1 aylık bebekle çalışmak

Ya siz niye böyle kalk gidelim akıllısınız? Hiç mi bir durup düşünmüyorsunuz da hemen aksiyona geçmek istiyorsunuz? Boşanacaktınız ne oldu o iş? Attınız tuttunuz oturdunuz işte. Ha kötü mü oldu yoo gayet iyi. Saçma sapan sebeple evlilik bitirilmez.

Çocukla şuradan şuraya giderken bile plan program yapacaksınız ne hemen 1 ay içinde işe başlaması? Umarım çocuk size sakinlik dinginlik kazandırır ne diyeyim.

Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli.Yanlış anlaşıldım biraz net olmadığım için.Hamileyim hala.Bir sıkıntı olmazsa inşallah Temmuz sonu olacak doğum ve atamam olabilir.Çok bekledim o yüzden hemen ev tutup başlamak istedim.Anladığım kadarıyla imkansız
Atandığınız yerde öyle günde 3 saat dersiniz olsun diye ayarlayabilecekler mi
Hem de stajyer öğretmen olacaksınız onun için hizmet içi eğitiminiz olacak sınavınız olacak
Ancak atanıp doğum sonrası ücretsiz izne çıkarsınız çocuk en az bikaç aylık olana kadar

Yooo niye imkansız olsun, hatta süt anne tutabilir birilerinin sizin bebeğinizi mamayla beslemesini sağlayabilir hatta evlatlık verebilirsiniz
Ne diyorsunuz siz ya öğretmenliği çok beklediniz çok kıymetli bebeği çok beklemediniz diye mi kıymeti bu
Yenidoğan bebeği hangi sebep hangi vicdan hangi hırsla bırakmayı planlıyorsunuz
Bebeğin duyguları ihtiyaçları bu bebeğe mecbur olduklarınız yok gibi yaşayın yazıklar olsun
Kendi yenidoğan bebeğiniz evde annesiz siz elalemin çocuklarına analık eğitmenlik yapın
Çok üzülüuprum böyle yavrulara. Hayata resmen 2-0 yenik başlıyor. Annesinin bile önceliği olmayan bebek hayatta kimsenin hatta kendinin bile önceliği olamayacak.

Şimdi hatırladım sizi kocam dansöze para taktı diye boşanma tehditleri savuran üyesiniz siz. O konudada size çok gıcık olmuştum bu konudada çok gıcık oldum. Yapmasaydınız o zaman çocuğu madem atanma ihtimaliniz vardı. El kadar sadece anneye ihtiyacı olan çocuğu başkasına bırakıp işe gitmek vicdansızlık. Yiyecek ekmeğiniz yoksa tabi. Ama kocanız dansöze para taktığına göre var paranız.
Ama ben demiştim ne kadar taktığı daha önemli diye çok takmış belli ki 😂

Çok üzülüuprum böyle yavrulara. Hayata resmen 2-0 yenik başlıyor. Annesinin bile önceliği olmayan bebek hayatta kimsenin hatta kendinin bile önceliği olamayacak.
Ah arkadaşım ah cidden oturup saatlerce ağlayabilirim
Benim yengem bebeği 40 günlükken çalışmaya başladı, tamamen mecburiyetten, yeğenime ben baktım yengem okuldayken. Bir yandan üzüntüden sütü kesilecek diye ödü kopuyordu bir yandan ağlıyordu kadıncağız, onun haline de canım yeğenime de kahroluyordum. Yıllar sonra anne oldum gördümki evladıma nasıl baktıysam nasıl merhametle sevgiyle yaklaştıysam yeğenime de aynı davranmışım, koynumda uyuttum sen benim doğurmadığım kızımsın dedim hep kuzucuğuma, öyle bir bağ oluştu ki aramızda annem kokuyorsun diye sarılırdı bana ama anne diye ağlardı. Pamuklara da sarsam, canımı da versem anne gibi olamam, kimse olamaz.
Kadın çok bekledim canım öyle istiyor o yüzden bir aylık bebeği bırakacam diyor ya gel de çıldırma
Oğlum 10 yaşında şansım olsa bir dakika koynumdan çıkarmam, gece defalarca uyanıp üstünü örtüp öpüp kokluyorum
Doğar doğmaz evlatlık verseler de yavrucaklar hakettikleri sevgiyi ilgiyi bağlılığı özveriyi görseler keşke

O kadar mı diyorsunuz ya.Çok acil değil ama işe başlamak istediğimden.Yoksa en az 7 ay beklemek zorundayım
Çok merak ettim peki neden bir çocuk doğurmaya karar verdiniz. Sizin karninizin içinden çıkıyor en çok size ihtiyacı olacak. Kucaginizda , gogsunuzde huzur bulacak . Tanıdığı tek ses sizin sesiniz dünyada . Bence acilen çocuk gelişim kitapları okuyun. Dünyaya sorumlu oldugunuz bir varlık geliyor. Başkasına bırakmak onu anca eksik ve mutsuz yapar . Yedi ay beklemek zorundayım ne demek ? Çocuğunuzla ilgileneceksiniz yani sırf hamilesiniz diye kırmak istemiyorum çocuğunuza üzüldüm

