Devlet Hastanesi'ne gidiyorsun. Birçok bölüme girmek zorundasın. Her doktor bakıp onay verecek. Bütün bunları halledip evrakları hazırlandığında hastanede bir bölüm var oraya veriyorsun. Yaklaşık iki hafta sonrasında eğer rapor gerekli görülürse veriyorlar.
Ama şu var ki mental veya fiziksel bir özüru yoksa sırf minyon diye de rapor vermiyorlar.
Özrün derecesi yüzde yirmi olmalı en aşağı. Ayrıca rapor alanlar özel eğitim de görüyorlar.
Diyelim raporu aldın. Bu rapor okul çağında olduğunda mesela bire başladığın da özel çocuk olarak gösteriliyor.
Haaa bu durum sizi etkiler mi? Hayır? Ama diğer veliler sağolsun o çocuk RAM lı diye damgaliyor. Haliyle çocuklarına yansıtıyorlar.
Ben sırf minyon diye rapor almadım herhalde.
Şuan 4 yaşında oğlum var. Son bir senedir konuşmaya başladı. Dr goturdum zeka ve fiziksel olarak hiçbir sorunu yok dedi. Bu sene ana sınıfına gidecek. Konuşması tamamen düzelir de inşallah rapor almak zorunda kalmam diye dua ediyorum. Şükür konuşması artıyor günden güne. Ama hala istediğim boyutta değil.
Ha bu arada ileride raporu iptal ettirmek istersen o da bı uğraş. Yine hastaneler, yine bölümler yine Rama gitmeler....... İptal ettirmedigin sürece ilkokul, ortaokul farketmez her seferinde önüne çıkıyor çocuğun. Bu sefer de özel eğitimli çocukların sınıflarına gidiyorlar okulda.