- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Soylediklerinizde haklisiniz elbette. Mama dedigimiz enerjisi artirilmis süt aslinda. Universite hastanesinde yapilan kapsamli test ve rontgenler sonucu baslandi. Eger etkili olmasaydi buyume hormonu verilecekti simdilik etkili sute devam dedi dr.Elbette öyle diyecekler. Kiziniz orada 1 sene daha kalmasi, 1 sene daha ekstra sizden para kazanmalari demek.
Boy küçük diye okula başlamamak için bir neden olmamali. Sanki çocuğu okula değil, boks kampina yolluyorsunuz.
Evet prematüre doğdu, evet zor zamanlar geçirdiniz fakat artik çocuğunuz büyüdü ve bunu kabul etmeniz gerekiyor. Artik bu yaşta prematüre olmasinin etkisi yoktur.
Özel mama veriyorsunuz. Bu yaşta ne mamasi? Bu şekilde çocugunuzu zihinsel olarak küçük tutuyorsunuz. Bence çocuğunuzda sorun yok. Gayette okula başlayabilir.
Siz anne olarak artik korkularinizi yenmeniz lazimsiniz. Yoksa bu şekilde kiziniza daha çok zarariniz olur.
Anaokuluna gitmedi mi?1.sınıftan o kadar korkuyorum ki o sene ücretsiz izin alıp oğlumla mı ilgilensem diyorum, gerçi ben ne zaman böyle velvele yapsam oğlum beni utandırdı ama herkes çok zor diyo, iyi ki el yazısı işi bitti
Canım özel okullar anasinifini yaş gruplarına göre ayırıp kendi müfredatını uyguluyor ama devlette bu uygulama yokAnaokuluna gitmedi mi?
Hazırlık diye geciyor zaten son sene ve cidden ilkokula hazırlık şeklinde oluyor. Bu sene kızım hazırlıkta,heceleri,sesleri öğrendiler,harfleri ,rakamları öğrendiler. Bize sene başında "bu sene ön eğitim veriyoruz,ilkokulda kolayca öğrenebilecekleri şekilde hazırlıyoruz"demişlerdi. Cidden faydasını gördük biz bu sene hazırlığın.
Bunu bilmiyordum.Canım özel okullar anasinifini yaş gruplarına göre ayırıp kendi müfredatını uyguluyor ama devlette bu uygulama yok
Özel bir anaokulunda müdürüm. Eylülde 72 aylık ve üzeri olan çocuklar için sadece doktor raporu yeterli değil RAM olarak kısalttığımız bağlı olduğumuz ilçenin Rehberlik Araştırma Merkezi'nin öğrencinin okul öncesi eğitime devam etmesi gerektiği yönünde rapor vermesi lazım. RAM'a başvurmadan önce tam teşekküllü bir hastaneden rapor almalısınız. Aksi halde MEB'e bağlı hiç bir anaokulu veya anasınıfına kayıt yaptıramazsınız çünkü e-okul sistemi buna izin vermiyor. 2102 Ekim , Kasım ve Aralık ayında doğan çocuklar ise sadece doktor raporu ve veli dilekçesi ile okul öncesine devam edebilirler.Kizim eylulde 75 aylik. Cok minyon ve premature oldugu icin bir yil gec vermek istiyoruz. Kresteki psikolog ve gelisimsel pediatri uzmanlarimizda ayni fikirde. Yarina randevu almistik ve rapor alacaktik ancak hoca hastaneden ayrilip muayenehane acmis.
Ankaradayiz.
Daha onece rapor alanlar illaki vardir. Hangi yolu izlemeliyiz ve aldiginiz hastaneler, cocugunuz ayi hakkinda bilgi verebilir misiniz?
Aslinda dogru. Baya gec
Mektupla kalsa iyi .Sonunda da kapıya dayaniliyor.Ayrıca artık bu yaş aralıkları ve eokul kayıtları MEB tarafından çok sıkı takip ediliyor. 'İlkokula kayıt yaptır ama gönderme devamsızlıktan kalsın' vb önerileri dikkate almanızı tavsiye etmem.Öğrencinin devamsızlığıı belli bir günü aştığında veliye mektup gönderiliyor kısacası siz kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edin aksi halde çocuğunuz bundan olumsuz etkilenebilir.
