İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

Canım 69/72 aylar arası doktor raporunda 1. Sınıfa uygun değildir ,anasınıfına tekrar etmesi tavsiye edilir vb. yazıyorsa ilkokula baslatmayabiliyor
Seneye gelsin bir bakalım gerçi benim ki 8 aylıktan bu yana kreşte sıkıntı olmaz sanırım...Gerçi sıkıldı artık hep ders hep etkinlik hep okul sen bana baksan olmaz mı diyor kuzum

Seneye gelsin bir bakalım gerçi benim ki 8 aylıktan bu yana kreşte sıkıntı olmaz sanırım...Gerçi sıkıldı artık hep ders hep etkinlik hep okul sen bana baksan olmaz mı diyor kuzum
Şimdi okulu gundeminize bile alma.Kuzunla mümkün olduğunca vakit geçirmeye bak. Sonrasını zaten zamanı gelince konuşuruz.

Konumu guncelleyeyim. Kizimi aldim bir koleje gotrudum. Psikolog ilgilendi. Test yapti. Ozel dahi olsa 1. Sinifa hazir olmadigini soyledi. Akil olarak degil ama psikolojik olarak hazir degil dedi. Dikkat daginikligi cikti. Biz hem devlatten hem 1. Siniftan vazgectik. Rapor alip bir kolejin anasinifina baslatacagiz.

Guncelleme yapayim. Dr a gittik, fiziksel olarak anaokuluna uygundur diye rapor aldik ve ozel bir okulun anaainifina kayit yaptirmak icin gittik ama aldigimiz yanitla şok olduk. Bu sene mevzuat degismis. Bizkm aldigimiz rapor zatem gecersizmis. 72 ayu gectikten sonra cocugun ciddi bir raporu olsa dahi 1. Sinifa baslamasi şartmis. Kaynastirma ogrencisi olarak basliyorlarmis. Okullarda bazi ayricaliklari oluyormus. Benim kiz zaten o raporu alamiyor alsa adahi 1. Sinifa her sartta baslayacaksa neden alayim ki?

Canim normalde de yonetmelikte bu sekildeydi.Rapor hakki 69/72 ay araligina verilmisti.Diger durumda kaynastirma raporu ile 1.sinifa baslar diyordu.Hayırlısı olsun canım.

Canim normalde de yonetmelikte bu sekildeydi.Rapor hakki 69/72 ay araligina verilmisti.Diger durumda kaynastirma raporu ile 1.sinifa baslar diyordu.Hayırlısı olsun canım.
Gecen sene okullara baskinlar yapilmis. 72 ay ustu raporlu cocuk kabul eden okullar sorusturma gecirmis. Ben ne yapayim simdi psikolovlar kesinlikle vermeyin diyor devlet baslatin diyor.

Gecen sene okullara baskinlar yapilmis. 72 ay ustu raporlu cocuk kabul eden okullar sorusturma gecirmis. Ben ne yapayim simdi psikolovlar kesinlikle vermeyin diyor devlet baslatin diyor.
Üniversite hastahanesinden filan olunca okul mudurlukleri kabul ediyordu ama aslında yönetmelik de çok açıktı.Cocuk okula başlayıp sınıfta uyum sorunu yaşarsa sınıf düzeninde sorun cikmasin diye kendi kafalarına göre kabul ediyorlardı sanırım raporu.Denetlendigini görünce insiyatif kullanmayı bırakmışlardır.Hayirlisi olsun tekrar

Benim de bu konuda kafam karışık arkadaşlar, ayni durumda olanlar fikir paylaşırsa sevinirim.
Suan (temmuz 2018) itibariyle 71 aylik olan kızımızı, aslında çoğunluğun tavsiyesiyle gec baslatmak istiyoruz. Ama bu rapor işi filan olayı biraz tatsizlastiriyor.
Bizimle ayni durumda olanlar ne yapacaklar acaba? Kafalar cok karışık bizim

Oğlumdada gelişim geriliği var çok geç konuştu seneye eylülde 75 aylık olacak ama seneye kadar bir sıçrama yapmazsa çok zorlanır herhangi bir raporumuz yok öğretmen arkadaşımdan yardım istedim ne yapılır diye rama sormuş tek hekim raporuyla 79 aya kadar olanların anaokulu yaşı 1 yıl uzatılabiliyormuş yani heyet falan değil yönetmeliğide bu temmuzda yayınlanmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…