- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Bihterinpekisi
Canım artık kayıt bile yapılmıyor,sisteme düşüyor çocuk.Gondermemek için rapor almanız gerekKonuyla alakasız ama benim oğlum Ekim doğumlu. Biliyorsunuz Ağustos Eylül gibi kayıt yaptırılıyor. Bu kayıtlarda yaşa mı aya mı bakıyorlar? 1 ay için 1 yıl geç başlamasını istemem çünkü oğlumun.
Bizimkinin gecen sene otomatik ana okuluna dusmustu kaydi.Konuyla alakasız ama benim oğlum Ekim doğumlu. Biliyorsunuz Ağustos Eylül gibi kayıt yaptırılıyor. Bu kayıtlarda yaşa mı aya mı bakıyorlar? 1 ay için 1 yıl geç başlamasını istemem çünkü oğlumun.
Gerçi benimki nisan doğumlu 77 aylık oluyo 6.5 yaş ideal gibi bu işlerle uğraşmak var dimi birde
Canım gönderebilirsin çocuğunu ama ozbakim becerisi(tuvalete girerken kendi düğmesini kapatamiyor),uyum becerilerine atıf yapan rapor hiçbir yerde karşınıza cikmazBenim kızım 2012 eylül doğumlu.
Seneye eylülde tam 6 yaşında olacak. Okul müdürü bize çok ciddi bir problem olmadığı sürece rapor almanızı önermem dedi,eğitim hayatı boyunca karşısına çıkar diye de ekledi. Rapor alınabiliyor yani anlayacağınız. E okuldan bakın hangi okula kaydı çıkıyorsa orayla görüşün derim,nereden rapor istiyorlar bilgilendirirler.
Banada erken geliyor 6 yaş ama ilkokula kaydını yaptırdım ben önümüzdeki dönem için.
Listeler gelmedi deder. Siz nasil yaptirdiniz kaydini?Benim kızım 2012 eylül doğumlu.
Seneye eylülde tam 6 yaşında olacak. Okul müdürü bize çok ciddi bir problem olmadığı sürece rapor almanızı önermem dedi,eğitim hayatı boyunca karşısına çıkar diye de ekledi. Rapor alınabiliyor yani anlayacağınız. E okuldan bakın hangi okula kaydı çıkıyorsa orayla görüşün derim,nereden rapor istiyorlar bilgilendirirler.
Banada erken geliyor 6 yaş ama ilkokula kaydını yaptırdım ben önümüzdeki dönem için.
Canım artık kayıt bile yapılmıyor,sisteme düşüyor çocuk.Gondermemek için rapor almanız gerek
Listeler gelmedi deder. Siz nasil yaptirdiniz kaydini?
Akil akilfan ustundur diyr boşa dememisler.özeldir
Evet. Bu raporlar ilerde sikinti yaratabilirmis. Herkes ayni seyi soyluyor. Sizinkidemi haziran 2012 li ?Bende gecen hafta okuldaydım.Oğlum 75 aylık oluyor anck minyon oldugu icin kendini koruyamayacagini düşünüyorum. Okul bana bunun icin RAM raporunun gerektigini ve bu raporu sırf çocuk küçük gözüküyor diye alinamayacagini belirtti.Çocuga haksızlık olduğunu ,zamanla açılabileceğini söyledi.O raporun her sene tekrarlanmasi gerekirmis.Dilekce ve rapor farklı oluyormus.Benimki 75 aylik oldugu icin dilekce tutmuyor.
600 gr mı doğdu 1.600mü anlayamadımdaAslinda ayni sorun. 600 dlgram dogdu ve fizigi arkadaslarindan cok geride. Zihinsel geriligi, kabiliyet sorunu yok şukur ancak minnak birsey.
Ya ben müdürün yalancısıyım. Milli eğitimden emekli olmuş biri bu bahsettiğim kişi. Bize bu şekilde bilgi verdi,ben detay araştırmadım yada başkasına sormadım açıkçası ki 1 sene daha anaokuluna gitmesi okulun işine gelirdi bilemedim şimdi.Canım gönderebilirsin çocuğunu ama ozbakim becerisi(tuvalete girerken kendi düğmesini kapatamiyor),uyum becerilerine atıf yapan rapor hiçbir yerde karşınıza cikmaz
Aslında okulda yanlış bilgi vermiş.Ram çocuğa kaynaştırma ve ya özel eğitim kararı alındığında devreye giriyor.Ram "bu çocuk bu sene anasınıfına gitsin " kararı almiyor.Bende gecen hafta okuldaydım.Oğlum 75 aylık oluyor anck minyon oldugu icin kendini koruyamayacagini düşünüyorum. Okul bana bunun icin RAM raporunun gerektigini ve bu raporu sırf çocuk küçük gözüküyor diye alinamayacagini belirtti.Çocuga haksızlık olduğunu ,zamanla açılabileceğini söyledi.O raporun her sene tekrarlanmasi gerekirmis.Dilekce ve rapor farklı oluyormus.Benimki 75 aylik oldugu icin dilekce tutmuyor.
Ben özele göndereceğim için onlar girişini yapacaklar ama geçen yıl evimizin yakınında bir devlet okuluna kaydı çıkmıştı e okuldan bakmıştım,kendi okulumuza kayıt yaptırınca onlar sistemden hallettiler yine.Listeler gelmedi deder. Siz nasil yaptirdiniz kaydini?
Ya ben müdürün yalancısıyım. Milli eğitimden emekli olmuş biri bu bahsettiğim kişi. Bize bu şekilde bilgi verdi,ben detay araştırmadım yada başkasına sormadım açıkçası ki 1 sene daha anaokuluna gitmesi okulun işine gelirdi bilemedim şimdi.
Göndermek istememe sebebim ,temmuz sonu kardeşi gelecek,eylülde ilkokul zorlanabilir diye idi ama cidden anaokulunda sıkılmaya başladığını hissediyorum artık. Bu sebeple göndereceğim.
600600 gr mı doğdu 1.600mü anlayamadımda