İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sinifa gec baslatmak icin rapor alanlar yardimci olabilir mi?

Soylediklerinizde haklisiniz elbette. Mama dedigimiz enerjisi artirilmis süt aslinda. Universite hastanesinde yapilan kapsamli test ve rontgenler sonucu baslandi. Eger etkili olmasaydi buyume hormonu verilecekti simdilik etkili sute devam dedi dr.

1.sınıftan o kadar korkuyorum ki o sene ücretsiz izin alıp oğlumla mı ilgilensem diyorum, gerçi ben ne zaman böyle velvele yapsam oğlum beni utandırdı ama herkes çok zor diyo, iyi ki el yazısı işi bitti
Anaokuluna gitmedi mi?
Hazırlık diye geciyor zaten son sene ve cidden ilkokula hazırlık şeklinde oluyor. Bu sene kızım hazırlıkta,heceleri,sesleri öğrendiler,harfleri ,rakamları öğrendiler. Bize sene başında "bu sene ön eğitim veriyoruz,ilkokulda kolayca öğrenebilecekleri şekilde hazırlıyoruz"demişlerdi. Cidden faydasını gördük biz bu sene hazırlığın.
Bence stres yapma. Muhakkak zorlanabilirler ama sıfırdan başlamıyorlar bu bir artı.

Canım özel okullar anasinifini yaş gruplarına göre ayırıp kendi müfredatını uyguluyor ama devlette bu uygulama yok

Canım özel okullar anasinifini yaş gruplarına göre ayırıp kendi müfredatını uyguluyor ama devlette bu uygulama yok
Bunu bilmiyordum.
Kızım montessori temelli bir okulda.
Sene başında bize böyle söylemişlerdi,ingilizce ve montessori sunumlarında gayet memnun ayrıldım okuldan.
Tabi gelişim açısından da görebiliyorum bu sene farkı,geçen seneye nazaran.
Ben sanırım bundan dolayı rahatım birazda.
Her ne olursa olsun,anaokuluna giden çocuk az da olsa okul disiplinini alıyor tabi.

Özel bir anaokulunda müdürüm. Eylülde 72 aylık ve üzeri olan çocuklar için sadece doktor raporu yeterli değil RAM olarak kısalttığımız bağlı olduğumuz ilçenin Rehberlik Araştırma Merkezi'nin öğrencinin okul öncesi eğitime devam etmesi gerektiği yönünde rapor vermesi lazım. RAM'a başvurmadan önce tam teşekküllü bir hastaneden rapor almalısınız. Aksi halde MEB'e bağlı hiç bir anaokulu veya anasınıfına kayıt yaptıramazsınız çünkü e-okul sistemi buna izin vermiyor. 2102 Ekim , Kasım ve Aralık ayında doğan çocuklar ise sadece doktor raporu ve veli dilekçesi ile okul öncesine devam edebilirler.

Aslinda dogru. Baya gec

Çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız. Eğer bilişsel,duyuşsal,psikomotor gibi gelişim alanlarinda geriligi yoksa boy ve kiloyu sorun etmeyin derim.

Benim kızım da 75 aylıkken başladı ve sizin çocuğunuz gibi minyondu ve 15 kiloydu. Baslarda endişelendim ama 4 yaşında okuma-yazmayı, toplama ve çıkarmayi, 5'e kadar çarpım tablosunu öğrenmişti. Gitmezse çok geç olacakti.Büyük kızım 2.sınıfa başlayacakken öğretmeni küçük kızımın durumunu bildiği için onuda 2 den baslatip sınıfına almak istediğini soyledi fakat biz kabul etmedik. Yaşıtlarıyla aynı sınıfta olması, 1.sınıfın müfredatindan da faydalanması onun için daha iyi olacaktı. Şuan yeni birçok şey öğrendi ve yaşıtlarıyla da gayet mutlu.

Ayrıca artık bu yaş aralıkları ve eokul kayıtları MEB tarafından çok sıkı takip ediliyor. 'İlkokula kayıt yaptır ama gönderme devamsızlıktan kalsın' vb önerileri dikkate almanızı tavsiye etmem.Öğrencinin devamsızlığıı belli bir günü aştığında veliye mektup gönderiliyor kısacası siz kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edin aksi halde çocuğunuz bundan olumsuz etkilenebilir.

Mektupla kalsa iyi .Sonunda da kapıya dayaniliyor.

Bu şekilde kaydettiğiniz öğrenci var mıydı?(72 ay üstü Ram raporu ile)

Bu şekilde kaydettiğiniz öğrenci var mıydı?(72 ay üstü Ram raporu ile)
Evet bu yıl artükülasyon bozukluğu yani konuşması net anlaşılmayan ve bilişsel anlamda da yaşının gerisinde olan bir öğrencimiz var. Geçmiş yıllarda da oldu. Özellikle 2017-2018 öğretim yılı itibarıyla doktor raporu, RAM raporu vb dırumlar çok sıkı takip ediliyor. 72 ay üzeri çocuğu RAM raporu olmadan eokulda bir açıktan yararlanıp kayıt yapsanız bile sonrasında okul idaresinin savunması isteniyor tecrübeyle sabittir. Ben başka bir okuldan 74 aylık öğrenciyi nakil aldığım halde savunmam istendi. 'Diğer okulun müdürü hatalı siz de bu hatayı devam ettirmişsiniz' gerekçesi ile...

Teşekkür ederim canım.İhtiyac duyacağım bir bilgi bu.

Ogrenmesinde bir sorun yok bilissel gelisim yasinin ustunde

Duygusal ve sosyal gelisim yasinin altinda

Simdide kadar ilac kullanmadik, ilkokulda mecbur kalirsak kullanicaz doktormuz da
Tavsiye ederse

H

Hayir kendi birikimizi harcadik 2.5 yildir.
Anladım canım.Hakkinizda hayırlısı olsun.Alinan sağlık raporları da Ram kaynaştırma tedbiri de sonrasında yeniden raporla iptal ettirebilir şeyler .Sakin sistemde kalıp çocuğun geleceğini etkileyecek diye korkma canım.Kendi çocuğum için de ilerde mutsuz olacağı bir meslektense olduğu gibi kabul göreceği,mutlu olacağı,aşırı kuralcı olmayan ,yeteneklerine uygun bir meslek daha iyi diye düşünüyorum.

Bugun gecen sene 74 aylik cocugu icin rapor alip baslatmayan bir anneyle konustum ve cok pisman oldugunu ogrendim. Buradaki arkadaslarinda tavsiyesiyle sadece minyon oldugu icin cocuga rapor alip birakmayacagim. 1. Sonifa baslatacagim galiba. Hayirisi olsun.

Hadi hayırlı olsun kuzuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…