1.sınıf öğretmenimiz

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
2.820
6.128
slm kızlar malumunuz bugün karne günü ve çocuklar karne aldılar oğlum 1.sınıf öğrencisi,ve 1.sınıfta alıştığımız tüm dersler çok iyi durumunu öğretmenimiz sadece 1 öğrencisine uygulamış diğer öğrencilere iyi genelde, bir iki ders çok iyi denmiş veliler olarak bu duruma çok üzüldük öğretmen benim not stilim böyle en çalışkan bir öğrenciye tek çok iyi verdim tüm derslere diyor rehevate kapılsınlar istemiyorum diyor 1.sınıf ne anlar rehavetten özellikle öğretmen arkadaşların yorumunu merak ediyorum

Bizim de böyle bir öğretmen vardı ben asla kompozisyona 100 vermem daha iyisi çıkar diyordu, nefretle hatırlıyorum. Bir standartın olur o standarta tam uyana 100 verirsin saçma sapan uygulamalara gerek yok bende iyi etki bırakmadı adını unuttum tipini ve yaptığını unutmadım çok düşük notlar verirdi.

Sizin öğretmen de bu hesap 1. Sınıf çocuğuna da ortalama verme Yani, müdürle konuşurdum ben olsam

Bizim de böyle bir öğretmen vardı ben asla kompozisyona 100 vermem daha iyisi çıkar diyordu, nefretle hatırlıyorum. Bir standartın olur o standarta tam uyana 100 verirsin saçma sapan uygulamalara gerek yok bende iyi etki bırakmadı adını unuttum tipini ve yaptığını unutmadım çok düşük notlar verirdi.

Sizin öğretmen de bu hesap 1. Sınıf çocuğuna da ortalama verme Yani, müdürle konuşurdum ben olsam
Müdürüm öğretmenin ders notuna,davranış notuna vs karışma hakkı yok ki ama.

Gelistirilmeli- Daha çok destek olmalı
İyi- iyi ancak daha iyisi olabilir bir tik yüksek gayret ha gayret
Çok iyi- Bu düzende devam her sey yolunda
Olarak algılanmalı ve notlara gerçek anlam yüklenmeli.

Rehavet olayı çocuklar için değil zaten veliler için :KK70:
1. Sınıf karneleri ilk dönem çocuklardan cok velileredir esasen.

Üzülmeyin 2. Dönem çoğu çok iyi olacaktır. Sesler yeni bittiği için okumalar çok yavaştır. Öğretmen veliler tatilde başlamasın okumaları pekistirsinler istemiş olsa gerek.

Evet artık karışamaz ama 2. Dönem daha insaflı davranmak zorunda kalır
İşte karışamadığı için kalmaz. Kendi sınıfımda ne yapacağımı biliyorum ben teşekkürler diyip geçebilir sadece. Müdürden çekinmesine gerek yok ki.
Ben olsam ben de çok iyi kısmını daha çok verirdim ama dönem boyunca derse giren öğretmen o sonuçta. İşini ondan iyi bilemeyiz. İkinci dönemi çok iyi diyerek kapatacak belki.
Daha dört sene beraberler sonuçta.

Ay yok artık öğretmenleri bir salın. 2.sinif okutuyorum. Öğrencilerde okuma yazması olana çok iyi verdim toplama çıkarma yapana çok iyi verdim geçtim. Ama iyi verdiklerim geliştirilmeli verdiklerimde oldu. Öğretmen nasıl uygun görürse öyle verir. Çocuk neden bana geliştirilmeli verdi arkadaşıma çok iyi verdi diye kendine dert etmiyor.

Simdi şunu hayal edin a ogrencisi 70 odevden 20sini yapti 50 kere odev yapmadi ogretmen tek tek bunu listeliyordu ve a nın dersleri orta...
B ogrencisi asla ders calismadi dinledigi yetmedi ogretmen veliden destek istedi olmadi ogle aralari okulda calistirdi olmadi donut alamadi...
C ogrencisi 70 odevin 70iji yapti calisti gayret etti eksigi kalmadi...
Sonuc ucunude cok iyi verelim.... siz ne kazanirsiniz bilmem ama c ogrencisini kesin kaybedersiniz onu bilirim...madem yapanla yapmayan ayni c ogrencisi bir daha odve yapar mi?? Bunlar birinci sinif c ogrencisi notlari nerden duyacak diyeceksiniz...veliler saolsun nasil a ogrencisinin cok iyi degilde iyi diye notu oldugunu biliyorsa c ogrencisi de odev yapmayanada cok iyi verildigini bilecek... cocuklarimin yaris ati oldugunu dusunmuyorum ama 1.sinif okutuyorum onlar beni cok seviyorlar ve iyi verdigim cocuklar eksigini kapatmaya calisacak inaniyorum...daha 7 dönem birlikteyiz ben ne velilerimi ne cocuklarimi nede kendimi kandiririm...karnede iyi de verilir gerekiyorsa gelistirilmelide verilir....

İlkokulda derslerim hep pekiyi idi, sonra düştü. Ben düşünce kendimi hep eksik hissettim halbuki aynı düzende çalışmaya devam ettim. Aileden bir baskı falan da olmadı, yanlış anlaşılmasın. Sonrasında kendimi kötü hissettikçe daha da düştü. En başta ederi kadar puan verilseydi bu kadar kötü hissetmezdim belki de. Beni rahatsız etmedi durum.

Bu kadar hirs yorucu degil mi? Bir de butin veliler oturup cocuklarinizin karnelerini mi yaristirdiniz? “Hmpf benim prensesimin resim dersine iyi vermis abbas egeye cok iyi vermisss :KK11:
öyle değil aynı sitede oturan 3 veliyiz ister istemez buna üzüldük diye konuştuk öğretmenlede konuştuuk o da diğer velilerinde bu konudan muzdarip olduğunu kendisini aradığını ama stilinşn böyle olduğunu söyledi

Bizim ülkemizde o kadar şişirilmiş bir not sistemi var ki o yuzden zoruna gidiyor herkesin.Siz yansitmasaniz çocuk ,birinci sınıf çocuğu, çok iyi ve iyinin ayrımını bilmez.Bu kıyaslamayı yapan siz velilersiniz.Ogretmenin notuna kimse karışamaz bu arada ,adil olduğu müddetçe.Gorunen o ki kendisi sınıf içi adaleti sağlamış.Sizi de anlamakla beraber öğretmeni de çok absürt bulmadım ben ,o sınıftaki herkes çok iyi olamaz.Bol keseden verilen nota karşıyım, ancak 1.sinif olduklari icin bir tık daha müsamaha gösterilebilirdi am belkide zaten gösterilmiştir.Burda veliler olarak tepkiniz neden karne tamamen çok iyi değil diye ,demekki öğrenciler yeteri kadar iyi değil

X