] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
[2] Patates (kızarmış) 30 gr 84
[3] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[4] Maydanoz 20 gr 8
[5] Domates 1 ADET 14
[6] Beyaz Peynir 30 GRAM 75

Toplam : 247 kal.

canım moralini bozma verirsın yıne, ben mesela 1 gun kaçırsam ölçüyü ertesi gün daha çok dikkat ederım 3 gunde toparlarsın kendını ,

acil yapılacak tek şey dikkat etmen şok diyetler fazlasıyla sana gerı doner ....

günaydın kızlar . dün yediklerim

sabah
1 adet haşlanmış yumurta
salatalık
peynir

öğlen
nohut yemeği
yoğurt

ara
2 adet armut

akşam
1 tabak madımak yemeği
yoğurt

tatlım artılar için hiç üzülme,kalıcı değil onlar,cumaya kadar suyunu,yeşil çayını artır,bide proteine ağırlık ver,karbon hiç alma,eminim artılar geldikleri gibi gidecektir:1:

gunayduın kısceler
1.öğün
2 dılım ekmek 2 dılım salam 2 dılım kasar
1 çay

günaydın canım:16:

menülerini toplu halde yazsan daha iyi olmazmı şekercim:34:hem bizde daha kolay takip etmiş oluruz:16:

arkadaslar gunaydınn ..yaa delırıcem ben nıye rejım moduna gıremıyorummmm ..korkuyorum eskı kıloma donucem dıye ..psıkolog eslıgınde olan bı dıyetısyene gıtmeye karar verdımm ..

kuzucummm ne oldu sana bakıyımm:16:şu anda bu psikolojiye girememen normal sinemcim,biraz sakinleş,hem bu sefer acelemiz yok dimi,önünde atlanman gereken ne bir nişan nede düğün var,evindesin ne güzel,yemeklerini kendin yapıyosun,yavaş yavaş güzelim her şey,sıkı diyetleride boşver,yediklerini birazcık azaltarak başla,yada imkanın varsa git diyetisyene,hem hastanelerde cüzi rakamlara bakıyolar:34: burayada daha sık takıl,ben sana her şekilde destek olurum canım benim,yeterki sen üzülme....ahhh sinemcim yakın olsaydık ne güzel olurdu:16:

günaydın kızlar umarım guzel bır gun olur ... yarın aurobık kursuna baslıyorum haftada 3 gun sabahtan ögleye kadar ınşlh iyi gelir en azından haftada 3 gunum hareketlı gececek :8::21:

haklısın rakibem :15:yarış devam ediyor güzel bir cuma olur inşlh baskulde çok vermesemde vücudumun daraldıgını hıssedıyorum bu cuma resım cekıp koyucam bakalım, her ay resım atıp ilerde bakarım hem motıve edıcı olur.:13:

günaydın canımcım...bende basküldeki rakama çok takılmamak lazım,önemli olan incelmek bencede,bak ne güzel sende hissetmişsin bunu,ohhh sefamız olsun:32::32:
aurobik kursu demek haaa:23::23:hiçç kıskanmadımm bi kere:19::19:
günaydın kızlar . dün yediklerim

sabah
1 adet haşlanmış yumurta
salatalık
peynir

öğlen
nohut yemeği
yoğurt

ara
2 adet armut

akşam
1 tabak madımak yemeği
yoğurt

nazlıcım günaydın,çok sık uğramıyosun artık,yoğunmusun canım,yada canınmı sıkkın:26:

tatlım artılar için hiç üzülme,kalıcı değil onlar,cumaya kadar suyunu,yeşil çayını artır,bide proteine ağırlık ver,karbon hiç alma,eminim artılar geldikleri gibi gidecektir:1:

günaydın canım:16:

menülerini toplu halde yazsan daha iyi olmazmı şekercim:34:hem bizde daha kolay takip etmiş oluruz:16:

kuzucummm ne oldu sana bakıyımm:16:şu anda bu psikolojiye girememen normal sinemcim,biraz sakinleş,hem bu sefer acelemiz yok dimi,önünde atlanman gereken ne bir nişan nede düğün var,evindesin ne güzel,yemeklerini kendin yapıyosun,yavaş yavaş güzelim her şey,sıkı diyetleride boşver,yediklerini birazcık azaltarak başla,yada imkanın varsa git diyetisyene,hem hastanelerde cüzi rakamlara bakıyolar:34: burayada daha sık takıl,ben sana her şekilde destek olurum canım benim,yeterki sen üzülme....ahhh sinemcim yakın olsaydık ne güzel olurdu:16:

günaydın canımcım...bende basküldeki rakama çok takılmamak lazım,önemli olan incelmek bencede,bak ne güzel sende hissetmişsin bunu,ohhh sefamız olsun:32::32:
aurobik kursu demek haaa:23::23:hiçç kıskanmadımm bi kere:19::19:

nazlıcım günaydın,çok sık uğramıyosun artık,yoğunmusun canım,yada canınmı sıkkın:26:

günaydın canım . geliyorum canım buraya okuyorumda ama kimsecikler olmuyor ben geldiğimde :16: genelde herkes akşam burda oluyor sanırım benimde evde internet yok akşamları giremiyorum canım . hamdolsun keyfim ve huzurum yerinde:8:

günaydın canım . geliyorum canım buraya okuyorumda ama kimsecikler olmuyor ben geldiğimde :16: genelde herkes akşam burda oluyor sanırım benimde evde internet yok akşamları giremiyorum canım . hamdolsun keyfim ve huzurum yerinde:8:

iyi olmana sevindim canım:16: gündüz bu aralar evet biraz durgun buralar,sanırım herkes geliyo kimse bişey yazmayınca geri gidiyo,bende öğleye kadar biraz yoğun oluyorum,patron başımda hesap bekliyo:47::47:ondan sonra biraz rahatlıyorum:32:

neslicim bıtanem vallahı gıttı motıve falan kalmaıd dun aksma ben de :) :)
dıyetısyene gıdıcem kesın kafaya koydum.keşke keşke aynı ilde aynı ofıste aynı apartmanda olsaydık canım arkadasım benım ne cok ısterdımm :16::16::16:.esraylada konustuk bugun oda bı toparlanalım yettı canımıza dıyo .bı lıste hazırlıcak en azından bıdahakı aya kadar ona uyucaz snr dıyetısyeene gıdıcez kısmetse

iyi olmana sevindim canım:16: gündüz bu aralar evet biraz durgun buralar,sanırım herkes geliyo kimse bişey yazmayınca geri gidiyo,bende öğleye kadar biraz yoğun oluyorum,patron başımda hesap bekliyo:47::47:ondan sonra biraz rahatlıyorum:32:

bizde fazla yoğunluk yok canım . bende bakıyorum kimsecikler yok okuyup çıkıyorum .senin nasıl gidiyor diyet:16:

kızlar yulaf kepeği kullanan varmı ben faydalarını okudum ve kullanmaya kara verdim.benim et ve yumurtayla aram iyi degil protoin yönunden çok zengınmış ayrıca hipotroide iyi geliyormuş .....

