1.sınıf öğretmenimiz

Bizim ülkemizde o kadar şişirilmiş bir not sistemi var ki o yuzden zoruna gidiyor herkesin.Siz yansitmasaniz çocuk ,birinci sınıf çocuğu, çok iyi ve iyinin ayrımını bilmez.Bu kıyaslamayı yapan siz velilersiniz.Ogretmenin notuna kimse karışamaz bu arada ,adil olduğu müddetçe.Gorunen o ki kendisi sınıf içi adaleti sağlamış.Sizi de anlamakla beraber öğretmeni de çok absürt bulmadım ben ,o sınıftaki herkes çok iyi olamaz.Bol keseden verilen nota karşıyım, ancak 1.sinif olduklari icin bir tık daha müsamaha gösterilebilirdi am belkide zaten gösterilmiştir.Burda veliler olarak tepkiniz neden karne tamamen çok iyi değil diye ,demekki öğrenciler yeteri kadar iyi değil
hayır mesela hep harf öğrenildi,beden müzik resim e de iyi verilmiş bu ders yapılmadı bile okuma yazma öğrenmekten onlar niye çok iyi değil dedik aramızda ki benim oğlumun resime özel ilgisi var

öyle değil aynı sitede oturan 3 veliyiz ister istemez buna üzüldük diye konuştuk öğretmenlede konuştuuk o da diğer velilerinde bu konudan muzdarip olduğunu kendisini aradığını ama stilinşn böyle olduğunu söyledi
Bir sürü veli öğretmeni mi aradınız yani🤦‍♀️
Mesai dışında açması bile ne kadar değer verdiğini gösteriyor aslında.
Ben açınca iyi tatiller dilemek istemiştim der kapatırdım sanırım😁

hayır mesela hep harf öğrenildi,beden müzik resim e de iyi verilmiş bu ders yapılmadı bile okuma yazma öğrenmekten onlar niye çok iyi değil dedik aramızda ki benim oğlumun resime özel ilgisi var
Benim oğlumun da futbola çok ilgisi var ama yeteneksiz 🙈 değerlendirme kısmını veliler yapacaksa ,eğitimi de onlar versinler bence.Sizin çocuğunuza gıcığımı var mesela öğretmenin, ya da cok iyi verdiği çocuk onun bir arkadaşının çocuğu mu ?Eğer öğretmen ayni hassasiyeti derslere ve çocuklara öğretme çabasında da uyguluyorsa ortada asla bir sorun yok ve kimse karışamaz.

Aman o da bir şey mi, 2 senedir okul öncesi grubunda olan çocuğumun karnesi orta😂
Haklı mı haklı, yapamadığı şeye yaptı diye işaretlememiş ki, veliler görsün çocuğun durumuna destek olsun, şevklensin ya da başarısının karşılığını alsın diye veriliyor karne.
Yani hakedene hakettiği…

Nasıl ya?
Birinci sınıfta hepsine çok iyi verilmiyor muydu?
Kızımın karne öyle geldi, hepsinde öyledir diyordum ben.
Hoş konuşurken de keşke tüm öğrencilerim x gibi olsa demişti. İnşallah gerçektir :KK70:
Orta falan gereksiz değil mi ya? Çocuklar hepi topu okumayı öğrendiler ve toplama çıkarma yapıyorlar atomu parçalamıyorlar neyini eksik yapmış olabilirler ki?

Şişirilmiş nota karşıyım hatta sınıfta kalmanın kaldırılmasını çok büyük bir yanlışlık olarak görüyorum. Birinci sınıf öğrencisi de olsa çocuğunuz okula başladı artık. Not çocuğunuzun sınav sonucuna, sınıftaki performansına göre oluşmuyor mu? Sanki öğretmen kafasından sallamış gibi tepki vermenizi anlamsız buldum o yüzden. Neticede bütün gün okulda onunla olan kişi öğretmeni, siz değilsiniz.

Şişirilmiş nota karşıyım hatta sınıfta kalmanın kaldırılmasını çok büyük bir yanlışlık olarak görüyorum. Birinci sınıf öğrencisi de olsa çocuğunuz okula başladı artık. Not çocuğunuzun sınav sonucuna, sınıftaki performansına göre oluşmuyor mu? Sanki öğretmen kafasından sallamış gibi tepki vermenizi anlamsız buldum o yüzden. Neticede bütün gün okulda onunla olan kişi öğretmeni, siz değilsiniz.
Aa sınıfta kalma kaldırıldı mı 😲

Nasıl ya?
Hoş konuşurken de keşke tüm öğrencilerim x gibi olsa demişti. İnşallah gerçektir :KK70:
Orta falan gereksiz değil mi ya? Çocuklar hepi topu okumayı öğrendiler ve toplama çıkarma yapıyorlar atomu parçalamıyorlar neyini eksik yapmış olabilirler ki?
Iste tam okuyamiyordur,yazısı geliştirmeye ihtiyac duyuyordur, toplama cikarmayi yanlis yapıyordur. Olamaz mi bizim ülkemizde gençlerin hepsi ilkogretimdeki karneleri gibi ise neden ÖSS de bu kadar sıfır çeken öğrenci var mesela?Neden şeffaf olunca insanlar bu kadar tepki veriyor ben anlamıyorum

