1. Sınıf çocuğu

ben 6. sınıfa giden oğluma her dersten 20 soru çözdürüyorum ama hiç ev ödevi olmuyor.. 3. sınıfa giden oğluma ise sadece ödevini yaptırıyorum, yatarken de 5 sayfa kitap okutuyorum.. ilkokul 1. kademe de ek testi kesinlikle önermem, ilgisi bir dağılırsa bir daha sevdiremezsiniz, yazık oyun çocuğu o daha..

Kizlar bir kaciniz 20dkk ders yeter demiş.her halde sizin 1.sınıf çocuğunuz veya akran vs yok.el tim saat 20derse başlıyorlar
tam 11.30bititiyorlar.yani günlük belki 10 tane fotokopi veriliyor.bazen kızın aglamalari bana kadar geliyor.sistem bizim veya sizin zamanınız gibi değil.çok fazla yükleniyorlar. bende size katılıyorum 20dkk yeterli ama malesef olmuyor.bu yüzden kızımı 1.sınıftan aldim

Günlük 1.5-2 saat çok değil aslında. Ödev ve her gün bir kitap okuma zaten olmalı. Fazladan yaptırdığınız ödevleri her gün bir ders olacak şekilde yayarsanız veya hiç yaptırmazsanız olur. Ancak asıl önemli olan kitap okumayı sevmesidir. Bunu muhakkak aşılayın. Hayal ederek, anlayarak, sorular sorarak okuması,kazanabileceği en önemli alışkanlıktır.

Kızım sadece öğretmenin verdiği ödevi yapıyor ve kitap okuyor. Öğretmenin verdiği ödevi rahatlıkla yapıyorsa başka tekrara gerek yok bencede.

1. sınıfta ödev,test çözme mi olur allah aşkına. Zaten daha yeni yeni okumayı öğreniyolar. Ezberci sisteme ayak uydurup test çözdürmek neden? Zaten çocuk ileride mecburen test çözmek zorunda kalacak. Bari bırakın son birkaç yılını testsiz ve mutlu bir şekilde geçirsin...

Kizlar bir kaciniz 20dkk ders yeter demiş.her halde sizin 1.sınıf çocuğunuz veya akran vs yok.el tim saat 20derse başlıyorlar
tam 11.30bititiyorlar.yani günlük belki 10 tane fotokopi veriliyor.bazen kızın aglamalari bana kadar geliyor.sistem bizim veya sizin zamanınız gibi değil.çok fazla yükleniyorlar. bende size katılıyorum 20dkk yeterli ama malesef olmuyor.bu yüzden kızımı 1.sınıftan aldim
Size katiliyorum
Bu egitim sisteminde cocuklara cok yükleniyorlar.sanki üniversitiye hazirlaniyor çocuklar
Benim oglumda 1.sinifa giderken maalesef böyle ders yapiyorduk cünkü öyle çalışmasak sıniftaki diger ögrencilerden geri kaliyodu
Hizli hizli harfler geçiyordu ögretmen
Tabi bide el yazisi vardi o zaman aman amannnnn onu hiç söylemeyim
Cocuk harfi yeni taniyor yetmezmiş gibi el yazisiyla düzgün yazması lazım bide
Bu egitim sisteminde simdi kaldirdilar el yazisini ama bizim cocuklar ve akranları mahvoldu o dönem :KK43:
Simdi görümcemin oglu 1.sinifa gidiyor ve 12 tane fotokopi ödev vermiş ogretmen

Yani 1.sinifa giden ogrenci anneleri anlar bu derdi bence

Birinci sınıf annesiyim.Verilen ödev dışında ders yaptırmam. Okumak isterse kitap okur,istemezse zorlamam. Öğretmenine bile "sakin yariştırmayin öğrenme isteği,hevesi var bunu kaybetmesin bu duygunun yerini başkalarını geçme hırsı almasın" dedim. Allah nasip ederse insAllah yolu uzun... İlk kulvardan yormanin anlamı yok... Böyle devam ederseniz erken pes ettirirsiniz...

Soru falan çözdürmeyin çocuğa yahu zaten yıllar boyunca test çözecek. Günde 36 soruyu ben lisede çözmüyordum :KK57:
Kitap okumaya teşvik edin bence ödevleri haricinde..