YULAF

Botanikteki adı Avena sativa olan yulaf, yaklaşık olarak 5000 yıldır yetiştiriciliği(tarımı) yapılmaktadır. Yüzyıllar boyunca sadece hayvan yemi için uygun olduğu kabul ediliyordu. Yulafla ilgili yeni araştırmalar, sağlığımız hakkında bizlere şaşırtıcı gerçekler sunmaktadır. Beslenmede yulafa yer vermek sağlığımıza geniş yelpazede sağlığımıza yarar sağlamaktadır. Hem kullanımının kolay olması hem de kolay temin edilebilir olması yulafın önemini daha da artırmaktadır.
Yulaf genellikle sinirler için yatıştırıcı olarak kabul edilen bir tahıl olarak tarif edilebilir. Yulafın tohumları bir tür tahıl gevreği yapılmasının yanında çoğunlukla yulaf ezmesi şeklinde de tüketilmektedir. Yulaf, buğday ve arpadan sonra ikinci önemli mahsul olarak kabul edilmektedir. Ancak, son zamanlarda sundukları sayısız sağlık yararları nedeniyle artık tıbbi olarak ön plana çıkmıştır ve bu sayede yulafın tüketimi önemli ölçüde artmıştır.
YULAFIN BESİN DEĞERLERİ
Yulafın 150 gramında bulunan besin değerleri şunlardır: Su(12,82 gr), Enerji(607 kcal), Protein – 26,35 gr, Toplam lipid (yağ) – 10,76 gr, Kül – 2.68 mg, Karbonhidrat – 103,38 mg, Lif – 16,5 gram, Kalsiyum – 84 mg, Demir- 7.36 mg, Magnezyum- 276 mg, Fosfor -816 mg, Potasyum – 669 mg, Sodyum – 3 mg, Çinko – 6.19 mg, Mangan – 7,689 mg, Tiamin – 1,190 mg, Riboflavin – 0,217 mg, Niasin – 1,449 mg, B6 vitamini – 0,186 mg, Folat – 87 mcg, Yağ asitleri – 1,899 mg.
Yulaf proteini soya proteini ile eşit kaliteye sahiptir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yulaftaki proteinin süt, et ve yumurta kadar değerli olduğunu ortaya koymuştur. Bu şu anlama gelmektedir. Yulafın dar gelirli aileler için protein açıklarını ya da eksikliklerini karşılayan bir gıda olduğu bilinmelidir.
Yulaf proteini, proteinlerin yapıtaşları olan birçok amino asit içerir. Amino asitler vücudun optimum işleyişi kolaylaştırmak temel proteinlerdir.Bu amino asitler Triptofan, Treonin, Izolösin, Lösin, Lizin, Metiyonin, Sistin, Fenilalanin, Tirozin, Valin, Arjinin, Histidin, Alanin, Aspartik asit, Glisin, Glutamik asit, Prolin ve Serin bulundurur.
YULAFLA BESLENMENİN SAĞLIĞA FAYDALARI
KOLESTEROL: Yulaf ezmesi ve yulaf kepeği diyette önemli lifi kaynaklarıdır. Bu lifin yarısı çözünür ve yarısı çözünmez liflerdir. Yulafta bulunan çözünür lif, tek bileşenli beta-glukan, kan kolesterol düşürücü etkili olduğu kanıtlanmış olan çözünebilir bir liftir. Yulaf, tüm kolesterol düşürücü ilaçlar gibi bol egzersiz ile birlikte ele alındığında, düşük yağlı, yüksek lifli diyetin parçası olarak tüketildiğinde etkilidir. Bir başka çalışmada yulaf kepeği 6-8 hafta diyette kötü kolesterol (LDL) ile total kolesterol düşürdüğünü bulundu. Kısacası, yulaf kan kolesterol düzeyinin korunması için çok önemlidir. Yulaf, inositol bakımından en iyi kaynaklardan birini oluşturmaktadır. Başka bir deyişle, düzenli olarak yulaf yeme kolesterolünüzü kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.
Yeni bir araştırmaya göre, beta glukan, bakteriyel enfeksiyon alanına belirli insan bağışıklık hücrelerinin yeteneğini artırarak daha hızlı iyileşme sağladığı keşfedilmiştir.
BAĞIRSAKLAR VE KABIZLIK: Yulafta bulunan lifler kişinin sağlığı için çok önemli olduğuna şüphe yoktur. Yulafta yüksek lif içeriği mevcut olduğundan bağırsak kanserini önlemede yararlı olduğu belirtilmektedir. Lifler bağırsak hareketlerini düzenli tutulması gereklidir
Lif kaynağının tedavi edici bir diğer özelliği de düzenli kullanımda kabızlık sorununa yardımcı olabilir. Yulafta hem çözünür ve çözünmez lif yüksek oranda mevcuttur. Çözünmez lif suda çözünmez. Bu süngerimsi birçok kez kendi ağırlığı kadar sıvı emer ve dışkı yapar.
SİNİR SİSTEMİ: İyi bir protein kaynağı olmak dışında, yulaf da vücut için gerekli olan E vitamini, çinko, bakır ve demir de ihtiva etmektedir. Bu minerallerin etkili bir anti-depresan olarak hareket ettiği kanıtlanmıştır. Başka bir deyişle, yulaf sizi sakinleştirecek ve de depresyon tedavinizde yardımcı olacaktır. Yulaf, vitamin B kompleksleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum çok yüksek seviyede içerir. Tüm bu vitamin ve mineraller sinir sistemi için çok gereklidir. Ham yulaf ezmesi stresi azaltabilir.
KİLO VERME: Yulaf, yapısındaki çözünür lifler sayesinde kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Çözünür lifler insanın sindirim sürecini yavaşlatabilir ve uzun süre dolgunluk hissi sağlar. Pişmiş yulaf, vücut yağ azaltmaya yardımcı olabilir. Yeni bir araştırmaya göre 2-18 yaş arası çocuklarda alınan yulaf ezmesi obezite riskini düşürdüğünü göstermektedir.
DİYABET(ŞEKER HASTALIĞI): Düzenli kullanım kan şekeri seviyesindeki yükselme uzun bir periyoda yayılır. Bu, şu demektir. Düzenli kullanımda yulaf, tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bu sayede diyabetin neden olduğu birçok komplikasyonu önlemeye yardımcı olur.
KANSER: Yulaf kanser gibi kronik hastalıklardan vücudu koruduğu düşünülen fitokimyasallar (bitki kimyasalları) içermektedir. Yulafta lignan adı verilen fitoöstrojen bileşikler, meme kanseri gibi hormonlara bağlı hastalıkların riskini azaltması ile bağlantılı bulunmuştur. Araştırmalarının çoğu meme kanseri üzerinde yoğunlaştı ancak yulaf, prostat, endometrium ve over kanseri gibi diğer hormon ilgili kanserlerde de benzer etkilere sahiptir.
KALP: Sık sık tüketildiği takdirde, kalp hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır.
KAN BASINCI(TANSİYON): Bütün bir yulaf günlük porsiyonda zengin olarak kullanılırsa hipertansiyon veya yüksek kan basıncı azaltır ve böylece anti-hipertansif ilaç ihtiyacını azaltır. Bilindiği gibi hipertansiyon kalp ya da beyin üzerine ciddi etkileri bulunmaktadır.
ENERJİ: Yulaf, diğer tahıllar gibi enerji ihtiyacını karşılamak için kalori sağlayan bir karbonhidrat kaynağı olarak öncelikle değerlendirilir. Yulaf, orta şiddette egzersiz sırasında performansını artırmak için 1 saat 45 dakika önce yutulur ve insanın metabolizmasını olumlu yönde değiştirebilir.

