İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

Arkadaşlar ben hepsini tam okumadım ama 72. Ay mecburi okula başlama ayı mı? Yani 72. Aydan itibaren rapor alınmıyor mu?

Teşekkür ederim canım.İhtiyac duyacağım bir bilgi bu.
Rica ederim benim size tavsiyem sadece fiziksel anlamda minyon diye çocuğunuzu okula göndermekten kaçınmayın. Okul olgunluğu bir bütündür, çocuğun bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel anlamda İlkokula hazır olup olmadığını ölçmek gerekir. Bu konuda pedagog, erken çocukluk uzmanı, psikolog vb kişilerden yardım alabilirsiniz. Çocuğu bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmek gerekir. Çocuğunuz için en doğru kararı vermeniz dileğiyle...

Kay
29 ocak 2013 lu kizima da rapor almak gerekiyor mu acaba? Sanirim dilekce verecegiz,o yeterli mi? Ne zaman ve nereye veriliyor bilen var mi kizlar? Eylulde 68 aylik ama seneye 80aylikken gondermek istiyorum
kayıt dönemi başayınca okuluna gideceksiniz.orda hazır dilekçeler var.imza atıp çıkıyorsunuz.

Ben de o yone dogru kayiyorum galiba.

Benim ikizim var. Bizi ailemiz 5.5 yaşında ilkokula verdi. Sebebi benim yasitlarimdan biraz daha ileride olmam. Ancak kardeşim buna bence hazır değilmiş. Yaşamı boyunca hep bunun sıkıntısını çekti. Hırslı da bir insan hep çok çalışmak zorunda kaldı. Çünkü ilkokulda ben de dahil çoğunluğun kavrayabildigi şeyleri kavramakta zorluk yaşıyordu.

Kızınız prematüre doğmuş, 600 gram doğmuş allah sağlık sıhhat versin. Fiziksel yeterlilik de bence çok önemli ama duygusal ve mental yeterliliğini de bir uzmanın değerlendirmesini isteyin. Ona göre karar verirsiniz. Ailelerin rapordan korkmasını da cok anlamsız buluyorum. Maalesef onları da eğitimciler korkutmuş.

Canım ben okulda Pdr ciyim.Karar veremeyen arkadaş başkasiydi.Ha ben de iki sene önce rapor alarak kızımı 69 da göndermedim ama kararımdan dolayı pişman olmadik hiç.

Canım ben okulda Pdr ciyim.Karar veremeyen arkadaş başkasiydi.Ha ben de iki sene önce rapor alarak kızımı 69 da göndermedim ama kararımdan dolayı pişman olmadik hiç.
Kusura bakmayın lütfen, yanlışlıkla size alıntı yapmışım...Akşam ders çıkışı olunca hatlar karıştı.

Soylediklerinizde haklisiniz elbette. Mama dedigimiz enerjisi artirilmis süt aslinda. Universite hastanesinde yapilan kapsamli test ve rontgenler sonucu baslandi. Eger etkili olmasaydi buyume hormonu verilecekti simdilik etkili sute devam dedi dr.

Size karsi fazla sert olduysam özür dilerim. Sonucta bir annesiniz ve endiselisiniz. O küvöz durumu eminim cok yipratmistir sizi. Ancak pozitif olun. Bu yavru hayata tutunmaya basarmis. Kiziniz o kadar güclü ki, boy moy dinlemez :) Benim kizimda kücük sayilir, neredeyse 16 aylik ve 9,2 kilo daha. Ancak seni, beni cebinden cikarir :)

Yeter ki kiziniz öz güvenli olsun, mutlu olsun. Birseyler ögrensin. Kiziniz saglikli. Simdilik süt ile iyi gidiyor. Kiziniz büyüyor artik. Hersey cok güzel olacak.

AA kuzucuk 6 Yaşında başlayacak demek ki:) Peki anaokuluna 4 ya da 5 yaşında mı veriliyor yani o ailenin isteğine mi bağlı?
Valla daha önce bir okul öncesi kurum deneyimi yoksa iki yıl anasınıfı cocuk için gayet güzel oluyor bence.

Valla daha önce bir okul öncesi kurum deneyimi yoksa iki yıl anasınıfı cocuk için gayet güzel oluyor bence.
Teşekkür ederim yardımcı oldunuz. Bakalım şimdi 2 yaşında kardeş de geliyor ona. Artık duruma göre karar vericem ama ben işe başlayana kadar büyük olan 4 yaşında olacak o zaman veririm diyorum artık.

Amanın kuzu daha iki yaşında mi O okula başlayana kadar en az iki milli eğitim bakanı bir de sistem değişikliği olur

Canım sen anlıyorsun bu işten sanırım :) Seneye benim ki 70 aylık oluyor , istersem ilkokula başlatmama hakkım var mı ?

Canım sen anlıyorsun bu işten sanırım :) Seneye benim ki 70 aylık oluyor , istersem ilkokula başlatmama hakkım var mı ?
Canım 69/72 aylar arası doktor raporunda 1. Sınıfa uygun değildir ,anasınıfına tekrar etmesi tavsiye edilir vb. yazıyorsa ilkokula baslatmayabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…