1.sınıf öğretmenimiz

Öğretmenin öğrencilere karşı tavır ve davranışlarında, sınıf içi iletişimde herhangi bir problem yaşanmıyorsa veya anlatması-işlemesi gereken dersleri yapıyorsa velilerin bu kadar sisteme dahil olması yanlış aslında.
Bırakın da öğretmen öğrencisini nasıl değerlendirmek istiyorsa değerlendirsin.

slm kızlar malumunuz bugün karne günü ve çocuklar karne aldılar oğlum 1.sınıf öğrencisi,ve 1.sınıfta alıştığımız tüm dersler çok iyi durumunu öğretmenimiz sadece 1 öğrencisine uygulamış diğer öğrencilere iyi genelde, bir iki ders çok iyi denmiş veliler olarak bu duruma çok üzüldük öğretmen benim not stilim böyle en çalışkan bir öğrenciye tek çok iyi verdim tüm derslere diyor rehevate kapılsınlar istemiyorum diyor 1.sınıf ne anlar rehavetten özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum
Ay öğretmenim ama çok şaşırdım buna 😅 o yaşta ne notu, not göstermelik zaten. Bence karne günü sevinç günü, uygun bulmadım ancak kendince bir felsefesi var sanırım. Yine de anaokulu öğretmeniyim, rekabete çok karşıyız. Hatta not verilmesini de çok yanlış buluyorum ben ilk 3 sınıfta. Çocuklar çok anlamaz zaten nottan, çok güzel notların diyin tebrik edin bence❤️

Konuyu okuduğumda kafamda canlanan
tüm konu açmama olumsuz bakanların anlamadığı nokta şu benim tepkim 1.sınıf olmasına,1.sınıfın işk dönemi,okuma yazma biliyor toplama çıkarma biliyor 1.sınıf sadece 1 5 değil,2 dahi olsa konu açmayacaktım bunu belirttim 1.sınıfta olması şaşırttı böyle midir diye yorum almak şstedim

tüm konu açmama olumsuz bakanların anlamadığı nokta şu benim tepkim 1.sınıf olmasına,1.sınıfın işk dönemi,okuma yazma biliyor toplama çıkarma biliyor 1.sınıf sadece 1 5 değil,2 dahi olsa konu açmayacaktım bunu belirttim 1.sınıfta olması şaşırttı böyle midir diye yorum almak şstedim
Bence öğretmenin mükemmeliyetçi olması ya da tek bir öğrencisi için bunu yapması anormal değil.O bir öğrencisine de torpil yaptığınızı düşünmüyor iseniz çocuk gerçekten başarısı için bunu hak etmiş oluyor..

1. Sinif cocugu arkadasinin karnesinde hepsi cok iyi oldugundan bile haberi yoktur.. üzülmez umrunda bile olmaz.. eger uzulduyse orada bir problem vardir.. cocuk farkederek yada farketmeyerek yapilan başari baskisindan etkilenmistir..

1. Sinifta olsa cocugumun dersleri neyse ogretmeni onu yazsin isterim.. oglum her zaman herseyin en iyisi olmayacagini bazi konularda geride olabilecegini bilmeli.. 1. Sinif bebek degil 7 yasinda bir cocuk.. herseyi akil edebilecek yasta.. şu cocuklara artik bebek gibi "ama benim cocugum üzülür kırılır hassastir" yaklasimindan vazgecilmesi gerektiğini düşünüyorum

Bence öğretmenin mükemmeliyetçi olması ya da tek bir öğrencisi için bunu yapması anormal değil.O bir öğrencisine de torpil yaptığınızı düşünmüyor iseniz çocuk gerçekten başarısı için bunu hak etmiş oluyor..
evet o öğrencisi çok başarılı ama başarılı diğer öğrenciler var mesela okula başlamadan okuma yazmayı öğrenmiş olanlar dahi var aralarında iyi alanların sadece 1.sine verilmiş 100 lük öğrenciye yani ama 99,9 luk da var

y
1. Sinif cocugu arkadasinin karnesinde hepsi cok iyi oldugundan bile haberi yoktur.. üzülmez umrunda bile olmaz.. eger uzulduyse orada bir problem vardir.. cocuk farkederek yada farketmeyerek yapilan başari baskisindan etkilenmistir..

1. Sinifta olsa cocugumun dersleri neyse ogretmeni onu yazsin isterim.. oglum her zaman herseyin en iyisi olmayacagini bazi konularda geride olabilecegini bilmeli.. 1. Sinif bebek degil 7 yasinda bir cocuk.. herseyi akil edebilecek yasta.. şu cocuklara artik bebek gibi "ama benim cocugum üzülür kırılır hassastir" yaklasimindan vazgecilmesi gerektiğini düşünüyorum
ya aslında çocuğum okuma yazmayı öğrenememiş olsa,öğrenme güçlüğü olsa basit toplama çıkarma yapamıyor olsa ya da 10 sorudan yarısını doğru yapıyor olsa öğretmene hak vereceğim öğretmenin dediği diğer öğrenciler de iyi evet öğrenemeyen bikaç kişi var ama onun dışındakiler de gayet iyi sınıf birincisine sadece çok iyi verdim 1 kişiye tek yani mesele benim çocuğum başarısız da alamamış çoğunluk almış değil

evet o öğrencisi çok başarılı ama başarılı diğer öğrenciler var mesela okula başlamadan okuma yazmayı öğrenmiş olanlar dahi var aralarında iyi alanların sadece 1.sine verilmiş 100 lük öğrenciye yani ama 99,9 luk da var
O onun değerlendirme kriteridir. Küçük yaş grubu da olsa birbirlerinden etkilenebilirler. 💯 alabilen var bu sınıfta siz niye onun gibi olmayasınız motivasyonu ile sınıfından fazla başarılı öğrenci çıkartabiliyorlar.
Temeli sağlam çocuklar yetişiyor ise yöntemi etkilidir diye düşünüyorum.

X