1 aylık bebekle çalışmak

Evet imkansız. Şimdi dünyadan haberiniz yok. Yaşayınca anlarsınız

Özel okulda mı çalışıyorsunuz?

Açıkçası maddi meselelerse hiç bir şey diyemeyiz, bu şekilde çalışmaya başlamış iş arkadaşlarım var. Eşi işsiz kalmış o sırada mecburiyetten çalışmış vs...

Ancak sadece 7 Ay ben evde ne yapacağımdan ibaretse konu bebeğiniz doğduktan sonra en azından ek gıdaya geçsin diyeceğinizi düşünüyorum.

O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım

Yanlış anlamayın ama bebeğin ihtiyaçları daha öncelikli. Bebeğiniz 7 aylıkken işe başlamanız, o ara ek gıdaya geçmiş olmanız ve doya doya anne sütü almış olması çok daha önemli. 1 aylık bebekle daha annelik izni bitmeden işe başlamak da mümkün değil zaten.

Süreçten bihaber olmanız çok yanlış ama . Lütfen gerekli kitapları alın ve okumaya başlayın
Çocuk psikolojisi Saniye bencik kangal, Doğan Cüceloğlu, Adem Güneş (you tube pedagoji eğitimi) gibi bir çok kaynak var. Insan psikolojisinin temelleri ilk yıllarda atılır . Tecrübesizlik ayrı ama bilgi sahibi olmak zorundasınız . Dünyaya gelen size muhtaç bir canlı var .

Sözleşmeli olsaniz bile izin hakkınız var.ben olsam sozlesmemi bir yıl döndürüp öyle baslardim.hicbir şey bebeğinizden daha önemli değil.

Amin hepimize.Kimsenin yaşadığı süreci bilmeden yorum yapmayın olur mu.Yorum yaptığınız kişinin durumuna düşersiniz mazallah.Hiç istemeteceğiniz bir şey olur.
Ne olursa olsun daha doğmamış bebeğimi bırakabileceğim günü düşünmezdim. Şu an hamileyim doğuma az bi süre kaldı ve sizin gibi atanma durumunda olan değil özelde çalışan asgari ücret alan ve izne çıkan biriyim. Bu durumda dahi iznim bitince işten ayrılmayı düşünüyorum 1 aylık bebeğimi bırakmayı değil.

Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.

Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Sahsen tavsiye etmem. Cok zaruri bir ihtiyac degilse calismak icin cok cok erken.

Bu arkadaşın yorumlari çok değerli M Minaredenatbeni sana diyorum yani dikkat ettim de vicdansız annelerden nefret ediyorsun sana katılıyorum bu forumda annelik hissi oluşmamış vicdansizlara çok güzel cevabını veriyorsun konu sahibi el kadar bebeği bırakıp ne çalışması bence sen kaçış ariyoesun kendine daha şimdiden bende öğretmenim ama bir bucuk yaşındayken bebeğim başladım ama uykulark bozuldu 15-18arasi yarım gün olmasına rağmen anaokulunda drama öğretmeniyim.ama bıraktım baktım çocuğum kötü etkileniyor eve geldigimde ehhh diye parmağını sallıyordu bana kızıyordu o gün karar verdim bıraktım hiçte pişman değilim dört yaşına anaokuluna başladığı zaman bende onunla başlayacağım ha en iyi anne benim fedakarim demiyorum asla ama içim elvermedi çocuğum geceleri sabahlara kadar uyumuyordu,ki doğduğundan beri gece çok uyanan bir bebek değil.ayrilim kaygısı yaşayan bebeklerde uyku sorunu olur ki sen 1aylikken çalışmaktan bahsediyorsun vicdan el vicdan ve kardeşim

Surec derken? Hamilesiniz, hic mi merak edip okuyup arastirmiyorsunuz? Dunyaya can getiriyorsunuz. Ihtiyaclari nelerdir bir ogrenin. Dogumdan sonra o bir ay nasil gecti anlamayacaksiniz bile. Memenizden sut akacak emzirmediginizde. Hormonlariniz alt ust olmus olacak. Ben bebegim 2 aylikken 2 saat doktora gitmek icin biraktim. Geldigimde bebegimin bana bir bakisi vardi hala unutamam. O bebek sadece ve sadece size, kokunuza muhtac olacak. Kendinizden mahrum etmeye-olum kalim durumu yoksa- hakkiniz yok.

sizin doğum izniniz olmaz çünkü siz doğum yaptıktan sonra atanıyorsunuz . İse başlangıç tarihiniz doğum öncesi olursa izniniz olur .

Size tavsiyem atandıktan sonra ilk dönem ücretsiz izin , ikinci dönem başlarsınız .
Bir aylık bebeği bırakmak bilemedim ben ücretsiz izinlerimi son güne kadar kullandım .

Özel okulda çalışacaksanız ve gerçekten ihtiyacınız yoksa ertelemeniz bebek için daha iyi olur ama atamanız olacaksa bebeğiniz çok küçük olacağı için idareciler genelde hoşgörülü davranıyor ve programınızı ona göre ayarlıyor. Evinizi okulunuza yakın tutarsınız gerekirse teneffüs araları bile gider emzirir dönersiniz. Bebişe bakacak güveneceğiniz biri de varsa ben o kadar büyük bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Hamileyken bende doğum iznim bitince bebek 4 aylık olunca işe başlarım zaten ilk 6 ay 3 saat süt izni var yarım gün işe giderim diyordum ama hamileyken durumlar pek anlaşılmıyormuş. Bebeğim olduktan sonra anladım işe gidip bırakamayacağımı 2 yaşa kadar da bırakmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…