1 aylık bebekle çalışmak

bu kadın temmuz sonunda doğuracakmış

4-5 haftası geçmiş olcak eylüle kadar 27 temmuzda doğursa 1 eylüle kadar 35 gün, 5 hafta yapar

MEB bu sene 1 eylülde mi yoksa 10-12 eylülde mi başlatır orasını bilmiyoruz 1-2 hafta da iş başlangıcı olana kadar geçebilir

yeni iyi ihtimalle 3 hafta civarı kötü ihtamalle 1-2 hafta izni kalmış olacak 8 haftadan.

-----
ki ben onu da geçtim doğum izni alabilmek için 3 aylık sigorta girişin olması gerekmiyor mu?
kadın daha çalışmıyor ki neyin izni?
Kamuda böyle bir süre yok. Anında kullanabilir raporu ikya verip.

kadın daha atanmış değil
atanan öğretmenlerin işe başlama tarihi her sene değişiyor hangi tarihte ilana çıkılıp mülakat yapıldığına göre
Bu sene mayısta atandım, 4 Eylül’de sözleşme imzaladım sanırım 7 Eylül’de de seminerlerlere başladık, devlete belli olmuyor bu konuda. Anlayışlı bir idareciye denk gelirse imzayı attırıp eve yollayabilir. İşe başlayana kadar bebek iki aylık olacak neredeyse. Bu şekilde resmî iznini kullanmış gibi olacak zaten. Konu çocuklarımız olunca hassasiyetlerimiz yüksek oluyor ama KPSS ile kesin atanma durumu varsa bu şansı değerlendirmemesi çok büyük hata olur. 2024 sınavından aynı sıralamayı yapacağı garanti değil, aynı sayıda öğretmen atanacağı garanti değil. 2022 sınavı iptal edildiğinde sezaryen gününü ertelemek zorunda kalan olmuştu mesela, her şeyi ayarlayamıyor insan.

Bir atan bebek doğsun şartları gör ayarlanır bir hal yola koyulur hayırlısı ile. Belli olmuyor süreç, bebiş ne olacak sağlıkla doğsun önce hallolur her şey. Gerilmene gerek yok belki diyecekler atamayı ben şubatta yapacağım kim bilir olmayan şey değil bazen kasımda yaptı 🤷🏻‍♀️ sen sadece en kötü ihtimale karşı kendini hazırla tedbirden zarar gelmez.

Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli.Yanlış anlaşıldım biraz net olmadığım için.Hamileyim hala.Bir sıkıntı olmazsa inşallah Temmuz sonu olacak doğum ve atamam olabilir.Çok bekledim o yüzden hemen ev tutup başlamak istedim.Anladığım kadarıyla imkansız
Doğmadan yaşamadan bilinmiyor süreçler. O zaman gelsin siz de bırakıp gitmek istemezsiniz bence. Zorunluluk yoksa denemeyin derim.

Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.

Bu durumda olup çalışan oldu mu hiç
Eğer mecbur değilseniz bırakmayın. Bu dönemi kapatın, eylülde başlayın çalışmaya. İlk 3 ay memeye yapışık yaşıyorlar zaten, kucaginizdan indirmeyin, bol bol sarılın, siz hep calisabilirsiniz ama bebeginiz bir daha bu aylarda olmayacak, size muhtaç. Ben 7 aylikken bıraktım kizimi gunluk 3 saat olacak şekilde dersimi de ayarladilar, evim de yakındı okula, hala keşke yaşından önce birakmasaydim pişmanlığı yaşıyorum(kizim şimdi 11 yasinda)

Şunu merak ediyorum.1 aylık çocukla öğretmenlik yapılabilir mi.Az ders saati alsam Günde 3 saat falan.Bu durumda olan oldu mu hiç.Sütü sağsam olur mu.

