1 aylık bebekle çalışmak

Bildiğim kadarıyla devletin verdiği izni kısaltıp ben izin kullanmayacağım işe erken başlayayım diyemiyorsunuz.

Temmuzda bebeğiniz doğacak ve eylülde atanma durumunuz olacaksa sadece Eylül ayını doğum izninde geçirebilirsiniz, ekimde zorunlu olarak başlarsınız göreve. Ya da max iki yıla kadar ücretsiz izin hakkınızı kullanırsınız. Branşınızı bilmiyorum ancak günde iki saat derse girerim derseniz 10 saat ders yapıyor maaş karşılığını bile doldurmuyorsunuz, atanacağınız kurumda başka bir zümreniz yoksa mecbur tüm derslere girmeniz de gerekebilir. Her türlü de imkansız gibi söylediğiniz şey, bir aylık bebişin anneye muhtaç, onun sevgisini bekleyen hallerini hesaba katmıyorum bile, önceliğiniz bebek olsa zaten direk ücretsiz izin düşünür bu konuyu dahi açmazdınız. Zaten atanmış olacaksınız yani mesleğe biraz rötarlı başlasanız da olur, bebeği bırakıp gitmek öyle kolay zannediyorsunuz sanırım ağlamaktan içiniz dışınıza çıkar haberiniz yok

Tamam burası soru sorma,akıl alma,dert anlatma platformu da. İnsanın bir tane de normal hissiyatı olur. Kocası dansöze para taktı diye boşanacağım demeler,doğum yatağından kalkıp işe gitsem mi demeler vs. Hiç mi gerçek hayatı yaşamadınız bugüne kadar,gökten zembille mi düştünüz 5 dakika evvel,gerçekten hiç anlayamıyorum ben sizi.

O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım
İlk kızımda 2 aylıkken başlamak zorunda kalmıştım yeni atanmıştım.Çok zordu..
1 aylık bebeğini mecbur değilsen bırakma.Anneden başkasıyla sakknleşmesi zor.
ağlar ağlar susar belki ama bu defa öğrenilmiş çaresizliği yaşar.
ilerde kalıcı hasarlara sebep olur.
Hala daha büyük kızım 6 yaşında sorunlar yaşıyorum.Bazen acaba bununla ilgisi varmı diyorum

ama ikinci kızımda 9 aylıkken işe basladim.
hiç sorun yaşamadım diyebilirim.

Ben 2.5 aylıkken başladım diye hala içim sızlar. Mecburiyet yoksa sırf çalışmak için el kadar çocuk bırakılır mı. Neden yaptınız ki o zaman. Önce calissaydiniz. Anne sütüne en ihtiyacı olan dönem. Daha 40 i bile cikmamis olacak.

Devlet memuru olduğu için olur. Analik izni var raporu ile maasini almaya devam eder

Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.

Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Doğum iznin yaz tatilinde mi gidiyor, 8+8 yasal iznin var normalde

Atama süreci son yıllarda standart değil. Eylülün ilk pazartesi tüm öğretmenler seminer haftası ile başlar resmi olarak.
Sizin durumunuz atama süreciniz başladıktan sonra kaçıncı hafta nerde iseniz ona göre planlanır. Hali hazırda çalışsanız da atansanız da ona göre yasal hakkınız kullandırılır. Sizin doğum süreciniz temmuzun son haftası olsun örneğin, doğum sonrası 8 hafta izniniz olur. Doğum itibari ile. Doğumun olduğu andan sayarlar.
İlk atama olduğunuz için stajyer aday memur olacaksınız, ücretsiz izin hakkınız var mı yok mu , atamanız gerçekleşirse atandığınız kurumun il meb veya ilçe meb de özlük haklarını arayarak sorabilirsiniz durumunuzu izah edip. Sürekli bir şeyler değiştiği için son yıllarda onlar en doğrusunu söyler.