Yooo niye imkansız olsun, hatta süt anne tutabilir birilerinin sizin bebeğinizi mamayla beslemesini sağlayabilir hatta evlatlık verebilirsiniz
Ne diyorsunuz siz ya öğretmenliği çok beklediniz çok kıymetli bebeği çok beklemediniz diye mi kıymeti bu
Yenidoğan bebeği hangi sebep hangi vicdan hangi hırsla bırakmayı planlıyorsunuz
Bebeğin duyguları ihtiyaçları bu bebeğe mecbur olduklarınız yok gibi yaşayın yazıklar olsun
Kendi yenidoğan bebeğiniz evde annesiz siz elalemin çocuklarına analık eğitmenlik yapın
Biraz sakin mi olsanız ? Süreçten bihaberim ne yazık ki.Nasıl olur,olur mu diye soruyorum zaten.Olmazmış.Başlamayacağım o yüzden.Bilgi almaya çalışıyorum sadece bırakıp gideceğim mi dedim.Ayrıca günde iki ya da üç saat derse girmekten bahsediyorum ama yine de zor olurmuş tamam.Farklı şehirde ev tutmak bu izin mevzuları belki daha zor olur dedim sakiiin.

Amin hepimize.Kimsenin yaşadığı süreci bilmeden yorum yapmayın olur mu.Yorum yaptığınız kişinin durumuna düşersiniz mazallah.Hiç istemeteceğiniz bir şey olur.
Herkes yazdığınıza göre yorum yapıyor. Nereden bilelim yaşadığınız süreci? Herkes sizi pohpohlasın mı?

Yani arkadaşlara katılıyorum ama siz hamile olduğunuz için ben daha yumuşak anlatacağımı.. Çocuğunuzu bırakamazsınız. Zira sürekli emzirmeniz gerekiyor. Gazlı bebek olabilir. O sizi sürekli arayacak. Aç değil açıkta değilsiniz. Madem atanma olacaktı ona göre planlama yapmalıydınız.
Bebek doğurup hemen çalışmak istemek bence normal bir şey değil! Bu yüzden lohusa depresyonuna girmemek için şimdiden doğum psikologlarına başvurun derim. Belli ki içinden çıkamadığınız bir durum var.

Biraz sakin mi olsanız ? Süreçten bihaberim ne yazık ki.Nasıl olur,olur mu diye soruyorum zaten.Olmazmış.Başlamayacağım o yüzden.Bilgi almaya çalışıyorum sadece bırakıp gideceğim mi dedim.Ayrıca günde iki ya da üç saat derse girmekten bahsediyorum ama yine de zor olurmuş tamam.Farklı şehirde ev tutmak bu izin mevzuları belki daha zor olur dedim sakiiin.
Hangi süreçten bihabersiniz?
Bir sabah uyandınız ve bilginiz izniniz bilinciniz dışında karnınıza bir bebek mi sokmuşlardı?
Yenidoğan bebeğin neye kime ihtiyacı var, bu bebeğe karşı sorumluluklarınız ne bilmiyor musunuz? Neyin bilgisini almaya çalışıyorsunuz ya
Doğumda annesi ölen bebekler, doğar doğmaz terkedilen bebekler, annesi doğumda felç olan bebekler yaşıyor, oluyor yani de size bunu oldurmaya çalışan bu denli duyarsız olmanıza merhametsiz sevgisiz olmanıza sebep ne?
Ah lütfettiniz başlamamakla, büyüdüğünde çocuğunuzun başına kakarsınız bol bol otuz günlükken seni bırakıp çalışamadım diye.
Öğretmenler atanıyor ve kafalarına göre çalışma saati mi belirliyor, günde iki saatten üç saatten fazla çalışmam ben deme imkanı mı var?
Sakin sakin deyip duracağınıza aklınızı başınıza toplayın

Amin hepimize.Kimsenin yaşadığı süreci bilmeden yorum yapmayın olur mu.Yorum yaptığınız kişinin durumuna düşersiniz mazallah.Hiç istemeteceğiniz bir şey olur.
Hiç istenmeyecek bir durumda olsanız destan gibi anlatırdınız. Kendiniz demediniz mi çalışma mecburiyetim yok çok bekledimde ondan dolayı hemen işe başlamak istiyorum 7 ay beklemek istemiyorum diye
Neyinizi bilmiyoruz acaba, geçen konunuzdaki dansöz gibi kıvırmasanızmı şimdi
Başa gelen çekilir, başımıza bir zorluk mecburiyet gelirse gerekeni yaparız aklınızca aba altından sopa göstereceğinize karnınızdaki sübyanı düşünün

X