1.sınıf öğretmenimiz

Bence de sınıfta kalma kalkmamaliydi. Okumayı öğrenmeyen çocuk bile sınıfı geçebiliyor.
Ama 1. Sınıf ilk dönem sinifta sadece 1 çocuk mu çok iyi.
O çok saçma geldi bana.

Benim kuzenim lisede matematik öğretmeni. Artı eksili sayıyla işlem yapmayı çoğu öğrenci bilmiyor artık ona alıştık ama bölme yapmayı bilmeyen öğrencim var diyor. Nasılsa kalma yok diye sıfır matematikle gelmiş liseye kadar. Tüm velilerle oturup karne mi karşılaştırmışlar ben de orasını tam anlamadım

Bir sürü veli öğretmeni mi aradınız yani🤦‍♀️
Mesai dışında açması bile ne kadar değer verdiğini gösteriyor aslında.
Ben açınca iyi tatiller dilemek istemiştim der kapatırdım sanırım😁
evet anlamak istedim öğretmeni bende çalışıyorum çocuk servisle gidiyor okula çok sık uğrayamıyorum öğretmen kendini açıkladı anladım yoksa anlayamayacaktım

Şişirilmiş nota karşıyım hatta sınıfta kalmanın kaldırılmasını çok büyük bir yanlışlık olarak görüyorum. Birinci sınıf öğrencisi de olsa çocuğunuz okula başladı artık. Not çocuğunuzun sınav sonucuna, sınıftaki performansına göre oluşmuyor mu? Sanki öğretmen kafasından sallamış gibi tepki vermenizi anlamsız buldum o yüzden. Neticede bütün gün okulda onunla olan kişi öğretmeni, siz değilsiniz.
İlk üç sınıfta sınav yok ki. 2. Sınıfta deneme sınavı yapılabiliyor ama onu da tavsiye etmiyorlar.

slm kızlar malumunuz bugün karne günü ve çocuklar karne aldılar oğlum 1.sınıf öğrencisi,ve 1.sınıfta alıştığımız tüm dersler çok iyi durumunu öğretmenimiz sadece 1 öğrencisine uygulamış diğer öğrencilere iyi genelde, bir iki ders çok iyi denmiş veliler olarak bu duruma çok üzüldük öğretmen benim not stilim böyle en çalışkan bir öğrenciye tek çok iyi verdim tüm derslere diyor rehevate kapılsınlar istemiyorum diyor 1.sınıf ne anlar rehavetten özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum
1e gidenden cocuktan ne istiyor bu ogretmen yaa.. ne rehaveti, aksine motivasyonu artirir. Her ogretmen cocuk psukolojisinden anlamiyor demek ki..

Veliler olarak neye üzüldünüz tam olarak?
Onu anlayamadım.
Çocuklarınızın hakkının yendiğine mi?
Çocuklar notlarına üzülür diye mi?

Ben de okul müdürlüğü yapan bir öğretmenim.
Durumu anlamaya çalışıyorum.
türkiye geneli tüm 1.sınıfların yüzde 90 ı tüm derslere pekiyi almıştır eminim,ama biz ders olarak işlemediğimiz beden eğitimine bile iyi almışız bi ne alaka dedik hadi türkçe hayat bilgisi neyse de,1.sınıfta çok iyi lere alıştığımız için ülkece ilk defa görüyorum ben şahsen o yüzden bi afalladım

Öğretmen olması gerekeni yapmış. Eğer çocuğunuzun bir özelliği ‘çok iyi’ değil ‘iyi’ ise neden çok iyi yazsın? Ayrıca 1. Sınıf öğrencileri bu kadar anlam yüklemez siz dillendirip çocuğu üzmezseniz. Benim 1. Sınıfta matematiğim 3 sosyal ve Türkçem 4dü. Ne olmuş yani gerçekçi olduysa öğretmenim
çocuğa hiçbir şekilde yansıtmadık tabi ki 40 kişilik sınıfta tüm dersleri pek iyi olan bir kişi tek var normalde 1.sınıfların yüzde sekseni tüm dersler pekiyi alır hepimiz biliyoruz

çocuğa hiçbir şekilde yansıtmadık tabi ki 40 kişilik sınıfta tüm dersleri pek iyi olan bir kişi tek var normalde 1.sınıfların yüzde sekseni tüm dersler pekiyi alır hepimiz biliyoruz

Yani sizin hocanız böyle düşünüyor ne olacak ki? Yani bunu konuşmanız bile inanın gereksiz. Tamam ülkenin yüzde sekseni aldı siz alamadınız. Ne olacak?

slm kızlar malumunuz bugün karne günü ve çocuklar karne aldılar oğlum 1.sınıf öğrencisi,ve 1.sınıfta alıştığımız tüm dersler çok iyi durumunu öğretmenimiz sadece 1 öğrencisine uygulamış diğer öğrencilere iyi genelde, bir iki ders çok iyi denmiş veliler olarak bu duruma çok üzüldük öğretmen benim not stilim böyle en çalışkan bir öğrenciye tek çok iyi verdim tüm derslere diyor rehevate kapılsınlar istemiyorum diyor 1.sınıf ne anlar rehavetten özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum
Şu öğretmenleri bi salın yaa cidden. O kadar okumus belli egitimde insan. Sizden cok biliyordur illaki. Iyiki ogretmen degilim cidden.

