İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

Bihterinpekisi

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
8.475
28.674
41
Kizim eylulde 75 aylik. Cok minyon ve premature oldugu icin bir yil gec vermek istiyoruz. Kresteki psikolog ve gelisimsel pediatri uzmanlarimizda ayni fikirde. Yarina randevu almistik ve rapor alacaktik ancak hoca hastaneden ayrilip muayenehane acmis.
Ankaradayiz.
Daha onece rapor alanlar illaki vardir. Hangi yolu izlemeliyiz ve aldiginiz hastaneler, cocugunuz ayi hakkinda bilgi verebilir misiniz?

Canım rapor araligi 69/72 aydır.Fiziksel gelisim geriliğine yönelik raporu çocuk doktorundan-zihinsel/ruhsal/duygusal /ozbakim becerilerine yonelik raporu çocuk ruh sağlığı uzmanı verir.Bazi okullar ortopedi(parmak yapısı yeterince gelişmemiş 1. Sınıfa uygun değildir) ,nörolog raporu kabul etmis .Bence çocuğun isminin çıktığı okula gidin konuşun.Ben SGK anlaşması olmayan hastanenin raporunu kabul eden okul gördüm.

devlet hastanesinden bir çocuk hekiminden rapor almalısınız. ben de almıştım zamanında. psikomotor kasları yaşına uygun değil diye söylemiştim doktoruna. hiç bir sorun yaşamadan aldım ve 1 yıl geç başlattım. minyon olduğu için rapor vermez, minyonluğu karıştırma. psikomotor becerilerinin geri olduğunu söylemen yeterli.

Cok cok tesekkurler. Cok aydinlattiniz. Okula gittik okul RAM a yonlendirdi. RAM biz vermiyoruz gelen raporlari kontrol ediyoruz dedi.

Çocuk doktorlarının eline boy/kilo cetveli vermişler.O ölçüden zayıf ve kısaysa veriyor

Merhaba, öncelikle yönetmelikte "71 aya kadar olan çocuklar için sağlık raporu alınabilir fakat 72, 73, 74 ve 75 aylık çocukların 1.sınıfa başlaması zorunludur hiçbir şekilde rapor geçerli değildir" diye belirtilmiştir.
Görüştünüz mü bilmiyorum ama yinede bu konuda bulunduğunuz ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek veya telefonla arayarak ilgili birimlerden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Cok cok tesekkurler. Cok aydinlattiniz. Okula gittik okul RAM a yonlendirdi. RAM biz vermiyoruz gelen raporlari kontrol ediyoruz dedi.
Okulda çalışan Pdr ciyim.Benim kendi okulum benden tam tamına yönetmeliğe uygun rapor istedi.Unv.hastanesinden çocuk psikiyatristinden ozbakim becerisinden aldım çocuğuma.Ama dediğim gibi ortopedi raporunu kabul eden gordum

Bize de oyle soylediler ancak kreste raporlar gordum 74 aylik cocuga verilmisti mesela. Hacettepeden almislar altinda 4 dr imzasi verdi. Hacettepeyi bilirsiniz randevular falan cok gec verilir yetisir mi diye endise ettik.

Özel bir durumunuz varmış, ayrıntılı bir rapor istenebilir, buda okuldan okula ve müdürlüklere göre değişiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…