çok geçmiş olsun güzelim ya... bak bu sayede solu kullanmayıda öğrenirsin bakma zorda kalınca herşey öğreniliyor... boşver evide napacaksın güzelim keyfinden yapmıyor değilsin ya kapı pencere hiç açma terlikleri olmadı 1 tur makineye at eve de parfüm sık olsun bitsin :D
:1::1:, cok sükür temizlik takintisi olan biri degilim,yoksa siyiyrdim heralde :)
SELAM ARKADAŞLAR....TÜNAYDINNN...
yogun bir hafta sonu geçirdim...kızım öksürükten duramıyor dün akşam biraz yatıştı bugün gene aynı...o yüzden dün çok üzgündüm...kıyamadım...
regl olucam bugün yarın o yüzden iştahım açık ama tutuyorum kendimi....
oyy gecmis olsun kuzucuga benim oglanda iylesemedi bi türlü bronsiti atlattik simdidie soguk alginligi basladi ve yine öksürüyor
:nazar: nazarmı deydı ne oldu bıze bılmıyorum bu hafta:19:kımsenın keyfı yok gıbı açıkcası motıvasyonum düştü bu akşam leslı yapmayı düşünüyordum onu bıle canım istemiyor kızlar ,toparlanmamız gerek dıye düşünüyorum :13:
sürü psikolojisi iste :1::1: ben sürüyü etkilewmeyeyim diye izine ayrildim ,biligilide telden yazdi bana oda ise baslayana kadar izine ayriliyor suan bebeginden dolayi giremiyor,ise baslayinca dönecek tekrar
iyi geceler kızlar....geçmiş bu aralar pek ilerlemiyo,hadi bakalım toparlanalım,paylaşımı artıralım:32::32:

ben bugün dediğim gibi yoğundum ama aklımda sizdeydi,yazdıklarınızı bi çırpıda okudum:1::1:

saphireecim afiyet olsun,salatayı bol tutarsan bişeycik olmaz,bu arada çiğköfteye bende bayılıyorum,ama diyete başladığımdan beri yemedim,aslında diyetisyen her gittiğimde canının istediği bişi varmı diye soruyo,ben de hep yok diyorum:1:bu hafta söleyim bari çiğköfte diye:56:

nurkelebek
canım kuzucuğa tekrar geçmiş olsun,Allahta sana sabır,güç kuvvet versin,kendini çok sıkma,senin şu anda iyi olman lazım bebeğin için:16:

edacım helvaya kısa zamanda dur demen iyi olmuş,tatlı krizleri için ılık süte tarçın katıp içebilirsin,yada kuru kayısıyı kakaoya batırıp ye,çikolata etkisi yapacaktır:34:

semacım haftasonunda sonra hemen toparlanmışsın,nazar konusundada galiba kendi kendimize ettik,ama hiç merak etme yine eskisi gibi olucaz...hee bu arada yarışı unuttum sanmaa:23::23:

gülnihal
ablammm:16:tekrar diyet moduna girmişsin,valla azmine hayranım:46::46:sen o kalan kiloyu havada karada verirsin ben eminim:34:

mumucum senide anlıyorum canım,kendini nasıl iyi hissediyosan öyle yap ,belliki karar aşamasındasın,kafan karışık,adapte olamıyosun...biraz ara iyi gelecektir:16::16:

canim kararimi verdim sükür ,istiharem hayilri cikmadi bende yapacagim isten vazgectim o konuda icim rahatta,su siralar düzenim acayip bozulmus duurmda evde duramiyorum ,oglum hasta onu doktora götür kendimle ugras,ilk bahar alerjim icin igne vurulmam lazim oraya bile gidemedim sira gelmiyor bi türlü yarinda oraya gidicem sanirim Allah izn verirse,su isleirmi bi toparlayayim bi düzene gireyim giricem yine listeye
canim eger diyet moduna giremiyorsan zorlama derim ben bi süre kendini rahat birak ama bu süre icndede kilo almamamya bak,ne kadar diyete girmek icn zorlasak kendimizi okadar ters tepiyor bide üstüne kilo aliyoruzz..

selam kızlar herkese tünaydın
az önce sinemle konusurken onada söyledım,
özellıkle bagırsak probemlerını sık sık yaşayanlara bi tarifim var mutlaka deneyin
2,5 lt su
1 kılo sogan ortalama 5-6 adet
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 lımon
1 tatlı kaşığı kımyon
toz biber acı seviyenıze göre ayarlayın 2 yada 1 yemek kaşıgı
bunların hepsını kaynatın soganlar yumusayıncaya kadar
sonra ılıtıp blendırdan geçirin ılık için ben soguk içtim gerçi ama ılık daha güzel olur tahmınımce.
kayınvalıdemın doktordan aldıgı bir tarif ve normali 1 günlük detoks olarak kullanılıyor gün boyu su ve bu tarif şeklınde
ama ben dün akşam akşam yemegı yerıne 1 kase içtim çok işe yaradı tavsıye ederım:)

Back
X