Kendime kızdım şimdi sözde psikolojiye çok önem veririm

oğlum birinci sınıfta
geçenlerde de yazmıştım, bir ara öğretmeni her gün 10-12 sayfa bazı günler 15-16 sayfa ödev verdi
ilk günler okuldan gelir gelmez ödevini bitirmek isteyen çocuk, ödev yapmamak için ağlamaya başladı
gittim konuştum, durumu anlattım, öğretmenimiz önce bozuldu ama sonra ödevler 2-5 sayfaya düştü

sizin komşu da gitsin konuşsun
o yaştaki çocuk ödev yapacağım diye 23:30 da yatar mı

gerçekten müfredat çok değişmiş
1. sınıfta 5N1K var, zıt anlam, eş anlam var vs vs vs

A Aybeyzeyduru , gerçekten çocuğunu dersten soğutursun
uzmanların söylediği 1. sınıf çocuğu 20. dakikadan sonra konsantre olamaz, mutlaka mola verilmesi gerekir
20 dk ders - 15 dk mola gibi
fakat daha 1. sınıfta soru çözümünü boşver
her şeyin, tüm derslerin temeli "paragraf" yani okuduğunu anlama ve yorumlama
o yüzden arkadaşların dediği gibi bu yılı okuma alışkanlığına ayır
o da illa öyle masal kitaplarıyla olmak zorunda değil
tubitak'ın ve national geographic'in 1. ve 2. sınıflar için harika kitapları var
benim oğlum okumaktan nefret etmişti, bu kitaplarla tekrar okumaktan keyif almaya başladı
okuduğu sayfalar üstüne de 5 dk sohbet edin
bu sene için, çocuğuna yapabileceğin en önemli şeyi yapmış olursun

36 sorumu:oha:...alti,yedi yasindaki korpwcik cocugu bu kadar yuklenmek niye?kizim ikinci sinifta yurt disindayiz daha yeni yeni okumaya basladilar,odev zaten verilmiyor,cani isterse biraz kitap okuyoruz istemezse okumayiz,henuz yedi yasinda zaten nerdeyse yirmili yaslarina kadar hep ders calisicak yedi yasinda zorla calistirmanin manasi ne?bu yasta quantum fizigini cozucek hali yokki...bunaltmayin cocugu kas yapayim derken goz cikaracaksiniz

Ben de bir birinci sınıf annesiyim. Bizde de iki fotokopi,sınırsız,istediği kadar okuma var. Rekorumuz 102 sayfa. Okumak önemli bu yıl. Soru çözdürmek hiç aklıma gelmedi:işsiz:

Benim 4.sinifa giden cocugum var , 1.siniftan beri 20 dk surer odevleri sadece hafta sonu 1 saate yakin surede bitiyor
Eltiniz yazik ediyor cocuga

Benim 4.sinifa giden cocugum var , 1.siniftan beri 20 dk surer odevleri sadece hafta sonu 1 saate yakin surede bitiyor
Eltiniz yazik ediyor cocuga
Bakın eltim tek değil,bütün anne lerde geç saate kadar ödev yaptırıyor.çünkü sistem böyle inanın bazen 15fotokopi veriliyordu.ve çocuk bakmadan hepsini deftere geçiriyordu.eğer yapmasaydı.çok geri kalırdı arkadaşlarından,zaten çocuk geriden geliyordu.ve öğretmen hergün annesini uyarıyordu.Tabi sabah aynı tempo devam ediyordu.okul zamanina kadar.birde kesinlikle öğretmenler okul öncesi çocukların eğitim almalarını istiyorlar.Anasinifina giden ve gitmeyen cocuk arasinada fark koyuyorlar.mesala ben kızımı okuldan aldım.çünkü biliyordum ki kizim ve ben çok uipranacaktik.o yüzden biraz daha büyümesini bekledim.birde okuma yazma tek degil.toplama,çıkarma ve çarpma işlemlerini yapıyorlar.

Ben de bir birinci sınıf annesiyim. Bizde de iki fotokopi,sınırsız,istediği kadar okuma var. Rekorumuz 102 sayfa. Okumak önemli bu yıl. Soru çözdürmek hiç aklıma gelmedi:işsiz:

1 günde mi 120 sayfa?
bana bu da çok geldi
sonra, 4-5-6. sınıfta kafasını kitaptan kaldıramayan çocuklar var, derste bile
çocuğunuz gönüllü olarak bile okuyor olsa çok fazla

X