- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Seneye gelsin bir bakalım gerçi benim ki 8 aylıktan bu yana kreşte sıkıntı olmaz sanırım...Gerçi sıkıldı artık hep ders hep etkinlik hep okul sen bana baksan olmaz mı diyor kuzumCanım 69/72 aylar arası doktor raporunda 1. Sınıfa uygun değildir ,anasınıfına tekrar etmesi tavsiye edilir vb. yazıyorsa ilkokula baslatmayabiliyor
Şimdi okulu gundeminize bile alma.Kuzunla mümkün olduğunca vakit geçirmeye bak. Sonrasını zaten zamanı gelince konuşuruz.Seneye gelsin bir bakalım gerçi benim ki 8 aylıktan bu yana kreşte sıkıntı olmaz sanırım...Gerçi sıkıldı artık hep ders hep etkinlik hep okul sen bana baksan olmaz mı diyor kuzum
Canim normalde de yonetmelikte bu sekildeydi.Rapor hakki 69/72 ay araligina verilmisti.Diger durumda kaynastirma raporu ile 1.sinifa baslar diyordu.Hayırlısı olsun canım.Guncelleme yapayim. Dr a gittik, fiziksel olarak anaokuluna uygundur diye rapor aldik ve ozel bir okulun anaainifina kayit yaptirmak icin gittik ama aldigimiz yanitla şok olduk. Bu sene mevzuat degismis. Bizkm aldigimiz rapor zatem gecersizmis. 72 ayu gectikten sonra cocugun ciddi bir raporu olsa dahi 1. Sinifa baslamasi şartmis. Kaynastirma ogrencisi olarak basliyorlarmis. Okullarda bazi ayricaliklari oluyormus. Benim kiz zaten o raporu alamiyor alsa adahi 1. Sinifa her sartta baslayacaksa neden alayim ki?
Gecen sene okullara baskinlar yapilmis. 72 ay ustu raporlu cocuk kabul eden okullar sorusturma gecirmis. Ben ne yapayim simdi psikolovlar kesinlikle vermeyin diyor devlet baslatin diyor.Canim normalde de yonetmelikte bu sekildeydi.Rapor hakki 69/72 ay araligina verilmisti.Diger durumda kaynastirma raporu ile 1.sinifa baslar diyordu.Hayırlısı olsun canım.
Üniversite hastahanesinden filan olunca okul mudurlukleri kabul ediyordu ama aslında yönetmelik de çok açıktı.Cocuk okula başlayıp sınıfta uyum sorunu yaşarsa sınıf düzeninde sorun cikmasin diye kendi kafalarına göre kabul ediyorlardı sanırım raporu.Denetlendigini görünce insiyatif kullanmayı bırakmışlardır.Hayirlisi olsun tekrarGecen sene okullara baskinlar yapilmis. 72 ay ustu raporlu cocuk kabul eden okullar sorusturma gecirmis. Ben ne yapayim simdi psikolovlar kesinlikle vermeyin diyor devlet baslatin diyor.