- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Hayırlısı olsun canım.Bu cümleyi kurmasının nedeni 4+4 e geçilirken başbakanımızın bu raporların çocukların gelecekleri ile oynamak olduğunu açıklamasıdır.Ya ben müdürün yalancısıyım. Milli eğitimden emekli olmuş biri bu bahsettiğim kişi. Bize bu şekilde bilgi verdi,ben detay araştırmadım yada başkasına sormadım açıkçası ki 1 sene daha anaokuluna gitmesi okulun işine gelirdi bilemedim şimdi.
Göndermek istememe sebebim ,temmuz sonu kardeşi gelecek,eylülde ilkokul zorlanabilir diye idi ama cidden anaokulunda sıkılmaya başladığını hissediyorum artık. Bu sebeple göndereceğim.
Haklısınız devlet okulunda öğrenci sayıları o kadar fazlaki öğretmen hakimiyet kuramaz.özelde en fazla 15 kişidir ve ögretmen her anlamda ilgilenebilirBenim oğlum da aynı boyu 108-110 gibiydi kilosu 15. 72 aylıkken başladı. Çok kaygılı çok endişeliydim.ama rapor düşünmedim çünkü okula hazırdı her anlamda.
Devlet okulunda o kalabalık sınıflarda kendini koruyamaz bu da başarısını etkiler diye özel okula verdim. Çok şükür butik bı okul olduğu için öğrenci az,öğretmen hakimiyeti fazla,bu seneyi rahat gecirdik
Bunuda düşündüm ama artık sıkılıyor.kardeş sonrası hemen okula gitmesi huzursuz etmesin çocuğu
Ben de o yone dogru kayiyorum galiba.Oğlum atipik otizm yüzde kırk engelli raporu var biz bile 72 Aydan Sonra zorunlu eğitme başlıycaz. Sadece minyon diye geç başlatamazsınız, psikolojik bir sorun yoksa başlasın en önde oturur , sınıf öğretmeni de biraz ilgilenirse çok iyi olır. 72 Aydan sonra alınan raporu oğlumun engelli raporu olmasına rağmen alıp almamakta kararsızım çünkü o ömür boyu sistemde kalıcak. İlerde askeri okula polis akademisine MİT’e vs giremez o raporla
Ooo maşallah hayata tutunmuş prenses.benimkide 1.800 doğdu bende allah izin verirse o zaman gelince özel okula vermeyi düsünüyorum600bildigimiz 600
Sağolasın canım.Hayırlısı olsun canım.Bu cümleyi kurmasının nedeni 4+4 e geçilirken başbakanımızın bu raporların çocukların gelecekleri ile oynamak olduğunu açıklamasıdır.
Canım herhangi bir sağlık kurumdan tanı aldıysa durumu kimlik no dan kayıt altında zaten.Oğlum atipik otizm yüzde kırk engelli raporu var biz bile 72 Aydan Sonra zorunlu eğitme başlıycaz. Sadece minyon diye geç başlatamazsınız, psikolojik bir sorun yoksa başlasın en önde oturur , sınıf öğretmeni de biraz ilgilenirse çok iyi olır. 72 Aydan sonra alınan raporu oğlumun engelli raporu olmasına rağmen alıp almamakta kararsızım çünkü o ömür boyu sistemde kalıcak. İlerde askeri okula polis akademisine MİT’e vs giremez o raporla
Tutundu tutundu da nasil tutundu birde bana sor.Ooo maşallah hayata tutunmuş prenses.benimkide 1.800 doğdu bende allah izin verirse o zaman gelince özel okula vermeyi düsünüyorum
Canım cocugun kurula girmesinin nedeni "özel eğitim" desteği alabilmesi.Anasinifina tekrarı uygundur raporu tek hekim tarafından verilebilen ve özel eğitim ile bir ilişkisi olmayan bir rapor.Devlet Hastanesi'ne gidiyorsun. Birçok bölüme girmek zorundasın. Her doktor bakıp onay verecek. Bütün bunları halledip evrakları hazırlandığında hastanede bir bölüm var oraya veriyorsun. Yaklaşık iki hafta sonrasında eğer rapor gerekli görülürse veriyorlar.