Ay yok tepki vermedim. Herkesin çok iyi olmamasına şaşırdım.
Sorucam sınıf grubuna birazdan bizde herkesin mi çok iyi farklı not var mı diye.
Hatta bu konuda düşüncem oldukça sert.
Yani şu anki müfredata kadar çok iyi değilse velinin eksiğidir diye düşünüyorum. Genelde öğretmenlere çok ödev veriyor diye laf ediliyor ama yaptırılsa zaten sorun yok. Bizimki çat çat eksileri dayadı gruptan veliyi ödevi eksik olanlarda.

Konu sahibi çocuğunuz akıcı okuyor mu? Oku/anla/cevap ver olayında nasıl?
Toplama çıkarma yapıyor mu?
Doğru şekilde test çözüyor mu?
Yeni şarkı/türkü öğrendi mi?

Sorma sebebim karnesi çok iyi olan başka öğrenci ile kıyas yapmanız, cevap vermek zorunda değilsiniz sorularıma yanlış anlamayın lütfen.
akıcı okuyor yazıyor okuduğunu anlama sorularını kendi tek başına çözüyor öğretmen zaten oğlumun iyi olduğunu kendi söylüyor sadece çok çok çalışan bir öğrenci var ona tek hepsini pekiyi verdim diyor gerçekten çocuğumun farkındayım başka bi öğretmende çok iyi olurdu kesin ve sadece ben değil dediğim gibi sınıgın hepsinde durum bu sadece 1 öğrenciye çok iyi verilmiş tüm dersler verilen öğrencinin de okuması çok hızlı benden hızlı okuyor :) ama diğer öğrencilerinde gayet iyi akıcı okuma var oğlum okurken heceleme bile yapmıyor çözdü yani öyle söyleyeyim

Benim kuzenim lisede matematik öğretmeni. Artı eksili sayıyla işlem yapmayı çoğu öğrenci bilmiyor artık ona alıştık ama bölme yapmayı bilmeyen öğrencim var diyor. Nasılsa kalma yok diye sıfır matematikle gelmiş liseye kadar. Tüm velilerle oturup karne mi karşılaştırmışlar ben de orasını tam anlamadım
Benim de 8. Sınıf doğru dürüst okuma yazma bilmeyen öğrencim vardı. Öğrencileri olduklarından fazla şişirmek onlara sadece kötülük

akıcı okuyor yazıyor okuduğunu anlama sorularını kendi tek başına çözüyor öğretmen zaten oğlumun iyi olduğunu kendi söylüyor sadece çok çok çalışan bir öğrenci var ona tek hepsini pekiyi verdim diyor gerçekten çocuğumun farkındayım başka bi öğretmende çok iyi olurdu kesin ve sadece ben değil dediğim gibi sınıgın hepsinde durum bu sadece 1 öğrenciye çok iyi verilmiş tüm dersler verilen öğrencinin de okuması çok hızlı benden hızlı okuyor :) ama diğer öğrencilerinde gayet iyi akıcı okuma var oğlum okurken heceleme bile yapmıyor çözdü yani öyle söyleyeyim
Tüm sınıfın öğrencilerinin derslerdeli başarı durumunu öğretmenden daha iyi biliyorsunuz yani. Pes artık size

karşı komşumla aynı sınıf çocukların okuma yazması iyi olunca bi acaba dedik sonra yan blokta ara sıra selamlaştığım komşu da aynı sınıf ona da bi çıtlattım bin ahh işittim o çok çok üzülmüş öğretmenden çocuklar geride mi diye bilgi almak istedim o da sadece 1 öğrenciye yüksek verdiğini bikaç velininden aynı durumdan muzdarip olup sitem ettiğini söyledi yani sadece 1 kişi dışında herkese bu şekil not verdiğini öğretmen bizzat kendisi söyledi daha nasıl açıklayabilirim eğitimci olmadığım için öğretmen arkadaşlardan bilgi almak istedim yoksa oğlumun durumunu biliyorum hiç karne alınmasa da okuması nasıl matematiği nasıl farkındayım yani

Yani sizin hocanız böyle düşünüyor ne olacak ki? Yani bunu konuşmanız bile inanın gereksiz. Tamam ülkenin yüzde sekseni aldı siz alamadınız. Ne olacak?
işte onu sorguluyorum yüzde seksanın alması mı yanlış olan bizim almamamız mı

İlkokullarda kaldırıldı. Ortaokulda da şube öğretmenler kurulu karar veriyor öğrencinin geçip geçmeyeceğine, orda da yok gibi bir şey yani
Sürekli devamsız senede 6 günden fazla okula gelmemiş öğrenciler veya veli dilekçe verilirse bırakılıyor

X