- 9 Ocak 2012
- 14.712
- 28.104
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Canım yetmiyor ama nasıl kabul edilmi bilmiyorum
Hazir olmadan baslamada sorun 1. Sınıfta değil soyut düşunme becerisinin biraz daha gelişkin olması gereken 4. Sınıf konularında çıkıyor genelde.ben de ilk defa duydum. 1 yılımız var şimdilik bakalım belki gelişimi iyi olur gider. ama ben de 66 aylık başlamıştım okula ve çok sıkıldım ilerleyen yıllarda. ondan ötürü de birazcık geç gitsin en azından 6 yaşı geçsin istiyorum
Biz raporla çocuğumuzu geç başlattıkEvet. Bu raporlar ilerde sikinti yaratabilirmis. Herkes ayni seyi soyluyor. Sizinkidemi haziran 2012 li ?
Hazir olmadan baslamada sorun 1. Sınıfta değil soyut düşunme becerisinin biraz daha gelişkin olması gereken 4. Sınıf konularında çıkıyor genelde.
Vallaha hayırlısı olsun diyelim.Ne yapacak olursanız olun netlesmeden çocuğun yanında konusmayinBeynim yandi. Napcam ben.
Masallah senin boyun bizim icin hayal şuan.Ben ilkokula başladığımda üzerime olan bir önlük bulamamışlar, o kadar miniktim ki annemler özel diktirmek zorunda kalmıştı. :) Annem çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru, motor gelişimimde bir sorun olmadığı için meslektaşlarına da danışarak okula başlamama karar vermiş. Zaten ben okula başladığımda okuma yazma biliyor ve iki basamaklı sayıları toplayıp çıkartabiliyordum, 1.sınıfta çok sıkılmıştım. İmkanları güzel bir özel okulda olduğum için hep spor yaptım ve ergenlik öncesi senelerde o kadar çabuk uzadım ki,şu an boyum 1.70in üzerinde. Kısaca minik diye göndermemezlik yapmayın derim çocuğunuzun gelişimi normalse,yaşamış biri olarak.
Özel hastaneden kabul olmuyor diye biliyorum. Ben ogluma aldım devlet hastanesindenKizim eylulde 75 aylik. Cok minyon ve premature oldugu icin bir yil gec vermek istiyoruz. Kresteki psikolog ve gelisimsel pediatri uzmanlarimizda ayni fikirde. Yarina randevu almistik ve rapor alacaktik ancak hoca hastaneden ayrilip muayenehane acmis.
Ankaradayiz.
Daha onece rapor alanlar illaki vardir. Hangi yolu izlemeliyiz ve aldiginiz hastaneler, cocugunuz ayi hakkinda bilgi verebilir misiniz?
Merhaba benim oğluma 2.5 yaşında koyulan teşhisti atipik otistik okula başlayınca çocuk psikiyatriye mutlaka götürün ve dikkat ilacı içmesini saglayın bu ilaç sayesinde daha kolay öğrenip gelişim sağlanıyor ben bunu çok geç öğrendim keşke önceden öğrenip başlasaydım diyorum hem çocuk hemde bizler için. ilaca başladıktan sonra çok hızlı öğrenmeye başladı gelişme daha hızlı ve verimli oldu lütfen araştırınOğlum atipik otizm yüzde kırk engelli raporu var biz bile 72 Aydan Sonra zorunlu eğitme başlıycaz. Sadece minyon diye geç başlatamazsınız, psikolojik bir sorun yoksa başlasın en önde oturur , sınıf öğretmeni de biraz ilgilenirse çok iyi olır. 72 Aydan sonra alınan raporu oğlumun engelli raporu olmasına rağmen alıp almamakta kararsızım çünkü o ömür boyu sistemde kalıcak. İlerde askeri okula polis akademisine MİT’e vs giremez o raporla
Geçen sene bende de yaş olarak büyük ancak gelişimi geride ve yapamayacağı bariz bir çocuk vardı. Rapor da alamadı ciddi bir sorun olmadığı için. Ben de sınıfta bırakmaya karar verdim, çocuk yıl boyunca okula gelmedi ve devamsız yazıldı. Şimdi 1. sınıfta ve geçen seneye göre çok çok iyi.
farklı raporlar aldık kardeşime devlet hastanelerinde heyete girmeniz gerekebilir rapor içim rehabilitsyon araştırmalar sonraki aşama değişmediyse hastane yönlendiriyorKizim eylulde 75 aylik. Cok minyon ve premature oldugu icin bir yil gec vermek istiyoruz. Kresteki psikolog ve gelisimsel pediatri uzmanlarimizda ayni fikirde. Yarina randevu almistik ve rapor alacaktik ancak hoca hastaneden ayrilip muayenehane acmis.
Ankaradayiz.
Daha onece rapor alanlar illaki vardir. Hangi yolu izlemeliyiz ve aldiginiz hastaneler, cocugunuz ayi hakkinda bilgi verebilir misiniz?
Canım öğretmenler kurulunda konu gündeme alınıp gerekli evraklar tam tutulursa ve veli de olur veriyorsa bir kereye mahsus kalabiliyorİlk 4 sene kalma yok diyorlar? Çocuk birinci ve ikinci dönem 1 er hafta bile gelse okula ikşci sınıfa geçermiş? Böyle bir bilginiz var mı?
Hic gelmezse otomatik olarak kaliyor. Gelirse veli ve ogretmen onaylarsa sinifta birakilabiliyor. Ben gecen sene 4 kisiyi biraktim.İlk 4 sene kalma yok diyorlar? Çocuk birinci ve ikinci dönem 1 er hafta bile gelse okula ikşci sınıfa geçermiş? Böyle bir bilginiz var mı?
Listesinde gözüktüğü okula dilekçe vericeksiniz.29 ocak 2013 lu kizima da rapor almak gerekiyor mu acaba? Sanirim dilekce verecegiz,o yeterli mi? Ne zaman ve nereye veriliyor bilen var mi kizlar? Eylulde 68 aylik ama seneye 80aylikken gondermek istiyorum
Cokmus arkadaşım.Ogrenci ve veli profili açısından zor bir okul mu?Hic gelmezse otomatik olarak kaliyor. Gelirse veli ve ogretmen onaylarsa sinifta birakilabiliyor. Ben gecen sene 4 kisiyi biraktim.