Ama şu var ki mental veya fiziksel bir özüru yoksa sırf minyon diye de rapor vermiyorlar.
Özrün derecesi yüzde yirmi olmalı en aşağı. Ayrıca rapor alanlar özel eğitim de görüyorlar.
Diyelim raporu aldın. Bu rapor okul çağında olduğunda mesela bire başladığın da özel çocuk olarak gösteriliyor.
Haaa bu durum sizi etkiler mi? Hayır? Ama diğer veliler sağolsun o çocuk RAM lı diye damgaliyor. Haliyle çocuklarına yansıtıyorlar.
Ben sırf minyon diye rapor almadım herhalde.
Şuan 4 yaşında oğlum var. Son bir senedir konuşmaya başladı. Dr goturdum zeka ve fiziksel olarak hiçbir sorunu yok dedi. Bu sene ana sınıfına gidecek. Konuşması tamamen düzelir de inşallah rapor almak zorunda kalmam diye dua ediyorum. Şükür konuşması artıyor günden güne. Ama hala istediğim boyutta değil.
Ha bu arada ileride raporu iptal ettirmek istersen o da bı uğraş. Yine hastaneler, yine bölümler yine Rama gitmeler....... İptal ettirmedigin sürece ilkokul, ortaokul farketmez her seferinde önüne çıkıyor çocuğun. Bu sefer de özel eğitimli çocukların sınıflarına gidiyorlar okulda.
Himmm ben bu tür raporu bilmiyordum. Tek Dr yetiyorsa kolaymış. Benim oğlan da tamamen konuşması duzelmezse bende anasınıfı tekrarı yaptıracagim. El mahkum yani. Ama umarım konuşur da kurtuluruz bu sıkıntıdan. Çünkü yasitlarini kaçırsin istemiyorum. Hayır bir de o kadar zeki ki bu konuşma gecikmesi nereden çıktı anlamadım.Canım cocugun kurula girmesinin nedeni "özel eğitim" desteği alabilmesi.Anasinifina tekrarı uygundur raporu tek hekim tarafından verilebilen ve özel eğitim ile bir ilişkisi olmayan bir rapor.
Bazen üstün zekalı çocuklarda da konuşma gelişiminde sorun yaşanıyor.Zihnin düşünce hızına ağız yetisemiyor ve bir dizi sorun gorulebiliyorHimmm ben bu tür raporu bilmiyordum. Tek Dr yetiyorsa kolaymış. Benim oğlan da tamamen konuşması duzelmezse bende anasınıfı tekrarı yaptıracagim. El mahkum yani. Ama umarım konuşur da kurtuluruz bu sıkıntıdan. Çünkü yasitlarini kaçırsin istemiyorum. Hayır bir de o kadar zeki ki bu konuşma gecikmesi nereden çıktı anlamadım.
Haklısın. Aslında konuşabiliyor ama yeteri kadar değil. Bazı harfleri çıkartmakta zorlanıyor. Dr yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunsun kâfi dedi. İnşallah anaokulunda iyice artar da konuşur.Bazen üstün zekalı çocuklarda da konuşma gelişiminde sorun yaşanıyor.Zihnin düşünce hızına ağız yetisemiyor ve bir dizi sorun gorulebiliyor
69 aylıktı aldığımızda. Benım oğlumda mınyon ve prematüre doğmuştu o yüzden rapor almıştım. Sızı kapsamıyor bu sorun.
Canım yetmiyor ama nasıl kabul edilmi bilmiyorumsağlık ocağı yetiyor mu yani harika valla. benim oğlanda 69 aylık olacak. nasıl bir yol izleyeceğim
Okul müdürü yonlendırdı bızı. Sağlık ocağı kagıda boyu vs kısa gıbısınden bırseyler yazdı. Siz yınede okul yonetımıyle görüşün. 3 sene oncesı böyle oluyordu.sağlık ocağı yetiyor mu yani harika valla. benim oğlanda 69 aylık olacak. nasıl bir yol izleyeceğim