Öğretmenler Eylülün ilk pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlar, öğrencilerin okula gelmesi ile öğretmenlerin çalışmaya başlamasının takvimi aynı değildir :)

Öğretmenler Eylülün ilk pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlar, öğrencilerin okula gelmesi ile öğretmenlerin çalışmaya başlamasının takvimi aynı değildir :)
kadın daha atanmış değil
atanan öğretmenlerin işe başlama tarihi her sene değişiyor hangi tarihte ilana çıkılıp mülakat yapıldığına göre

kadın daha atanmış değil
atanan öğretmenlerin işe başlama tarihi her sene değişiyor hangi tarihte ilana çıkılıp mülakat yapıldığına göre
Önceki mesajda yazdım ama size yazarken bu detayı tekrarlamamıştım, doğru evet :)

Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.

Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Atandığınız okulun çalışma sistemi , branşa olan ihtiyacına göre değişir. Müdür sizden yasal olarak 21 saat çalışmanızı talep edebilir. Minimum 15 saat maaş karşılığı çalışmak zorundasınız.
Hele ki sınıf öğretmeni iseniz ilkokul onlar 30 ders saati boyunca okulda olmak zorundalar. Size yönetmeliği okumanızı tavsiye ederim.
Süt izniniz olur, onu okul idaresi ile nasıl kullanacağınızı planlarsınız. Ekstra olarak nöbetten bir süre muaf olursunuz.
Bir de sizin seminerleriniz olacak aday memur olduğunuz için onu da unutmayın. Online olur yüz yüze olur hafta içi veya sonu artık onu atandığınız il ilçe meb planlayacak bunlara da inisiyatif alınmaz ise katılmak zorundasınız
Yani bu da kesin atanırsanız tabi, hangi ay ne zaman başlayacaksınız belirsiz sonuçta şu an ben duymadım ilk atama takvimini veya kontenjanları

Bebeğinizi az beklediniz herhalde. Allah da böylelerine verir, senelerce bekleyip bebeği için canını verecek olanı imtihana tutar. Değişik.

İşte ben de müdürle konuşurum yakında ev tutarım ki ona bile araçla gidip gelme planım vardı.Tabii ki annem gelecek benimle.

Ne merhametsizliğim kalmış ne vicdanım.Öğretmenlik nedir kaç saat çalışılır aralarda eve gidilebilir mi bilmeyenler atıp tutmuş yine canları sağ olsun

Ben de dogurmadan önce ücretli izin bitince ,bebek 3 aylık olunca çalışmaya baslamak istiyorum derdim.haftada 18 saat.simdi yaklaşık 2 yaşında baslayacagim.daha imkanım olsa 3 yaşına kadar bakmak isterim.Siz de doğunca anlayacaksınız.Bence ,zor biliyorum ama, bunları bir kenara bırakın.para işlerini eşiniz düşünsün.siz bebeğinize odaklanın.Hersey bı şekilde düzene giriyor

Durumunuz için öğretmenliğin şartlarını bilmeye gerek yok. Önünüzde çok önemli şartları olan başka bir durum var o da bebeğiniz. Tecrubesizsiniz tamam ama biraz mantıklı olun. Mantıklı olamadığınız için kızıyor insanlar size. 1 aylık bebek eve okul arasında bakilamaz. O kadar küçükken sürekli memede yaşamak istiyorlar. Kaldı ki zaten şekeri düşmesin diye gece gündüz en fazla 2 saatte bir falan emzirmeniz gerekecek. O kadar sık uyanmaya sürekli gözünüz yatakta gezeceksiniz. Yemek yemeye, duşa girmeye zor vakit bulacaksınız. Siz diyorsunuz ki evi yakın tutcam arabayla gitcem vs. Olmaz nokta. Ha derseniz ki emzirmeyi falan düşünmüyorum dayayacagim mamayı siz bilirsiniz.

Valla ben bebeğim 2 aylıkken günde 4 saat işe gittim geldim 8.30-12.30 arası. Geri kalan tüm gün de benimleydi. İşim eve 5 dk yürüyerek. Bana da iyi geldi. Bebeğime de hiçbir şey olmadı. Emmeye de devam etti. Sütümü sağıp bıraktım. Günde 3-4 saatten hiçbir şey olmuyor. Şimdi yıllık izinlerimi kullanıyorum bebem 9 aylık oldu. Şubat sonu da ücretsize ayrılacağım. Yani 10 ay götürmüş oldum kendimi böyle böyle. Bebeğime eşim ve annem baktı, abisi de evdeydi. Çok da güzel oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…