Evet artık karışamaz ama 2. Dönem daha insaflı davranmak zorunda kalır
Bakın, karnede yazanlar öğrenciye yani sizin çocuğunuza aittir. Biri vermez onu, yaptığının karşılığıdır.
Not verilmez, alınır.
Önce bu algınızı düzeltmelisiniz, öğretmene bilenmek yerine çok iyi olmayan şeyleri gözden geçirip, siz pekiştirmeli ya da teşvik edici şekilde konuşma yapmalısınız.
Yapamayan yapamaz o ayrı, ilgisi yeteneği yoktur vs lakin bunu öğretmene yüklemek çok saçma değil mi?

Öğretmen olması gerekeni yapmış. Eğer çocuğunuzun bir özelliği ‘çok iyi’ değil ‘iyi’ ise neden çok iyi yazsın? Ayrıca 1. Sınıf öğrencileri bu kadar anlam yüklemez siz dillendirip çocuğu üzmezseniz. Benim 1. Sınıfta matematiğim 3 sosyal ve Türkçem 4dü. Ne olmuş yani gerçekçi olduysa öğretmenim

Bence daha 1. Sınıf olduğu için çokta önemli değil ama koca sınıfta gerçekten sadece 1 tane mi çalışkan öğrenci varmış? Küçücük çocukları şimdiden böyle kıyaslamak yanlış bence.

Nasıl ya?
Ben de öyle sandım 😀

Bakın, karnede yazanlar öğrenciye yani sizin çocuğunuza aittir. Biri vermez onu, yaptığının karşılığıdır.
Not verilmez, alınır.
Önce bu algınızı düzeltmelisiniz, öğretmene bilenmek yerine çok iyi olmayan şeyleri gözden geçirip, siz pekiştirmeli ya da teşvik edici şekilde konuşma yapmalısınız.
Yapamayan yapamaz o ayrı, ilgisi yeteneği yoktur vs lakin bunu öğretmene yüklemek çok saçma değil mi?

Herkese düşük vermiş ben art niyetli buldum

Diğer öğrencileri çok bilmiyorum ama bizim öğretmen de öyle soyledi. Çalışanla çalışmayanı ayird etmeliyim , dedi.

Bir yerde doğru, çünkü gerçekten bazıları cabalamiyor,ödevlerini eksik yapıyor,okuma da yapmıyorlardır belki.

Sizin öğretmen içi şaşırdım. Cabalayan ve ödevlerini tam yapan tum öğrencilere , çok iyi verilmeli bence.
Çünkü her çocuğunun öğrenme kapasitesi bir değil.

Bence de sınıfta kalma kalkmamaliydi. Okumayı öğrenmeyen çocuk bile sınıfı geçebiliyor.
Ama 1. Sınıf ilk dönem sinifta sadece 1 çocuk mu çok iyi.
O çok saçma geldi bana.

Iste tam okuyamiyordur,yazısı geliştirmeye ihtiyac duyuyordur, toplama cikarmayi yanlis yapıyordur. Olamaz mi bizim ülkemizde gençlerin hepsi ilkogretimdeki karneleri gibi ise neden ÖSS de bu kadar sıfır çeken öğrenci var mesela?Neden şeffaf olunca insanlar bu kadar tepki veriyor ben anlamıyorum

Ay yok tepki vermedim. Herkesin çok iyi olmamasına şaşırdım.
Sorucam sınıf grubuna birazdan bizde herkesin mi çok iyi farklı not var mı diye.
Hatta bu konuda düşüncem oldukça sert.
Yani şu anki müfredata kadar çok iyi değilse velinin eksiğidir diye düşünüyorum. Genelde öğretmenlere çok ödev veriyor diye laf ediliyor ama yaptırılsa zaten sorun yok. Bizimki çat çat eksileri dayadı gruptan veliyi ödevi eksik olanlarda.

Konu sahibi çocuğunuz akıcı okuyor mu? Oku/anla/cevap ver olayında nasıl?
Toplama çıkarma yapıyor mu?
Doğru şekilde test çözüyor mu?
Yeni şarkı/türkü öğrendi mi?

Sorma sebebim karnesi çok iyi olan başka öğrenci ile kıyas yapmanız, cevap vermek zorunda değilsiniz sorularıma yanlış anlamayın lütfen.

Bu arada devamsızlık hepimizde sıfır mı :KK70:
Ben orada +10 bekliyordum da.
Hatta bir soru daha, bizim zamanımızda karne geri giderdi bunlar A4 ama ıslak imzalı.
Bu karneler geri gitmeyecek di mi?
PVC kaplatıcam ona göre :KK70:

X