Ben yaptım. Sütü sagdim. Hatta öğretmen bile değilim 3saat değil tam gün çalıştım. 3 saat ne ki yaparsın hem nefes almış olursun iyi bile gelir

İşte ben de müdürle konuşurum yakında ev tutarım ki ona bile araçla gidip gelme planım vardı.Tabii ki annem gelecek benimle.

Ne merhametsizliğim kalmış ne vicdanım.Öğretmenlik nedir kaç saat çalışılır aralarda eve gidilebilir mi bilmeyenler atıp tutmuş yine canları sağ olsun
5 dk duş aldığım, wc koştur koştur gittiğim zamanları hatırladım. Rahat bir çocuğum olmasına rağmen bir ay da yuh yani. Yok siz doğurun annenize verin o baksın. Hanımefendi bir zorunluluğunuz yoksa niye? Mesela o bebek sizi araçta niye 3 saat beklesin, siz okulda virüs kapsanız o çocuğada da geçecek. Bunları sizin düşünmeniz gerek anne olacaksınız ha hani. Hadi siz algılamadınız Hiç kimse size demedi mi olmaz diye de buraya yazdınız. Ayrıca bence en ağırı 7 ay kadr dönemem demeniz. Dönmeyin bir zahmet. O çocuğun direk size ihtiyacı var size. Ve buraya bir konu açtıysanız bütün negatif yorumları kabullenmiş olmanız lazım.

Bir zorunluluk yoksa şu an bunu düşünmek çok saçma.bebek doğunca anlarsınız bebeğin gereksiniminin sadece süt olmadığını.Gebelik sürecinde bence kitap okuyun güvenli bağlanma nedir?vs....

bu konu bayağı değişik olmuş, bebeğim 4 aylıkken çalışmaya başlayacağım korkuyorum diye konu açmıştım. herkes linçlemişti biz doğar doğmaz çalıştık diye.
şimdi çalışmayı düşünen anne linçlenmiş 🤣

O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım
Bebek özellikle ilk 3 ay anne ister. Diğer arkadaşların dediği gibi mecburiyet yoksa bebeği bırakmayın. Doğurmadan önce düşünmek gerekiyor bunları aslında.

Mesajlarda okuduğum kadarıyla hayati bir zorunluluk yokmuş lütfen bebeğinize bunu yapmayın ilk üç ay o sizin karnınızdan çıktığının farkında bile değil sürekli sizin sıcaklığınıza kokunuza muhtaç onu bu bağdan eksik bırakmayın anlamaz diye düşünmeyin aranıza ömür boyu aşamayacağınız bir uçurum koyabilirsiniz onun da kendini hep eksik ve yetersiz hissetmesine yol açabilirsiniz…bana çok tanıdık duygular ordan biliyorum

Hele bir doğsun uşak, durum o zaman belli eder kendini.
Kul yazaaar kader bozar demişler.
Biraz sakin yaşayın hayatı, akışına bırakın..

Şimdi bunlar aklınızı karıştırıyor ama çocuk doğduktan sonra bebeği bırakıp gitmeyi zaten siz istemeyeceksiniz.
O yüzden mecburiyet yoksa çalışılmaz.

Valla ben bebeğim 2 aylıkken günde 4 saat işe gittim geldim 8.30-12.30 arası. Geri kalan tüm gün de benimleydi. İşim eve 5 dk yürüyerek. Bana da iyi geldi. Bebeğime de hiçbir şey olmadı. Emmeye de devam etti. Sütümü sağıp bıraktım. Günde 3-4 saatten hiçbir şey olmuyor. Şimdi yıllık izinlerimi kullanıyorum bebem 9 aylık oldu. Şubat sonu da ücretsize ayrılacağım. Yani 10 ay götürmüş oldum kendimi böyle böyle. Bebeğime eşim ve annem baktı, abisi de evdeydi. Çok da güzel oldu. ✅
şu mesajı alıp kendi mesajıma ekleyesim geldi,çok teşekkürler

X