Bu şekilde kaydettiğiniz öğrenci var mıydı?(72 ay üstü Ram raporu ile)Özel bir anaokulunda müdürüm. Eylülde 72 aylık ve üzeri olan çocuklar için sadece doktor raporu yeterli değil RAM olarak kısalttığımız bağlı olduğumuz ilçenin Rehberlik Araştırma Merkezi'nin öğrencinin okul öncesi eğitime devam etmesi gerektiği yönünde rapor vermesi lazım. RAM'a başvurmadan önce tam teşekküllü bir hastaneden rapor almalısınız. Aksi halde MEB'e bağlı hiç bir anaokulu veya anasınıfına kayıt yaptıramazsınız çünkü e-okul sistemi buna izin vermiyor. 2102 Ekim , Kasım ve Aralık ayında doğan çocuklar ise sadece doktor raporu ve veli dilekçesi ile okul öncesine devam edebilirler.
Evet bu yıl artükülasyon bozukluğu yani konuşması net anlaşılmayan ve bilişsel anlamda da yaşının gerisinde olan bir öğrencimiz var. Geçmiş yıllarda da oldu. Özellikle 2017-2018 öğretim yılı itibarıyla doktor raporu, RAM raporu vb dırumlar çok sıkı takip ediliyor. 72 ay üzeri çocuğu RAM raporu olmadan eokulda bir açıktan yararlanıp kayıt yapsanız bile sonrasında okul idaresinin savunması isteniyor tecrübeyle sabittir. Ben başka bir okuldan 74 aylık öğrenciyi nakil aldığım halde savunmam istendi. 'Diğer okulun müdürü hatalı siz de bu hatayı devam ettirmişsiniz' gerekçesi ile...Bu şekilde kaydettiğiniz öğrenci var mıydı?(72 ay üstü Ram raporu ile)
Teşekkür ederim canım.İhtiyac duyacağım bir bilgi bu.Evet bu yıl artükülasyon bozukluğu yani konuşması net anlaşılmayan ve bilişsel anlamda da yaşının gerisinde olan bir öğrencimiz var. Geçmiş yıllarda da oldu. Özellikle 2017-2018 öğretim yılı itibarıyla doktor raporu, RAM raporu vb dırumlar çok sıkı takip ediliyor. 72 ay üzeri çocuğu RAM raporu olmadan eokulda bir açıktan yararlanıp kayıt yapsanız bile sonrasında okul idaresinin savunması isteniyor tecrübeyle sabittir. Ben başka bir okuldan 74 aylık öğrenciyi nakil aldığım halde savunmam istendi. 'Diğer okulun müdürü hatalı siz de bu hatayı devam ettirmişsiniz' gerekçesi ile...
Canım herhangi bir sağlık kurumdan tanı aldıysa durumu kimlik no dan kayıt altında zaten.[/QUOTE
Hayir suanda sadece saglik raporu olarak kayit altinda. MEB de bir kaydi yok
HÖzel eğitim desteği almak için Ram a basvurmadiniz miBurka ?
Merhaba benim oğluma 2.5 yaşında koyulan teşhisti atipik otistik okula başlayınca çocuk psikiyatriye mutlaka götürün ve dikkat ilacı içmesini saglayın bu ilaç sayesinde daha kolay öğrenip gelişim sağlanıyor ben bunu çok geç öğrendim keşke önceden öğrenip başlasaydım diyorum hem çocuk hemde bizler için. ilaca başladıktan sonra çok hızlı öğrenmeye başladı gelişme daha hızlı ve verimli oldu lütfen araştırın
Anladım canım.Hakkinizda hayırlısı olsun.H
Hayir kendi birikimizi harcadik 2.5 yildir.
Hadi hayırlı olsun kuzuya.Bugun gecen sene 74 aylik cocugu icin rapor alip baslatmayan bir anneyle konustum ve cok pisman oldugunu ogrendim. Buradaki arkadaslarinda tavsiyesiyle sadece minyon oldugu icin cocuga rapor alip birakmayacagim. 1. Sonifa baslatacagim galiba. Hayirisi olsun.